Şimdi Ara

Mavi ekran hatası. Yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
419
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar, bilgisayarım biraz eski ama şimdiye kadar hiç böyle bir hata almamıştım. Bilgisayarı açıyorum. Windows yükleniyor ekranı vs. bayağı bir uzun sürdükten sonra Hoş Geldiniz yazısı geliyor ardından mavi ekran hatası. Masaüstünü en fazla 2 sn. görebildim. Sorun hard-diskte olabilir fakat birde şöyle bir şey var, bilgisayar güvenli modda açılıyor. Güvenli modda açılınca çıkan yazı:
    Sorun imzası:
    Sorunlu Olay Adı: BlueScreen
    OS Sürümü: 6.1.7601.2.1.0.768.3
    Yerel Kimlik: 1055

Sorun hakkında ek bilgiler:
    BCCode: 1000008e
    BCP1: C0000005
    BCP2: 93F8CCAE
    BCP3: 9DC1BB10
    BCP4: 00000000
    OS Version: 6_1_7601
    Service Pack: 1_0
    Product: 768_1

Normal modda açılınca çıkan hata:http://s1.directupload.net/images/130413/tkjdwcbg.jpg

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi enobaba38 -- 13 Nisan 2013; 10:35:21 >

• sorun ramlerle alakalı görünüyor ancak eskiş bilgisayrlarda tozlanma ve oksitlenmede bu hataya sebebp olur dolayısıyla öncelikle ramlerini çıkart sarı bakır kısımları sert bir silgiyle temizle ve tekrar takıp dene olmazsa işlemciyide çıkartıp tekrar bi kontrol edip tak oda olmadı harddiskini başka bir pc de chkdsk yap...
  • Mavi ekranın genel olarak 2 sebebi vardır harddisk ve ram eğer bir yerden temin edebilirseniz farklı ram ve harddisk ile deneyin hata vermiyorsa sorunun nerde olduğunu anlarsınız deneme yanılma yolu bu bilgisayarcılık.
  • Mevcut BSOD kodu oluşturulduğunda; bir donanım sürücüsü veya sistem servisinin talep ettiği data bellekte yok ise bir exception hatasına neden olur. Bunun nedeni arızalı fiziksel bellek (RAM) veya bir uyumsuz yazılım olabilir, bunun yanında RAM slotlarından dahi kaynaklanabilmektedir.

• Format attınız mı? ( Format atılmasına ve sistem derince zararlı yazılım taramasına rağmen görülüyorsa, donanımsal kısma yoğunlaşılmalıdır. )

• Son zamanlarda yeni bir RAM modülü eklediniz mi?

Eğer ki çift RAM modülüne sahipseniz tek tek dönüşümlü bir şekilde deneyin. Eğer ki elinizde RAM modülü bulunmuyorsa çevreden eş değer özellikte RAM modülü edinerek test etmeye çalışın.

Fiziksel bellekte oluşmuş bir arızada sistemin stabil çalışmasına engel olacağından bu hatayı alabilirsiniz.

Tüm bunların haricinde zararlı yazılım kaynaklı olabilir her ne kadar format atsanızda bir yazılımdan sızıyor olabilir. Sisteminizi zararlı yazılım taramasına tabi tutunuz. Özellikle Combofix ve Windows Zararlı Yazılım Temizleme Araçlarını kullanınız.

http://support.microsoft.com/kb/903251/tr

• amdlld.sys diyor ekran kartı driverlarını komple kaldır bakalım aynı şey olacakmı.
  • rami değiştir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    WİN7 Mavi Ekran sorunu YARDIMM
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.