Şimdi Ara

Matrix i izlemiş anladığını düşünen ve hatırlayıp bana yardımcı olabilicekler içeri. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
57
Cevap
0
Favori
2.805
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: adilazimdegilx

İşte bu noktadan itibaren filmdeki tutarsızlıklar ve eksiklikler boy göstermeye başlıyor. Soruların da genelde bunlarla alakalı. Tutarsızlıkların sebebi yapımcıların filmi istedikleri gibi devam ettirememelieri. Kurguladıkları senaryo tepki çektiği için değiştirilmiş ve dolayısıyla tutarsızlaşmış bir yapım 3. film. Serinin diğer filmleri aksine genelde teoriler 3. filmde patlıyor. Örneğin birini sen söylemişsin. Atmosfer yanmıştı. Morfeus söyledi bunu. Atmosferde yanması en makul gaz oksijen haliyle. Bu durumda nasıl nefes alıyorlar dünya yüzeyinde? Zion'da havalandırma mevcuttu yanılmıyorsam. Bir şekilde oksijen sağlıyorlar şehre ama Neo'nun ve Trinity'nin (Trinity fazla nefes almadı ama) yüzeyde nefes alabilmesi pek uyuşmuyor atmosferin yanmış olmasıyla. Bir de Neo'nun gerçek dünyada Sentinelleri durdurması (Reloaded'ın sonu) ve onlarla konuşması var ( Revolutions'ın sonu). Bunlar da gerçek dünyada açıklanamayacak olaylar. Kahin "Seçilmiş kişinin gücü bu dünyaları aşar" falan diyor ama bu bir açıklama sayılmaz. Gerçek dünyada fizik geçerlidir. Ancak yine başka bir teoriye göre film eğer izin verildiği şekilde gitseydi bütün bunlar açıklığa kavuşacakmış. Buna göre gerçek dünya olarak filmde gösterilen dünya da aslında gerçek değil! Bu Neo'nun nasıl sentinellerle etkileştiğini açıklıyor ama biraz fazla uçuk. Benim bu konuda kesin bir bilgim ya da uygun bir fikrim yok.
    Gelelim filmdeki diğer eksikliğe. Aslında konudaki olayların biraz da kopuş noktası bu. Yine sorularının da cevabı. Film de nükleer enerji yok?! Nükleer enerji gibi basit, güçlü, kolay bulunan bir enerji şeklini kullanmak yerine makinelerin insanlarla tarlalarda çiftçilik yapması garip bir durum. Bunun yanında Zion'un ve gemilerin enerji ihtiyacını senin de dediğin gibi nasıl karşılıyorlar belli değil. Halbuki onlar için de nükleer enerji basit bir yöntem. Şu an bile uzay araçlarında kullanılması gündem de olan kullanışlı bir teknolojinin gelecekte olmayışı önemli bir eksiklik. Benim de genel bilgim burada tıkanıyor. Daha fazlası için animatrix diye bir yapım var izlemediysen. Onun dışında internette çok büyük tartışma konuları var. Matrix Felsefesi adıyla dersler bile bulunuyor hatta.

animatrixi izledim. çifte matrix olayıda başta mantıklı gözüksede anlamsız. diyelimki zionun bulunduğu GERÇEK diye düşündüğümüz dünyada başka bir matrix olsun.
    zionun ve makine kentin simule edildiği yer matrix1,

diğer insanların 1999 da yaşadıkları yerde matrix 2 olsun.
    neo bir bug olduğuna göre yada seçilmiş kişi diyelim. bizim gerçek diye düşündüğümüz yerde yani matrix 1 de sentinellerle konuşması dışarıda soluk alıp vermesi körken görmesi fln açıklanabilir. ancak olayda burada oluyor. makineler neden 2 farklı matrix yapma gereği duydular? neo benzeri seçilmiş kişileri - bug ları basitçe matrixten silebilirlerdi. sistemin geneli düşündüğünde feda edilecek bir kaç beden, sistemin genelinde oluşacak kaosa kıyasla kabul edilebilir.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: bilm-i yorum

Benim anlamadığım Matrix sanal aleminde yeni insanlar nasıl dünyaya geliyor ? Filmde hiç bebek yok dimi ?

Bununla ilgili filmde bir kesin bir açıklama yok ama Matrix bir program olduğuna göre pekala bunu sağlayabilir. Sonuçta o insanlar tarlalarda programa bağlı. Bebek yapmak istediklerinde Matrix programı gerçek dünyada, tarlalarda sperm ve yumurta kullanarak normal şekilde döllenmeyi gerçekleştirir. Bebeğin beyni uygun zamana geldiğinde (daha mantıklısı beyin oluştuğunda) Matrix'e bağlanır ve beyni orada yaşarken vücudu tarlada büyümeye devam eder.
    Dediğim gibi kesin bir açıklama görmedim filmde. Ama bu yöntem teoride çalışır. Matrix programı pratikte bunu hatasız gerçekleştirebilir.

Zion halkı normal yollardan üreyebiliyorlarsa neden Matrix' den o insanları kurtarmak için çabalıyorlar? Duygusal bağ zırvası olamaz. Çünkü onlara göre Matrix' deki insanlar zaten ölü, kurtarmaya ne gerek var. Yüzyıllar boyunca üreyip çoğalarak Matrix' i yok edecek ordulara sahip olabilirler.
    Bir kehanet uğruna mı bu kadar mantıksız hareket edip canlarını riske atıp Matrix' de geziniyorlar?
    Ayrıca 3. filmin son sahnesinde neden kahin mimardan "Matrix' den çıkmak isteyenlere izin verecek misin?" diye soruyor? Bu insanlar Matrix' de yaşıyorlar ve dışarıda ne olduğunu bilmiyorlar. Neden bilmedikleri bir aleme geçmek için çabalasınlar? Bunların bazılarına vahiy mi geliyor? Yada Matrix' deki Zion savaşçıları bunları kurtarmak için çabalarlarsa bu da arada ki barışı ihlal etmek anlamına gelmez mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: TuVNeRa

quote:

quote:

Benim anlamadığım Matrix sanal aleminde yeni insanlar nasıl dünyaya geliyor ? Filmde hiç bebek yok dimi ?

Bununla ilgili filmde bir kesin bir açıklama yok ama Matrix bir program olduğuna göre pekala bunu sağlayabilir. Sonuçta o insanlar tarlalarda programa bağlı. Bebek yapmak istediklerinde Matrix programı gerçek dünyada, tarlalarda sperm ve yumurta kullanarak normal şekilde döllenmeyi gerçekleştirir. Bebeğin beyni uygun zamana geldiğinde (daha mantıklısı beyin oluştuğunda) Matrix'e bağlanır ve beyni orada yaşarken vücudu tarlada büyümeye devam eder.
    Dediğim gibi kesin bir açıklama görmedim filmde. Ama bu yöntem teoride çalışır. Matrix programı pratikte bunu hatasız gerçekleştirebilir.

Zion halkı normal yollardan üreyebiliyorlarsa neden Matrix' den o insanları kurtarmak için çabalıyorlar? Duygusal bağ zırvası olamaz. Çünkü onlara göre Matrix' deki insanlar zaten ölü, kurtarmaya ne gerek var. Yüzyıllar boyunca üreyip çoğalarak Matrix' i yok edecek ordulara sahip olabilirler.
    Bir kehanet uğruna mı bu kadar mantıksız hareket edip canlarını riske atıp Matrix' de geziniyorlar?
    Ayrıca 3. filmin son sahnesinde neden kahin mimardan "Matrix' den çıkmak isteyenlere izin verecek misin?" diye soruyor? Bu insanlar Matrix' de yaşıyorlar ve dışarıda ne olduğunu bilmiyorlar. Neden bilmedikleri bir aleme geçmek için çabalasınlar? Bunların bazılarına vahiy mi geliyor? Yada Matrix' deki Zion savaşçıları bunları kurtarmak için çabalarlarsa bu da arada ki barışı ihlal etmek anlamına gelmez mi?

dini düşünülmediğinde yani adem havva fln onları düşünmeyince dediğinizde bir sorun var. adem havvada olduğu gibi ensest ilişki meydana gelir. zionu tekrar kuran 23 kişi ise elinde sonunda ensest ilişkiye gireceklerdir. bu durumda yüz yıllar boyunca sağlam nesiller oluşturmak imkansız.

• quote:

quote:

Makineler güç kazanmak için ölü insanları sıvılaştırıp tarladaki diğer insanları damar yoluyla o sıvıdan besliyorlardı. Matrix 1'de Morpheus'un dediğine göre makineler güç kazanabilmek için insan tarlaları oluşturuyor. Hatta şöyle demişti; burada insanlar doğmuyor, üretiliyor..
    Bu üretilen insanlar bir şekilde matrix'e bağlanıyor. Bu şekilde de matrix program olduğu için orada doğumunu sağlıyorlardır.

Filmden anladıklarımı yazdım. Kesin bir yargı içermez.

• quote:

quote:

quote:

animatrix izledin mi?bazı insanlar anlıyorlar sahte bir dünya olduğunu.gördükleri rüyaların daha gerçek olduğunu.daha sonra zion işte bunlara ulaşıyo.ajanlar adamın çıkmasını engellemek için öldürmeye gidiyolar.çoğunluklada başarıyolar.animatrix izle soruların çoğu cevaplanır.

• quote:

Orijinalden alıntı: Kavil

quote:

quote:

quote:

dini düşünülmediğinde yani adem havva fln onları düşünmeyince dediğinizde bir sorun var. adem havvada olduğu gibi ensest ilişki meydana gelir. zionu tekrar kuran 23 kişi ise elinde sonunda ensest ilişkiye gireceklerdir. bu durumda yüz yıllar boyunca sağlam nesiller oluşturmak imkansız.

Işık silahları icat etmiş bir teknolojiye sahip halk için ensest ilişki veya genetik zenginlik sorun olmasa gerek...

• peki birinci filmin başında ajanlar neoyu matrixte rehin aldıktan sonra morpheus onu matrixten kurtarıp gerçek dünyaya dönmeye ikna ediyo ama anlamadığım sonuçta neo'da tarlada değilmiydi tarladan mı kaçırıldı yoksa zionda ayrı bi tarla mı var anlayamadım
  • quote:

Orijinalden alıntı: black.sunrise

peki birinci filmin başında ajanlar neoyu matrixte rehin aldıktan sonra morpheus onu matrixten kurtarıp gerçek dünyaya dönmeye ikna ediyo ama anlamadığım sonuçta neo'da tarlada değilmiydi tarladan mı kaçırıldı yoksa zionda ayrı bi tarla mı var anlayamadım

kaçırılıyo.bi küvete yolluyo makinalar boğlup ölmesi için.her uyanana öyle yapıyolar.ama kurtarılıyor.
  • dini şey yazma demişsin ama film yahudilerin dünyayı yonetmek istemesini anlatiyor
  • iyiler her zaman kazanır
  • Aslında makinaların insanların vücut elektiriğine ihitiyacı yok.Bunu zaten mimar " bizim daha değişim yaşam biçimlerimiz var"diyerek belrtiyor.Aslında makinelrin temel amacı insanlara hizmet etmek.Bu hizmeti her ne kadar yapay zekalarıyla insanlardan kurtulmuş olsalarda temel amaçları olan insanlara hizmet etmekten vazgeçemiyorlar.Çünkü makinelrin devamı için amaçlarının olması gerekiyor.Tabi bu bağımsızlıklarını kaznadıklarında insanlara hizmet edecekleri fakat hakimiyetin kendilerinde olduğu bir program tasarlıyorlar.bu program ilkinde başarısız oluyor ve matrix çökmeden resetleniyor.Mimar sonrasında yeniden matrixi inşa ediyor fakat bellrili bir süre sonra yeniden çöküyor.Enson ise bu çöküşün nedeninin bulunması için bir program oluşturuyor.Bu program ise kahin.Kahin ise martixin çökme nedeninin insanların matrixte yaşarken herşeyin sıradanlaştığını farkedip yaşama ümitlerini kaybettikleirnde ve heyecalarını kaybettikleirnde olduğunu belirliyor.Çünkü insanalr ne yaparlarsa sonucunu tahmin ediyorlar.Tabi bunu bilen insanalr bir arayış içine giriyorlar ve bunu çözmeye çalışıyorlar.Çözenler ise matrixten kurtulup ziona gönderiliyor matrixin düzenini bozmasın diye.Matrix illk defa kurulurken programı kabul etmeyenler ziona sürgün edilmişti.İşte sürgün edilenler zmaan zaman korsan yayaınlar yaparak matrixe girip ziona adam kazandırmaya ve matrixi çökertip özgürlüklerini kazanmayı amaçlıyorlar.Bu girip çıkmalrı bilen mimar ise antivirüs programları kullanarak onları durdurmayı amaçlıyor.Kahin matrixin çökme nedeninin bulunca insanların seçim yapmalrı durumunda programı kabul edip mutlu mesut yaşadıkalırnı keşfediyor.İşte matrixte herşey seçimle başlar durumu bu.Tabi matrix içindeki programalrdan abzıları silinmeyi kabul etmiyor ve kayboluyor.Bu biizmm bilgisayarlarımızda bile oluyor.Bu sefer de programları silen programalr ortaya çıkıyor.2. bölümde anahtarcının ajanla konuşmasını hatırlarsan bu şekilde.Merovingian filan bu şekilde....Herhalde temel felsefeyin anlatabildim.Bu açıdan bakamayı dene belki sorularına çözüm olur.Olmazsa bende güzel bir metin var.Onu paylaşırım.

• adamlar yazmış abi bişi demek düşmez

Matrix i izlemiş anladığını düşünen ve hatırlayıp bana yardımcı olabilicekler içeri.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Duman7

quote:

Orijinalden alıntı: black.sunrise

peki birinci filmin başında ajanlar neoyu matrixte rehin aldıktan sonra morpheus onu matrixten kurtarıp gerçek dünyaya dönmeye ikna ediyo ama anlamadığım sonuçta neo'da tarlada değilmiydi tarladan mı kaçırıldı yoksa zionda ayrı bi tarla mı var anlayamadım

kaçırılıyo.bi küvete yolluyo makinalar boğlup ölmesi için.her uyanana öyle yapıyolar.ama kurtarılıyor.

arkadaşın konusunu baltalıyo gibi oluyorum ama merak ettiğim bişey daha var

matrix 4-5 in geliceği konusunda kesin bilgi varmı duyuruldumu?

• Mükemmel konu..Gelmiş geçmiş en iyi filmi (bence) burada tartışalım..
    Bu kadar büyük bir düşüncenin filme bu kadar iyi yansıtılmasına hayran kaldım.
    Yeni filmler ne zaman vizyonda olur acaba?
  • Hocam hay Allah senden razı olsun mükemmel açıklamışsın...Lütfen o metni de paylaşır mısın?

quote:

Orijinalden alıntı: yavuzhz

Aslında makinaların insanların vücut elektiriğine ihitiyacı yok.Bunu zaten mimar " bizim daha değişim yaşam biçimlerimiz var"diyerek belrtiyor.Aslında makinelrin temel amacı insanlara hizmet etmek.Bu hizmeti her ne kadar yapay zekalarıyla insanlardan kurtulmuş olsalarda temel amaçları olan insanlara hizmet etmekten vazgeçemiyorlar.Çünkü makinelrin devamı için amaçlarının olması gerekiyor.Tabi bu bağımsızlıklarını kaznadıklarında insanlara hizmet edecekleri fakat hakimiyetin kendilerinde olduğu bir program tasarlıyorlar.bu program ilkinde başarısız oluyor ve matrix çökmeden resetleniyor.Mimar sonrasında yeniden matrixi inşa ediyor fakat bellrili bir süre sonra yeniden çöküyor.Enson ise bu çöküşün nedeninin bulunması için bir program oluşturuyor.Bu program ise kahin.Kahin ise martixin çökme nedeninin insanların matrixte yaşarken herşeyin sıradanlaştığını farkedip yaşama ümitlerini kaybettikleirnde ve heyecalarını kaybettikleirnde olduğunu belirliyor.Çünkü insanalr ne yaparlarsa sonucunu tahmin ediyorlar.Tabi bunu bilen insanalr bir arayış içine giriyorlar ve bunu çözmeye çalışıyorlar.Çözenler ise matrixten kurtulup ziona gönderiliyor matrixin düzenini bozmasın diye.Matrix illk defa kurulurken programı kabul etmeyenler ziona sürgün edilmişti.İşte sürgün edilenler zmaan zaman korsan yayaınlar yaparak matrixe girip ziona adam kazandırmaya ve matrixi çökertip özgürlüklerini kazanmayı amaçlıyorlar.Bu girip çıkmalrı bilen mimar ise antivirüs programları kullanarak onları durdurmayı amaçlıyor.Kahin matrixin çökme nedeninin bulunca insanların seçim yapmalrı durumunda programı kabul edip mutlu mesut yaşadıkalırnı keşfediyor.İşte matrixte herşey seçimle başlar durumu bu.Tabi matrix içindeki programalrdan abzıları silinmeyi kabul etmiyor ve kayboluyor.Bu biizmm bilgisayarlarımızda bile oluyor.Bu sefer de programları silen programalr ortaya çıkıyor.2. bölümde anahtarcının ajanla konuşmasını hatırlarsan bu şekilde.Merovingian filan bu şekilde....Herhalde temel felsefeyin anlatabildim.Bu açıdan bakamayı dene belki sorularına çözüm olur.Olmazsa bende güzel bir metin var.Onu paylaşırım.

• çağırdılar geldik

Matrix i izlemiş anladığını düşünen ve hatırlayıp bana yardımcı olabilicekler içeri.
  • quote:

Orijinalden alıntı: demircibu

çağırdılar geldik

Açıklama bekliyoruz
  • Gerçek dünya diye gösterilen yerin farklı bir matrix olduğu düşüncesi baskın çıkıyor sanki. Çünkü neo kör olduğu halde görebiliyor fakat Matrix'teki gibi değil sarı olarak görüyor. Ayrıca ajan smith'in zion dan birisinin bedenini ele geçirerek sözde gerçek dünyaya sızması da bunu destekliyor. Zaten neo da sürekli bunu nasıl yapabildiğini sorguluyor film de.
  • http://www.facebook.com/video/video.php?v=175643245814995

Matrix Nedir ? - Matrix Hakkında Herşey -
  • quote:

Orijinalden alıntı: Reznov_Viktor

quote:

çağırdılar geldik

Açıklama bekliyoruz

öncelikle şunu diyeyimki bu filmde felsefe var yani sonu yokki felsefik, sürükleyici bir senaryo ve bu 3bölüme sığdırılmış anlatmak istenenler anlatılmış dahada fazla seri çekilebilir açık kapı çok... ve çok fazla detay var çünkü herşeyin uzmanları bir katkıda bulunmuş 2ayrı şirket yönetmen farklı mekanlarda aynı senaryoyu çekmişler filmde birleşdirmişler,çokda para harcamışlar sanırım ilk matrix1 2sene sürmüş yapımı bayağı kişi yaralanmış kazalar vs olmuş...

diğer konuda yazdıklarımı copyliyorum yazı bana aitdir

quote:

quote:

Orjinalden alıntı: AurorAbeam

quote:

Orjinalden alıntı: sendenbenden

Arkadaşım ZION Diye biyer yokmuş yukarda adam anlattı işte.Bizim dünyamızda yok ...Zionda sanal bir similasyonmuş bunu öğrendik kaç sene sonra sinirm bozuldu...

Eğer zion simülasyon ise o zaman tarlalar, makineler hatta mahvolmuş dünyanın kendiside bir simülasyon? 3. filmde makineler yeri delerek ziona ulaşıyorlar. Buna dayanaraktan söylüyorum.Zion simülasyon ise makineler nasıl dünyanın dibini delipde ziona ulaşıyorlar? Yukarıdaki tarlalar ne iş? Onlarında simülasyon olması gerek. Neo da tarlada uyanınca bozuk mal diye kanalizasyona atılıyor. Morpheus da ordan alıyor.

AurorAbeam tebrikler çok güzel sorular sorarak olaya derinlik kazandırdın

bende detay ve kanıt vererek açıklıyayımda anlaşılsın matrix...

Bölüm 3 : Matrix'in Kuruluşu

Yıl, 2100

Kendilerinin enerji kaynağı olarak kullanılmasını hiçbir insan kabül etmiyordu ve karşı geliyordu, karşı gelenler öldürüldü. İnsanları bayıltarak kullanmayı deneyen makineler bayılan vücudun metabolizmasının yavaşladığını ve elde edilen enerjinin düştüğünü biliyorlardı. İnsanları zihinleri açık bir şekilde kontrol altında tutmanın yollarını arayan makine ırkı bu mekanizmayı geliştirmeyi başardı.

Zero One etrafında devasa tarlalar oluşturdular, bu tarlalarda bulunan milyonlarca pot kapsülleri içinde insan vücudunu fizyonun yeni bir türüyle birleştiren makineler, her bir bedeni bilgisayar tabalı olarak kurdukları sanal bir dünyaya bağladılar.

İnsanlar bu sanal dünyada yaşadıklarını zannederken, tamamen açık olan zihinleri, bedenlerinin maximum enerji üretmesini ve makinelerin ihtiyaç duydukları enerjiye kaynak olmalarını sağlıyorlardı. İşte bu sistemin tamamına Matrix dendi.

Matrix sisteminden gelen bu enerji, büyük enerji hatlarıyla Makine Şehri'ne gönderiliyordu ve makineler olağan faaliyetlerini bu enerji türüyle gerçekleştirebiliyorlardı.

Matrix içinde herbir insanın bir hayatı, bir ailesi, bir işi ve arkadaşları vardı. Yani 1999 dünyası yapay olarak 2100'de gerçek kılınmıştı. Gelin Morpheus'un Neo'nun uyanış döneminde ona bu gerçeği anlatırkenki sözlerine kulak verelim;

" Gerçek Nedir ? Gerçeği nasıl tanımlarsın ? Eğer hissedebildiklerin, kokusunu alabildiklerin, tadıp görebildiklerinden bahsediyorsan, onlar sadece beynin tarafından algılanan elektriksel sinyallerdir.

Bu, senin bildiğin dünya. 20. yy'ın sonlarındaki haliyle. Şuan sadece bir interaktif similasyonun parçası ve biz buna Matrix diyoruz. Sen bir düş dünyasında yaşıyordun Neo, işte dünyanın bugün için hali bu. Gerçeğin çölüne hoşgeldin.

Peki Matrix Nedir ? Kontrol.. Matrix, bilgisayar tabanlı bir düş dünyasıdır. Bizi kontrol altında tutmak için üretilmiştir. İnsanoğlunu başka birşeye dönüştürmeye yarar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi demircibu -- 10 Mart 2011; 3:49:40 >

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.