Şimdi Ara

Birisi Bana Şunu Açıklayabilir mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
51
Cevap
1
Favori
1.414
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar bildiğiniz gibi İslam'a göre Adem ve Havva'dan geliyoruz.Peki zenci bireyler nasıl oluştu?

• adem ve havva dan.
  • http://www.bilgininadresi.net/Madde/48900/Irklar-Nas%C4%B1l-Olu%C5%9Ftu

Konunu görünce internetten araştırayım dedim ve yukarıda ki yazıyı buldum. O yazıdan bu konuyu en çok ilgilendiren aşağıdaki bölümü aldım. Dileyen yazının tamamını okuyabilir.

ODTÜ mezunu bir arkadaşımızın dini konularda bazı şüpheleri vardı. Bir gün sohbet esnasında "hiç zenci arkadaşın oldu mu"? diye sordu. Olmadığını söyledim. Dedi "benim oldu. Onları biraz yakından tanıdım. Bizden çok farklı insanlar. İster istemez hatırıma şöyle geliyor: Hz. Âdem şayet beyaz bir insan olarak yaratıldıysa bu zenciler nereden geldi? Acaba onlar için başka bir Âdem mi var"?

Dedim: "Sadece renk ve bazı özelliklerinin farklı olmasından onlara başka Âdem Baba aramamız gerekmez. Mesela, bir otomobil fabrikası farklı modeller üretir ve bunlara farklı renkler verir. Sadece model ve renk farklılığından dolayı onlar için farklı fabrikalar aramayız. Onun gibi, Allahu Teala Hz. Âdem ve Havva"yı bütün ırkları netice verecek özellikte yaratmış, zamanla da ırkları meydana getirmiştir. Aynı topraktan rengarenk çiçekleri yarattığını gördüğümüz ilahi kudrete, aynı Âdem ve Havva"dan farklı özellikte ırkları yaratmak zor gelmez.?

Kur"an-ı Kerim, insanın çamurdan bir hülasadan yaratıldığını söyler. (Mü"minun, 12) Rivayete göre, Cenab-ı Hak Hz. Cebraile yeryüzündeki değişik özellikteki topraklardan getirmesini ister. Hz. Cebrail beyaz, siyah, kırmızı gibi değişik özellikteki topraklardan getirir. Cenab-ı Hak, kudret eliyle bunları yoğurur, Hz. Âdemin heykelini yapar ve ardından Ona ruh üfler. Böylece ilk insan yaratılmış olur.
    Öyle anlaşılıyor ki, Hz. Âdem"in ve Hz. Havva"nın genetik yapısında bütün ırkların karakterleri vardı. Bu karakterler zaman içerisinde ırkların ortaya çıkmasına vesile oldu. Böylece farklı coğrafyalarda farklı ırk ve kabileler zuhur etti.

• quote:

Orijinalden alıntı: ESESGS

http://www.bilgininadresi.net/Madde/48900/Irklar-Nas%C4%B1l-Olu%C5%9Ftu

Konunu görünce internetten araştırayım dedim ve yukarıda ki yazıyı buldum. O yazıdan bu konuyu en çok ilgilendiren aşağıdaki bölümü aldım. Dileyen yazının tamamını okuyabilir.

ODTÜ mezunu bir arkadaşımızın dini konularda bazı şüpheleri vardı. Bir gün sohbet esnasında "hiç zenci arkadaşın oldu mu"? diye sordu. Olmadığını söyledim. Dedi "benim oldu. Onları biraz yakından tanıdım. Bizden çok farklı insanlar. İster istemez hatırıma şöyle geliyor: Hz. Âdem şayet beyaz bir insan olarak yaratıldıysa bu zenciler nereden geldi? Acaba onlar için başka bir Âdem mi var"?

Dedim: "Sadece renk ve bazı özelliklerinin farklı olmasından onlara başka Âdem Baba aramamız gerekmez. Mesela, bir otomobil fabrikası farklı modeller üretir ve bunlara farklı renkler verir. Sadece model ve renk farklılığından dolayı onlar için farklı fabrikalar aramayız. Onun gibi, Allahu Teala Hz. Âdem ve Havva"yı bütün ırkları netice verecek özellikte yaratmış, zamanla da ırkları meydana getirmiştir. Aynı topraktan rengarenk çiçekleri yarattığını gördüğümüz ilahi kudrete, aynı Âdem ve Havva"dan farklı özellikte ırkları yaratmak zor gelmez.?

Kur"an-ı Kerim, insanın çamurdan bir hülasadan yaratıldığını söyler. (Mü"minun, 12) Rivayete göre, Cenab-ı Hak Hz. Cebraile yeryüzündeki değişik özellikteki topraklardan getirmesini ister. Hz. Cebrail beyaz, siyah, kırmızı gibi değişik özellikteki topraklardan getirir. Cenab-ı Hak, kudret eliyle bunları yoğurur, Hz. Âdemin heykelini yapar ve ardından Ona ruh üfler. Böylece ilk insan yaratılmış olur.
    Öyle anlaşılıyor ki, Hz. Âdem"in ve Hz. Havva"nın genetik yapısında bütün ırkların karakterleri vardı. Bu karakterler zaman içerisinde ırkların ortaya çıkmasına vesile oldu. Böylece farklı coğrafyalarda farklı ırk ve kabileler zuhur etti.

Tamam dininin böyle açıkladığını öğrendiğim iyi oldu ama yine de beni ikna etmedi.
    Tekrar teşekkür ederim.

• Evrim. Evet evrimi incele.
  • quote:

pardon ama bu kadar komik açıklama görmedim.buna benzer açıklama yöntemi ile açıklayamayacağın şey kalmaz.

• quote:

Orijinalden alıntı: canus

quote:

pardon ama bu kadar komik açıklama görmedim.buna benzer açıklama yöntemi ile açıklayamayacağın şey kalmaz.

+1

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Nasıl Kötü Biri Olabilirim?
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Bazıları, zenci ırkın tropik bölgelerdeki yoğun ultraviyole ışınlarına uyum sağlayarak meydana geldiğini iddia ederler. Halbuki bu görüş, Kuzey ve Güney Amerika'da aynı ışınlara maruz kalanların niçin siyahlaşmadıkları sorusunu izah edememektedir.

Son yapılan çalışmalar, deri rengindeki bu farklılığın irsî olduğunu ortaya koymuştur. Dolayısıyla, ırkların teşekkülüyle ortaya çıkan siyahlar, kendileri için zararlı olmayan ışınların bulunduğu sahaya göç etmiştir. Diğer taraftan açık renkli ve mavi gözlü İskandinav ırkı ise, ekvator yakınındaki yoğun ultraviyole ışığından kurtulmak için kuzeye gitmiştir.

Rum sûresinin 22. ayetinde bu hususta mealen şöyle buyurulur:

"Gökleri ve yeri yaratması, dillerinizin ve renklerinizin değişik olması, onun varlığının delillerindendir. Doğrusu bunlarda bilenler için dersler vardır."

Allah Teala her bölgenin şartlarına göre bitki ve hayvanları yarattığı gibi, o bölgenin insanının ten rengini de ona mahsus yaratmıştır.

• quote:

Orijinalden alıntı: Hadron

Bazıları, zenci ırkın tropik bölgelerdeki yoğun ultraviyole ışınlarına uyum sağlayarak meydana geldiğini iddia ederler. Halbuki bu görüş, Kuzey ve Güney Amerika'da aynı ışınlara maruz kalanların niçin siyahlaşmadıkları sorusunu izah edememektedir.

Son yapılan çalışmalar, deri rengindeki bu farklılığın irsî olduğunu ortaya koymuştur. Dolayısıyla, ırkların teşekkülüyle ortaya çıkan siyahlar, kendileri için zararlı olmayan ışınların bulunduğu sahaya göç etmiştir. Diğer taraftan açık renkli ve mavi gözlü İskandinav ırkı ise, ekvator yakınındaki yoğun ultraviyole ışığından kurtulmak için kuzeye gitmiştir.

Rum sûresinin 22. ayetinde bu hususta mealen şöyle buyurulur:

"Gökleri ve yeri yaratması, dillerinizin ve renklerinizin değişik olması, onun varlığının delillerindendir. Doğrusu bunlarda bilenler için dersler vardır."

Allah Teala her bölgenin şartlarına göre bitki ve hayvanları yarattığı gibi, o bölgenin insanının ten rengini de ona mahsus yaratmıştır.

Kuzey ve Güney Amerika'nın tamamı ekvator bölgesi üzerinde mi bulunuyor ki bu kıtada yaşayan tüm insanlar siyahlaşsın? Meksikalılar gayet esmer tenlidir beyaz tenlilere göre. Peki neden zenciler daha siyah diye sormak gibi düşünce ürünü bir çıkarım yaparsan da onu da cevaplarım.

Nasıl mantıklı açıklamalara bu kadar göz yumar bir insan ben anlamıyorum, kusura bakma ama bir de izah edememektedir diyorsun. Lütfen bir kaynak göster de ben de öğreneyim nasıl izah edememiş bazıları.

• Zenciler ilk insan ırkı diye de tanımlanir ,afrikadan cıkan zenciler zamanla güneş ışığı almayip pigmentleri deri icine kacip beyazlasiyor diye bi teori vardi ama??

ya abi bak zencilere salak demiyorum ama biz ulke kurmayi bırakıp dunyayi fet etmeye calistigimiz zamanlar adamlar afrikada kabilelerin arasinda hattta tek kabilede takılıyorlardi...yani ne bilim simdi ne desem ırk cı olacak :S
  • Adaptasyon olabilir mi? Ayrıntılı bilgim yok ancak İngiltere'de sanayi devriminden sonra kelebeklerin rengi koyulasmıstı.

Sadece ornek olsun diye İngiltere dedim ilk cümleye odaklanalım Yoksa sacma bir ornek oldugunun farkındayım.
  • Hz. Adem kıssasında,

Allah (C.C.), Adem (A.S.) yaratırken meleklere dünya üzerinde bulunan toprak türlerinden getirmelerini istemiş ve melekler bunun üzerine topraklardan getirmişler. Bahsedilen bu topraklar harmanlanıp Adem (A.S.) sureti yaratılmış ve en sonunda da ruh üflenmiştir. Burada bahsedilen topraklar kara toprak, sarı toprak ve beyaza çalan topraktır. İnsanoğlunun da topraktan yaratıldığı bildirildiğine göre üç ırkın hamurunda bu toprak türleri olduğuna göre değişimin sebebi budur diyebiliriz. Bilimsel olarakta muhakkak açıklaması vardır. Dünya bir nizam üzere kurulduğu için herşeyin temelinde bilimsellik yatar ancak bilim bunların bazılarını bulamamış ya da bulduklarında da yanlış hükümler vermiş olabilir. Bu durum, Yaratıcının var olduğunu göz ardı etmemize sebep olamaz.
  • Evrim hakkında tek kelime bilmeyince çok kötü oluyormuş.

Şimdi şöyle bir durum var. Siyahilik veya beyaz tenli olmak diye genler yok. Sadece derideki melanin yoğunluğunı belirleyen gen dizisi mevcuttur. Bu yoğunluk sürekli çeşitlenmektedir zaten. En basit örnek olarak da kendi ten renginizi anne ve babanızınkiyle karşılaştırmanızı önerebilirim. Peki ektavor bölgesinde insanlar nasıl siyah oldu dersek de. Günümüzdeki gibi elbise v.s ile güneş ışınlarından korunmak mümkün olmadığı için derisi görece daha beyaz olan, yani daha az melanin içeren kişiler çeşitli hastalıklara yakalandı ve bu sebeplerden eş olarak tercih edilmediler. Aynı şey kutuplara yakın insanlarda daha fazla güneş ışığına ihtiyaç duyma şeklinde gerçekleşti.

Düzenleme sebebi: Silinen mesaj alıntısı
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• zenci birinin bembeyaz çocuğu olabilir, dünyada çok var böyle örnekler
    adem ile havva'nın büyük ihtimal çok büyük gen havuzları vardı, onlar ilk insanlar, onları kendiniz gibi düşünmeyin
    adem ile havva'nın gen havuzunda bütün ırklardan gen olabilir
    diyelim adem ile havva ikiside beyaz, bir çocukları zenci, bir çocuğu beyaz olabilir
    daha sonra çevreye uyum söz konusu olabilir, örneğin renkli göz ile siyah tonlarında göz, ışıktan farklı etkilenir, güneşin fazla olduğu yerde yaşayan insanların gözleri koyu olmuştur, böylece güneşe daha dayanıklı olmuşlardır
    güneşin daha az etkili olduğu yerlerde ise insanların gözü renkli olmuştur ama bu evrim değildir, çevreye uyumdur
    insanların göz renkleri çevreye uymak için değişebilir, ama insan tamamen zenci veya beyaz olmaz
    zencilerin çoğu afrika kökenlidir, afrika tamamen çöl değildir, yani bu adamlar aşırı sıcaktan zenci olmamışlardır. arabistan gibi çöl ülkelerinde beyaz insanlarda mevcuttur, görüldüğü üzere çöl iklimi insanı olduğu yerlerde de beyaz insanlar vardır, kutup iklimi olduğu yerlerde de beyaz insanlar vardır, bozkır ikliminin olduğu yerlerde de beyaz insanlar vardır. zencilik evrim ile açıklanamaz, çünkü belirli iklim koşullarının olduğu her yerdeki insanların zenci olması gerekmektedir ama zencilerle benzer iklimde yaşayan beyaz medeniyetler de vardır
    adem ile havva büyük ihtimalle çok zengin bir gen havuzuna sahiptiler, bu da onların mucizesiydi

• Konu temizlenmiş teşekkür ediyorum ilgilenem yöneticiye
  • quote:

Orijinalden alıntı: antonidas

zenci birinin bembeyaz çocuğu olabilir, dünyada çok var böyle örnekler
    adem ile havva'nın büyük ihtimal çok büyük gen havuzları vardı, onlar ilk insanlar, onları kendiniz gibi düşünmeyin
    adem ile havva'nın gen havuzunda bütün ırklardan gen olabilir
    diyelim adem ile havva ikiside beyaz, bir çocukları zenci, bir çocuğu beyaz olabilir
    daha sonra çevreye uyum söz konusu olabilir, örneğin renkli göz ile siyah tonlarında göz, ışıktan farklı etkilenir, güneşin fazla olduğu yerde yaşayan insanların gözleri koyu olmuştur, böylece güneşe daha dayanıklı olmuşlardır
    güneşin daha az etkili olduğu yerlerde ise insanların gözü renkli olmuştur ama bu evrim değildir, çevreye uyumdur
    insanların göz renkleri çevreye uymak için değişebilir, ama insan tamamen zenci veya beyaz olmaz
    zencilerin çoğu afrika kökenlidir, afrika tamamen çöl değildir, yani bu adamlar aşırı sıcaktan zenci olmamışlardır. arabistan gibi çöl ülkelerinde beyaz insanlarda mevcuttur, görüldüğü üzere çöl iklimi insanı olduğu yerlerde de beyaz insanlar vardır, kutup iklimi olduğu yerlerde de beyaz insanlar vardır, bozkır ikliminin olduğu yerlerde de beyaz insanlar vardır. zencilik evrim ile açıklanamaz, çünkü belirli iklim koşullarının olduğu her yerdeki insanların zenci olması gerekmektedir ama zencilerle benzer iklimde yaşayan beyaz medeniyetler de vardır
    adem ile havva büyük ihtimalle çok zengin bir gen havuzuna sahiptiler, bu da onların mucizesiydi

quote:

çevreye uyum söz konusu olabilir, örneğin renkli göz ile siyah tonlarında göz, ışıktan farklı etkilenir, güneşin fazla olduğu yerde yaşayan insanların gözleri koyu olmuştur, böylece güneşe daha dayanıklı olmuşlardır

Efendim hepimiz denize gidip yanıyoruz ve esmerleşiyoruz. Bunu çocuğumuza aktarmamız mümkün mü? Zort şartlarda yaşayıp ya da yapay bir yolla yani ağırlık çalışıp gelişmiş kaslara sahip bir vücudumuz olsa bunu çocuklarımıza aktarmamız mümkün müdür? Bu görüş ne yazık ki çok yanlış.

Belirli bir saatten sonra giysi denen faktör ten renginin değişimini önlemiştir. Günümüzde beyaz tenli insanları toplayıp çöle göndersek, 50+ faktör güneş kremlerini sürüp, güneş gözlüklerini takıp güneşin zararlı ışınlarından korunabilirler ve böylece herhangi elenme söz konusu olmaz.

Evrimi reddetmek için o kadar komik ve bilim dışı mesajlar veriyorsunuz ki. Tamam evrim denen şey olmasın, Adem ve Havva çok geniş bir gen havuzuna sahip olsun, ya da şöyle diyelim Adem esmer koyu kahverengi gözlü ve kıvırcık saçlı olsun, Havva ise beyaz tenli, mavi gözlü ve düz saçlı olsun. Bu olay yine de sizin dediğiniz gibi gerçekleşemez.

• Peki sana bir soru daha o zaman.Kudret sahibi bütün evrenleri yaratan Yüce Allah neden en kuzey ya da en güneydeki insanların namaz saatlerini düşünememiş.Kışın Finlandiya'da güneş yaklaşık 6 saat kalıyor,7. yy.da Finlandiya'daki Müslüman 5 vakit namazını neye göre kılıcaktı?Yüce Allah bunu neden düşünememiş?Açıklarsan sevinirim.

Bu mesajımı silen sayın yönetici,ne zamandan beri soru sormak kural ihlali oldu?Lütfen renginizi bu kadar belli etmeyin.
    Şikayet eden arkadaş soruyu cevaplarsa daha yararlı bir şey yapmış olur bu arada.

@antonidas
    Malesef yanılıyorsun.
  • Bunu aynı anda iki yaradılış kuramıyla açıklamaya çalışırsak yanlış olur. Asıl soru: İslami yaradılış kuramı mı yoksa evrim kuramı mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ned Stark.

Peki sana bir soru daha o zaman.Kudret sahibi bütün evrenleri yaratan Yüce Allah neden en kuzey ya da en güneydeki insanların namaz saatlerini düşünememiş.Kışın Finlandiya'da güneş yaklaşık 6 saat kalıyor,7. yy.da Finlandiya'daki Müslüman 5 vakit namazını neye göre kılıcaktı?Yüce Allah bunu neden düşünememiş?Açıklarsan sevinirim.

Bu mesajımı silen sayın yönetici,ne zamandan beri soru sormak kural ihlali oldu?Lütfen renginizi bu kadar belli etmeyin.
    Şikayet eden arkadaş soruyu cevaplarsa daha yararlı bir şey yapmış olur bu arada.

@antonidas
    Malesef yanılıyorsun.

Her namazın vaktinin başlangıcı ve sonu vardır; öğle namazının ilk vakti güneşin batıya meylettiği zamandır, sonu ise ikindi vaktinin girmesidir. İkindinin ilk vakti, vaktinin girdiği andır*, sonu ise, güneşin sarardığı zamandır. Akşamın ilk vakti güneşin battığı zamandır, sonu da, şafağın kaybolmasıdır. Yatsının ilk vakti şafağın kaybolduğu andır, sonu ise gece yarısıdır. Sabah namazının ilk vakti fecrin zuhuru, sonu ise güneşin doğmasıdır

*ikindinin ilk vakti, her şeyin gölgesi, öğle vaktindeki gölgesinden kendi boyu kadar uzadığında girmektedir.

Ayrıca:

quote:

Bölümümüzde bilimsel konuların içinde din konuşulması yasaktır. Bu kurala uymayan üyelere yaptırım uygulanacaktır. Özellikle evrim teorisi ile ilgili başlıklarda dini mesajlara izin verilmeyecektir. Bilimsel konular ancak bilim dünyasının yaptığı araştırmalara ve mantığa göre tartışılabilir.

Kimsenin rengini belli ettiği yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kabuska -- 10 Ağustos 2011; 17:04:05 >

• quote:

Orijinalden alıntı: lknrm627

quote:

Orijinalden alıntı: Ned Stark.

Peki sana bir soru daha o zaman.Kudret sahibi bütün evrenleri yaratan Yüce Allah neden en kuzey ya da en güneydeki insanların namaz saatlerini düşünememiş.Kışın Finlandiya'da güneş yaklaşık 6 saat kalıyor,7. yy.da Finlandiya'daki Müslüman 5 vakit namazını neye göre kılıcaktı?Yüce Allah bunu neden düşünememiş?Açıklarsan sevinirim.

@antonidas
    Malesef yanılıyorsun.

Her namazın vaktinin başlangıcı ve sonu vardır; öğle namazının ilk vakti güneşin batıya meylettiği zamandır, sonu ise ikindi vaktinin girmesidir. İkindinin ilk vakti, vaktinin girdiği andır*, sonu ise, güneşin sarardığı zamandır. Akşamın ilk vakti güneşin battığı zamandır, sonu da, şafağın kaybolmasıdır. Yatsının ilk vakti şafağın kaybolduğu andır, sonu ise gece yarısıdır. Sabah namazının ilk vakti fecrin zuhuru, sonu ise güneşin doğmasıdır

*ikindinin ilk vakti, her şeyin gölgesi, öğle vaktindeki gölgesinden kendi boyu kadar uzadığında girmektedir.

Ayrıca:

quote:

Bölümümüzde bilimsel konuların içinde din konuşulması yasaktır. Bu kurala uymayan üyelere yaptırım uygulanacaktır. Özellikle evrim teorisi ile ilgili başlıklarda dini mesajlara izin verilmeyecektir. Bilimsel konular ancak bilim dünyasının yaptığı araştırmalara ve mantığa göre tartışılabilir.

Kimsenin rengini belli ettiği yok.

Bu açıklamanın yetersiz olduğunu belirtmiştim. Güneşin hiç doğup batmadığı zamanlar oluyor bazı bölgelerde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TRojka -- 10 Ağustos 2011; 17:23:32 >

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.