en son hatırladığım neo kör oluyordu sonra gönül gözü açılıyordu adamın
Defalarca izledim hala bıkmadım ya bir bu bir de Yüzüklerin Efendisi...
Cüneyit Arkın Matrixdede adamlar uçuyor diyip beni benden almıştı...
Fazlasıyla spoiler vericem filmle ilgili haberiniz olsun....
Şimdi Matrix bir bilgisayar yazılımı olduğu için herşeyin bir eksi kutubu olduğu kadar bir artı kutubu da bulunmakta.Bunlara Neo ve Ajan Smith'i Kahinle -Mimar'ı verebiliriz...
Filmde hatırlıyorsanız Neo Mimarı ziyaret ettiğinde bol felsefik konuşma yapılıyordu.Konuşmada Neo gibi birçok tek adamlar olduğu hepsinin aynı şeyi yapıp zionu tercih ettiği Ajan Smithin Neo'nun ters kutubu olduğu Neo nekadar güçlenirse onunda güçlendiği(mecazen) gibi...
Gelelim filmin sonuna Neo'dan once gelen tek adamlar eğerki mimar Neo'yu kandırmıyorsahep Zionu seçmiş zionu kurtarmıştı.Neo Trinityi seçiyor bir değişiklik olyordu ayrıca .Robotların şehrine gidip barışı sağlamak için liderle konuşup savaşı bitirmek istedi.Bu yüzden Zion'un elinde bulunan kısıtlı gemilerden birini alarak trinityle yola çıktılar.Robot şehrine gidildi (tabi ajan smith sanırım 2. filmdeydi kendini bir korsana kopyaladıydı ve zihnen adamın içine girmiş gerçek hayata geçmişti. bu adamda zionun temel savunması olan gemilerin 11 den fazlasını patlatmıştı AJAN SMITH oyuzden gemi sıkıntısı yaşıyorlardı zaten yoldada neoyu öldürmeye çalıştı kör etti)Robotların şehrinde liderleyile bir konuşma yapıyor Neo ir anlaşmaya varmak için.Sistem Ajan Smith'i yok edemediği için Neo ile işbirliğine giriyor robot lideri Neo'da bunun karşılığında barış istiyor ama bunun tek yolu Ajan Smithe kendini kopyalatmak ve kaynaktan bağlanarak robotların smithe ulaşıp ne var ne yoksa silmesini sağlamak.Biliyorsunuzki Matrixte ölen bir kişi gerçek hayattada ölüyordu .Neo ilk filmde bunu atlatsada dataların silinmesiyle tahtalı köyü boyladı.)
Filmin sonunda geçen konuşmada Robot Lidere Neo insanların özgürlüğünüde istiyordu ve istiyen her insanın Matrixden çıkabilmesini istiyordu.Bunun üzerine Robot Liderde ''Biz yeni bir kaynak bulduk '' diye cevap veriyordu...
Anlıyacağımız insanlar VE ROBOTLAR SAVAŞI KISA SÜRELİĞİNE(çünkü kahin ve mimar konuşurken bu barışın nekadar uzun soluklu olabiliceği hakkıdna yorumlar yapıyorlardı ) durdu Matrixteki insanlarda özgürleşti...
Daha önce bir konudada yazmıştım..
Filmin sonunda Neo - Hz.İsa ilişkisini kurup bitirdiler filmi... ilginç bir sondu... şimdi Hz.İsa ne alaka demeyin açıklaması uzun sürer...
neo ajan smithin varlığının kendi varlığıyla mümkün olabildiğini ve bu yüzden ölmesi gerektiğini öğrenmiyormu filmin sonunda, kendini kopyalatıyor ve program mavi ekran veriyor işte
ben böyle anlamıştım
quote:
Orjinalden alıntı: Rietveld
Ajan Smith'in ilk filmde yenildiği zaman kaynağa dönerek kendini silmesi gerekiyordu.Ama o bu yenilgiyi kabul etmedi ve kaynaktan ayrılarak bağımsız hale geldi ve herkesi klonlamaya başlayarak Matrix'i ele geçirmeye başladı.Son filmdeki son dövüşte Neo kaynaktan bağlandı Matrix'e.Sonra Smith'e kendini bilerek klonlandı.Neo'da Ajan Smith oldu.Neo kaynaktan bağlandığı için Matrix'e Ajan Smith'te kaynağa bağlanmış oldu.Doğal olarak bütün Smith'ler bağlanmış oldu.Kaynakta onları sildi.Sonrada refresh yaptı Matrix'e.
Her başlangıcın bir sonu vardır.
En güzel açıklama budur.
En Çok Sevdiğim Sahne Reloaded 2 Beyaz Saçlı Kardeşler'in Neodan Tırsması Neo'yu Görünce Kapıyı Yüzüne Kapatmaları O Sahneyi Çok Seviyorum
Çok teşekkür ederim çok iyi anlatmışsınız
quote:
Orjinalden alıntı: Evil Clown
NEO luyo ?
SMITH yiyorum NEO lacak!
quote:
Orjinalden alıntı: Frost_Nova
quote:
Orjinalden alıntı: Evil Clown
NEO luyo ?
SMITH yiyorum NEO lacak!
'' Neo ölmedi kalbimizde yaşıyor ''
'' Hepimiz Neo'yuz ''
'' NEO_BİLİR_VE_ÖLÜR ''
'' Neo Yan Yatır ''
'' Neo Cuvalla Saldır xD ''
quote:
Orjinalden alıntı: W7K2D
'' Hepimiz Neo'yuz ''
'' NEO_BİLİR_VE_ÖLÜR ''
'' Neo Yan Yatır ''
"Neo,suratına balgam at."
quote:
quote:
'' Hepimiz Neo'yuz ''
'' NEO_BİLİR_VE_ÖLÜR ''
'' Neo Yan Yatır ''
Neoldi rengin soldi.
quote:
Orjinalden alıntı: saviola83
quote:
quote:
'' Hepimiz Neo'yuz ''
'' NEO_BİLİR_VE_ÖLÜR ''
'' Neo Yan Yatır ''
Neoldi rengin soldi.
Bu süperdi
quote:
Orjinalden alıntı: Pir
Defalarca izledim hala bıkmadım ya bir bu bir de Yüzüklerin Efendisi...
Aynen öyle, ikiside muhteşem film
quote:
Orjinalden alıntı: sylargray
quote:
Orjinalden alıntı: saviola83
quote:
quote:
'' Hepimiz Neo'yuz ''
'' NEO_BİLİR_VE_ÖLÜR ''