Şimdi Ara

mavi ekran hatası....

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
838
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar xp işletim sistemim kurulu buna windows boot cd ile format attım ama açılışta mavi ekran hatası aldım ve CHKDSK/F komutu ile harddiskimi tartamam gerekiyor... fakat bilgisayar açılmıyor dos moduna giremiyorum...

cd takılı iken başlıyor ön yükleme geliyor ve sonra windows kur a geçiyor direkt oradaki repair kısmını açamıyorum... ve bu komutu giremedim ne yapmam gerek yardımcı olursanız sevinirim arkadaşlar

• sistem ön yükleme için bir tuşa basın yazısı geçerken bir tuşa basınca mavi ekrandaki kurulum menüsüne geçtiğinizde otomatik sistem kurtarmayı çalıştırmak için F2 tuşuna basınız
  • f2 ye basıyorum ama disket istiyor :S
  • dos.a geçiş yapamıyorum ve komutu giremiyorum birkaç kez daha formatladım ama sonuç aynı yine mavi ekran :S
  • Biostan AHCI konumunu IDE olarak değiştirmelisiniz. Aksi halde mavi ekran alırsınız.
  • bendede aynı sorun var xp kuramıyorum , ucubu win7 fdenesem duzelir mi
  • BİOS üzerinden ( SATA ) ''HDD Mode'' seçeneğini ''IDE'' olarak ayarlayın, F10, ENTER.

Windows Kurtarma Konsolu yer almıyorsa, kullanmış olduğunuz ''Bootable'' ( Format ) CD'si katılımlı olduğu için bu sorun oluşmaktadır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi krstarica -- 27 Ocak 2011; 0:55:05 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: makedonn

BİOS üzerinden ''HDD Mode'' seçeneğini ''İDE'' olarak ayarlayın, F10, ENTER.

Windows Kurtarma Konsolu yer almıyorsa, kullanmış olduğunuz ''Bootable'' ( Format ) CD'si katılımlı olduğu için bu sorun oluşmaktadır.

serial ata ıde controller seçeneğinde sata ve raid var bende sata seçili durumda belirritiginiz ayar bu mu ? ben harddiskle ilgili başka ayar bulamadım
  • hayır, bios üzerinde bi de sata modunun ne şekilde kullanılacağını ayarlamak için bir seçenek vardır. ahci/ide oradan seçilebilir. bu ayarın adı biosun markasına ve modeline göre değişir ama genellikle "configure sata as", "sata mode", "sata configuration" gibi bir şeydir; oradan değiştirmen gerekir.
  • yani önce sata'yı seçeceksiniz, sonra sata konfigürasyonunu ayarlayacaksınız. işlerinizi hallettikten sonra eski haline getirmeyi unutmayın, yoksa performans sorunları yaşayabilirsiniz.
  • anakartım asus ve ben bulamadım ya :S serial ata ıde controller var ya bu dediklerinize yakın en yakın bu var anlamadım gitti ya nasıl bir bilgisyardır.. alt tarafı format atıcam nerelere geldim :S

dediğim gibi bulamadım advanced - southbridge via configuration - serial ata ıde controller

bu var baskada yok boot menünüsünde main menüde power menüsünde yok bulamadım böle bişey
  • 1: C:\WINDOWS
    Hangi Windows Yüklemesi'nde oturum açmak istiyorsunuz (İptal etmek için ENTER'a basın)?
    İlgili Windows yüklemesinin numarasını girdikten sonra, Windows tarafından yönetici hesabı parolasını istiyor

buradan sonrasını bilemedim yardımcı olursanız sevinirim ???
  • yönetici parolası koyduysan onu gireceksin yoksa direk enterla boş geç..parola geçersiz derse , hatırlayamazsan eğer internetten yönetici parolası sıfırlamayla ilgili ayrıntılı bilgi bulabilirsin tam hatırlamıyorm ama boot cd gibi bişey hazırlıyorduk
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.