Şimdi Ara

Mavi Ekran Hatası ve %0 takılı kalma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.481
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba bilgisayarımı ilk açtığımda gidip kahvaltı vs. hazırlamaya gidip döndüğümde bilgisayarın bios menusu acık görüyorum veya oyundayken genellikle ilk açıldığı zamanlarda durduk yere donup hata veriyor gpu cpu sıcaklıkları gayet normal 58 derecelerde. Donduktan bi süre sonra ses gelmeye baslıyor kulaklıktan (cızırtı gibi) sonra mavi ekran hatası aldığımda genellikle system service exception hatası alıyorum (bazen critical process died) ve %0da kalıyor anlıcağınız hata bilgilerini bile toplayamıyor ve mecbur reset atmak zorunda kalıyorum. Bu sorun uzun bir süredir var fakat cpu değiştirdiğimde daha da çoğalmaya başladı. İnternetim çok yavaş olduğundan dolayı oyunları tekrar yükleyemeyeceğimden dolayı format atamıyorum. Günde 15-20 kere yaşıyorum bu sorunu ve özzellikle elektrik kesintileri sonrası daha da artmaya basladı bu problem

Ryzen 5 2600

rx570 4 gb

Asrock a320-m hdv4

8 gb 3200 mhz ram

500w psu

sorunun ekran kartından olduğunu düşünüyorum fakat kanıtlayamıyorum :D yardımlarınız için teşekkürler

• kritik ilşem dediğine göre işlemci kaynaklı gibi geliyor.
    işlemcide oc varsa kapatın?

biosu default ayara çekmeyi deneyin
  • zeki1981 kullanıcısına yanıt
    Kanka islemci 2200g vardi onceden yine yasiyordum bu kadar fazla olmasada. Bios default zaten sadece xpg acik 3200 mhz yaptim 3000luk rami

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Vural31

Kanka islemci 2200g vardi onceden yine yasiyordum bu kadar fazla olmasada. Bios default zaten sadece xpg acik 3200 mhz yaptim 3000luk rami
    yaşadığın sorun bundan olabilir.

geçici olarak 2800 e çek ram frekansını
  • zeki1981 kullanıcısına yanıt
    Cekeyim kanka olur

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • ram için xmp profilini aktif edin daha kasmayın.

d.o.c.p özelliği.
  • Bu gün bende iki kere mavi ekran hatası aldım. Ama bu eski DOS mavi ekran değil, windowsun "your pc ran into a problem and needs to restart" yazıp, %100e tamamlandıktan sonra makineyi yeniden başlattığı hata.

ilkinde steami çalıştırırken oldu, ikincisinde hurriyetin sitesine girerken. Çok gariptir kardeşimin bilgisayarında Cnnturkün sitesine her girdiğinde sürekli bu hatayı veriyor. Steami bir daha açtım almadım.

java, flashplayerdan şüpheleniyorum. Yaklaşık 3 senedir aynı işletim sistemini kullanıyorum ilk defa almaya başladım.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.