Bilgisayar Açılırken Mavi Ekran Hatası
Merhabalar, ürünü birkaç gün önce teslim aldım. İlk kullanımda hiçbir sıkıntı yoktu. Oyun bile indirip oynadım. Daha sonra ram hızını arttırmak için biosa girip xmp profilini aktif ettim. Tekrardan windows hesabıma girip kullandım ve bir sıkıntı yine olmadı. Lakin tekrardan biosa giriş yaptım ve işlem yapmadan biostan çıkınca ekran dondu ve gücü kesmek zorunda kaldım. Daha sonra giriş yaptığımda sürekli mavi ekran hatalarıyla karşı karşıya kalıyorum.
1)Windows şifremi girip windows ekranım açılır açılmaz aldığım mavi ekran hatası: MEMMORY_MANAGEMENT
2) Restart işlemlerinde takılıp aldığım diğer hatalarda: BAD_SYSTEM_CONFIG_INFO ve 0xc000021a
Ek olarak biosa girdiğimde de adam gibi işlem yapamıyorum iki sayfa gezdikten sonra yine donuyor. Teknik desteğe ihtiyacım var. Herhangi bir şekilde kullanamıyorum bilgisayarı. Safe mode a girmek içinde yaptığım shift + restart kombosuda ilgili ekrana girmiyor.
Arkadaşlar merhaba, bir süre önce Sinerji'den ASRock A620M-HDV/M.2 6400MHz(OC) M.2 anakartlı bir sistem topladım. Hayatımda ilk defa PC topladığımdan Wi-Fi ve Bluetooth adaptör farkındalığı sonradan geldi. Şimdi anakartı kendi sitesinde incelediğimde.
1 PCI-e 4.0 X16, 2 PCI-e 3.0 X1, 1 M.2 key e for Wi-Fi
Gibi bir bilgiyle karşılaşıyorum. Burada “1 M.2 key e for wifi” tam olarak ne demek. İçinde Wi-Fi adaptörü var mı demek yoksa Wi-Fi adaptörünü destekler tarzı bir şey mi? Bir de Bluetooth'la alakalı bir şey göremedim. Bu sorularım Bluetooth içinde geçerli. Ek olarak bunları almam gerekiyorsa Wi-Fi ve Bluetooth adaptörü isteyebilirim :)
Kasa ve PSU Önerisi
Arkadaşlar selam sinerji stesinden 4070 li ve 7500f li sistem dizdim. Kasa konusunda şöyle sistemin hakkını vercek ve göze hitap edecek f/p bir kasa arıyorum. Araştırdığım kadarıyla da sisteme 650w fazlasıyla yetiyor. Ve sinerjiden toplu çekim yapacağımdan kasanın da bu siteden olmasını istiyorum. Thermaltake in h570 ve t27 kasaları göze çok hoş geliyor lakin hem fiyatları 5k bandında biraz tuzlu birde 750w fazla sanırım. Şöyle 3-4k bantlarında 600-650w güzel bir kasa (psu dahili) veya kasa + psu önerir misiniz sinerji sitesinden. Mesh yapılı ve rgb fanları olması tercihim.
Ek soru: Sistemde gainwardın 2 fanlı 17.8klık 4070 i yerine +2k ? koyup pny nin 3 fanlı 4070 ini aldım. Ekran kartını arattğımda piyasası 23k gözüküyor bu sitede 20k o da çok cezbetti beni (rgb si falanda var :). Ek performans alır mıyım? 2k ya değer mi?
Kasa ve Psu olmadan sistem linki: https://www.sinerji.gen.tr/Pc-Toplama/Config/4BE7T7G1
30K-35K Hazır Sistem Önerisi
Selamlar, elimde güzel bir 2K 165 Hz monitör var ve bunun hakkını verecek 30-35k aralığında güzel bir sistem arıyorum. Biraz uzun olacak ama donanım bilgim çok yeterli değil bu yüzden tavsiyeleriniz benim için çok değerli. Ekran kartı nvidia düşünüyorum. 30'lu sistemler fiyat performans açısından daha iyi ama sistemimin biraz daha güncel olması ve güç tüketimi vs. diğer faktörlerden dolayı 40'lı sistem arıyorum. 4060 ekran kartı hem 8gb vrami 2k lı sistemlerde yetersiz olabiliyor hem de piyasanın çok eleştirdiği bir kart olmasından ötürü es geçtim. 16gb vramli versiyonuda yeni çıkmış ama 4070in performansı bu noktada daha cezbedici geldi. Bu yüzden 4070 de karar kıldım. Diğer bileşenlerde bir marka takıntısı olmadan hazır sistem aramaktayım.
Bugün karşıma gamegaraj ın Hero 5A-PCH - Game Garaj sistemi çıktı. 25k gibi uygun bir fiyatı mevcut. İstediğim özelleştirmeleri yaptıktan sonrada fiyatın 36K ya çıktığını gördüm ve makul geldi veya bana da öle gelmiş olabilir.
Ryzen 7 5700x, INNO3D 4070 12GB VRAM, SAMSUNG 980 1TB, GSKİLL 32GB 3600MHZ RAM (değiştirdiğim özellikler)
Ben burda işlemciyi daha iyidir ve bütçemi aşmıyordur diye yükselttim. Lakin diğer bileşenler (kasa, anakart, soğutucu vs) hakkında çok bir bilgim yok. Şunu düşür, şunu arttır, veya direkt şu linke yönelebilirsin gibi yorumlara ihtiyacım var. Şimdiden teşekkür ederim.
Son Giriş: geçen yıl
Son Mesaj Zamanı: geçen yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 10
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 1.058 (Bu ay: 39)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 1 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Donanım / Hardware