Şimdi Ara

Mavi Ekran Sorunları Hakkında (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
1.377
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Bendede Monster ABRA A7 V6.2.1 serisi var bende aynı şekilde machine check exception hatası yüzünden baya sıkıntılar çektim ve hatda üründen soğumuştum fakat sorunun monsterda değil işlemcide olduğunu öğrendim ve bu sorunla ilgili forumları gezerken altda linkini verdiğim bir forumda en son ki yorumda bu 5.nesillerin mavi ekranı yaşayanlar için bir link paylaştığını gördüm ve o linke baktığımda msi 5 nesil ürünleri için fix bir bios güncellemesi vermiş onun linkide yine altda msi böyle bir bios güncellemesiyle sorunu çözmüşe benziyor

forum link :https://www.reddit.com/r/DotA2/comments/3hvov4/i7_5700_hq_problems_with_dota_2/
    msi link:https://service.msicomputer.com/msi_user/support/TechFAQdetail.aspx?formid=3356

• quote:

Orijinalden alıntı: MonsterMusteriHizmetleri

Sn. sametalbayrak;

Sistemimizden ABRA A7 V6.1.1 modelimizi kullandığınızı görüyoruz.

ABRA modellerimizde yaşanan touchpad ve hotkey sürücü problemi, ürün ile birlikte gelen sürücü CD 'sindeki sürücülerin kurulması ile yaşanıyor.

Biz de benzer hatayı yaptığımız kontrollerde yaşadık ve ilgili sürücüleri web sitemizde güncelledik.

Yayınladığımız güncellenmiş sürücülerden sonra hala mavi ekran problemi yaşadığını belirten bir müşterimiz olmadı. Ancak Windows 8.1 'den Windows 10 'a yükseltme yaptıysanız belki bir ihtimal bu sorun yapıyor olabilir.

Sizden ricamız ücretsiz yükseltmesinden elde edeceğiniz dönüştürülmüş Windows 10 lisans anahtarı ile birlikte Microsoft 'un resmi internet sitesinden indireceğiniz orijinal Windows 10 ISO dosyasını, Rufus ile USB flash belleğe yazarak UEFI modunda temiz kurulum ile cihazınıza yüklemeyip denemeniz.

Belirtmiş olduğunuz CS GO 'da ve DOTA 2 oyunundaki mavi ekran problemi ise 5.nesil Broadwell işlemcilerde yaşanan genel bir sorundur MONSTER 'a özel bir sorun değildir. Dilerseniz araştırabilirsiniz.

Yine de konu ile ilgili olarak notebook üreticilerine yaşanan sorunu bildirdik. Konu ile ilgili yazışmalarımız hala devam ediyor.

Steam üzerinden CS GO oyunu ile ilgili gelen son güncelleme sonrası geçtiğimiz Cuma günü 2-3 saatlik CS GO oynadığımız mağazamızdaki demo ürünümüz olan ABRA A5 V5.1.x modelimizde herhangi bir mavi ekran hatası ile karşılaşmadık.

Ancak DOTA 2 oyununda mavi ekran sorunu gördüğümüz kadarıyla hala devam ediyor. Bu konuda Steam 'in oyuna yapacağı güncelleme ile sorunun düzeleceğini düşünüyoruz.

Edit: DOTA 2 'ye gelen 1.2GB 'lık güncellemeyi bugün yaparak 1 saate yakın bir süre oyunu showroom cihazımız üzerinde test ettik. Gördüğümüz kadarıyla DOTA 2 'de yaşanan mavi ekran sorunu da düzelmiş gözüküyor.

Saygılarımızla,

MONSTER Müşteri Hizmetleri

bir önceki yorumda paylaştığım linklerde msi bu mavi ekran konusuyla ilgili çözüme, bios güncellemesiyle ulaşmış gibi görünüyor, bios güncellemesiyle bu sorun düzeliyorsa sizde bios güncellemesi verecekmisiniz?

• Abra A5 v5.2.1 satın aldım dün. Temiz win10 kurulumu yaptım müşteri hizmetlerinin belirttiği gibi Rufus ile. Siteden bütün driverları indirip kurdum fakat kısa bir süre sonra bende mavi ekran hatası aldım. (MACHINE_EXCEPTION_ERROR) Neden hala bu soruna bir çözüm bulamadınız anlamadım. Sitedeki driverlarda bir sorun var, neden sorunsuz çalışan versiyonu koyamadınız siteye

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Pedrik

Abra A5 v5.2.1 satın aldım dün. Temiz win10 kurulumu yaptım müşteri hizmetlerinin belirttiği gibi Rufus ile. Siteden bütün driverları indirip kurdum fakat kısa bir süre sonra bende mavi ekran hatası aldım. (MACHINE_EXCEPTION_ERROR) Neden hala bu soruna bir çözüm bulamadınız anlamadım. Sitedeki driverlarda bir sorun var, neden sorunsuz çalışan versiyonu koyamadınız siteye

Dota 2 veya cs go oynarken mi mavi ekran aldınız? Bu iki oyun harici mavi ekran aldıysanız touchpad driverını silerseniz düzelir muhtemelen

• quote:

Orijinalden alıntı: OneMoreChance

quote:

Orijinalden alıntı: Pedrik

Abra A5 v5.2.1 satın aldım dün. Temiz win10 kurulumu yaptım müşteri hizmetlerinin belirttiği gibi Rufus ile. Siteden bütün driverları indirip kurdum fakat kısa bir süre sonra bende mavi ekran hatası aldım. (MACHINE_EXCEPTION_ERROR) Neden hala bu soruna bir çözüm bulamadınız anlamadım. Sitedeki driverlarda bir sorun var, neden sorunsuz çalışan versiyonu koyamadınız siteye

Dota 2 veya cs go oynarken mi mavi ekran aldınız? Bu iki oyun harici mavi ekran aldıysanız touchpad driverını silerseniz düzelir muhtemelen

Evet hocam bunların haricinde aldım. Bu touchpad driverı ne işe yarıyor hala anlamadım. Bilgisayarı ilk açtığımda tocuhpadin bayağı bir fonksiyonunu kullanabiliyordum zaten. Driver yüklememin bana ne faydası olacak tocuhpad açısından ?

• mevlut12626 M kullanıcısına yanıt
    Sn. mevlut12626;

Bu konu ile ilgili olarak üreticiler ile görüşmelerimiz halen devam ediyor.

Konuyu kendilerine detaylı şekilde ilettik. Onlar da bize hangi modellerde, hangi sürücüler ile, hangi donanımlar kullanıldığında, hangi oyunlarda vb. bu sorunun yaşandığına dair bir çok check list gönderdiler biz de cevaplarımızı onlara ilettik konuyu araştırıyorlar.

Çözüm konusunda bir gelişme olduğu taktirde (sürücü güncellenmesi ya da bios güncellenmesi gibi kritik öneme sahip işlemlerde) bilgilendirme yapacağız.

Saygılarımızla,

• Pedrik kullanıcısına yanıt
    Sn. Pedrik;

Sitemizdeki sürücüler üreticilerin bizlere gönderdiği en güncel sürücü ve yazılımlardır.

Karşılaştığınız problem ile ilgili olarakhttp://www.solvusoft.com/tr/errors/mavi-ekran-hatalari/microsoft-corporation/windows-operating-system/bug-check-0x9c-machine-check-exception/ linkindeki yönlendirmeleri gözden geçirmenizi öneriyoruz.

Ancak yine de probleminiz çözülmez ise 444 26 04 numaralı müşteri destek hattımızı arayarak detaylı bilgi ve probleme ilişkin çözüm önerileri alabilirsiniz.

Saygılarımızla,

• bendede aynı sıkıntı var 5 kere format attım her format attıktan sonra bf4 veya herhangi bir oyun oynarken machine check exception hatasıyla mavi ekran veriyr işlemci sıkıntııs sanırım bazı oyunlarda veya dizi film izlerkende dızzzt diye snylik ses cıkıyor takılıyor gibi oluyor 1 sn arkadşların dediği gibi 5700hq işlemcisinin micro kodlamasında sıkıntı var bios update gelmesi lazım koskoca şirket monster msi yaptıysa monsterda yapar herhalde tulpar t7 v3.2.1 kullanıcısym daha alalım 1 ay oldu yada olmadı lütfen ilgilenilsin..
  • Bende victor g802 kulanıyorum 1 haftadır. Windows 10 kurdum notebooka. Benim makinenin Abra a7 den tek farkı işlemcisinin i7-4720hq olması diğer tüm driverlar nerdeyse aynı.

Temiz kurulum yaparken windows u kurdum. Sonra güncellemeleri taratıp 3-4 güncellemeyi kurdum. Üstüne sadece ekran kartı ve hotkey dışında hiçbişey kurmadım sıkıntı yok gayet stabil çalışıyo cihaz. 20 saat kadar CsGo oynadım hiçbir hata almadım. Sizde aynı şekilde deneyin kurulumu böyle yapın.

Hala aynı sorun devam ediyosa işlemci kaynaklı yazılımsal hata vardır. Onun için de geliştiricilerden çare beklemeniz lazım

• Mavi ekran alan online oyun oynayan arkadaşlara tavsiyem. şu ayarı kesinlikle kapatın. bazı kurnazlar online oyun dünyasında makinelere ping atmaları ile ünlüdür Bu tarz işlemlerde mavi ekrana sebebiyet verebilir. Windows kendini koruma amacıyla.Daha önce bir kaç kez başıma geldi. hesaplarım çalındı ama hepsi telefona bağlı olduğu için hepsini geri aldım. Açık yakalarlarsa affetmezler. Bildiğiniz üzer Cs tarzı oyunlar bu işlemi yapmaya oldukça müsait. Aynı zamanda orjinal windows yazılımı kullanmanızı da tavsiye ederim.
     Mavi Ekran Sorunları Hakkında

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.