Merhabalar, ürünü birkaç gün önce teslim aldım. İlk kullanımda hiçbir sıkıntı yoktu. Oyun bile indirip oynadım. Daha sonra ram hızını arttırmak için biosa girip xmp profilini aktif ettim. Tekrardan windows hesabıma girip kullandım ve bir sıkıntı yine olmadı. Lakin tekrardan biosa giriş yaptım ve işlem yapmadan biostan çıkınca ekran dondu ve gücü kesmek zorunda kaldım. Daha sonra giriş yaptığımda sürekli mavi ekran hatalarıyla karşı karşıya kalıyorum. 1)Windows şifremi girip windows ekranım açılır açılmaz aldığım mavi ekran hatası: MEMMORY_MANAGEMENT 2) Restart işlemlerinde takılıp aldığım diğer hatalarda: BAD_SYSTEM_CONFIG_INFO ve 0xc000021a Ek olarak biosa girdiğimde de adam gibi işlem yapamıyorum iki sayfa gezdikten sonra yine donuyor. Teknik desteğe ihtiyacım var. Herhangi bir şekilde kullanamıyorum bilgisayarı. Safe mode a girmek içinde yaptığım shift + restart kombosuda ilgili ekrana girmiyor. |
Bilgisayar Açılırken Mavi Ekran Hatası
-
-
Bios u varsayılan ayarlara alıp deneyin?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fettah7ve7 -- 12 Eylül 2023; 19:47:19 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Selamlar, XMP yi kapattığımda sorunsuz girdim ve bu beni çok mutlu etti. Teşekkür ederim. Lakin ramlerimi 5600mhz yerine 4800 mhz kullanıyorum şimdilik. Bundan sonraki adımım ne olmalı bunu çözmek için?
-
Donanım özellik elimizden bakarak, sisteminizi destekleyip destekeleöediğine bakın.
Anakartınız veya İşlemciniz, seçeceğiniz Ram frekansları deteklemeyebillir
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Memory Support: The Ryzen 5 7500F can only support DDR5 memory at up to 5200MHz, whereas the i5 supports both DDR4 memory at 3200MHz and DDR5 memory at up to 4800MHz.
Hocam haklıymışsınız. Sorunun kaynağı bu gibi. Benim ryzen 5 7500f işlemci ve 5600mhz ramlerim var. Sorun bundan kaynaklı gibi :)
Ek olarak benim default profilde 4800 MHz de kullanmamın çok eksikliği olur mu? Sadece bir miktar hızdan mahrum kalıyorum değiil mi? Bunun haricinde RAM'in bütün özelliklerini kullanabilirim sanırım?
Veya hızını manuel 5100MHz'e ayarlama şansım mevcut mu?
-
Yok hocam hemen hemen hiçbir fark olmaz. Gözle görülmez de hatta.
Bios menüden Ram lerin kaç mhz de çalışacağını seçebiliyordun. Oc>Dram frequency Di sanırım.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X