Şimdi Ara

Saçlarım uzamıyor(uzaması durdu)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
27
Cevap
0
Favori
34.961
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Herkese merhabalar arkadaşlar şubatın başından beri saçımı uzatıyorum.Yani 5-6 ay oldu ancak saçım henüz burnumu bile geçebilmiş değil.Arkadaşlarımın saçı çenesine geliyor ve 4 ay uzattıklarını söylüyorlar.Benim ise şubattaki saçım kaşımın tam üstüne gelirken şu an gözlerimin altına ancak geliyor.Üstelik sorun yavaş uzamasıda değil.Bildiğin hiç uzamıyor saç.Saç 3 aydır aynı boyda, her duştan sonra bakıyorum.Sizce bu neden kaynaklanıyor olabilir?Üstelik saç için badem yağı bile kullanıyorum 1 aydır.

Not:Saçımda gül yada döngü herneyse ondan var ama ondan kaynaklandığını sanmıyorum biri beni aydınlatsın lütfen tribe girdim saç yüzünden.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Saç Uzaması Neden Durur?

"Saçlarım küstü uzamıyor" ifadesi, birçok kişinin yaşadığı ortak bir sorunu ifade eder. Siz de bu sorunu yaşıyorsanız, saç uzamanızın durmasının nedenlerini anlamak önemlidir.

Saç Uzaması Durmasına Neden Olan Faktörler

Saç uzaması durması birkaç faktöre bağlı olabilir:

• Genetik: Genetik faktörler saç büyüme hızını büyük ölçüde etkileyebilir. Bazı kişiler, genetik olarak daha yavaş saç uzamasına eğilimli olabilir.
    • Saç dökülmesi: Saç dökülmesi, saç uzamasının durmasının yaygın bir nedenidir. Saç dökülmesine neden olan faktörler arasında stres, hormonal dengesizlikler ve bazı tıbbi durumlar bulunur.
    • Beslenme yetersizliği: Demir, çinko ve biotin gibi belirli besinler saç büyümesi için gereklidir. Bu besinlerin yetersizliği saç uzamasını yavaşlatabilir veya durdurabilir.
    • Stres: Aşırı stres, saç dökülmesine ve saç uzamasının yavaşlamasına neden olabilir.
    • Yaş: Yaşlandıkça saç uzaması yavaşlama eğilimi gösterir.
    • Saç bakımı: Saçınızı sık sık şekillendirici ısı aletleriyle şekillendirmek, saçlarınızı aşırı yıkamak veya sert kimyasallar içeren saç bakım ürünleri kullanmak saç uzamasına zarar verebilir.

Erkeklerde Saç Uzaması Durması

Erkeklerde saç uzaması durması genellikle genetik faktörlerden kaynaklanır. Erkek tipi kellik, saç köklerinin testosteron hormonuna karşı duyarlı olmasına neden olan genetik bir durumdur. Bu durum, saçların zamanla incelmesine ve sonunda dökülmesine neden olur.

Saç Uzaması Nasıl Artırılır?

Saç uzamanızın durması sorunu yaşıyorsanız, aşağıdaki ipuçlarını deneyebilirsiniz:

• Sağlıklı bir beslenme düzeni takip edin.
    • Stresi azaltın.
    • Saçınıza nazik davranın.
    • Saç büyümesi için özel olarak tasarlanmış saç bakım ürünleri kullanın.
    • Gerekirse bir dermatoloğa veya trichologa (saç ve saç derisi uzmanı) danışın.
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • sıfıra vur
  • quote:

Orijinalden alıntı: Toma Hawk

sıfıra vur

Hocam 6 aydır bekliyorum sıfıra vursam nolcakki
  • Sıfıra vurma, 3 ay takip etmişsin, durum genetik eğer eminsen 3 aydır değişim olmadığına.

Şöyleki saç 3 evreden geçer.
    İmparatorluk gibi dğşün saçı, genetik olarak şanssız olabilirsin, saçını doğru bir şekilde cetvelle ölç, 1.5 ay daha bekle uzamış mı bak.
    Fotoğraflarını da çekebilirsin ama yinede ölçüm yap.

Anajen Evresi: Anajen evresi tüylerin uzamaya başladığı ilk aşamadır. Saç tellerinin yaklaşık %90′nı aynı evrede uzamaya başlar ve uzama süreci 3 ile 7 yıl arasında sürebilir. Saç teli kadın veya erkek fark etmeksizin ayda ortalama 1-1.5 santim uzar. Yapılan araştırmalar sıcak havalarda saçların daha hızlı uzadığını ortaya koymaktadır.

Katajen Evresi: Katajen evresi saç telinin uzama sürecinde uzamanın durduğu sürece geçiş evresidir. Bir kaç hafta sürer ve bu süreçte saç teli kökü zayıflar.

Telojen Evresi: Telojen evresinde kökü iyice zayıflayan saç telleri düşmeye başlar ve yeni saç teli ile yer değiştirir. Saçın yaklaşık %15′i aynı anda telojen evresinde olabilir. Günde bu evdeki saç tellerinden ortalama 100 tane kaybetmek normaldir. Bu aşama ve tüm saç tellerinin yenileriyle yer değiştirmesi yaklaşık 1.5 yıl sürer.
    Kestirmen bi işine yaramaz, tecrübe konuşuyor, kestir diyenlere de kaynak sor bakalım cevap verebilecekler mi?
    Hepsi şehir efsanesi

• Dertlerin olduğu için olabilir. Takma hiç bir şeyi boşver.
  • Çekince uzuyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: Pompeii Müftüsü

Çekince uzuyor
    kullandığın herhangi bi ilaç var mı kortizonlu ilaçlar uzamayı durdurur dökülme yapabilir.stres de bunda etkili
  • quote:

Orijinalden alıntı: ZeroSystem

Sıfıra vurma, 3 ay takip etmişsin, durum genetik eğer eminsen 3 aydır değişim olmadığına.

İmparatorluk gibi dğşün saçı, genetik olarak şanssız olabilirsin, saçını doğru bir şekilde cetvelle ölç, 1.5 ay daha bekle uzamış mı bak.

Anajen Evresi: Anajen evresi tüylerin uzamaya başladığı ilk aşamadır. Saç tellerinin yaklaşık %90′nı aynı evrede uzamaya başlar ve uzama süreci 3 ile 7 yıl arasında sürebilir. Saç teli kadın veya erkek fark etmeksizin ayda ortalama 1-1.5 santim uzar. Yapılan araştırmalar sıcak havalarda saçların daha hızlı uzadığını ortaya koymaktadır.

Katajen Evresi: Katajen evresi saç telinin uzama sürecinde uzamanın durduğu sürece geçiş evresidir. Bir kaç hafta sürer ve bu süreçte saç teli kökü zayıflar.

Telojen Evresi: Telojen evresinde kökü iyice zayıflayan saç telleri düşmeye başlar ve yeni saç teli ile yer değiştirir. Saçın yaklaşık %15′i aynı anda telojen evresinde olabilir. Günde bu evdeki saç tellerinden ortalama 100 tane kaybetmek normaldir. Bu aşama ve tüm saç tellerinin yenileriyle yer değiştirmesi yaklaşık 1.5 yıl sürer.
    Kestirmen bi işine yaramaz, tecrübe konuşuyor, kestir diyenlere de kaynak sor bakalım cevap verebilecekler mi?
    Hepsi şehir efsanesi

+ ∞ bende bi ara oyle durdu saniyordum ama bi yerden sonra hizli uzamasini istediginden oluyor sanki hic uzmaiyormus gibi gozukur fakat normal bir sekilde uzamaya devam eder10 aydir uzatiyorum yaklasik olarak.

• quote:

Orijinalden alıntı: igetsky

quote:

Sıfıra vurma, 3 ay takip etmişsin, durum genetik eğer eminsen 3 aydır değişim olmadığına.

Hepsi şehir efsanesi

+ ∞ bende bi ara oyle durdu saniyordum ama bi yerden sonra hizli uzamasini istediginden oluyor sanki hic uzmaiyormus gibi gozukur fakat normal bir sekilde uzamaya devam eder10 aydir uzatiyorum yaklasik olarak.

Alıntıları Göster
    kardeş çözümü söylüyom önce attırıyon sonra atmıklı ellerini saçına sürüyorsun

• quote:

Orijinalden alıntı: American Psycho

• 0a vurdur
  • quote:

Orijinalden alıntı: Claudio Marchisio

0a vurdur
    Öyle 4 ayda çeneye falan gelmez saç eğer kısadan başladıysa,yok öyle bi dünya
  • quote:

Orijinalden alıntı: Big Pun

Öyle 4 ayda çeneye falan gelmez saç eğer kısadan başladıysa,yok öyle bi dünya

Alıntıları Göster
    Ceviz ye.
  • Kadın şampuanı kullan, saçı güçleştireceğim diye resmen plasenta basıyorlar bazılarına, hatta saç uzatıcı olanları bile var hormon takviyesi gibi resmen.
    Ben bir müddet evde şampuanım bittiği için üşengeçlikten bi markanın kadın şampuanını bir müddet kullanmıştım () sonrasında saçlar gerçekten normalden hızlı uzamıştı
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-319F3E7AB

Kadın şampuanı kullan, saçı güçleştireceğim diye resmen plasenta basıyorlar bazılarına, hatta saç uzatıcı olanları bile var hormon takviyesi gibi resmen.
    Ben bir müddet evde şampuanım bittiği için üşengeçlikten bi markanın kadın şampuanını bir müddet kullanmıştım () sonrasında saçlar gerçekten normalden hızlı uzamıştı
    Git berbere uçlardan alsın hızlandırır uzamayı diyorlar ama bilmiyorum ne kadar doğru bence doğru değildir gerçi ama istiyosan dene

• 4 ayda çeneye geliyor nasıl bir kafa keklemişler seni
  • quote:

Hepsi şehir efsanesi

Hocam yalnız saçım dökülmüyor yani anormal bi dökülme veya açıklık yok sadece uzamıyor.Ve yazıdada uzama 3 ile 7 yıl arasında sürer diyor yani ondan daha düşük bir zaman dilimine yer bile vermiyor ben 6 aydır uzatıyorum 2.5 aydır boyu sabit bence bu biraz kısa bir süre düşünüyorum ben genetikse bile.

• quote:

Orijinalden alıntı: Pizza Hot

Git berbere uçlardan alsın hızlandırır uzamayı diyorlar ama bilmiyorum ne kadar doğru bence doğru değildir gerçi ama istiyosan dene

arkadaşın dediği olay saçın köküyle ve yapısıyla ilgili değil mi? uçlarının kesilmesi saçın kökünü nasıl etkiliyor bu nasıl mantıktır? saç uzatırken aynı zamanda şekle girsin istersin o ayrı konu
  • quote:

Orijinalden alıntı: American Psycho

Atmıklı
  • quote:

Orijinalden alıntı: Artyom

4 ayda çeneye geliyor nasıl bir kafa keklemişler seni

Hocam sıfırdan değilde tam gözüne denk geliyormuş sonra berbere gitmeyi bırakmış ve şu an çenesine geliyor arkadaşımın saçı toplayabiliyor.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.