slm arkadaslar pc ye format attım epox anakartı var fakat driver cdleri yok anakartın kendi sitesinden indrdim nvidia ekran kartı onun son sürümünüde yükledim sadece ses kalmıştı fakat bilgisayar açılştan 15 dk snra mavi ekran geliyor donanımlarınız eksik veya çakışıyo gibisinden bisey diyor ve restart makinaya sonrasında ses kartını yüklemeye çalışırken arık winownsa girerken o hatayı veriyor hiç açılmıyo pc. 2 tane fan var biri işlemcinin üstünde diğeri yukarda bü klasik olan ikisindende ses ve hava geliyor çalışıyorlar sanırım acaba nedir sorun bilen varmı RAM de diye tahmin ediyorum ama yinede soriyim dedim tskler
anakartın modelinine bakarak driverlerini çek istersen modeli yaz yardımcı olmaya çalışayım
mavi ekran hataları genelde ram lerden kaynakalnır... ram slotları tozlanmış olabilir, bi bak... ayrıca ram i başka bir slot a takmayı deneyebilirsin....
onu yaptım zaten epox 8KDA3I (64 amd 3000+)orjial sitesnden indirdim biosdur networkdür ne varsa ses hariç sesi indirmeye çalışırken kapanıodu alet işte sonra hiç açılmamaya başladı dedigm gb
ram i baska slottada denedim olmadı :)
epox 8KDA3I mi yoksa v3x mi bundan emin ol sitesine baktımda v3x ile normali arasında ses driverleri farklı
daha önce sorun yaşamıyorsanız ramdan olduğunu sanmam mutlaka bi drive çakışması var anakart sürücülerini yükledikten sonra başka sürücü yüüklemeden den ekran kartı harici ise yükleme sadece anakartın kileri yükle dene sonra tek tek diğerlerini denersin
Slmlar, mavi ekran hatalarıyla ilgili olarak websitemdeki makalelerimi ve analiz rehberini inceleyebilirsiniz. (Not: Okumak için üye olmanıza gerek yoktur)
hocam formatta atılmıyo makinaya bilmem ne sys yüklenmedi dio kapanıo
Mavi ekran hatalarının %80 gibi büyük bir oranı RAM lerden kaynakalnıyor 1- slot ve ram leri temizle 2- ram leri farklı slotlara tak 3- ram lerde makanik sorun olabilir 4- ram ler çakışık olabilir + Donanımlar eksik veya çakışık gibi birşeylere geliyor diye yazdınız. Bu durumda yapman gereken son driver ları sisteme kur. Donaımların konfigüresyon olarak düşükse fazla yapabileceğin bir iş yok.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme