Selam, Arkadaşlar 1 ay kadar önce LG P1-KP1T model dizüstü PC aldım. Vistayı silip XP Pro yükledim. Bir süre sonra bilgisayar biraz fazla çalışınca ki fazla dediğimde 3 saat kadar falan, bazende virüs taraması yaparken mavi ekran çıkıp yeniden başlamaya başladı. Bende harddisk in her iki bölümünü silip tekrar XP kurdum; ancak aynı sorunu akşam yine verdi. Vista kursam sorunu çözebilir miyim? Yoksa harddisk mefta mı? Yardımcı olursanız sevinirim. -----------
Genelde ramden olur.Mavi ekran cıktıgını ispatlarsan aldıgın 1 ay içinde degişim veya iyade yapabilirsin.bence fotografını çek.
quote:
Orijinalden alıntı: sonaskar
Genelde ramden olur.Mavi ekran cıktıgını ispatlarsan aldıgın 1 ay içinde degişim veya iyade yapabilirsin.bence fotografını çek.
1 Ay dolduysa servise gönder ramlerini değiştirip gönderirler.
quote:
1 Ay dolduysa servise gönder ramlerini değiştirip gönderirler.
Alıntıları Göster
1 ay doldu, galiba dediğin gibi servise vericem. Artık ne zaman yollarlar servisten allah bilir.
quote:
Orijinalden alıntı: KropiX
1 ay doldu, galiba dediğin gibi servise vericem. Artık ne zaman yollarlar servisten allah bilir.
Alıntıları Göster
Genede bi araştır belkide son zamanlarda kurdugun programlardan birinden olabilir.bide mavi ekranda ne yazıyor o önemli.Laptopun markası ne öğrenebilirmiyim.
quote:
Genede bi araştır belkide son zamanlarda kurdugun programlardan birinden olabilir.bide mavi ekranda ne yazıyor o önemli.Laptopun markası ne öğrenebilirmiyim.
Alıntıları Göster
marka lg p1-kpp1t mavi ekranda ne yazdığını tam göremedim; ancak ayar yaptım bidaha çıktığında uzun süre kalacak şekilde o zaman yazabilirim. xp kurduktan sonra olmaya başladı driverlerden kaynaklanıyor olabilir. bilmiyom yarın izmirdeki teknik servisine bir götürücem. baksınlar bakalım. harddisk sorunlu olmasında ne olursa olsun.
quote:
marka lg p1-kpp1t mavi ekranda ne yazdığını tam göremedim; ancak ayar yaptım bidaha çıktığında uzun süre kalacak şekilde o zaman yazabilirim. xp kurduktan sonra olmaya başladı driverlerden kaynaklanıyor olabilir. bilmiyom yarın izmirdeki teknik servisine bir götürücem. baksınlar bakalım. harddisk sorunlu olmasında ne olursa olsun.
Alıntıları Göster
aynı hatayı bi defa bende aldım ama pc çalışır vaziyetteyken yan yatırmıştım harddiskin sarsılmış olabiliceğini düşündüm ve ona yordum çünkü bir daha olmadı umarım olmazda...
aynı hatayı bi defa bende aldım ama pc çalışır vaziyetteyken yan yatırmıştım harddiskin sarsılmış olabiliceğini düşündüm ve ona yordum çünkü bir daha olmadı umarım olmazda...
Alıntıları Göster
sorun hakkindaki gelismeleri buraya yazarsan bilgilenmemiz icin iyi olur.. bende 2 kere mavi ekran aldim, r400 kullaniyorum.
quote:
quote:
Orjinalden alıntı: sonaskar
peki laptopu versek daha üst modeli para katarak alabilir miyiz
quote:
Orijinalden alıntı: fuckara_03038
quote:
Orjinalden alıntı: sonaskar
peki laptopu versek daha üst modeli para katarak alabilir miyiz
Alıntıları Göster
1 Ay geçmemisse ve arızayı ispatlayabiliyorsan paranı geri iyade alabilirsin.paranı alınca gider istedigin notbook alırsın.
quote:
1 Ay geçmemisse ve arızayı ispatlayabiliyorsan paranı geri iyade alabilirsin.paranı alınca gider istedigin notbook alırsın.
Alıntıları Göster
ram i geri vermeden önce sorunun ramden oldugunu kesinleştir de boşuna zaman kaybetme üzerindeki ram i çıkarıp kullan bir süre. bakalım yine mavi ekran görcek misin?
quote:
Orijinalden alıntı: fth
ram i geri vermeden önce sorunun ramden oldugunu kesinleştir de boşuna zaman kaybetme üzerindeki ram i çıkarıp kullan bir süre. bakalım yine mavi ekran görcek misin?
Alıntıları Göster
Teknik servise verdim, bakalım bekliyorum.
quote:
Teknik servise verdim, bakalım bekliyorum.
Alıntıları Göster
Bilgisayarı bugün teknik servisten aldım. Görevli donanımsal bir sorun olmadığını söyledi, programsal bir sorun olabilir dedi. Ancak daha fazla bir bilgi vermedi. Benim tahminim sorun kurulumu yaptığım xp cd sinden kaynaklanıyor veya driverlardan. Galiba vista kurucam hiç istemiyorum ama...
quote:
Bilgisayarı bugün teknik servisten aldım. Görevli donanımsal bir sorun olmadığını söyledi, programsal bir sorun olabilir dedi. Ancak daha fazla bir bilgi vermedi. Benim tahminim sorun kurulumu yaptığım xp cd sinden kaynaklanıyor veya driverlardan. Galiba vista kurucam hiç istemiyorum ama...
Alıntıları Göster
ram diyorum bende ramlarımı değiştirdim içinden oem ram çıktı
quote:
Alıntıları Göster
quote:
Orjinalden alıntı: KropiX
Akla ilk gelen donanımsal olabileceği, özellikle ramlerden kaynaklanabileceği ama yazılım nedeniyle de mavi ekran alınabiliyor. Bunu kendi deneyimimden yola çıkarak söylüyorum. Bir tarihte, masaüstü bilgisayarımda ve yanlış hatırlamıyorsam 2003 server işletim sisteminde, Audigy ZS2'nin programlarından birini yüklediğimde mavi ekran alıyordum. Akla gelebilecek bir olasılık gibi görünmediğini biliyorum. Bunu tespit edene kadar defalarca format atıp kurulum yapmak zorunda kalmıştım.
quote:
Orijinalden alıntı: pillout
quote:
Orjinalden alıntı: KropiX
Akla ilk gelen donanımsal olabileceği, özellikle ramlerden kaynaklanabileceği ama yazılım nedeniyle de mavi ekran alınabiliyor. Bunu kendi deneyimimden yola çıkarak söylüyorum. Bir tarihte, masaüstü bilgisayarımda ve yanlış hatırlamıyorsam 2003 server işletim sisteminde, Audigy ZS2'nin programlarından birini yüklediğimde mavi ekran alıyordum. Akla gelebilecek bir olasılık gibi görünmediğini biliyorum. Bunu tespit edene kadar defalarca format atıp kurulum yapmak zorunda kalmıştım.
Bu şekilde bir hata kodu veriyor. Yardımcı olursanız sevinirim.
Alıntıları Göster
arkadaşlar Ls 50a model Lg notebook un space tuşu ortadan ikiye kırıldı. bunların parçalarını nereden nasıl bulaiblirim. bilen arkadaş varmı acaba??
acilen yardımlarınızı bekliyorum.
mail atabilirsiniz : emrehanci1979@yahoo.com
saygılarımla...
hatalı bir win xp kurulumundanda olabilir formatlayıp tekrar kur emin ol veyada vistalı aldıysan donanımı vista uyumlu olabilir haberin ola
quote:
Orijinalden alıntı: cem650
hatalı bir win xp kurulumundanda olabilir formatlayıp tekrar kur emin ol veyada vistalı aldıysan donanımı vista uyumlu olabilir haberin ola
Bendede e500 var ilk aldığım zaman xp kurdum sürekli mavi ekran verip duruyordu sonradan tekrar format attım düzeldi bence senin sorununda yazılımsal format atıp tekrar denersen daha iyi olur