Şimdi Ara

Ekran Kartında Çıkan Çizgiler ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
13.264
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Asus VS239 23" Full HD IPS monitörüm var dün gece ETS 2 oynarken bir anda ekran kahverengi oldu ve sistem yeniden başladı ardından ekranda çizgiler çıkmaya başladı genelde mavi ve pembe renklerde. Sorun ekran kartında mı yada monitörde mi çözemedim. Arkadaşıma SS attım bende çizgiler gözükmüyor ekran kartında problem olsa çıkardı sorunun monitör dedi emin olamadım. Windows 7'den Windows 10'a kadar bütün işletim sistemleri ile format attım ama düzelmedi ayarlardan bakınca çözünürlük değiştiremiyorum kilitlenmiş seçenekler ve 64Hz'ye sabitlenmiş normalde monitörüm 60Hz.İşin garip tarafı ekran kartının sürücüsünü kurarken siyah ekranda kalıyor güvenli mod'da DDU ile sürücüyü kaldırınca yine sorunsuz masaüstü geliyor aklıma şu da geldi sürücüyü kurunca 1920*1080 çözünürlük yapıyor otomatik olarak acaba diyorum ondan mı siyah ekranda kalıyor görüntü gelmiyor ? Sabaha kadar uyumadan bu sorunla uğraştım ama artık konu açmak istedim sizce sorun nerde arkadaşlar ? Windows 7 kurunca nedense çözünürlük kilidi olmuyor 1920*1080 seçince ekran simsiyah oluyor şuan 1280*1024 çözünürlükte kullanıyorum bilgisayarı. Sorun nerede sizce tam olarak nasıl test yapabilirim kafam çok karışık ekran kartından da olabilirmiş monitörden de şimdi para harcarız boşuna paramız gitmesin emin olmak istiyorum. Bios ekranında da var bu sorun. Siyah renkli resim açtım bu sorun olmuyor bunları da eklemek istedim.

Edit : DVI ve HDMI ile denedim VGA denemedim hiç ama HDMI ile ne olduysa şuan Out Of Range diye hata veriyor DVI ile görüntü alıyorum şuan.

Edit 2 : HDMI çıkışlı bir televizyona bağladım aynı çizgiler orda da çıktı karşıma ekran kartım mı arızalı şimdi ?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Ekranda Çıkan Çizgiler

Ekranda çeşitli çizgi türleri fark ettin mi? Bu çizgiler, bilgisayar monitörünün veya dizüstü bilgisayarının ekranında oluşan yaygın sorunlardır.

Ekranda çıkan çizgiler genellikle şunlara işaret edebilir:

• Donanım Sorunları: Bozuk bir grafik kartı veya hasarlı ekran kabloları çizgilere neden olabilir.
    • Yazılım Sorunları: Ekran sürücüsünün bozulması veya yazılım uyumsuzlukları da çizgilere yol açabilir.
    • Aşırı Isınma: Bilgisayarın aşırı ısınması, ekranın arızalanmasına ve çizgi oluşmasına neden olabilir.

Çizgiler farklı şekillerde görünebilir:

• Yatay veya Dikey: Ekran boyunca düz çizgiler belirir.
    • Titreşen veya Parıldayan: Çizgiler titreşebilir veya ekran parıltı yapabilir.
    • Kısmi veya Tam Ekran: Çizgiler yalnızca ekranın bir kısmını etkileyebilir veya tüm ekranı kaplayabilir.

Ekranda çizgiler varsa şunları yapmayı dene:

• Grafik Kartı Sürücülerini Güncelle: En son grafik kartı sürücülerini yükleyerek herhangi bir sorunu gidermeye yardımcı olabilir.
    • Ekran Kablosunu Kontrol Et: Ekran kablosunda gevşeklik veya hasar olup olmadığını kontrol et ve gerekirse değiştir.
    • Bilgisayarı Yeniden Başlat: Bilgisayarı yeniden başlatmak bazen yazılım sorunlarını çözebilir.
    • Ekranı Değiştir: Donanım sorunu varsa ekranı değiştirmek gerekebilir.

Eğer yukarıdaki adımlar sorunu çözmezse, kalifiye bir bilgisayar teknisyenine danışman önerilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Bahsettiğin durum ekran kartının arızasına işaret ediyor gibi hocam. Ekran görüntüsünü bizimle de paylaşabilir misin?
  • quote:

Orijinalden alıntı: massacrer

Bahsettiğin durum ekran kartının arızasına işaret ediyor gibi hocam. Ekran görüntüsünü bizimle de paylaşabilir misin?
    Hocam SS alınca gözükmüyor sanırım tarif edeyim ama 5 sıra belirli aralıklarla iki parmak kalınlığında çizgiler var aslında çizgi gibi duruyor ama birazda nokta nokta şeklinde dikey olarak google görseller de bu resmi buldum bunun gibi çizgiler hocam

Ekran Kartında Çıkan Çizgiler ?

• %100 net yargı olmasın ama ekran kartı kaynaklı gibi duruyor. Benzer şekilde hata verdikten sonra bir HD6850 uçmuştu benim. Fırınlama falan ile bile kurtaramadıydım.
  • Yakin zamanda basimiza geldi nerdeyse ayni sorun. İkinci el 7870 ekran karti almistik ve 1 ay sonra oyun oynarken kitlendi yeniden basladiginda windowsa girmedi. O baslangic kisminda ise cizgili goruntu vardi. Format va atmadim karttan şüphelendiğim icin. Ama arttigimda internette driver yuklemeden windowsa girenleri okumustum. Driver kurunca siyah ekrana düşüyormuş insanlarin.

Sorun ortak ekran karti. Re balling diye bir islem yapilarak tamiri mümkün imis. Ben de o sekilde tamir ettirdim. 330 liraya aldigimiz kart çöpe gidecekti yoksa daha 1 ay kullanmistik. Yaptırdığım firma kazal bilisim soracak olursaniz. Daha bir hafta oldu yapilali ne kadar gider bilemem. Yani tamir ile 1 ay da dayanabilir bir yilda deniyor. Ucret olarak 80 lira aldilar bu arada.

Gecici cozum firinlama da uygulaniyor ama ben denemedim. Firinlama sadece 2-3 hafta dayaniyor. Re balling daha saglikli oluyor.
  • @massacrer @fatih-8

Beyler çok saolun yorumlarınızı okudum ama şuan kartı kurtardım ben hani hangi yöntem ile kurtardım bilemiyorum bir sürü işlem yaptım ama şuan hiç bir sorun yok hala şaşkınım. Kartı söktüm macunlarını komple temizledim diş fırçası ile de ufak tefek tozları vardı onları aldım bir de bios pilini çıkarıp bios'u sıfırladım kartı geri taktım şuan 1 tane bile çizgi yok bios ekranın da da mesela çizgiler vardı onlarda kayboldu ve sürücüleri sorunsuz kuruyor en yüksek çözünürlükte rahat çalışıyor emin olun hala emin değilim hangi yöntem ile çözdüğüme. Dünden beri kaç kere format attım sayamadım artık.
  • O zaman geçmiş olsun diyelim. Genelde bu sorun bir kere oldu mu yer eden eklem sakatlığı gibi tekrarlar. Umarım tekrar yaşamazsın.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: massacrer

O zaman geçmiş olsun diyelim. Genelde bu sorun bir kere oldu mu yer eden eklem sakatlığı gibi tekrarlar. Umarım tekrar yaşamazsın.
    İnşallah bidaha olmaz bios sıfırladığın için çözüldü diyenler var Özel Mesaj olarak şuan oyun açmaya da korkuyorum açıkçası Akşama kadar böyle kullanayım bir sorun olmaz ise 3-5 oyun açar test yaparım sorun olmazsa kullanırım artık. Sürücüler kurulmuyordu kanser etmişti artık ama şuan sürücüler sorunsuz kuruluyor çizgiler falan hepsi kayboldu araştırmak istiyorum ileride bir daha olmasın önlem alalım.
  • Ekran kartının belleği bozulmaya başladığında çizgiler çıkar diye biliyorum.
  • Valla hayirli olsun. Ben hic ugrasmadan direk tamire vermiştim.

İnsallah tekrar yasamazsiniz. Bir de kartin modeli neydi bu arada
  • Ekran kartin yalan olmus vram ler bozulunca o cizgiler cikiyordu garanti varsa hemen gonder karti
  • quote:

Orijinalden alıntı: Aerosol 34

Ekran kartin yalan olmus vram ler bozulunca o cizgiler cikiyordu garanti varsa hemen gonder karti
    Vram mi çip mi hocam ? Kartı fansız takıp 100 dereceye çıkardım anında çizgiler kayboldu sonra da hemen kapattım sistemi yani ısınınca çizgiler gidiyor bu neye işaret vram mi çip mi ? Kartın garantisi yok olsa zaten macera aramam yollardım hemen. Şuan ekranda yine çizgiler var devam ediyor 1-2 kere kendi kendine düzelmişti ama şimdi yine başladı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: fatih-8

Yakin zamanda basimiza geldi nerdeyse ayni sorun. İkinci el 7870 ekran karti almistik ve 1 ay sonra oyun oynarken kitlendi yeniden basladiginda windowsa girmedi. O baslangic kisminda ise cizgili goruntu vardi. Format va atmadim karttan şüphelendiğim icin. Ama arttigimda internette driver yuklemeden windowsa girenleri okumustum. Driver kurunca siyah ekrana düşüyormuş insanlarin.

Sorun ortak ekran karti. Re balling diye bir islem yapilarak tamiri mümkün imis. Ben de o sekilde tamir ettirdim. 330 liraya aldigimiz kart çöpe gidecekti yoksa daha 1 ay kullanmistik. Yaptırdığım firma kazal bilisim soracak olursaniz. Daha bir hafta oldu yapilali ne kadar gider bilemem. Yani tamir ile 1 ay da dayanabilir bir yilda deniyor. Ucret olarak 80 lira aldilar bu arada.

Gecici cozum firinlama da uygulaniyor ama ben denemedim. Firinlama sadece 2-3 hafta dayaniyor. Re balling daha saglikli oluyor.
    Özelden yada buradan tamir ettirdiğiniz yerin sitesini ve telefon numarasını varsa adresini atarmısınız acaba ? Sizin karta reballing mi yapıldı ? Garantili mi yapıyorlar tamiri ? Söylüyorlar mı şu kadar dayanır şu kadar kullanırsın diye biliyorum şans işi ama fırınlama yapıpta yıllarca kullananlarda tanıyorum. Deneme amaçlı fön makinası ile 7 dakika ısıttım ama olmadı kartı fansız takıp 100 dereceye kadar çalıştırdım ekranda ki çizgiler kayboldu yani kart ısınınca çizgiler gidiyor bu sorun neden yapıyor bilmiyorum.

• Bellekte sıkıntı olabilir.
  • Tamir ettirdigim yeri yazmistim mesajda kazal bilisim diye bir yer internette aratinca cikiyor. Umraniye de.

İslem evet re balling mis. Firinlama yapilirsa tamir yapmiyorlar galiba islem gordu diye. Ben kurcalamadan götürmüştüm. Verdigi garanti 1 ay. Ama 1 aydan sonra ille de bozulacak diye bir şey yok. Sans isi o kisim. Ucrete 80 lira aldilar. Değer mi tamire derseniz orası kartin fiyatiyla ilgili. 150 liralik kart tamire degmez mesela ama 300-400 liralik kart ise tamire verilir.

Burdan yazdim ki internette arayanlar da görsün diye.
  • quote:

Orijinalden alıntı: fatih-8

Tamir ettirdigim yeri yazmistim mesajda kazal bilisim diye bir yer internette aratinca cikiyor. Umraniye de.

İslem evet re balling mis. Firinlama yapilirsa tamir yapmiyorlar galiba islem gordu diye. Ben kurcalamadan götürmüştüm. Verdigi garanti 1 ay. Ama 1 aydan sonra ille de bozulacak diye bir şey yok. Sans isi o kisim. Ucrete 80 lira aldilar. Değer mi tamire derseniz orası kartin fiyatiyla ilgili. 150 liralik kart tamire degmez mesela ama 300-400 liralik kart ise tamire verilir.

Burdan yazdim ki internette arayanlar da görsün diye.
    Anladım onlara mail attım ama ulaşamadık size falan dediler kartı 2 sene önce 500 TL'ye almıştım sıfırı 1000 TL şuan yani değer 80 TL için dandirik kart değildi çünkü elimde HD5000 yada HD6000 serisi kart olsaydı zaten uğraşmazdım hiç ama HD7850-HD7870 dengi bir kart o yüzden uğraşıyorum. Bende hiç kurcalamadım fırın olayı falan yapmadım ümraniye yerleri varsa bana yakın o zaman gider veririm kartı. Kaç gün sürdü sizde işlem ne kadar sürede verdiler kartı ? Kartın testlerini yaptınız mı hiç sorun yaşadınız oyunlarda falan ? Birde son bir deneme yapmak istedim de sana bir sorayım dedim. Kartın çekirdek ve vram hızlarını biraz düşürsem sorunsuz kullanılır mı acaba ? 1030/1400 hızında bunları biraz düşürsem mi ? Son olarak bu arıza çip arıza mı oluyor yoksa bellek hatası mı yani tamire verdikten sonra çözülüyor mu tamamen yoksa bellek hatası da olsa yapıyorlar mı ? Boşu boşuna vermeyelim kartı.

Şunu da eklemek istiyorum MSI'nın kendi servisini aradım sadece arıza tespitine 153 TL istiyor yani tamire verecek olsak 500 TL isterler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The-Undertaker -- 8 Ekim 2018; 21:3:14 >

• Amd gpu su satan firmalar ref tasarım haricinde bi düzgün özen göstermiyorlar refide zaten direk amd satıyor bunlara.
  • quote:

Orijinalden alıntı: MogoLKhan

Amd gpu su satan firmalar ref tasarım haricinde bi düzgün özen göstermiyorlar refide zaten direk amd satıyor bunlara.
    Hocam kartı 2016 son aylarında almıştım yani çokta eski değil ama hemen patlak vermesi iyi birşey değil senelerce HD5670 kullandım o kadar şartel attı elektrik kesildi hiç birşey olmadı bu hemen cortladı kart alırsam birdahakine Nvidia gpu alacağım sanırım birde MSI markası almıycam.
  • Amd alırken xfx gibi markalar yafa ref tasarim almak gerekiyor. Daha forumda ref tasarimi bozulan görmedim varsada çok nadirdir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: MogoLKhan

Amd alırken xfx gibi markalar yafa ref tasarim almak gerekiyor. Daha forumda ref tasarimi bozulan görmedim varsada çok nadirdir.
    XFX kullanıpta bu sorunu yaşayanda çok araştırdım ben XFX'de de var sorun yaşayanlar. Referans tasarımlar çok ısınıyor ayrıca. Neyse servis ile görüşeyim tekrar 80 TL ücreti var derlerse götürür veririm tahmini kaç gün sürer yapmaları ?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.