Şimdi Ara

İlişkiye ara vermenin mantığını birisi bana açıklasın lütfen .!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
0
Favori
4.096
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 1.5 yıllık sevgilimle 2 gündür konuşmuyoruz. Perşembe gecesi ilişkimizin sıradanlığından ve kaybettiğimiz değerlerimizden bahsetti ve bir süre ara vermek istediğini söyledi. Ne kadar süreceğini bilmediğini ve her şeyin düzeleceğini ekledi.

Ben başta biraz olumlu yaklaşmasam da biraz kafasını dinlesin madem böyle istiyor diyerek üstüne varmadım. İki gündür geceleri attığı 'İyi geceler' mesajı ve benim sabah attığım 'günaydın' için verdiği karşılıktan başka diyalog olmadı. Bir saat önce de şu diyalog geçti ve üstüne mesaj atmadı.

+ 'dayanabiliyosun.'
    - 'öyle mi sanıyorsun?'
    + 'sanmıyorum öyle.

İki yıldır sevdiğim kızı an itibariyle çözemiyorum. Ben o kafasını dinlesin , durumu konuşacak hale gelsin diye üstüne gitmezken mesaj atmadığım için yakınıyor. Aksine kafayı yeme noktasına geldim. Bilen bilir nasılsın diye bile soramamak nasıl bir duygudur.

Ara vermek konuşmamak değil midir ? Ben mi yanlış biliyorum normal arkadaş gibi konuşulup ilişki bahsini mi açmayız ? Fikirlerinizi almak istiyorum.

• Yapay Zekanın Yanıtı

İlişkilere Ara Verme: Nedenleri ve Faydaları

Sağlıklı bir ilişkide inişler ve çıkışlar olması doğaldır, ancak bazen bazı sorunları çözmek için ara vermek gerekebilir. İlişkiye ara vermek, şu anda "ayrılmadık ama konuşmuyoruz" durumunda olsanız bile, sorunları çözmenin ve ilişkinizi güçlendirmenin bir yolu olabilir.

İlişkiye Ara Vermenin Nedenleri

İnsanların ilişkiye ara vermeyi seçmelerinin birçok nedeni vardır, bunlardan bazıları şunlardır:

• İletişimsizlik: İletişim, sağlıklı bir ilişkinin temelidir. Eğer siz ve sevgiliniz "sevgilimle 10 gündür konuşmuyoruz" veya "sevgilimle 2 gündür konuşmuyoruz" diyorsanız, ilişkideki iletişim kopmuş demektir.
    • Tartışmalar: Sürekli tartışmalar ve anlaşmazlıklar ilişkiyi yıpratabilir. Ara vermek, sakinleşmek ve düşüncelerinizi toplamak için bir fırsat sağlayabilir.
    • Kendini bulma: "Sevgilimle 15 gündür konuşmuyoruz" gibi uzun bir aradan sonra, bu süre kendinizi yeniden keşfetmenize ve ne istediğinizi anlamanıza yardımcı olabilir.
    • Kıskançlık veya güven sorunları: Kıskançlık ve güven sorunları yıkıcı olabilir. Ara vermek, bu sorunları çözmek için nefes alma alanı sağlayabilir.
    • Dış faktörler: İş stresi, aile sorunları veya başka dış faktörler ilişkiyi olumsuz etkileyebilir. Ara vermek, bu faktörlerin ilişkinize olan etkisini azaltmaya yardımcı olabilir.

İlişkiye Ara Vermenin Faydaları

İlişkiye ara vermek, hem bireyler hem de çiftler için faydalı olabilir:

• Perspektif kazanmak: Ara vermek, ilişkinize dışarıdan bakmanıza ve sorunları daha net anlamanıza yardımcı olabilir.
    • Sakinleşmek: Ara verme, öfke veya üzüntü gibi yoğun duyguların yatışmasına izin verebilir.
    • İhtiyaçlarınızı belirlemek: Ara vermek, kendi ihtiyaçlarınızı ve ilişkinizden ne beklediğinizi düşünmenize zaman tanır.
    • Çatışmaları çözmek: Ara verme, çiftlerin çatışmalarını daha sakin ve mantıklı bir şekilde çözmelerine yardımcı olabilir.
    • İlişkiyi güçlendirmek: Bazen ara vermek, çiftlerin ilişkilerini yeniden değerlendirmelerine ve bağlarını güçlendirmelerine yardımcı olabilir.

İlişkiye ara vermeyi düşünüyorsanız, bu kararı verme konusunda dikkatli olun. Ara vermek ilişkileri iyileştirebilirken, aynı zamanda ilişkilerin kopmasına da yol açabilir. Ara vermeyi düşünüyorsanız, bunu partnerinizle açık ve dürüst bir şekilde konuşmanız önemlidir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Arkadaş gibi takılıp ilişki konusunu açmayanlar da var, durumu senin gibi olanlar da. Kıza göre değişiyor.
  • Dostum klasik yoğuntulu bir şekilde tripleri olan türk kızlarından sanırım. Hiç uğraşma bırak gitsin kasmaya gerek yok okadar
  • Hocam defalarca başıma geldi bu ara verme olayı.Üzmek istemem ama ara verelim dedikten sonra hiçbir ilişkimden hayır gelmedi.Hep kavga gürültü oldu.Bence kendini çok üzmeyecek şekilde uzaklaş.Kolay değil ama ...
  • Açık söylemek gerekirse "Ben senden sıkıldım şöyle çevreye bi göz atacağım bana iş çıkarsa koyacağım sana tekmeyi ama neme lazım belki başkasını bulamam elimdekinide kaçırmayayım sen elimin altında dur."

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sen kenarda bekle .
  • quote:

Orijinalden alıntı: 42_SeNTeZ_42

Açık söylemek gerekirse "Ben senden sıkıldım şöyle çevreye bi göz atacağım bana iş çıkarsa koyacağım sana tekmeyi ama neme lazım belki başkasını bulamam elimdekinide kaçırmayayım sen elimin altında dur."

ben yeni birisinden hoşlanmaya başladım bana pas vermezse sana döneceğim. daha açıklayıcı yazabilecek birisi varsa buyursun gelsin ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Açık söylemek gerekirse "Ben senden sıkıldım şöyle çevreye bi göz atacağım bana iş çıkarsa koyacağım sana tekmeyi ama neme lazım belki başkasını bulamam elimdekinide kaçırmayayım sen elimin altında dur."

ilişkide ara verelim muhabbeti tam olarak budur

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Çok açık olmadı mı
  • @Jamiryu
    Kardeş bunu ikinci kez yaşıyoruz. Diğerinde gerçekten haklı sebepleri vardı. Bunda ise anlayamıyorum dediğim gibi. Biraz inatçı bir insandır kendisi ona yoruyorum. Ama bilmiyorum yani sıkmaya başladı bu durum hele ki bu diyalog geçince.

@42_SeNTeZ_42
    Sevgisinden ve sadakatinden zerre şüphem olsa beş dakika durmam zaten kardeşim. Açık konuştuğun için teşekkür ederim.
  • Okumadım ama ilişkiye ara vermenin türkçeleştirilmiş hali

Bir süre uzak duralım senden iyisini bulursam ne güzel bulamazsam devam
  • quote:

Orijinalden alıntı: katatespizartmasi

Okumadım ama ilişkiye ara vermenin türkçeleştirilmiş hali

+1 Ara verirsen olmaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: khanjui

quote:

+1 Ara verirsen olmaz.

• Ayrilalim demenin başka bi yoludur. Yada kizin kafası karışmıştır. Mesaj at konuşun konusmazsan daha fena olur soyliyim

• Aldatacak bir insan değil zaten bu yüzden fazla sürdü bir ilişkim. Benden sıkıldığını açık açık yüzüme söyleyecek kadar dobradır yani gidip el altından başkalarını deneyip sonra olmazsa devam edecek tipte bir insan değildir. Belki ben çok iyimser yaklaşıyorum aşk gözümü kör etti ama tanıdığım kız bu. Yorumlar içimi karartmıyor değil yavaş yavaş.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: khanjui

quote:

+1 Ara verirsen olmaz.

• quote:

Orijinalden alıntı: Seraphine

1.5 yıllık sevgilimle 2 gündür konuşmuyoruz. Perşembe gecesi ilişkimizin sıradanlığından ve kaybettiğimiz değerlerimizden bahsetti ve bir süre ara vermek istediğini söyledi. Ne kadar süreceğini bilmediğini ve her şeyin düzeleceğini ekledi.

Ben başta biraz olumlu yaklaşmasam da biraz kafasını dinlesin madem böyle istiyor diyerek üstüne varmadım. İki gündür geceleri attığı 'İyi geceler' mesajı ve benim sabah attığım 'günaydın' için verdiği karşılıktan başka diyalog olmadı. Bir saat önce de şu diyalog geçti ve üstüne mesaj atmadı.

+ 'dayanabiliyosun.'
    - 'öyle mi sanıyorsun?'
    + 'sanmıyorum öyle.

İki yıldır sevdiğim kızı an itibariyle çözemiyorum. Ben o kafasını dinlesin , durumu konuşacak hale gelsin diye üstüne gitmezken mesaj atmadığım için yakınıyor. Aksine kafayı yeme noktasına geldim. Bilen bilir nasılsın diye bile soramamak nasıl bir duygudur.

Ara vermek konuşmamak değil midir ? Ben mi yanlış biliyorum normal arkadaş gibi konuşulup ilişki bahsini mi açmayız ? Fikirlerinizi almak istiyorum.

Aynısını ayrılmayı deneyip ayrılamadığım, onu eskisi kadar sevemediğimi söylediğim kız arkadaşıma defalarca yaptım ve şuanda öyle daha bugün konuştuk ve söyledim bi süre konuşmayalım kafamı toparlayayım diye. O da böyle zamanları atlattıktan sonra yine onu seveceğime inanıyor. Ona kötülük ettiğimi düşünüp ayrılmak istediğimde ağlayıp zırlıyor ayrılmayı istemiyor bende devam ediyorum çünkü mecbur hissediyorum. 2 gün sonra 1 sene olacak başlayalı ve ondan bunu istememin sebebi nedenini bilmediğim bir şekilde onunla konuşmayı istememem. Sadece o sevsin, arada konuşalım ama benden uzak dursun mantığındayım bikaç aydır. Muhtemelen sizin ilişkinizde kızda benim düşündüğüm şekilde düşünüyor ya da düşünmeye başlamış. Yanılıyor olabilirim ama yok canım gerçekten kafası karışıktır diyip bazı şeyleri görmemezlikten gelme dediğim tarzda bişey hissedersen fazla uzatma derim en azından kendini düşürme sen ona neden böyle, ilişkimiz ne olacak tarzı sorular sordukça onun gözünde düşeceksin ve herşey sadece sen istediğin için öylesine devam edip gidecek ki bunu kim kendine yedirir bilemiyorum.

• artık gidip makarna yapmanın zamanı gelmiş... giden sevgilinin ardından makarna en iyi gidecek yiyeceklerdendir çünkü bir de çamlıca gazoz al tam olsun ben öyle yapmıştım, tuhaf yani, üç beş gün öyle beslenmiştim ama dört senelikti benim durum, neyse geçer zamanla ayrılık, yenilerini bulursun bak lar ler eki kullandım çoğul... Önüne bak ve makarna yap
  • @Phytgriph
    Valla kardeş bu olaydan iki gün öncesinde her şey normaldi yani her zaman ki gibi davranıyorduk birbirimize. Güzel gidiyordu. Evde olduğu zamanlarda mesaj atamaz genelde ailesinin benden haberi var ama yok gibi davranıyorlar ve pek sıcak bakmıyorlar bir ilişkisi olmasına. Bu yüzden son iki aydır normalde olduğu gibi sık konuşamıyoruz , buluşamıyoruz. Acaba diyorum bunun mu etkisi var. Senin mesajdan sonra iyice kafam karıştı beni böyle bir duruma düşürecek insan değildir. Yani içindekinden eminim ama ...
  • Ya beyler sacmalamayın tamam ara vermek dogru bıse degıl ama her zaman amac ayrılmak degıldır. Belkı kızın kafası bıseye takıldı belkı onu ıncıttın ve olayı unutmak ıcın kafasını dınlemek ıstıyo. Yada ne bılıyım aılesı baskı yapıyodur. Yanı bıraz anlayıslı yaklasman gerekır. Ama tabı belkı hayatına yenı bırısı gırdı ve senden sogudu oda olabılır hersey olabılır yanı

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.