Şimdi Ara

Laptopda birden ekran kararması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
22
Cevap
0
Favori
83.926
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Az önce arkadaşım laptopunda wordde bazı dokümanlar hazırlarken monitör birden kararmış. Laptop normal çalışıyormuş ama görüntü yokmuş sadece. Evdeki diğer pc den ağ bağlantısından kontrol ettiğinde de laptopdaki bilgilerine ulaşabilmiş. Laptopu kapatıp açmış, ama hala ekranı karanlıkmış. Bu sorun laptopun ekran kartı ile mi ilgilidir yoksa başka birşey olabilir mi? HP Compaq nx5000 model 3-4 yıllık bir laptop, ancak tek kişinin kullandığı çiziği kırığı olmayan,hiç bir darbe alması,düşmesi vs. olmayan tertemiz bir laptop. Daha önce bir kere mavi ekran sorunu olmuş sadece, onu da wireless sürücüsünü güncelleyince halletmiş. Bulunduğumuz şehirde HP servisi de yok. Bu sorun nerden kaynaklanabilir ve ne yapabilir?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Laptop Ekran Kararması Nasıl Düzeltilir?

Bilgisayarınızın ekranı aniden kararmışsa endişelenmeyin. Bu, çözülebilecek yaygın bir sorundur. İşte laptop ekran kararması nedenleri ve nasıl düzeltileceğine dair bir kılavuz:

Nedenleri:

• Donanım Sorunları: Gevşek bağlantı kabloları, arızalı ekran veya grafik kartı gibi donanım sorunları ekran kararmasına neden olabilir.
    • Yazılım Sorunları: Yanlış sürücüler, bozuk dosyalar veya virüsler de ekran kararmalarına yol açabilir.
    • Aşırı Isınma: Laptop aşırı ısındığında, ekranı korumak için kapanabilir.
    • Güç Sorunları: Pilin bitmesi veya şarj cihazının arızalı olması da ekran kararmasına neden olabilir.

1. Temel Kontroller:
    2. Güç kablosunun takılı olduğundan ve prize takıldığından emin olun.
    3. Bilgisayarı yeniden başlatmayı deneyin.
    4. Donanım Sorunlarını Kontrol Et:
    5. Laptopu kapatın ve ekran kablosunu hem bilgisayardan hem de ekrandan çıkarın. Ardından yeniden takın.
    6. Ekran kartını çıkarın ve yeniden takın.
    7. Harici bir monitör bağlayın. Ekran görüntüleniyorsa, sorun dahili ekranda olabilir.
    8. Yazılım Sorunlarını Çöz:
    9. Grafik kartı sürücülerini güncelleyin.
    10. Windows'u güvenli modda başlatın ve sorun devam edip etmediğini kontrol edin.
    11. Bilgisayarı virüslere ve kötü amaçlı yazılımlara karşı tarayın.
    12. Aşırı Isınmayı Önle:
    13. Toz birikmesini önlemek için laptopun hava deliklerini temizleyin.
    14. Laptopu düz bir yüzeyde kullanın ve fanların hava akışını engellemeyin.
    15. Güç Sorunlarını Çöz:
    16. Pilin dolu olduğundan emin olun.
    17. Farklı bir şarj cihazı deneyin.

Sorun devam ediyorsa, kalifiye bir teknisyene başvurmanız gerekebilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Laptopın VGA çıkışına normal monitöre bağlayıp bir açarmısınız oraya gelen görüntü ile Laptopın kendi monitöründeki görüntüleri bir kıyaslayalım. Yanlız Windows açıldıktan sonra harici monitördeki görüntü kesilebilir.

Kolay gelsin.
  • Ekran ile Anakart arasındaki bağlantı kablosu zamanla açılıp kapanmak suretiyle yıpranmış yada daha iyimser bir ifade ile soketi yerinden çıkmış olabilir.

Eğer imkanınız var ise , eliniz de yatkın ise ekran soketine ulaşıp söküp -temizleyip tekrar yerine takmayı deneyin...

olmaz ise Daha profösyönel yardıma ihtiyacınız olacaktır.Dahili ekran kartı yanmış olabilir PC nin. Biraz uğraştırır...

kolay gelsin
  • quote:

Orijinalden alıntı: ramerturk

Laptopın VGA çıkışına normal monitöre bağlayıp bir açarmısınız oraya gelen görüntü ile Laptopın kendi monitöründeki görüntüleri bir kıyaslayalım. Yanlız Windows açıldıktan sonra harici monitördeki görüntü kesilebilir.

Kolay gelsin.
    quote:

Orjinalden alıntı: ramerturk

Laptopın VGA çıkışına normal monitöre bağlayıp bir açarmısınız oraya gelen görüntü ile Laptopın kendi monitöründeki görüntüleri bir kıyaslayalım. Yanlız Windows açıldıktan sonra harici monitördeki görüntü kesilebilir.

Kolay gelsin.

birde bu tabi... ekran kartında problem varmı yokmu bu yöntemle anlıyabilirsiniz...

• quote:

Orijinalden alıntı: mr.big

quote:

Orjinalden alıntı: ramerturk

Kolay gelsin.

birde bu tabi... ekran kartında problem varmı yokmu bu yöntemle anlıyabilirsiniz...

Alıntıları Göster
    Arkadaşım teknik konularda fazla deneyimli ve becerikli değildr. Monitörle ilgili denemeyi birazdan yapıp bana bilgi verecek, diğer önerinizi de yarın gidip ben deneyeceğim. Dediğiniz gibi, inşallah kablosu gevşemiş yada çıkmıştır yerinden de kısa sürede hallederiz sorunu. Harddiskinde de işi ile ilgili önemli verileri var ve onlar paylaşıma açık dosyalarında değil, o nedenle diğer bilgisayara aktarma şansı yok. Laptopu kargoyla servise göndermek de o nedenle canını sıkıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: jass

Arkadaşım teknik konularda fazla deneyimli ve becerikli değildr. Monitörle ilgili denemeyi birazdan yapıp bana bilgi verecek, diğer önerinizi de yarın gidip ben deneyeceğim. Dediğiniz gibi, inşallah kablosu gevşemiş yada çıkmıştır yerinden de kısa sürede hallederiz sorunu. Harddiskinde de işi ile ilgili önemli verileri var ve onlar paylaşıma açık dosyalarında değil, o nedenle diğer bilgisayara aktarma şansı yok. Laptopu kargoyla servise göndermek de o nedenle canını sıkıyor.

Alıntıları Göster
    Servise verirken HDD önemli bilgiler vardır diye not düşürmeyi unutmayın.

Mazallah sonra basarlar formatı...

Kolay gelsin...

• quote:

Orijinalden alıntı: ramerturk

Servise verirken HDD önemli bilgiler vardır diye not düşürmeyi unutmayın.

Mazallah sonra basarlar formatı...

Kolay gelsin...

Alıntıları Göster
    Arkadaşım şimdi aradı. Diğer pc nin monitörünü laptopa takınca ekran göüntüleri çok düzgün olarak görünmüş. O zaman demekki ekran kartı sorunu yok da bağlantı kabloları yada monitörle ilgili bir şey var.
    Yada aklınıza gelen başka bir şey varsa paylaşırsanız sevinirim.

Ayrıca birşey daha sormam lazım. HP laptoplarda bu ekran kartının bağlantı yerlerine nerden ulaşabilirim? Daha önce toshiba laptopda klavyeyi kaldırınca altından ulaşılıyordu. HP de de aynı yerden mi acaba?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jass -- 24 Eylül 2007; 2:10:39 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    LAPTOP SARI EKRAN SORUNU !!!
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Arkadaşım şimdi aradı. Diğer pc nin monitörünü laptopa takınca ekran göüntüleri çok düzgün olarak görünmüş. O zaman demekki ekran kartı sorunu yok da bağlantı kabloları yada monitörle ilgili bir şey var.
    Yada aklınıza gelen başka bir şey varsa paylaşırsanız sevinirim.

Ayrıca birşey daha sormam lazım. HP laptoplarda bu ekran kartının bağlantı yerlerine nerden ulaşabilirim? Daha önce toshiba laptopda klavyeyi kaldırınca altından ulaşılıyordu. HP de de aynı yerden mi acaba?

Alıntıları Göster
    laptopun inverterü gidmiş büyük ihtimal en iyisi servise göndermek ve garantisi yoksa bi 100 150dolar bayılmak

• quote:

Orijinalden alıntı: İzMiR_CoAsT V1.0

laptopun inverterü gidmiş büyük ihtimal en iyisi servise göndermek ve garantisi yoksa bi 100 150dolar bayılmak

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: İzMiR_CoAsT V1.0

arkadaşım 2 yıl boyunca büyük bir firmanın servisinde çalıştım inverter pahalı birşey değil biz yeri geldi 40 ytl bile değiştirdiğimiz oldu arkadaşı 100 - 150 dolar diyerek korkutla istersen :)

• quote:

Orijinalden alıntı: fenerup

quote:

Orjinalden alıntı: İzMiR_CoAsT V1.0

arkadaşım 2 yıl boyunca büyük bir firmanın servisinde çalıştım inverter pahalı birşey değil biz yeri geldi 40 ytl bile değiştirdiğimiz oldu arkadaşı 100 - 150 dolar diyerek korkutla istersen :)

Alıntıları Göster
    Sorunlu laptopu bugün gördüm.Laptopda görüntü yok derken aslında o farkedemiyormuş ama, biraz fazla ışıklı ortamda bakınca ekranda herşey çok silik de olsa görünüyor. Yani ekran kartı çalışıyor laptopun. Ama ekran ışığı sorunlu. Bu arıza neden olabilir?
    İnverter denen şey buna neden olabilir mi? Bu arıza durup dururken mi olur, yoksa inverterlerin belli bir ömrü mü var?

• quote:

Sorunlu laptopu bugün gördüm.Laptopda görüntü yok derken aslında o farkedemiyormuş ama, biraz fazla ışıklı ortamda bakınca ekranda herşey çok silik de olsa görünüyor. Yani ekran kartı çalışıyor laptopun. Ama ekran ışığı sorunlu. Bu arıza neden olabilir?
    İnverter denen şey buna neden olabilir mi? Bu arıza durup dururken mi olur, yoksa inverterlerin belli bir ömrü mü var?

Alıntıları Göster
    HP servisi olmayan ama laptoplardan genel anlamda anlayan bir arkadaşıma bugün laptopu götürdüm. Bana lcd ekranın fluoresan lambasının yanmış olabileceğini yada lcd panelde başka bir sorun olabilceğini söyledi. Eğer lambaysa işi ucuza kurtarırsınız, ama lcd paneldeyse o zaman yenilemeye değmez dedi(500 $ civarındaymış LCD paneller :(( )

HP genel servisini arayıp oradan bilgi almam ve onlar tarafından çözülmesi gereken bir sorunmuş bizimki.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jass -- 26 Eylül 2007; 22:05:12 >

• quote:

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: jass

inverter problemi bu sorunlar çıkabilir dostum fazla pahalı olmaması lazım dediğim gibi biz yeri geldi 40 ytl bile değiştirdik :) bu tip sorunlar bize de geliyordu inverter problemi normalde ekran duruyor ama siz gitti sanıyorsunuz halbu ki dikkatlice bakıldığında ekranda herşey duruyor sadece ışık yok inverter dediğin şeyde 10-12 santik birşey sen kısaca florasan lambanın ufaltılmışı diyebilirsin :)

• quote:

Orijinalden alıntı: fenerup

quote:

Orjinalden alıntı: jass

inverter problemi bu sorunlar çıkabilir dostum fazla pahalı olmaması lazım dediğim gibi biz yeri geldi 40 ytl bile değiştirdik :) bu tip sorunlar bize de geliyordu inverter problemi normalde ekran duruyor ama siz gitti sanıyorsunuz halbu ki dikkatlice bakıldığında ekranda herşey duruyor sadece ışık yok inverter dediğin şeyde 10-12 santik birşey sen kısaca florasan lambanın ufaltılmışı diyebilirsin :)

Alıntıları Göster
    Ayni problem benim kardeşimin laptoputi sürendada var . Malesef garanti sürresi dolduğundan ben LCD söküp inverter denilen parcaya ulaştım ama sorunun ondan kaynaklanıp kaynaklanmadığına nasıl emin olabilirim?

sizin sorununuz İnverterden mi? cıktı

• quote:

Orijinalden alıntı: nebeto

Ayni problem benim kardeşimin laptoputi sürendada var . Malesef garanti sürresi dolduğundan ben LCD söküp inverter denilen parcaya ulaştım ama sorunun ondan kaynaklanıp kaynaklanmadığına nasıl emin olabilirim?

sizin sorununuz İnverterden mi? cıktı

Alıntıları Göster
    çok eski bir konuyu canlandırmış olacagım fakat yakın bı arkadasımında basına böle bişey geldi şuanda çözmeye ugrasıyorum baska bır bılgısayardan gırdım sorunum şu laptop acılırken account şifresi girme ekranına kadar geliyor şifreyi girip enter dedıkten sonra ekran kararıyor ama altta bılgısayar calısıyor bazen acıldıgıda oldu arkadasında dedıgı gıbı 5-6 dk içinde tekrardan kararıyor ekran yanlız birşey dikkatimi çekti laptop u güwenli kipte açabiliyorum ekranda geliyor bunun sebebi yukarıda dediğiniz gibi İnverterden mi yoksa yazılımsal bir sorun olması muhtemel mi?

• Bendede aynı sorun var. Laptop açık iken birden ekran kararıyor ancak pc çalışıyor. HDMI ile tvye bağlıyorum herşey normal çalışıyor. Isınma ile alakalı veya kablo ile ilgili bir sorun olduğunu düşünüyorum. Format yeni atıldı. Atılırken bilr birkaç kez ekran karardı. Kapatıp aç aça format tamamlandı. Önerilerinizi bekliyorum
    Bu mesaja eklenen görseller:

• quote:

Orijinalden alıntı: teRAPi713

Bendede aynı sorun var. Laptop açık iken birden ekran kararıyor ancak pc çalışıyor. HDMI ile tvye bağlıyorum herşey normal çalışıyor. Isınma ile alakalı veya kablo ile ilgili bir sorun olduğunu düşünüyorum. Format yeni atıldı. Atılırken bilr birkaç kez ekran karardı. Kapatıp aç aça format tamamlandı. Önerilerinizi bekliyorum
    Bu mesaja eklenen görseller:

teRAPi713 dostum bir çözüm bulabildin mi aynı sorun bende var şuan ekstra monitörde görüntü var laptopta yok

• Aynı sorun bende de vae. Tamire verdim yaparız dediler yapın dedim bugün aramışlar anakart arızası yapamayız gelin alın diye. Mecbur monitörle kullanıcaz ya da yeni pc
  • Herkese Merhaba
    benim de benzer sorunum var yeni konu acmayip burdan devam etmek istedim.
    Laptop yerinden kaldirirsam yada kimildatirsam ekran bazan karaiyor bazanda komple mavi yada pembe bir renk aliyor.. ekran Kablosu Flat cable arizasinda oldugu gibi cizgili degil ekran... laptop duruyor calismiyor ama isiklar yaniyor.yeniden acip kapayinca hersey normal taa ki laptopu kimildatana kadar

Termal Macunu degistirdim..
    Baska Hardiski taktim
    Hava kanallari temizledim ( elektrikli supurge)
    Ramlari degistirdim

cok tuhaf ve daha once karsilasmadigim bir sorun...laptop kimildayinca yada kasayi elimle sikica bastirdigim zaman gorutu bu hale geliyor...sanki bir kabloda kiriklik temassizlik oldugunu dusunun kimildatinca elektirgin kesildigini dusunun iste boyle bir sey.. anakart uzerindeki bir elaminin lehimi iyi degil yada gozle gorulmeyecek kadar kucuk bir catlak var. baskada bir sey aklima gelmiyor

sizce sorun baska nelerden kaynaklanabilir ?

packardbell intel I5

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dirimbox -- 13 Aralık 2016; 22:25:2 >

• nofear389 kullanıcısına yanıt
    teRAPi713 dostum bir çözüm bulabildin mi aynı sorun bende var şuan ekstra monitörde görüntü var laptopta yok
  • yokmu bu konuya hakim birisi benimde basımda aynı sorun var ekran önce geliyor sonra kararıyor bazen gelip gidiyor ama ışık yüksek ortamda ekran silikte olsa var harici mnitörde sorunsuz var
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.