Şimdi Ara

Bilgisayar Ekranı Başlatırken Siyah [ÇÖZÜLDÜ]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
1.347
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar yeni bir gün yeni bir sorun ^^

Bizim kuzen bilgisayarı temizlerken işlemcinin macununu tamamen temizleyip fanı falan takmış sonra bilgisayarı açmış siyah ekran sonra inatla reset falan atmış sonra pc kendini otomatik kapatmaya başlamış sonra evden 2 yıllık macun bulmuş onu sürmüş gene inatla resetler falan bi ara ekran gelmiş boot falan etmiş pc kendini windows yükleme ekranından sonra reset atıyomuş bilgisayar bu hiren boot's cdyle şunu tamir edim demiş kasayı düzeltmiş (dik konuma getirmiş) bi kaç bi şey kasanın tabanına düşmüş (çıtırtı sesleri gelmiş) sonra beni çağırdı macunu falan değiştirdik başlattık ama hala siyah ekran açılıyo boot etmiyo pc yardımlarınızı bekliyorum..

Şimdiden teşekkürler ^^

Not: Sanki konu yardım istemek değilde teknik servis elemanlarının korku hikayesi gibi oldu

quote:

Bütün sorun kuzenimin kabloları ramin üstüne bindirirken bi tanesini soyması ve kablonun statik elektrik biriktirmesniden kaynaklıymış kabloyu değiştirdik sorun halloldu

Bu sorunun diğer çözümleri:
    1: Jumperı sıfırlamak
    2: Bios pilini çıkartarak biosu sıfırlamak (önemli ayarlarınızı not edin bios sorun çıkartırsa defaulta alıp ondan sonra ayarlarınızı halledip bide varsa bios güncellemesi yapmanız gerekebilir)
    3: Ram slotlarını bi ellemekte fayda var rame fazla yük bindirince (bkz. benim kuzen böyle sorunlar ortaya çıkabiliyor.
    4: işlemciyi macunsuz çalıştırmayın kesinlikle zarar görürsünüz macunun taşmamasına altına üstüne veya sokete sürülmemesine dikkat ediniz.)
    5: Ekran kartının yanması da bu ekranın görünmesine sebep olabilir hoparlörü veya kulaklığı takılı halde pcyi açıyoruz ekran gelmediği halde açılış müziği gelirse ekran kartı yanmışdır. (Ekran kartı için en basit test :D)

Bunuda çözdük iyi forumlar ^^

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi A.Gul -- 27 Temmuz 2014; 3:33:33 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    pc açılırken beyaz ekran!!!
    17 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.