Şimdi Ara

Kediyle sansar kapışsa kim alır ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
18.307
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1

(En Son Oy Tarihi: 28.10.2024)
Giriş
  • Kapışmanın doğru olması için bizim ülkemizde de bulunan avrupa çam sansarını karşılaştırıcaz rakibi ise bildiğimiz kedi. Hemen hemen ikiside aynı ebatlarda sansar 1.3 kilo 46 santim kuyrukla beraber. Kedi de işte 2-4 kg arası hemen hemen sansar boylarında ikiside etçil. İkiside son derece yırtıcı. Bence sansar kediyle baş edemez ilk saldırıyı muhtemelen sansar yapar kedi ilk saldırıyı savuşturucağından sansar önce geri çekilir ama bilen bilir sansar inatçı ve çok hızlı hareket ettiğinden muhtemelen kediye ikinci saldırıyı yapar. Eğer tepesine çıkıp boynundan kavrarsa kediyi alt edebilir ama önce kedi boyundan yakalarsa sansarın pek şansı yok. Ayrıca ikisininde oldukça keskin pençeleri var. Pençede avantaj sansarda olsa dahi kedinin dişleri daha büyük ve keskindir bence. Tırmanma kabiliyetinde ikisi de baya iddialı. Kedi kaçarsa eğer sansarın kediyi yakalayabiliceğini zannetmiyorum ama uzun süreli kaçış olursa sansar havada karada o kediyi yakalar. Zor bir karşılaşma ama bence kedi sansarları alt eder eğer aksi olsa bizim köyde sadece tavuklar ölmezdi kediler de ölürdü. Ama bence hiç sansarın kediyi öldürdüğünü duymadım.

Çam sansarı !

Kedi !

• Yapay Zekanın Yanıtı

Sansar ve Kedi Kapışması: Kim Üstün?

Kediler ve sansarlar, doğada sıklıkla karşı karşıya gelen iki yırtıcı hayvandır. Boyut ve fiziksel güç açısından farklılık gösterseler de, her ikisi de inatçı avcılardır. Peki bir kediyle sansar kapışırsa, kim kazanır?

Boyut ve Fiziksel Özellikler

Sansarlar, kedilerden daha küçüktür ve genellikle 0,5-2 kg ağırlığında olurlar. Bununla birlikte, atletik ve çeviktirler ve keskin dişlere ve pençelere sahiptirler. Kediler ise daha büyüktür ve genellikle 2-7 kg ağırlığında olurlar. Daha güçlü ve kaslıdırlar, ancak sansarlar kadar çevik olmayabilirler.

Avcılık Stratejileri

Kediler, pusuya yatma avcılarıdır. Avlarını sessizce takip eder ve uygun bir anda saldırırlar. Sansarlar ise daha agresif avcılardır. Avlarını kovalarlar ve ısırıp pençeleme yoluyla alt ederler.

Sansarın Avantajları

Sansarların kedilere göre bazı avantajları vardır:

• Çeviklik: Sansarlar kedilerden daha çeviktir ve ağaçlara ve diğer yüksek yerlere tırmanabilirler.
    • Keskin Duyular: Sansarlar kedilerden daha keskin işitme ve koku alma duyularına sahiptir, bu da avlarını tespit etmelerine yardımcı olur.
    • Agresiflik: Sansarlar kedilerden daha agresiftir ve avlarını öldürmek için her şeyi yaparlar.

Kedinin Avantajları

Kedilerin de sansarlara göre bazı avantajları vardır:

• Boyut ve Güç: Kediler sansarlardan daha büyüktür ve daha güçlüdür, bu da onlara yakın dövüşlerde bir avantaj sağlar.
    • Pençeler: Kedilerin keskin pençeleri vardır ve ağır yaralanmalara neden olabilirler.
    • Eve Bağlılık: Kediler tipik olarak daha eve bağlıdır ve bölgelerini şiddetle savunurlar.

Sonuç

Bir kediyle sansar kapışırsa, kimin kazanacağı çeşitli faktörlere bağlıdır, ancak sansarlar genellikle daha çeviklikleri, keskin duyuları ve agresiflikleri nedeniyle üstünlük sağlarlar. Bununla birlikte, kediler daha büyük boyutları, güçlü pençeleri ve eve bağlılıkları nedeniyle sansarları savuşturmada başarılı olabilirler.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • San sarmissa alir sarmamissa alamaz.
  • Tam ders calisacakken bu konu aklima gelecek, ders calisamayacagim. Tesekkurler hocam

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kedi tokatlıyor sansarı bir halt yiyemiyor sansar.

• quote:

Orijinalden alıntı: John WICK

Kedi tokatlıyor sansarı bir halt yiyemiyor sansar.

sansar almış

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bizim buranın sansarları iki ayak üzerinde koşuyor
  • Kediyle sansar kapışsa kim alır ?

• Kangal alır.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Tabii ki psikopat yazar sansar

• kedisine göre değişir bazıları psikopat olup köpek kovalıyor bazısı fareden kaçıyor.bi çıkmıştı çocuğa saldıran köpeğe bildiğin dalmış evin kedisi medyaya düşmüştü yani öyle bişi olursa sansar mansar dinlemez.

norveç orman kedisi mesela bundan büyük maine coon var amerikan ama onlar uysal bunlar rahatsız.

• Sansar salvo alır

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bu nasıl bir inceleme mübarek, nefesimi tuttum konuyu okudum.

• kedi besliyorum ve daha önce kedimi sansar yerken gördüm,gelincik sansar,ev tavşanı avlayıp yiyiyordu.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.