MErhabalar, bir kaç haftadır bilgisayarı 2 veya 3 gün açmayınca sonrasında açtığımda windowsa gelmeden mavi ekran verip kendini yeniden başlatıyor bunu 2 kez yapıyor 3.de masaüstüne geliyor Mouse dokunduğumda kitlenip kendini 3.kez yeniden başlatıyor 4.kez açtığımda hiç bir sorun olmadan çalışıyor bunun nedeni nedir acaba? format attım sorun gideremedim yeniden aynı sırayla aynı sorunları yaşıyorum? |
Mavi Ekran kitlenme
-
-
Mouseye dokununca reset attı dediniz mousenin takılı olduğu usb portunda sorun olabilirmi başka usb portunda deneyin derim.
-
Mavi ekran hataları bir çok neden yüzünden olabiliyor. Bilgisayara takılı olan harici donanımlarındaki sıkıntılardan da olabiliyor. Harici cihazların kablolarındaki temas sorunları mavi ekran verebilir. Klavye ve fare ikisinini de imkanınız varsa değiştirip bir de öyle deneme yapın. Ya da ikisini de çıkartın ve kablolarını düzleştirip gerin ve esnetin. Daha sonra takıp deneme yapın. bir üst mesajda arkadaşın da dedği gibi usb çıkışlarında bir sorun olabilir. Takılı olan cihazları boş bir usb'lere takıp deneme yapın.
Dahili donanımlardan disk'ler için de hard disk sentinel programını indirip disklerin durumlarına bir bakın. Sağlık ve performanslarındaki en ufak bir düşüş bile mavi ekran almanıza neden olabiliyor. Programı yükledikten sonra sol taraftan diskleri seçip sağ taraftaki ilk sekmede performans ve sağlık bilgilerinin gösterildiği sayfayı çekip buraya yükleyin. Disklerinizi de kontrol etmiş oluruz.
Şimdilik kolay gelsin.
Benzer içerikler
- java error code 1603
- klasör veya dosya başka bir programda açık olduğundan bu eylem gerçekleştirilemiyor
- monitör açılmıyor
- monitör açılmıyor ışığı yanmıyor
- kablosuz kulaklık kutusu kayboldu nasıl şarj edilir
- windows ekran görüntüsü alma
- dlss nedir
- bilgisayar hızlandırma
- donanım sanallaştırma nasıl açılır
- iso dosyası nedir
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X