arkadaşlar ben casper hw1 kullamıcısıyım ve notbookum mavi ekrana düşüyor teknik bilgiler STOP: 0*0000001A (0*00041284,0*BDC34001,0*0000128F,0*BF400000)
bu hata kodlarını veriyor ve mesajın içeriğinde önbellek gölgeleme ve bios bileşenlerini devre dışı bırakın diye şeyler yazıyordu yardımlarınızı bekliyorum....
Bellek hatasıdır ya da xp den kaynaklanıyor olabilir ya da vistadan, yeniden kurun format atın.
bilgisyara iki kez format çektim hatta bi teknik servise götürdüm ana kartta bi entegreden dolayı olduğunu söylediler ve değiştiler ama 5 gün sonra aynı hatayı tekrar vermeye başladı UGS NX5 çizim programı kullanıyorum çalışırken mavi ekrana düştü ram lerdemi bi sorun var acaba 1GB +256MB ram var pc de
adresleme hatası gibi, ramlarlar arası uyumsuzluk olabilir. 256 mb ramı çıkarıp çalışırın aynı hatayı verecek mi , ramlar arka tarafta küçük bir yuvada tek vida ile çıkıyor. Eğer hata vermezse 1 gb artı bir ram alırsınız zaten çok pahalı değil.
quote:
Orjinalden alıntı: mgd02
bilgisyara iki kez format çektim hatta bi teknik servise götürdüm ana kartta bi entegreden dolayı olduğunu söylediler ve değiştiler ama 5 gün sonra aynı hatayı tekrar vermeye başladı UGS NX5 çizim programı kullanıyorum çalışırken mavi ekrana düştü ram lerdemi bi sorun var acaba 1GB +256MB ram var pc de
256MB olanı çıkardım 1GB ram le çalıştırdım yine aynı hatayı veriyor hata formatta attım 5 saat falan çalıştı kapattım sonra açtım UGS NX5 CAD CAM programını çalıştırdım mavi ekrana düştü acaba ekran kartında mı bi sorun 128MB ne yapacam bilmiyorum şimdi...
sorunu çözdüm 1Gb ram den kaynaklanıyormuş yeni 2Gb lık ram aldım çok para verdim :( yardımcı olan arkadaşlara teşekkür ederim...