Merhaba arkadaslar. Bilgisayara bugun attigim format sonrasi aksam ustu basima bir olay geldi. Bilgisayari kullanirken mause ve klavye bir anda takildi. mause hareket ediyor ama tiklamiyor klavye ctrl alt del gorev yoneticisini birkere aciyor fakat klavyde islemiyor. Bilgisayara reset atiyorum duzeliyor. Bi kac saat kullandiktan sonra yine ayni olay oluyor. Bilgisayarda programlar calisiyor oyun varsa calisiyor yani bilgisayar normal calismaya devam ediyor. klavyenin mausenin bozuk oldugunu dusunmuyorum mause degistim fakat ayni sorun yine oldu. win vistadan xp ye donus yaptim. Sorunun kaynagi sizce tam olarak ne olabilir?
Format attığınız Cd'de virüs olma ihtimali var yada yüklediğiniz bi uygulamada..
veya kayıt defterinde hkey_local_machine dosyasına bir zarar verdiniz... bu tür sorunlara yol açar genelde.
Bilgisayarda Nod32 var hiç bir virüs uyarısı almıyorum. Klavye de numlock capslock tuşlarına bastıgım zaman ışıkları yanıp sönüyor. İkiside düzgün olarak çalışıyor. Tıklayamıyorum yazamıyorum. Vista da hiç böle bir sorunla karşılaşmamıştım. XP kurduktan sonrada saatlerce böle bir sorunla karşılaşmadım. İlk bu olay oldugunda bilgisayar dondu sandım reset attım. Aradan bir kaç saat geçtikten sonra oyun oynarken mause nin tuşlarının basmadığını farkettim. Klavyede çalışmıyordu. Alt Tab yaptım masa üstüne döndüm. ctrl alt del ile görev yöneticisini açtım. Şimdi bilgisayar açık bir saat oldu fakat kendine gelmedi. (Not: diğer bilgisayarımdan bu konuyu açtım.)
quote:
Orijinalden alıntı: makedonn
veya kayıt defterinde hkey_local_machine dosyasına bir zarar verdiniz... bu tür sorunlara yol açar genelde.
hkey_local_machine den kaynaklanıyor ise orjinal kendi ayarlarına nasıl dönebilirim ? yada Nasıl onarabilirim ?
yüklenen chipset yazılımında bir problem olsa gerek genelde bu tür hataalra nede olabilr amadonanımsal bir hata olma olasılığıda yok değil hani.
bir çok kayıt defteri onarıcı program mevcut...onlarla bir registry taraması yaptır...
Veya hepsinden önce çalıstır>cmd>sfc/scannow komutunu gir tabi boot dvd takılı olsun sisteminde otomatik bozulmus dosyaları tamir edecektir...
eğer usb kullanıyosanız driverler tam yüklenmemiş olabilir usb ile ilgili bölümü tekrar yüklemeyi deneyebilirsin
uniblue driver scanner 2009 adlı yazılım ile driverlarınızın güncellgini kontrol edebilir indirebilirsiniz...
sorunun cozumunu bulamadim tekrar format attim. bakalim tekrar sorun yaratacak mi.
sorun düzelmediyse nodu kaldırıp kaspersky ile sisteminizi taratın. Çünkü nodu kaldırıp kaspersky 2007 kurduğumda sistemde 65 tane virüs bulmuştum. yada işletim sistemi cdsini taratın gerçekten tuhaf bir sorun.
sonucu yazarsınız...
sonuc bu gecede aynı. terkrar vista ya dönücem bakalım sorun oradada da devam edecekmi.
Sistem ilk önce Vista kurulu geldiyse veya sisteme ilk önce vista kurulduysa; XP ye dönüş yaparken sorun mutlaka oluşuyor... Ama sata/raid problemi ama başka bir şeyler...
Ben ilk defa böyle bir problem duyuyorum, umarım da vistaya dönünce sorunun çözülür yoksa korkarım ki sorun donanımsal olabilir...
Güvenilir bir dvd ile xp yüklemenizi öneriyorum, katılımsız olanlarından bulup kurabilirseniz yazılımsal sorununuz çözüme kavuşabilir.
Bazıları da bu tarz kurulum yapılmasını tavsiye etmiyor ama ben bir yıldan fazladır kullanmaktayım ve hiç bir sorun yaşamadım.
Geçmiş olsun, kolay gelsin.
Neticeyi yazarsan sevinirim.
eger vistadan xp ye döndüyseniz ,oncelıkle pc nın bıos menusune gırın sonra menuler arasında gezerken MAİN menusunde en altta SATA HDD:ICHE HDD die bir seçenek goreceksınız o seçeneği SATA HDD:IDE HDD olarak değiştirin ondan sonra istedıınız sistemı kurabilirsiniz başarılar...bunuda bir uygulayın sorun yapmıs olabilir...
iyi forumlar...
sorun tahminimce soyle. klavyede bulunan kisa yollar hesap makinesi muzik calar vs. bu tuslara dokundugumda kesin kilitleniyor. bilgisayar vista kurulu geldi. toplama degil hazir bilgisayar. sorun xp kaynakli. klavye xp ozelliklerini desteklemiyor sanirim. yakin zamanda tekrar vistaya yada win 7 ye donecegim. sorun bu sekilde cozulur umarim. not: klavyenin modeli logitech internet350.
quote:
Orijinalden alıntı: elrosalensar
sorun tahminimce soyle. klavyede bulunan kisa yollar hesap makinesi muzik calar vs. bu tuslara dokundugumda kesin kilitleniyor. bilgisayar vista kurulu geldi. toplama degil hazir bilgisayar. sorun xp kaynakli. klavye xp ozelliklerini desteklemiyor sanirim. yakin zamanda tekrar vistaya yada win 7 ye donecegim. sorun bu sekilde cozulur umarim. not: klavyenin modeli logitech internet350.
onun yerine pc nizde farklı bir klavye deneyin...
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme