Şimdi Ara

Biri bana açıklasın lütfen, araç fiyatlar nasıl düşecek abi? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
98
Cevap
1
Favori
3.875
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Araç fiyatlarının bu kadar artma sebebi, üretimin daraldığı ve sıfır araçların gelmediği pandemi döneminde ciddi faiz indirimleri yaparak TL yi değersiz hale getirmeleri.

TL nin faiz getirisi olmayınca, sıfır araçlarda gelmeyince herkes ev ve arabalara saldırdı.

Devlette düşük faiz kampanyaları ile bu işe çanak tuttu.

Talep bir anda yükselince ev ve araba fiyatları fahiş şekilde arttı.

Şimdi hükümet yanlış yaptığını anladı ve Berat Albayrak görevden alındı.

Naci Ağbal şu an doğru ekonomi politikaları izliyor ve yüksek faizde kalmaya devam edileceğini, faiz indirimleri için çok erken olduğunu belirtti.

Buna paralel TL deki faiz getirisi sebebiyle döviz ve altında ciddi bir düşüş var.

100.000 TL nin 17.000 TL kazandırdığı bir ortamda kimse araba alıp 100.000 TL ye cebinden 22.000 TL faiz ödeyip 17.000 TL getiriden vazgeçmez.

Merkez bu faizi vermeye 2021 yılı boyunca devam ederse ev ve araba gibi kredi ile alınan mallarda satışlar bıçak gibi kesilir.

Şu an sıfır ve sıfır ayarınca araç stoklayan ciddi bir kesim var. Arabaları kucaklarına aldılar. Sigorta kasko yapmasalar bile vergisini çatır çatır ödeyecekler.

Elinde parası olan ve peşinatı yüksek olup düşük vadeli kredi ile araç almayı düşünen fiyatı gebertebildiği kadar gebertsin. Düşmüyorlarsa gerekirse almasınlar.

Bu kadar veririm. İşine geliyorsa alırım deyin ve dönün geri. Peşinizden mutlaka arayacaklardır.

2020 yılında devran evi arabası olanın devranıydı. Çünkü para değersizdi.

Şimdi para değerli ve devran parası olanın devranı.

• TheCaliph_ kullanıcısına yanıt
    Olur mu yaa.

Fiyat dusmeyecek diyen al-satcidir.

Buraya gelip 1000 kisinin aklını çelip araba aldirmak pesindedir.

Disarida 4059285020482 tane musteri kovalamak varken, buradaki kisileri araba almaya ikna etmeye calisarak büyük bir plan içindedir!! Bu kadar NET bir olayi nasıl goremezsiniz. Teessüf ederim!!
  • Neden mi düşecek
    Çünkü insanların alım gücü yok
    Alacak para yok
    Siz de burda düşmeyecek diyin
    Kolay mı kemiksiz haramsiz firsatciliksiz 200 300 kazanmak

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Düşecek tabi ama nasıl düşecek 10bin 20bin en fazla düşeceği bu daha fazla bekleyen hayal görüyordur. Yıllardır yazıyor yok ötv indirimi gelicek yok yıl sonu dip fiyat olacak diye bir sürü insan araç almadı bekledi bu safsatalara kanarak. Benim görüşüm araç alacaksanız takip edip en düşük fiyatı gördüğünüzde almanızdır.

Boşuna beklemeyin düşündüğünüz gibi düşmeyecek neden mi Kimse 300 e aldığı arabasını 100 e veya 150 ye vermez kimse enayi değil kendinizi koyun yerine.

Lütfen mantıklı düşünün yoksa siz zararlı çıkarsınız milletin lafı ile cebinizdeki paradan olmayın, beni de dinleyin demiyorum ama kendiniz düşünüp karar verin herşey ortada

• quote:

Orijinalden alıntı: ultrAslanOzZzY

Türkiye'de kalkan birşey,inmez..!!

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aldıgından daha ucuza satar mı?

Satar benim tanıdıgım 168 e aldıgı aracı 158 e verecem dedi sarı sitede araç 152.

• Araç fiyatının düşmesi için 1 yıl boyunca sıfır araç fiyatlarının, 2020 fiyatları altında kalması gerekiyor. 1-2 ay değil 1 yıl boyunca. Böle bir düşünce daha doğrusu fiyat politikası olmadan fiyatlar düşmez. Düşeceğini söyleyen kandırıyordur. 2019 da ötv indirimini vardı. Kur dalgalanmasından dolayı yavru kurtların kırdığı paranın haddi hesabı yok. 2018 ağustos da 7 liraya gelen dolardan aldıkları paraları 2019 da ötv indirimine kullandılar. Biraz geniş düşünün.
  • Döviz çıktığı tepe noktaya göre %18-20 geriledi ama araç fiyatları aynen duruyor. İndirim yapan görmedim.

Bence araç fiyatları direkt olarak dövizle satılsın. Zırt pırt zam gelmesin. Dövizle alınıyor sonuçta. Ne ödediğimizi bilelim.

Corolla 25.500$'a denk geliyordu geçen sene başında. Bu hesapla aynı araç şimdi 178.500TL olması gerekirken 229.000TL.

• darksnr kullanıcısına yanıt

Mesela MK3 Leon örneği

280 falan aldıysa birisi yeni kasa 230 da sabit kalırsa ki kur daha da aşağı gidiyor uzun süre kalacak

200 e bile satamaz eski kasayi.

• Neden aldığından daha ucuza satmasın ki şuan 530 tl den altın alanların çoğu zararına sattı bile

• 9FiestaM6 kullanıcısına yanıt

Vallaha al-sat'çı olmadığını söylemen çok iyi oldu, yoksa fiyatların düşmeyeceğini dile getirmek için büyük harflerle ve heceleyerek yazman bizleri kuşkuda bırakabilirdi. Ama gelgelelim sende olmayan ve genellikle kullanıldığı zaman epey işe yarayan bir olgu var : mantık.

Araç fiyatlarının düşmeyeceğini kim iddia eder cevap verir misin ? İstersen ben cevap vereyim, herhangi bir malı, tavandan alıp, fiyatların düşmesi ile zarar geçen, elindeki mal tabiri caiz ise PAT LA YAN al-sat'çı ! Sen de apaçık bir al-sat'çı olarak öfkelisin. Geçmiş olsun.

• ooo araba fiyatı artıyor. sebep galericiler

ooo markette fiyatlar artıyor , suçlu ? toptancılar

ooo sebze meyve fiyatı artıyor. sebep ? stokçular, komisyoncular,

ooo ayçiçek yağı tavan yaptı. sebep ? üreticiler

yahu allah aşkına herkes mi suçlu. hukumetin yanlıs politikaların hiç mi suçu yok

• quote:

Orijinalden alıntı: Ruddervator

Neden aldığından daha ucuza satmasın ki şuan 530 tl den altın alanların çoğu zararına sattı bile

530 dan değil de, 470 gibi fiyatlardan altin alanlar yatmış pusuya bekliyor suanda :))

• quote:

Orijinalden alıntı: IOserI

Araç fiyatının düşmesi için 1 yıl boyunca sıfır araç fiyatlarının, 2020 fiyatları altında kalması gerekiyor. 1-2 ay değil 1 yıl boyunca. Böle bir düşünce daha doğrusu fiyat politikası olmadan fiyatlar düşmez. Düşeceğini söyleyen kandırıyordur. 2019 da ötv indirimini vardı. Kur dalgalanmasından dolayı yavru kurtların kırdığı paranın haddi hesabı yok. 2018 ağustos da 7 liraya gelen dolardan aldıkları paraları 2019 da ötv indirimine kullandılar. Biraz geniş düşünün.

Anlatamazsin hocam, herkes bir hayal peşinde piyasa durunca alıcısı olmicak sanıyor. Zaten alacak olan her türlü alıyor..

• quote:

Orijinalden alıntı: sakiiin

Aldıgından daha ucuza satar mı?

Satar benim tanıdıgım 168 e aldıgı aracı 158 e verecem dedi sarı sitede araç 152.

%10 az fiyata zaten direk cash vericekse satılır?

Mesela 100 bine ilana koysam, ihtiyacim varsa 90 a bırakırım aracı..

Bir kondisyona bağlı aracın azda, kazasi vs.

• cafzafer2 C kullanıcısına yanıt

hocam mantık olarak doğru ancak aç gözlü bayi ve disbt leri düşünürseniz yanlış hele ki doğuş gibi en aç gözlüsü ne yapar eder yine parahalıya satarlar göreceksiniz. bu dediğiniz fiyat ilk partı yeni kasa olduğundan bir kaç ay sonra umarım siz haklı çıkarsınız ve fiyatlar düşer ancak ben hiç sanmıyorum bekleyip göreceğiz

• cafzafer2 C kullanıcısına yanıt

Egea Urban Plus 2021 model bayiiden 175-180 alırsın, sahibinden de 180-200 arasında bir fiyata alırsın :)

Hayırlı forumlar.

• 2. El fiyatları düşmediğinden 0 araçları alıyor artık insanlar. Ötvden az etkilenmiş b sınıfı araçlar sapıkça fiyatlar istenen 2. Ellerden uyguna alınabiliyor. Opel corsa, 208, polo tarzı araçlar iş görüyor hala. Sıfır araç almanın diğer avantajı yeni teknolojilerden faydalanmak. Türkiye de 2. el araç pazarı gereksiz kazanç sağlanan bir şeydi. millet çalışmadan para kazanıyordu. Sonra yok efendim neden gelişmiyoruz. Bu şekilde ölmesinden ben gayette memnunum. Fiyatlar arttı abicim 200 bin o araçlar diyorsanız ise dolar arttı abicim? Yeni fiyatları çevirince bu çıkıyor derim.

• darksnr kullanıcısına yanıt

Valla bayiler kar gordu mu ellerindeki araçları anında satarlar

Yok eski kullanıcılar zarar edecekmis falan umurlarinda olmaz

Hele Euro ,8 görürse müthiş indirimler gelecek bence sıfırda . Sabit kalsa bile yeterli bence şu durumda

• Fiyatların hepsi güncel. Devletin ve Shbnd'nin bu işe el atması lazım . Serbest piyasa falan değil bu resmen manipülasyon dolandırıcılık ne bileyim vatandaşı enayi yerine koyma aklınıza ne gelirse. .

Ya böyle bi şey dünyanın neresinde var ???

Biri bana açıklasın lütfen, araç fiyatlar nasıl düşecek abi?
    Biri bana açıklasın lütfen, araç fiyatlar nasıl düşecek abi?

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.