Şimdi Ara

Ekran Kartım Isınınca Ekranda Mavi Çizgiler Beliriyor?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
145
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar 3 senedir kullandığım ekran kartım son dönemde ısınınca ekranda mavi çizgiler belirmeye başladı. Bunun nedeni nedir ve çözümü var mıdır acaba? Emin olmamakla birlikte ramlerinde sorun olduğunu düşünüyorum.

Ekran Kartım Isınınca Ekranda Mavi Çizgiler Beliriyor?

• Ramlerin soğutucuları yok değil mi? Msi-afterburnerdan ram frekansını yarıya indirip oynayın.
  • Hayır yok. Sadece oyunlarda değil. Mesela bios ekranında da bu sorun var.
  • Çok normal bir durum kartın bellekleri ısındığı zaman bozulmaya uğruyor. Ve görüntüde artifact adı verilen çizgiler oluşuyor.

Kartın Isınmasını önlemen lazım soğutucusunu söküp termal macunu yenile. Eğer kalıcı bir hasar oluşmamışsa soğutma düzgünse sorunun çözülür.

Eğer kalıcı bir hasar oluşmuşsa fırınlama yöntemi denenebilir.
  • Attım fırına 200 derece de 7 dk pişirdim şimdi soğumasını bekliyorum bakalım ne olacak :)
  • Şimdilik düzeldi gibi. Bir sorun yok 1 saattir. Ancak tabiki garantisi yok bunun.
  • gonzai kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun Bir süre daha idare etsin bu sırada piyasa da yeni kartların fiyatları da oturmuş olur (rx 480 ninde güzel bir incelemesi çıkmış olur o vakit) ona göre tercih yaparsın.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    ekranım mavi tonda gözüküyor
    13 yıl önce açıldı
    Mavi Ekran kitlenme
    2 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Aynen ama yinede ekran kartı parası ayırmak lazım. Bu saltanat uzun surmez bence :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.