Şimdi Ara

Matrix'in sonunda Neo'ya ne oluyo? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (3 Mobil) - 2 Masaüstü3 Mobil
5 sn
67
Cevap
2
Favori
25.857
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: luseresul

neo öldüyse kahin niye küçük kıza birdaha görebilirz diyor

çünkü neoda program daha önce 6 kez oluşmuştu bu sefer tek farkı aşık oluyor ve farklı bir son oluyor.
  • hort

harika film yahu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • şimdi buradaki arkadaşlar güzel güzel açıklamışlar. sistem kendini yeniliyor bunu yatan küçük kız ve siyah kediden anşayabiliyoruz. hatırlarsanız ilk filmde dejavu diyen neo oluşan tepkilere şaşırmış sonucunda ise camlar duvar olmuştu.

filmin sonundan kaynağın ajanı ve beraberinde neoyu yok ettiğini görmekteyiz. makinalaraın ana şehrinde işi bitmiş bir neo görüyoruz ama asıl kavganın oldugu yerde matrixin içinde derin çukurda ise yerde ölü yatanın neo olmadıgı belli. ben onu kahine benzettim. acaba bu konuda beni bilgilendirecek var mı?
  • dostum o neo ile dövüşen ajan hatırlarsan kahine gidip klonlamışlardı filmin ortalarında
  • quote:

Orijinalden alıntı: Scarlet Eyes

dostum o neo ile dövüşen ajan hatırlarsan kahine gidip klonlamışlardı filmin ortalarında

Tama onuda izledim haklısın. Ama niye kahin? Sonuçta bütün matrix den istenilen biri olurdu orda

• quote:

Orijinalden alıntı: wizQ

Neo Edwird'le beraber ev taşlıyor. Sonra adam çeşitli fantezilere sahip olduğundan Neo'yu yakalayıp etek giydirip, yatağa bağlıyor. Edwird hemen dedesine bunu söylüyor ve dedesi bunu duyunca adamın evine baskın yapıyor. Neo'yu kurtarmaya çalışıyorlar ama iş işten geçmiş oluyor. Adam fantezilerini çoktan Neo üzerinde kurmuştur bile... Dedesi adamın yüzüne balgam atıyor ve adam ona bunun çok onur kırıcı olduğunu söylüyor. Edwird adamın üstüne atlıyor ve hayalarına vuruyor. Patlama sesi geliyor. Adam oracıkta yere düşüyor. Dedesi Neo'nun yataktaki bağını çözüyor ve Neo'yu kaçırıyorlar. 3'ü mutlu mesut yaşıyorlar.

-SON-

Erler Film Gururla Sundu.

Ses muhendisi Erkan Esenboga

Kamera Yonetmeni Cetin Gurtop

• quote:

Orijinalden alıntı: Kartal Göz

quote:

Orjinalden alıntı: Evil Clown

NEO luyo ?

SMITH yiyorum NEO lacak!

• Çünkü en güçlü olarak kahini görüyordu ve ileriyi görme gücü olduğunu düşündüğü için (olasılıklar) ondan dolayı kabinleri dovustu aslında kabinin bir parçası hayla ordaydi dikaka edersen savaşın sonuna geleceğini söylüyordu ve şu söz her başlangıcın birde sonu vardır aslında neo fransizinda dediği gibi başkalarından emir alip ta hareket ediyordu oda kahin hata kabine ben kime guven cem diye soruyordu lafla laf salatası olmasın herşey kabinin olanıydı neo da aslında bir fguran :) denklem bozuldu hats ortadan mailto kahinin onerisi Josie donguydu take trilyonkere tirilyon tekrarlar local bison izledimiz 6. Olandi verisimilitude kafanda Sen our Latin bunk bozdu

• Horton :) Çünkü en güçlü olarak kahini görüyordu ve ileriyi görme gücü olduğunu düşündüğü için (olasılıklar) ondan dolayı kabinleri dovustu aslında kabinin bir parçası hayla ordaydi dikaka edersen savaşın sonuna geleceğini söylüyordu ve şu söz her başlangıcın birde sonu vardır aslında neo fransizinda dediği gibi başkalarından emir alip ta hareket ediyordu oda kahin hata kabine ben kime guven cem diye soruyordu lafla laf salatası olmasın herşey kabinin olanıydı neo da aslında bir fguran :) denklem bozuldu hats ortadan mailto kahinin onerisi Josie donguydu take trilyonkere tirilyon tekrarlar local bison izledimiz 6. Olandi verisimilitude kafanda Sen our Latin bunk bozdu

• quote:

Orijinalden alıntı: crybad

Horton :) Çünkü en güçlü olarak kahini görüyordu ve ileriyi görme gücü olduğunu düşündüğü için (olasılıklar) ondan dolayı kabinleri dovustu aslında kabinin bir parçası hayla ordaydi dikaka edersen savaşın sonuna geleceğini söylüyordu ve şu söz her başlangıcın birde sonu vardır aslında neo fransizinda dediği gibi başkalarından emir alip ta hareket ediyordu oda kahin hata kabine ben kime guven cem diye soruyordu lafla laf salatası olmasın herşey kabinin olanıydı neo da aslında bir fguran :) denklem bozuldu hats ortadan mailto kahinin onerisi Josie donguydu take trilyonkere tirilyon tekrarlar local bison izledimiz 6. Olandi verisimilitude kafanda Sen our Latin bunk bozdu

Dehşet anlatım

• Neo ne olcak değil neo hep geliyor :) sistem hatası hep tekrar insanlar uyunmasin diye urasiyolar neolar bitmez :) smith lerde bitmez khinde başlarım böyle ise hep tekrar tekrar barış olsun uyanan çıksın neo ya son neo yada bida gelcek neo bir program insan değişiyor sadece oda öldu barış devam etti sürece iki tarafta yürür barış devam etmezse tekrar neolar gelir ve ziyon gene yok rdilmeye çalışılır burdaki asıl mesele görünüş yanıltıcı olabir senin neo nun bunu anlaması lazımdı asıl seçilmiş bence smith ti :)

• Makineler insanlardan nasıl enerji üretebilir yani dünyada başka canlımı yokmuş, başka maden mi yokmuş, ben bu ana kısmı çok saçma bulmuşumdur hep

Birde matrix sonunda insanlar özgürleşti ve barış geldi kısa süreliğine deniyorda, zion da bir sanal yazılım ise insanlar nasıl özgürleşmiş olabilirki ve barış kimle yapılcak adamlar zaten programda ☺️

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi evohan -- 24 Haziran 2019; 23:11:22 >
  • evohan kullanıcısına yanıt
    3 yıl düşündünmü bunları

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: CemalSanane

3 yıl düşündünmü bunları
    Yoo ne alaka, başlık önüme çıktı nette bende matrix i yeniden izliyordum yazdım işte, sende bunu yazmayamı girdiydin 😀

• quote:

Orijinalden alıntı: Barbar

Daha önce bir konudada yazmıştım..

Filmin sonunda Neo - Hz.İsa ilişkisini kurup bitirdiler filmi... ilginç bir sondu... şimdi Hz.İsa ne alaka demeyin açıklaması uzun sürer...
    Bir İsa Mesih metaforu vardı diyebilir miyiz?
  • evohan kullanıcısına yanıt
    Dostum Zion yazılım değil. Gerçek dünyada insan ırkının hayatta kaldığı tek şehir. Youtubeda falan ilgi çekmek için Zion'da yazılımdı insan bilmiyordu falan geyikleri dönüyordu zamanında sadece ilgi çekmek için. Filmde Zion'un yazılım olduğu ile ilgili en ufak bir sahne diyalog ipucu yok. Aksine net bir şekilde hayattaki yaşayan son şehir olduğunu defalarca vurguluyorlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: Dutch van der Linde

Dostum Zion yazılım değil. Gerçek dünyada insan ırkının hayatta kaldığı tek şehir. Youtubeda falan ilgi çekmek için Zion'da yazılımdı insan bilmiyordu falan geyikleri dönüyordu zamanında sadece ilgi çekmek için. Filmde Zion'un yazılım olduğu ile ilgili en ufak bir sahne diyalog ipucu yok. Aksine net bir şekilde hayattaki yaşayan son şehir olduğunu defalarca vurguluyorlar.
    bence bir iki sahne var zion un yazılım olduğuna işaret eden, birincisi kahin ve mimar ziondan gelen neo ların bir döngü içinde olduğunu söylüyor yani devamlı bir zion kurulması ve neo gelmesi olayı var gibi, ikinciside neo nun güçlerini zion dünyasındada kullanabiliyor olması yani bu kısımların mulakata kalması çeşitli teorilere itmiş tabi izleyiciyi ama dediğim gibi bu durumda barış gelmesi söylemleri falan çok havada kalıyor ve saçma oluyor, bide insanlardan enerji üretmeleri makinelerin insanlara halen muhtaç olması çok zorlama olmuş ana konuda

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi evohan -- 6 Temmuz 2019; 7:31:35 >

• quote:

Orijinalden alıntı: evohan

bence bir iki sahne var zion un yazılım olduğuna işaret eden, birincisi kahin ve mimar ziondan gelen neo ların bir döngü içinde olduğunu söylüyor yani devamlı bir zion kurulması ve neo gelmesi olayı var gibi, ikinciside neo nun güçlerini zion dünyasındada kullanabiliyor olması yani bu kısımların mulakata kalması çeşitli teorilere itmiş tabi izleyiciyi ama dediğim gibi bu durumda barış gelmesi söylemleri falan çok havada kalıyor ve saçma oluyor, bide insanlardan enerji üretmeleri makinelerin insanlara halen muhtaç olması çok zorlama olmuş ana konuda

Alıntıları Göster
    Neo'nun güçlerini normal dünyada kullanabiliyor olması filmin süprizi. Kahin bir sahnede bunun sorulması üzerine neo'nun güçlerinin matrixin dışına taştığını gerçek dünyaya uzandığını söylüyor. Zaten dikkat edersek aslında gerçek dünyada matrixte yapabildiği çoğu şeyi yapamıyor. Sadece zihinsel bazı güçleri oluyor.

Makinelerin insanları pil olarak enerji kaynağı olarak kullanmasınıda ilk filmde Morpheus reyiz şöyle açıklıyor; insanoğlu makinelerle savaşta başarılı olamayınca makinelerin güç kaynağı olan güneşi engellemek için gökyüzünü yok ediyorlar (tabi burası uçuk bir olay kabul ediyorum, biraz izleyicinin hayal gücüne bırakmışlar). Güneş enerjisini kaybeden makinelerin yapay zekası insanları kendi üretip küvezlerde yetiştirip vücut enerjilerini kullanmayı seçiyor ve başarılı oluyorlar. Aslında mantıklı sonuçta insanoğlu düşmanları. Bir taşla iki kuş vuruyorlar. Hem insan tehdidinden kurtuluyorlar hem de enerji sağlıyorlar kendilerine. Bu enerjiyi nasıl sağlıyorlar vs film onları açıklamıyor tabi sonuçta bilimkurgu, bilimsel gerçekliklere pek dayanmıyor. Olmuştur diyip izleyip geçmek gerekiyor :)

Herşeye rağmen bilimkurgu-aksiyon türünde halen tahtına kimse oturabilmiş değil Matrix serisinin. Yeni bir üçleme gelecek diyorlar umarım vazgeçerler. Böyle muazzam bir film ve evrenini b.k edecekler çünkü.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dutch van der Linde -- 6 Temmuz 2019; 10:23:43 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Dutch van der Linde

Neo'nun güçlerini normal dünyada kullanabiliyor olması filmin süprizi. Kahin bir sahnede bunun sorulması üzerine neo'nun güçlerinin matrixin dışına taştığını gerçek dünyaya uzandığını söylüyor. Zaten dikkat edersek aslında gerçek dünyada matrixte yapabildiği çoğu şeyi yapamıyor. Sadece zihinsel bazı güçleri oluyor.

Makinelerin insanları pil olarak enerji kaynağı olarak kullanmasınıda ilk filmde Morpheus reyiz şöyle açıklıyor; insanoğlu makinelerle savaşta başarılı olamayınca makinelerin güç kaynağı olan güneşi engellemek için gökyüzünü yok ediyorlar (tabi burası uçuk bir olay kabul ediyorum, biraz izleyicinin hayal gücüne bırakmışlar). Güneş enerjisini kaybeden makinelerin yapay zekası insanları kendi üretip küvezlerde yetiştirip vücut enerjilerini kullanmayı seçiyor ve başarılı oluyorlar. Aslında mantıklı sonuçta insanoğlu düşmanları. Bir taşla iki kuş vuruyorlar. Hem insan tehdidinden kurtuluyorlar hem de enerji sağlıyorlar kendilerine. Bu enerjiyi nasıl sağlıyorlar vs film onları açıklamıyor tabi sonuçta bilimkurgu, bilimsel gerçekliklere pek dayanmıyor. Olmuştur diyip izleyip geçmek gerekiyor :)

Herşeye rağmen bilimkurgu-aksiyon türünde halen tahtına kimse oturabilmiş değil Matrix serisinin. Yeni bir üçleme gelecek diyorlar umarım vazgeçerler. Böyle muazzam bir film ve evrenini b.k edecekler çünkü.

Alıntıları Göster
    Düşünce olarak çok güzel bir üçlemedir bencede ama daha önce total recall, dark city, ghost in the shell gibi yapımlarla gayet iyi işlenmiş konudur seriyi daha çok öne çıkaran efektleri dövüş sahneleri ve karizma karekterleri olduğu aşikar bence

Bazı açık kalan yönleride dediğin gibi kurgu daki hayal dünyasına kalıyor ama zion da bir programdı gibi düşünceğimiz noktalar var bence, bilmiyorum senaristletin hiç açıklaması olmuşmu gerçi şimdi kız kardeşler oldular ama ☺️☺️

• quote:

Orijinalden alıntı: evohan

Düşünce olarak çok güzel bir üçlemedir bencede ama daha önce total recall, dark city, ghost in the shell gibi yapımlarla gayet iyi işlenmiş konudur seriyi daha çok öne çıkaran efektleri dövüş sahneleri ve karizma karekterleri olduğu aşikar bence

Bazı açık kalan yönleride dediğin gibi kurgu daki hayal dünyasına kalıyor ama zion da bir programdı gibi düşünceğimiz noktalar var bence, bilmiyorum senaristletin hiç açıklaması olmuşmu gerçi şimdi kız kardeşler oldular ama ☺️☺️

Alıntıları Göster
    Ayrica Matrix'ten sonra bu iki kardeşin pardon iki kız kardeşin :) yapımları baya düşüşteydi. Hiç bence zorlamasınlar Matrix hep iyi kalsın akıllarımızda.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.