Şimdi Ara

Matrix i izlemiş anladığını düşünen ve hatırlayıp bana yardımcı olabilicekler içeri.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
57
Cevap
0
Favori
2.805
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • kısa ve net bir başlıkla karşınızdayım. matrixi bir çoğumuz izlemiştir ancak sorum ayrıntılara dikkat ederek bilinçli bir şekilde izleyenlere. filmi önceden izledim bundan 8 ay kadar önce açacaktım konuyu ancak erteleye erteleye bu zamana geldim.

ÖNCELİKLE HATIRLAMAK İSTİYENLER İÇİN http://forum.donanimhaber.com/m_33742512/tm.htm
    sorularım şunlar:
    1- bizim neo mimarla konuşmaya gidince bi sohbet başlıyor ardından zion senden önce 5 kere yıkıldı. deneyenler başarısız oldu sonra 23 kişi seçtiler zionu yeniden inşa ettiler.. bu arada senden önce 5 kez yıkıldı demek ne demek? şöyle anladım ancak emin değilim bi teyit edin.
    bu zionda matrixten bağımsız kurtulmuş insanlar yaşıyor ardından makineler zionun yerini buluyorlar ve saldırıyorlar ziona insanalardanda bi peygamber benzeri (neo gibi) şahsiyet çıkıyor makineleri engellemeye çalışıyor. başarısız oluyor. zion düşüyor. o zamanki peygamber benzeri şahsiyet kendine 23 kişilik ekip kurup zionu tekrar yaratıyor.
    .uzun bir süre geçiyor yine makineler yıkıma geliyorlar yine bi peygamber yine başarısızlık böle böle 5 kere oluyor bu olay. düşünceniz nedir?

2- matrixte bi resetlenme var mı? 1999 dalar ya atıyorum 2000 de sistem reset atıp herkes tekrar 1980-1999 arasında mı yaşamaya başlıyor yoksa tarih ilerliyor mu?

3- bu mimar denen herif kimdir? anladığım kadarıyla makineler matrixi ilk yazmaya başladıklarında bunu otomatik hale getirebilecek akıllı bir yazılıma ihtiyaç duydular. oda mimar dediğimiz herif. yani bu program matrix dünyasını yaratmış ve yöneten baş program. bir nevi matrix tanrısı. doğru mu?

yanlış sa sizin açıklamanız.---------------

doğruysa. madem bu mimar denen herif yaratmış matrixi bu ajan smith ler ortalıkta nasıl dolaşıyorlar? dine benzetecekler çıkabilir. allah neden şeytanı yok etmiyor sorusunu sormuyorum. sonuçta makinelerden bahsediyoruz en mantıklı hareketi yapmaları gerekiyor. smith te şeytan rolu oynuyorsa makinelerdede mantık varsa yani yok efendim insanlar kendi özgür iradeleriyle smittten kurtulurlar fln gibi saçma bir şey demiceklerine göre neden smithi matrixten direk silmiyorlar? (BÜYÜK HARFLERLE YAZIYORUM. DİNİ TARTIŞMA ÇIKARTMAYIN ÇIKARACAKLAR LÜTFEN SAYFAYI KAPATSIN.) bir önceki cümlem anlamsız gelebilir ancak anladığım kadarıyla bu smith denen program insanlar bedenle girebiliyorlarsa bende beden olarak gerçek dünyaya çıkabilrim diyor ki 3. filmde gemi mürettabatından bi herif olarak ortaya çıkıyor.

yeni soru

şöle bir soru daha soruyum o zaman. şimdi makineleri insanlar yarattı sonra makineler zıvanadan çıktılar gökyüzünü kararttı insanlar. makinelerde dedilerki yaw biz ne mal gibi uğraşıyoruz bi heriflerin bio pillerini kullanalım. topluyorlar bütün insanları sonra takıyorlar diyotları al sana biyo elektirik.
    çok kabaca olaylar bu şekilde. ee iyi güzelde bu makinelerin ne gibi bir zoru varda topladıkları insanları sanal bir dünyada yaşatma çabası içindeler? vücudun çalışması için illaki düşünmek gerekmiyor beyin ölümü gerçekleşmiş bir birey bile bitkisel hayatta yaşamaya devam ediyorlar. makinelerin yapacağı tek şey serumdan besin vermek diyottan elektrik almak.matrixi yaratmak için bu kadar uğraşmaları başlarına smith gibi bi bela almaları yok efendim denklemler anomalilerle fln uğraşmaları neden?

bu arada son soruya bi cevap buldum sayılır ancak hala net değil.
    """"
    Kendilerinin enerji kaynağı olarak kullanılmasını hiçbir insan kabül etmiyordu ve karşı geliyordu, karşı gelenler öldürüldü. İnsanları bayıltarak kullanmayı deneyen makineler bayılan vücudun metabolizmasının yavaşladığını ve elde edilen enerjinin düştüğünü biliyorlardı. İnsanları zihinleri açık bir şekilde kontrol altında tutmanın yollarını arayan makine ırkı bu mekanizmayı geliştirmeyi başardı. İnsanlar bu sanal dünyada yaşadıklarını zannederken, tamamen açık olan zihinleri, bedenlerinin maximum enerji üretmesini ve makinelerin ihtiyaç duydukları enerjiye kaynak olmalarını sağlıyorlardı. İşte bu sistemin tamamına Matrix dendi.
    """"

iyi güzelde şu anda 7 milyar insan var. hadi savaşlar direniş salgın fln filan 5 milyarı silinse bile kalan 2 milyar insan var. hadi hepsine ulaşamadı diyelim makineler sadece amerika kıtasındalar. ellerindeki adam sayısı 500 milyon diyelim. şu anda kullanılan ve sağlıklı döller oluşturan klonlama sistemleri yada tüp bebek yöntemi var. baygın haldeki bir yetişkinden alınan sperm ve yumarta ile bir zigot oluşturup geliştirmek son derece kolay diye düşnüyorum. sonuçta anne karnına benzer yarattıkları keseler içinde insanları büyütebilirler. metabolizma yavaşladı denmesi traştan başka bir şey değil. makinelerin başı seferberlik ilan eder gereksiz yada az gerekli makineler geçici olarak kapatılır. insan sayısı istenilen düzeye çıkartıldığındada tekrar açılarak yaşama devam edilir. kaldıki tüm dünya yıkık dökük olsa bile yer altı madenleri ve diğer bir takım gazlar dünyada var olamaya devam edicek. yapılacak helyum balonları ile o fırtınalı bulutların üzerindeki tap taze güneş çok rahat sömürüle bilir. sentinellern uçtuğunu düşünürsek balonsuz bile bu güneş enerjisini kullanmak mümkün.

yeni soru2

son filmde bu neo ve trinity kruvazörle yüzeyde makine kentine gitmiyorlar mı? gemi içinde olduklarından havayı solumuyorlar diyebilirsiniz ancak neo dostumuz makinelerle konuşmaya gittiğinde gayet rahat soluk alıp veriyor. buradan atmosferin hala solunabilir olduğu var sayımını çıkartıyorum.

olayı çok çok farklı bir boyuta getireceğim ancak buda bir soru. şimdi bu adamlar yer altındaki zionda da olsalar neo yukarıda da nefes alsa bu oksijen nereden geliyor? bitki örtüsü desek savaş esnasında yok olmuş. atmosferde dolaşan mikro organizmalar desek onlarda güneşe muhtaçlar. ziondakiler ve yüzeydeki neo nasıl nefes alıyor?

birde bu adamlar yani ziondaki kurtulmuşlar nereden nasıl elektrik üretiyorlar? güneş desek yok. rüzgar desek o da olmaz çünkü güneşle doğrudan alakalı rüzgar olayı. ısınan hava yükselir hareket eder ve saire ile rüzgar var. yer altı suları desek hareket halinde değil yani hidroelektrikte mümkün değil. açıklamanız??

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kavil -- 9 Mart 2011; 20:09:04 >

• demircibu adlı üyeyi bul sana her şeyi anlatır
  • 1- Demek istediği şey ben bu matrixi daha önce 5 kere yarattım.

2- Zaman dünyada normal olarak ilerliyor.

3- Evet doğrudur.

Ajan smith olayı şöyle oluyor. Smith neo sayesinde 1. filmde özgür kalıyor. Smith bağlı kaldığı programdan kurtulup özgür kalınca kendini kopyalamasının bir yolunu buluyor.
  • Ajanlar zaten Matrix'in koruma programları yani anti-virüsleri. Mimar daha çok işletim sistemi gibi. Her şeyi kontrol eden düzenli çalışmasını sağlayan bir program ama içinde yaratıcılık da var. Yapay zekası var yani Windows vs. den farklı olarak. Benzer şekilde Smith programının da yapay zekası var ve bu zeka Matrix'in amaçlarına hizmet etmek yerine onu kontrol edebileceğini keşfediyor. Sonra diğer ajanları ve teker teker bütün insanları (onlar da aslında program sayılır) kontrol altına alıyor. Haliyle anti-virüsün kendisi virüs olunca mimarın yapabileceği bir şey kalmıyor. Filmin sonu ise zaten tartışmalı. O yüzden sonra olanlara fazla takılma ve mantık arama. Adamlar istedikleri gibi tamamlayadı filmi malesef.

Bunun dışında Matrix'in resetlenip resetlenmemesi çok önemli değil. Zira BIOS saatini değiştirmek gibi bir şey. Sen ne ayarlarsan öyle işler. Yaşayanlar için dışardaki gerçek zamanın bir önemi olmadığından sorun çıkaramazlar.

• şöle bir soru daha soruyum o zaman. şimdi makineleri insanlar yarattı sonra makineler zıvanadan çıktılar gökyüzünü kararttı insanlar. makinelerde dedilerki yaw biz ne mal gibi uğraşıyoruz bi heriflerin bio pillerini kullanalım. topluyorlar bütün insanları sonra takıyorlar diyotları al sana biyo elektirik.
    çok kabaca olaylar bu şekilde. ee iyi güzelde bu makinelerin ne gibi bir zoru varda topladıkları insanları sanal bir dünyada yaşatma çabası içindeler? vücudun çalışması için illaki düşünmek gerekmiyor beyin ölümü gerçekleşmiş bir birey bile bitkisel hayatta yaşamaya devam ediyorlar. makinelerin yapacağı tek şey serumdan besin vermek diyottan elektrik almak.matrixi yaratmak için bu kadar uğraşmaları başlarına smith gibi bi bela almaları yok efendim denklemler anomalilerle fln uğraşmaları neden?
  • konuyu @demircibu'ya havale etmek lazım..Onun adı Neo onun gücü bu diyarları aşar
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kavil

şöle bir soru daha soruyum o zaman. şimdi makineleri insanlar yarattı sonra makineler zıvanadan çıktılar gökyüzünü kararttı insanlar. makinelerde dedilerki yaw biz ne mal gibi uğraşıyoruz bi heriflerin bio pillerini kullanalım. topluyorlar bütün insanları sonra takıyorlar diyotları al sana biyo elektirik.

Bu tamamiyle mimar ile ilgili bir olay. Mimarın tek amacı kendi oluşturduğu denklemlerini eşitlemektir. Zaten neoya özellikle istediği kapıdan gitmesini bunun için söylemişti. Ancak neo onun denklemini bozan ilk etken oldu.

Yani bu olanlar sadece mimarın oluşturduğu denklemlerin birer sonucu. Fazla derine inmek karışıklığa yol açar.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Takipteyim. Filmi biliyorum fakat matrix ile ilgili her şey ilgimi çekiyor
  • quote:

Elektriği ATPden değil beyinden alıyorlar zaten. Onlara elektrik enerjisi gerekiyor. Bunu da sadece sinirlerden sağlayabilirler. Sinir hücreleri ATP'yi elektrik enerjisine çeviriyor. Beyin ölümü gerçekleşmiş birinde sadece organların çalışması için kullanılan sinirler elektirk üretir ama onu da kullanamazlar çünkü organların da çalışması lazım. Ayrıca bitkisel hayatın devam etmesi için makineye bağlanması lazım. Bu da fazladan enerji kaybı. Beyinse tamamen sinir hücrelerinden oluşmuş bir organ. Matrix; duyuları uyarmak için, düşünmek için, hayal etmek için, kollarını, bacaklarını kullanmak için insanların sinirler yardımıyla oluşturduğu elektriksel uyartıları enerji eldesinde kullanıp, sanal bir dünyada insanlara sanki bunları yapıyormuş hissi vermeyi sağlayan bir program. Yani iş zaten beyin de bitiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi adilazimdegilx -- 9 Mart 2011; 18:10:50 >

• Bu arada Zion İncillerden bir tanesinde Kudüs manasında geçiyormuş buna göre mimar.ı da Tanrı olarak düşünebiliriz..
  • bu arada son soruya bi cevap buldum sayılır ancak hala net değil.
    """"
    Kendilerinin enerji kaynağı olarak kullanılmasını hiçbir insan kabül etmiyordu ve karşı geliyordu, karşı gelenler öldürüldü. İnsanları bayıltarak kullanmayı deneyen makineler bayılan vücudun metabolizmasının yavaşladığını ve elde edilen enerjinin düştüğünü biliyorlardı. İnsanları zihinleri açık bir şekilde kontrol altında tutmanın yollarını arayan makine ırkı bu mekanizmayı geliştirmeyi başardı. İnsanlar bu sanal dünyada yaşadıklarını zannederken, tamamen açık olan zihinleri, bedenlerinin maximum enerji üretmesini ve makinelerin ihtiyaç duydukları enerjiye kaynak olmalarını sağlıyorlardı. İşte bu sistemin tamamına Matrix dendi.
    """"

iyi güzelde şu anda 7 milyar insan var. hadi savaşlar direniş salgın fln filan 5 milyarı silinse bile kalan 2 milyar insan var. hadi hepsine ulaşamadı diyelim makineler sadece amerika kıtasındalar. ellerindeki adam sayısı 500 milyon diyelim. şu anda kullanılan ve sağlıklı döller oluşturan klonlama sistemleri yada tüp bebek yöntemi var. baygın haldeki bir yetişkinden alınan sperm ve yumarta ile bir zigot oluşturup geliştirmek son derece kolay diye düşnüyorum. sonuçta anne karnına benzer yarattıkları keseler içinde insanları büyütebilirler. metabolizma yavaşladı denmesi traştan başka bir şey değil. makinelerin başı seferberlik ilan eder gereksiz yada az gerekli makineler geçici olarak kapatılır. insan sayısı istenilen düzeye çıkartıldığındada tekrar açılarak yaşama devam edilir. kaldıki tüm dünya yıkık dökük olsa bile yer altı madenleri ve diğer bir takım gazlar dünyada var olamaya devam edicek. yapılacak helyum balonları ile o fırtınalı bulutların üzerindeki tap taze güneş çok rahat sömürüle bilir. sentinellern uçtuğunu düşünürsek balonsuz bile bu güneş enerjisini kullanmak mümkün.

• Benim anlamadığım Matrix sanal aleminde yeni insanlar nasıl dünyaya geliyor ? Filmde hiç bebek yok dimi ?
  • quote:

quote:

iyi güzelde şu anda 7 milyar insan var. hadi savaşlar direniş salgın fln filan 5 milyarı silinse bile kalan 2 milyar insan var. hadi hepsine ulaşamadı diyelim makineler sadece amerika kıtasındalar. ellerindeki adam sayısı 500 milyon diyelim. şu anda kullanılan ve sağlıklı döller oluşturan klonlama sistemleri yada tüp bebek yöntemi var. baygın haldeki bir yetişkinden alınan sperm ve yumarta ile bir zigot oluşturup geliştirmek son derece kolay diye düşnüyorum. sonuçta anne karnına benzer yarattıkları keseler içinde insanları büyütebilirler.

Zaten öyle yapıyorlar. Onlar Matrix'te dünyadaki insanları kullanmayorlar. Kendileri filmde gösterilen tarlalarda kendi insanlarını üretip (tüp bebek gibi) onları kullanıyorlar. Bu arada dünya üzerinde yaşayan insan falan yok. Sadece Zion'dakiler ve tarlalardakiler var. Atmosfer yanmış durumda zaten.

quote:

metabolizma yavaşladı denmesi traştan başka bir şey değil.

Baygın birini kullanırlarsa onda ellere, kollara, bacaklara, beş duyuya impuls gönderilmeyeceği için verim düşer. Sadece hayalgücü için beyinde üretilen impulsları kullabilirler. O yüzden ayık tutmak zorundalar.

quote:

makinelerin başı seferberlik ilan eder gereksiz yada az gerekli makineler geçici olarak kapatılır. insan sayısı istenilen düzeye çıkartıldığındada tekrar açılarak yaşama devam edilir.

İnsanları kendileri istedikleri kadar üretiyorlar zaten. Herhangi bir enerji ihtiyaçları yok. Sistemlerini kurmuşlar.

quote:

kaldıki tüm dünya yıkık dökük olsa bile yer altı madenleri ve diğer bir takım gazlar dünyada var olamaya devam edicek. yapılacak helyum balonları ile o fırtınalı bulutların üzerindeki tap taze güneş çok rahat sömürüle bilir. sentinellern uçtuğunu düşünürsek balonsuz bile bu güneş enerjisini kullanmak mümkün.

Atmosfer tabakası oldukça kalındır. O yanmış halde yıldırımların arasından güneş enerjisi için yukarı balon çıkarmak veya sentinelleri yukarıda bekletmek Matrix sistemine göre çok daha verimsiz, uzun süreli bir yol. Bilgisayar sistemlerinde her zaman kısa ve verimli yol tercih edilir. Teknoloji kuralıdır bu.

• Konu güzele benziyo düşmesin
  • quote:

Orijinalden alıntı: bilm-i yorum

Benim anlamadığım Matrix sanal aleminde yeni insanlar nasıl dünyaya geliyor ? Filmde hiç bebek yok dimi ?

Bununla ilgili filmde bir kesin bir açıklama yok ama Matrix bir program olduğuna göre pekala bunu sağlayabilir. Sonuçta o insanlar tarlalarda programa bağlı. Bebek yapmak istediklerinde Matrix programı gerçek dünyada, tarlalarda sperm ve yumurta kullanarak normal şekilde döllenmeyi gerçekleştirir. Bebeğin beyni uygun zamana geldiğinde (daha mantıklısı beyin oluştuğunda) Matrix'e bağlanır ve beyni orada yaşarken vücudu tarlada büyümeye devam eder.
    Dediğim gibi kesin bir açıklama görmedim filmde. Ama bu yöntem teoride çalışır. Matrix programı pratikte bunu hatasız gerçekleştirebilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi adilazimdegilx -- 9 Mart 2011; 18:42:56 >
  • Bir yerde aslında zionun bulunduğu evreninde sahte olduğunu matrixten bir farkı olmadığını okumuştum.Ayrıca ahtapotlar ve gemiler bulutlardan dışarı çıkamıyor galiba çünkü son bölümde gemi bulutları aşınca kapanmış, geminin üstündeki ahtapotlar tek tek düşmüştü.Birde zion dengede tutulmak için belli zamanlarda yok ediliyor galiba mimarda bunun sistematik bir işlem olduğunu ima etmişti yanlış hatırlamıyorsam.Smith ise kapatılamıyacak kadar güçlenmişti o yüzden neo ile anlaşma yaptılar yoksa kendileri kapatırdı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: adilazimdegilx

quote:

quote:

iyi güzelde şu anda 7 milyar insan var. hadi savaşlar direniş salgın fln filan 5 milyarı silinse bile kalan 2 milyar insan var. hadi hepsine ulaşamadı diyelim makineler sadece amerika kıtasındalar. ellerindeki adam sayısı 500 milyon diyelim. şu anda kullanılan ve sağlıklı döller oluşturan klonlama sistemleri yada tüp bebek yöntemi var. baygın haldeki bir yetişkinden alınan sperm ve yumarta ile bir zigot oluşturup geliştirmek son derece kolay diye düşnüyorum. sonuçta anne karnına benzer yarattıkları keseler içinde insanları büyütebilirler.

Zaten öyle yapıyorlar. Onlar Matrix'te dünyadaki insanları kullanmayorlar. Kendileri filmde gösterilen tarlalarda kendi insanlarını üretip (tüp bebek gibi) onları kullanıyorlar. Bu arada dünya üzerinde yaşayan insan falan yok. Sadece Zion'dakiler ve tarlalardakiler var. Atmosfer yanmış durumda zaten.
    cevap için teşekkürler ancak son filmde bu neo ve trinity kruvazörle yüzeyde makine kentine gitmiyorlar mı? gemi içinde olduklarından havayı solumuyorlar diyebilirsiniz ancak neo dostumuz makinelerle konuşmaya gittiğinde gayet rahat soluk alıp veriyor. buradan atmosferin hala solunabilir olduğu var sayımını çıkartıyorum.

olayı çok çok farklı bir boyuta getireceğim ancak buda bir soru. şimdi bu adamlar yer altındaki zionda da olsalar neo yukarıda da nefes alsa bu oksijen nereden geliyor? bitki örtüsü desek savaş esnasında yok olmuş. atmosferde dolaşan mikro organizmalar desek onlarda güneşe muhtaçlar. ziondakiler ve yüzeydeki neo nasıl nefes alıyor?

birde bu adamlar yani ziondaki kurtulmuşlar nereden nasıl elektrik üretiyorlar? güneş desek yok. rüzgar desek o da olmaz çünkü güneşle doğrudan alakalı rüzgar olayı. ısınan hava yükselir hareket eder ve saire ile rüzgar var. yer altı suları desek hareket halinde değil yani hidroelektrikte mümkün değil. açıklamanız??

quote:

metabolizma yavaşladı denmesi traştan başka bir şey değil.

Baygın birini kullanırlarsa onda ellere, kollara, bacaklara, beş duyuya impuls gönderilmeyeceği için verim düşer. Sadece hayalgücü için beyinde üretilen impulsları kullabilirler. O yüzden ayık tutmak zorundalar.

quote:

makinelerin başı seferberlik ilan eder gereksiz yada az gerekli makineler geçici olarak kapatılır. insan sayısı istenilen düzeye çıkartıldığındada tekrar açılarak yaşama devam edilir.

İnsanları kendileri istedikleri kadar üretiyorlar zaten. Herhangi bir enerji ihtiyaçları yok. Sistemlerini kurmuşlar.

quote:

kaldıki tüm dünya yıkık dökük olsa bile yer altı madenleri ve diğer bir takım gazlar dünyada var olamaya devam edicek. yapılacak helyum balonları ile o fırtınalı bulutların üzerindeki tap taze güneş çok rahat sömürüle bilir. sentinellern uçtuğunu düşünürsek balonsuz bile bu güneş enerjisini kullanmak mümkün.

Atmosfer tabakası oldukça kalındır. O yanmış halde yıldırımların arasından güneş enerjisi için yukarı balon çıkarmak veya sentinelleri yukarıda bekletmek Matrix sistemine göre çok daha verimsiz, uzun süreli bir yol. Bilgisayar sistemlerinde her zaman kısa ve verimli yol tercih edilir. Teknoloji kuralıdır bu.

dediğinizi birde şöyle düşünelim. ziona saldırıp onu yıkmak için yaptıkları BİNLERCE sentineli üretmek yerine zionu karantinaya alıp ambargo gibi birşey uygulansa tüm dışarısıyla iletişimi kesilse. sentinellere harcanacak malzeme ve enerji ile atmosferi aşıp yörüngeye bir enerji santrali kurmak. tarlalarla uğraşmadan onlara harcanacak enerji ile daha başka bir alternatif olabilir. sonuçta makinelerden bahsediyoruz. kendi yaptıkları sanal dünyada smithlerle ıvırla zıvırla insanlarla uğraşmaktansa tümünün soyunu kurutmak çok daha mantıklı (BENCE)

• mımar ıcın smıth yada neo nedır yada makınalar ?
    mımar başlı başına bır tanrıdır bence matrıx te,
    ayrıca dıkkat edersen 5 kere yıkılan zıon 6cıdada yıkılsa bırsey anlam ıfade etmıyor mımar ıcın
  • İşte bu noktadan itibaren filmdeki tutarsızlıklar ve eksiklikler boy göstermeye başlıyor. Soruların da genelde bunlarla alakalı. Tutarsızlıkların sebebi yapımcıların filmi istedikleri gibi devam ettirememelieri. Kurguladıkları senaryo tepki çektiği için değiştirilmiş ve dolayısıyla tutarsızlaşmış bir yapım 3. film. Serinin diğer filmleri aksine genelde teoriler 3. filmde patlıyor. Örneğin birini sen söylemişsin. Atmosfer yanmıştı. Morfeus söyledi bunu. Atmosferde yanması en makul gaz oksijen haliyle. Bu durumda nasıl nefes alıyorlar dünya yüzeyinde? Zion'da havalandırma mevcuttu yanılmıyorsam. Bir şekilde oksijen sağlıyorlar şehre ama Neo'nun ve Trinity'nin (Trinity fazla nefes almadı ama) yüzeyde nefes alabilmesi pek uyuşmuyor atmosferin yanmış olmasıyla. Bir de Neo'nun gerçek dünyada Sentinelleri durdurması (Reloaded'ın sonu) ve onlarla konuşması var ( Revolutions'ın sonu). Bunlar da gerçek dünyada açıklanamayacak olaylar. Kahin "Seçilmiş kişinin gücü bu dünyaları aşar" falan diyor ama bu bir açıklama sayılmaz. Gerçek dünyada fizik geçerlidir. Ancak yine başka bir teoriye göre film eğer izin verildiği şekilde gitseydi bütün bunlar açıklığa kavuşacakmış. Buna göre gerçek dünya olarak filmde gösterilen dünya da aslında gerçek değil! Bu Neo'nun nasıl sentinellerle etkileştiğini açıklıyor ama biraz fazla uçuk. Benim bu konuda kesin bir bilgim ya da uygun bir fikrim yok.
    Gelelim filmdeki diğer eksikliğe. Aslında konudaki olayların biraz da kopuş noktası bu. Yine sorularının da cevabı. Film de nükleer enerji yok?! Nükleer enerji gibi basit, güçlü, kolay bulunan bir enerji şeklini kullanmak yerine makinelerin insanlarla tarlalarda çiftçilik yapması garip bir durum. Bunun yanında Zion'un ve gemilerin enerji ihtiyacını senin de dediğin gibi nasıl karşılıyorlar belli değil. Halbuki onlar için de nükleer enerji basit bir yöntem. Şu an bile uzay araçlarında kullanılması gündem de olan kullanışlı bir teknolojinin gelecekte olmayışı önemli bir eksiklik. Benim de genel bilgim burada tıkanıyor. Daha fazlası için animatrix diye bir yapım var izlemediysen. Onun dışında internette çok büyük tartışma konuları var. Matrix Felsefesi adıyla dersler bile bulunuyor hatta.

• güneş enerjisini neden kullanmıyorlar: çünkü güneş enerjisi devamlı değil ve yetersiz kalıyor.makinalar diyorki o kadar çıkıp günneşten enerji toplayacağıma kendi enerjimi kendim yeterli şekilde üretirim diyor.

onun dışında ziondaki hayat neonun makinaları gerçek dünyada durdurması olayının yorumu izleyiciye bırakılmış.ister dersin zionda yalan dünya ister dersin seçilmişin harbiden gücü bu diyarları aşar.

2. soruna istinaden: atmosferin falan yandığı yok.animatrixi izlediysen atmosfere makinalar güneş enerjisini kullanmasın diye insanlar uçaklarla kapatıcı gaz gibi birşey sıktılar.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.