Şimdi Ara

Biri bana açıklasın lütfen, araç fiyatlar nasıl düşecek abi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
98
Cevap
1
Favori
3.875
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Öncelikle konuyu sabote edecek arkadaşlar hiç yorum yazmasin, burada hayalleri değil! Gerçekleri konuşalım.

Geçen haftadan beri:

-Boykot ediyoruz!!!!!

-Arac almıyoruz!!!!

-Fiyatlar duseceeek!!!

-OTV kalkiyoooorr!!!

-İthal ikinci el geleceeeek!!

Bunlari yazmak kolay, bende yazdım buyrun. Gelin şimdi asıl gerçeğe gelelim, size bir soru sorucam cevabını da biliyorsunuz.

-İkinci el araçların fiyatlari birden 1 senede neden sıçradı, ani bir şekilde, kimler bu fiyata sebep oldu?

Cevabını biliyorsunuz, galerici - alsatcilar abi ellerinde patlasın felan filan geçin bu isleri.. Bunun asıl sebebi arabasını yüksekten görüp koyan HERKES...

Şimdi asıl soruya gelelim. Fiyatlar düşecek mi, DUSMEYECEK!

Neden mi?

Azıcık gerçek bakalım bir olaya, fiyatlar uçukken araç alan bir insan (ikinci el, sıfır) arabasını aldığı fiyatın altinda satar mi??

Arkadaşlar türk insanından bahsediyoruz, biraz düşünün SATMAZ!

Hele aciliyeti yoksa ve tok satıcısı ise asla SATMAZ! Kendi çevremdeki arkadaşlardan örnek vereyim, adam aracını kullanıyor, olurda biri çıkar diye piyasanın üstünden ilan vermiş ve alan olursa diye satıyor..

Şayet en iyi örneği de benim, 2016 senesinde 36 ya aldığım fiyatsa şuan 95 bin civarına gidiyor, 90 nin altından bir fiyata satmicam abi, benim gibi düşünen milyonlarca insanda vardir ..

Bu saatten sonra fiyatlar düşerse de beni alıntılayip, goygoyunu dalgasını istediğiniz kadar geçin, ama o fiyarlar DUS - ME - YE - CEK .

Şahsi görüşüm budur, eğer varsa yanlış düşünüyorsun diyecek, buyursun somut kanitlarla açıklasın. Ama gerçekçi bakın bu olaya, düşecek diyip gitmeyin.

ÖTV indirimi gelecek dur diyen birisi vardı geçen sene, bindirim geldi, bu senede ben diyorum yakın zamanda ÖTV ZAMMI diye haberi görürsünüz.

İyi akşamlar..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 9FiestaM6 -- 14 Şubat 2021; 23:2:9 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bir kitle var ki bu son yıllarda türedi. Biri bir şey söylediğinde hemen onu ötekileştiriyor. Bunu siyaset ağzında çok görüyoruz ama buraya da taşındı.

Adam bir görüş sunmuş hemen al-satçı diye laf atıyorlar. Eşcinsel haklarını savunanlar eşcinsel mi oluyor? Kadın haklarını savunanlar kadın mı oluyor?

Fiyatlar düşmeyecek tabii ki vergiler artarken nasıl düşsün? Alsatçıları bitirmenin ve fiyatları düşürmenin tek çözümü ara sıra vergilere şak diye indirim yapmak. Tabii ki buradaki en önemli sorun, yeterli stok olmaması. Sen vergiyi düşürürsün ama bayide araba olmadıktan sonra bir işe yaramaz.

Bayide stok var diyelim yarın mesela vergiyi 5% düşürürsün 2 ay sonra %5 daha düşürürsün. Millet al sat yapmaya korkar çekinir.

Elbette fiyat düşecek ama düşmeden ne anladığınıza bağlı. 2019 Aralık ayına oranla neredeyse 2 katına çıktı fiyatlar. Şimdi %10-20 düşse ne olacak?

Yine bir alsatçının hezeyanlarını izliyoruz.
    2016 da 36 bine aldığı kıçı kırık fiestasını 90 dan aşağı satmazmış. 11.000 euroya aldığı fiestayı 10.500 eurodan aşağı satmayacak olmasını piyasanın düşmeyeceğine delalet olarak görüyor. Temel dayanağı ise kimsenin aldığı aracı daha ucuza satmayacak olması... bi kaç ay bekle kıçı kırık fiestanı herkes 70-80 e koyarken, 95 e koyarsın. Aşağı satmam benim alış fiyatım bu dersin.

Son iki üç ayda ikinci el araç alanların büyük kısmı ekside. artık sarı sitede sıfır araçlar bayilerden ucuza satılmaya başladı. ( normal olarak ) piyasa malesef eski haline gelmeyecek, ama %10 inşallah daha da fazla düşecek,düşmek zorunda.

Al-sat yapmak şuan kolayca yapılabilen birşey değil. Al-satci da değilim zaten, sadece fikrimi öne sürüyorum, bu kadar saldırgan tavrina karşılık olarak cevabim ise, senin bu yorumundan asıl sana kapak olduğu ap açık ortada, sen daha çok beklersin fiyat düşecek diye ama üzgünüm. DUS ME YE CEK!

• tm

• 0 araçlar ucuz geldiği sürece düşer

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kalıcı ötv indirimi olmadıktan sonra fiyatlar düşmez.
    Ayrıca ikinci el ithalata izin verileceğini düşünüyorum ama her isteyenin ithalat yapmasına izin verileceğini düşünmüyorum. Yani önce işin kaymağını büyük ihtimalle birileri yiyecektir.
    Özetle şahsi görüşüm kısa vadede fiyatlar düşmez. En iyi senaryo fiyatlar sabit kalır. Alım gücümüz yükselirse öpüp başımıza koyalım.

• Ayda 20 25 bin satışa gerilerse fiyatlar düşer döviz kuru buna müsade edecek durumda. Her ay 50 60 70 bin satışla hiç birşey düşmez bal tutan parmağını yalar beleş parayı herkes sever. 0 faiz yalanları devam eder maksimum olacağı bu.

• Sıfır düşerse düşer, buda şuan için imkansız havalar ısınmaya başladığı andan itibaren düzgün bir eğri çizerek yukarı - aşağı olmadan devam edecektir.

• Al-sat'çılar artık konulara yorum yapmakla yetinmiyor, konu da açıyorlar. Durum o kadar vahim demek ki; biliyorum tepeden stokladığınız araçlar fena kapak oldu bunu anladık. Ama daha da kötüleşecek, buna emin olun.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Türkiye'de kalkan birşey,inmez..!!
  • 2020ler yüksek fiyattan geldi. 2020leri bitirmediler henüz. 2021ler henüz girmedi. 2021ler piyasaya girince düşer. düşük euro dolardan girecek çünkü. ha yine düşmezse Allah bildiği gibi yapsın hepsimi

• Düşecek, o fiyatlar seve seve düşecek. Hatta aldığı fiyatın da altına satacaklar ahan da buraya yazıyorum.

Millet aç, herkes evde zaten mümkün mertebe gereksiz harcamaya girmiyor.

Pandemi dönemi hem bizde hem de dünyada sürmeye devam ediyor ama çoğu fabrika geçen seneki gibi üretimi tamamen askıya almadı. 21 model araçlar gelmeye devam ediyor.

Yazın beleşe kredi alıp araba alıp "kâr etmek isteyenler" için kredi ödemeleri var, gerekirse zararına satmaları gerekecek.

Ayrıca satamadıkları gibi aracın vergisi, kaskosu şusu busu da masraf olmaya devam ediyor.

Krediler yüksek kredi çekip arabaya girmiyor kimse.

Faizler de yüksek olduğu için toplu parası olanlar parayı faizde işletiyor.

Piyasalarda "fiyatlar düşecek" beklentisi var, acil değilse herkes araç almayı erteliyor.

Kısaca son 3-4 aydır piyasa ölü vaziyette. Al-satçılar kendi çalıyor kendi oynuyordu nihayet onların da elleri gitmemeye başladı. Fiyatlar yılbaşında sabit kaldı yine piyasa ölü, fiyatlar düşmeye başladı yine piyasa ölü. Allah için satılan 2-3 araç var diye herkes arabaya hücum etti demeyin. Sen yine 90'a sat, 3 ay durur 5 ay durur kim alacak? Kimde para var ki alacak?

• Forumdaki çoluk çocuk takımını ciddiye almayın. Bu forum ülkenin %10'u bile değil. Fiyatlar düşmeyecek.  

• Bir kitle var ki bu son yıllarda türedi. Biri bir şey söylediğinde hemen onu ötekileştiriyor. Bunu siyaset ağzında çok görüyoruz ama buraya da taşındı.

Adam bir görüş sunmuş hemen al-satçı diye laf atıyorlar. Eşcinsel haklarını savunanlar eşcinsel mi oluyor? Kadın haklarını savunanlar kadın mı oluyor?

Fiyatlar düşmeyecek tabii ki vergiler artarken nasıl düşsün? Alsatçıları bitirmenin ve fiyatları düşürmenin tek çözümü ara sıra vergilere şak diye indirim yapmak. Tabii ki buradaki en önemli sorun, yeterli stok olmaması. Sen vergiyi düşürürsün ama bayide araba olmadıktan sonra bir işe yaramaz.

Bayide stok var diyelim yarın mesela vergiyi 5% düşürürsün 2 ay sonra %5 daha düşürürsün. Millet al sat yapmaya korkar çekinir.

Elbette fiyat düşecek ama düşmeden ne anladığınıza bağlı. 2019 Aralık ayına oranla neredeyse 2 katına çıktı fiyatlar. Şimdi %10-20 düşse ne olacak?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheCaliph_ -- 15 Şubat 2021; 1:21:24 >

• quote:

Orijinalden alıntı: aaguler

Al-sat'çılar artık konulara yorum yapmakla yetinmiyor, konu da açıyorlar. Durum o kadar vahim demek ki; biliyorum tepeden stokladığınız araçlar fena kapak oldu bunu anladık. Ama daha da kötüleşecek, buna emin olun.

Al-sat yapmak şuan kolayca yapılabilen birşey değil. Al-satci da değilim zaten, sadece fikrimi öne sürüyorum, bu kadar saldırgan tavrina karşılık olarak cevabim ise, senin bu yorumundan asıl sana kapak olduğu ap açık ortada, sen daha çok beklersin fiyat düşecek diye ama üzgünüm. DUS ME YE CEK!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 9FiestaM6 -- 15 Şubat 2021; 3:43:56 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: TheCaliph_

Bir kitle var ki bu son yıllarda türedi. Biri bir şey söylediğinde hemen onu ötekileştiriyor. Bunu siyaset ağzında çok görüyoruz ama buraya da taşındı.

Bravo

Hayinn vatan hayiniii 155 i ararun kültürü yanlizca o tontik amcada değil,okumuş kültürlüyüm diye geçinen insanların ruhunada işlemiş.benim gibi dusunmuyorsan şu sun busun

Araç fiyatlarını ÖTV,döviz kuru ve faizler belirler,senin benim yaptığım tirriktir.hava gazı.

Arkadaşlar boykot yaptığını zannediyor (ki boykot kültürüne bayılırım).fiyatların ondan düştüğünü düşünüyor.faizler bir normale döndüğünde neler olacağını göreceğiz.

Not:iki arabam oldu birine 5 sene bindim.birine 4. Sene binmeye devam ediyorum

• dolar euro düşmeden sıfır araba fiyatları düşmez. sıfır düşmeyince ikinci elde hep böyle gider. ülke fakirleşti döviz açığı kapanmıyor yollar köprüler tüneller zarar ediyor hizmet hizmet diye diye millet evine ekmek götüremeyecek hale geldi. sebep olanlar alkışlasın.

• quote:

Bir kitle var ki bu son yıllarda türedi. Biri bir şey söylediğinde hemen onu ötekileştiriyor. Bunu siyaset ağzında çok görüyoruz ama buraya da taşındı.

Tespit cok dogru. Ben de bir cok kere yazdim bunu.

Aslinda simdi baska bir sey yazmistim ama forum kurallarina aykiri oldugu icin sildim.

• quote:

En ufak indirimi bayiler seri olarak galerilere satış yapıp ardından "stok yok bekle" bahanesiyle tekrar amorti ediyor

Konusu dahi açıldı forumda

kendisi Ahlaksız olan devletten ahlâk bekleyemez

Yapılacak şey arabanıza binmeye devam etmek,arabanız yoksa da alabileceğiniz en ucuz 0 arabaya veya ustanız varsa ikinci eli zayıf arabaya yönelmektir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi en1gma -- 15 Şubat 2021; 6:44:38 >

• hocam sana iki farklı olay anlatayım ki bundan başıma gelen çok daha örnek var

birincisi şu 30-35 bin tl arası polo bakıyordum ki elimde ilan ekran alıntısıda var neyse o zamanlar 120 bin tl ye a180 var kredi çekip alıyım dedim sonra ben borç sevmediğimden elimdeki parayla alıyım dedim armudun sapı üzümün çöpü diye diye hiç bişey alamadık pandemi patladı 120 lik a180 250-300 oldu 30-35 lik polo 120 oldu

bende daha öncesinde full cruze vardı şimdi dolu arabay binince aşağısı sarmıyo cruze bakıyım dedim benim aldığım zamanlarda 30 bin tl di 40 50 60 oldu şuan bakıyorum temizi 120 140 neyse sadete geleyim

bir cruze buldum istanbulda bir galeri satıyor 120 bin miydi neydi peşinatlı elden kredili adama yazdım bi fiyat söyledim yabancı bir numara aradı küfür edicek nerdeyse beni dövücek dedim abi nasıl esnafsınız siz ya elden kredili demişsiniz işte şukadarını verim geri kalanını senet yapalım vs yok külhanbeyi gibi konuşmaya devam edince dedim almıyorum satamayın elinizde kalsında ağlamaya devam edin yok işler durgun satış yapamıyoruz diye kapattım telefonu

başka bir araca yine pazarlık teklifinde bulundum dedim ki yahu şundan 6 ay önce bu kadardı zaten 5 bin daha düşsen zarar edicek değilsin kardan zararsın bırak gelip alayım sende paranı al senınde işin görülsün benimde kaç aydır ilanda araç satılmıyor işte ver gelip alayım adamın cevabı şu sanane kardeşim mal benim değil mi istediğim fiyata satarım haklı bişey diyemem

ama bu zihniyet olduğu sürece hiç bir şey değişmez Türkiye de hiç bir şeyin fiyatı düşmez şahine 5 bin den fazlası haram derdim 30 bin olmuş 8 10 verenler vardı manyak mısınız derdim ama işte yapacak hiç bir şey yok 2006 model bmw ye e46 80 90 istiyolar baktığın zaman 15 yaşında araba yazık günah değil mi 2006 model 2. el araç 80 90 ken 2021 model araç ülkeye kaç paradan giricek 200 den mi giricek te 2.el fiyatı düşücek

• quote:

Orijinalden alıntı: Emekkk

0 araçlar ucuz geldiği sürece düşer

Bizim ülkede buda pek mümkün olmadığından demekki fiyatlar düşmeyecek.

• Tr'de bisey lazimsa ve paran varsa o gun alacaksin.

Yarina kaldi mi bida alamiyosun.

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.