Şimdi Ara

Mavi Ekran Sorunları Hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
30
Cevap
0
Favori
1.377
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Selam arkadaşlar 17.3" 5. Nesil işlemcili gtx960m li bir Monster bu hafta alacağım inşallah ama forumdaki mavi ekran hata konuları canımı cok sıktı, alan arkadaşların hepsi bu sorunlarla mı karşılaşıyor ? Bu sorun eğer donanımsal ise istanbula gönderip duracağım bilgisayarı ankarada oturuyorum. Aldıktan sonra bu işlerle uğraşmak istemiyorum. Sizden ricam aldığınız mavi ekran hatalarını kendiniz çözebildiniz mi bu ve bunun gibi problemleri yazarsanız sevinirim. Şimdiden teşekkürler.

• quote:

Orijinalden alıntı: H.Burak.E

Selam arkadaşlar 17.3" 5. Nesil işlemcili gtx960m li bir Monster bu hafta alacağım inşallah ama forumdaki mavi ekran hata konuları canımı cok sıktı, alan arkadaşların hepsi bu sorunlarla mı karşılaşıyor ? Bu sorun eğer donanımsal ise istanbula gönderip duracağım bilgisayarı ankarada oturuyorum. Aldıktan sonra bu işlerle uğraşmak istemiyorum. Sizden ricam aldığınız mavi ekran hatalarını kendiniz çözebildiniz mi bu ve bunun gibi problemleri yazarsanız sevinirim. Şimdiden teşekkürler.

Hepsi driver sorunu hocam. (Driver olmadığından değil, yanlış driver kurulumu)

Tulpar adına konuşursam çözülüyor merak etmeyin. Abra için de fix çıkardılar zaten.

Onun dışında Windows 10 kullanacaksanız mavi ekran hataları her marka için şuan normal.

• Tulpar'a Windows 10 kurdum. Hic bir sey icin fazladan surucu indirmem gerekmedi (parmak izi okuyucu ve kart okuyucu kullanmiyorum, onlarin durumunu bilmiyorum). Sadece ekran karti surucusunu guncelledim, hic bir sorun yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: simurggggg

Tulpar'a Windows 10 kurdum. Hic bir sey icin fazladan surucu indirmem gerekmedi (parmak izi okuyucu ve kart okuyucu kullanmiyorum, onlarin durumunu bilmiyorum). Sadece ekran karti surucusunu guncelledim, hic bir sorun yok.

Çözülüyor yavaş yavaş, tam stabil olunca bir sorun kalmaz. Nvidia sürücüleri fps sıkıntısı yaşıyor sanırım. AMD zaten allaha emanet
  • quote:

Orijinalden alıntı: emir.ksk

quote:

Tulpar'a Windows 10 kurdum. Hic bir sey icin fazladan surucu indirmem gerekmedi (parmak izi okuyucu ve kart okuyucu kullanmiyorum, onlarin durumunu bilmiyorum). Sadece ekran karti surucusunu guncelledim, hic bir sorun yok.

Çözülüyor yavaş yavaş, tam stabil olunca bir sorun kalmaz. Nvidia sürücüleri fps sıkıntısı yaşıyor sanırım. AMD zaten allaha emanet

Alıntıları Göster
    Cevaplar için teşekkürler arkadaşlar anladığım kadarıyla driver sürüm problemleri var. Zaten nvidia nın şu optimus denen asla düzgün çalışmayan teknolojisine alıştım şuan kullandığım bilgisayardada var. Problemler böyleyse çözülür. Tekrar teşekkürler.

• Benim durumda FPS ile ilgili problem de olmadi. Witcher 3 ve Starcraft II Win 8.1 ile karsilastirabiliyorum, azalma yok. Battlefield 4 de yeni kurdum, onu onceki durumla karsilastirma olanagim yok ama Internet'teki Windows 8.1 ile yapilmis testlerle ayni degerleri aliyorum diyebilirim.
  • quote:

Benim durumda FPS ile ilgili problem de olmadi. Witcher 3 ve Starcraft II Win 8.1 ile karsilastirabiliyorum, azalma yok. Battlefield 4 de yeni kurdum, onu onceki durumla karsilastirma olanagim yok ama Internet'teki Windows 8.1 ile yapilmis testlerle ayni degerleri aliyorum diyebilirim.

Çözsünler zaten artık. Gta 5'te sürünüyordu bir ara ikiside
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: emir.ksk

quote:

Benim durumda FPS ile ilgili problem de olmadi. Witcher 3 ve Starcraft II Win 8.1 ile karsilastirabiliyorum, azalma yok. Battlefield 4 de yeni kurdum, onu onceki durumla karsilastirma olanagim yok ama Internet'teki Windows 8.1 ile yapilmis testlerle ayni degerleri aliyorum diyebilirim.

Çözsünler zaten artık. Gta 5'te sürünüyordu bir ara ikiside

Alıntıları Göster
    Öncelikle yanlış driver kurulumu diye bir durum yok. A5 v5.1.1 kullanıcısıyım ve driverlarımı monster'in sitesinden çekip güncelliyorum. A5 v5.1.1'in mavi ekran kaynağı bize önerilen touchpad driverından kaynaklandığını tespit ettim. Bu sorunu ben de yaşadım ve forumdaki arkadaşların tavsiyeleri üzerine başka bir touchpad driver sürümünü yükleyerek bu durumu çözdüm. A5 v5.1.1 için konuşuyorum, buradaki mağduriyetin sebebi firmanın önermiş olduğu driver ile alakalı bir durum. Kullanıcı kaynaklı değil.

• quote:

Orijinalden alıntı: nietzsche55

Öncelikle yanlış driver kurulumu diye bir durum yok. A5 v5.1.1 kullanıcısıyım ve driverlarımı monster'in sitesinden çekip güncelliyorum. A5 v5.1.1'in mavi ekran kaynağı bize önerilen touchpad driverından kaynaklandığını tespit ettim. Bu sorunu ben de yaşadım ve forumdaki arkadaşların tavsiyeleri üzerine başka bir touchpad driver sürümünü yükleyerek bu durumu çözdüm. A5 v5.1.1 için konuşuyorum, buradaki mağduriyetin sebebi firmanın önermiş olduğu driver ile alakalı bir durum. Kullanıcı kaynaklı değil.

Alıntıları Göster
    Bende touchpad driverini değişince kurtuldum mavi ekrandan .

Hotkeyde sorunluydu ama güncelleyince ondan hata almadım .

• quote:

Orijinalden alıntı: ARTHUR.

Bende touchpad driverini değişince kurtuldum mavi ekrandan .

Hotkeyde sorunluydu ama güncelleyince ondan hata almadım .

Alıntıları Göster
    Hangi driver ile kurtuldunuz acaba bu sorundan? Valla artık çok can sıkmaya başladı bu mavi ekran sorunu -_-

@car_26 Abra için fix çıkardılar demişsiniz. Nerden bulabilirim bu fix i ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: vrl marius

Hangi driver ile kurtuldunuz acaba bu sorundan? Valla artık çok can sıkmaya başladı bu mavi ekran sorunu -_-

http://www.driverscape.com/download/elan-ps-2-port-smart-pad

2 sıradakini indirin eskini kaldırıp kurun .
  • quote:

Orijinalden alıntı: ARTHUR.

quote:

Orijinalden alıntı: vrl marius

http://www.driverscape.com/download/elan-ps-2-port-smart-pad

2 sıradakini indirin eskini kaldırıp kurun .

Alıntıları Göster
    Almayın kardeşim 3 günlük bilgisayardan mavi ekrandan gına geldi. Kimseye de önermiyorum monster falan

• quote:

Orijinalden alıntı: OneMoreChance

Almayın kardeşim 3 günlük bilgisayardan mavi ekrandan gına geldi. Kimseye de önermiyorum monster falan

Format atın, driverları kendiniz kurun. Cd driverları sorunlu oluyor.
  • nietzsche55 kullanıcısına yanıt
    Sn. nietzsche55;

Bu modelimiz Kadıköy mağazamızda Windows 10 'da sitemizdeki sürücüler ile kurulmuş ve sorunsuz şekilde çalışmaktadır. Sitemizdeki sürücüler notebook üreticilerinin bize göndermiş olduğu ve test edilmiş orijinal Windows 10 donanım sürücüleridir.

Sürücülerin Windows 10 ile uyumsuzluğu çoğunlukla Windows 10 'un direkt yüklenmeden yükseltme yapılmasından kaynaklanıyor.

Ayrıca çoğu kullanıcı Windows güncelleştirmelerini tam yapmıyor bu da sorun çıkartabiliyor. Biz de en az sizler gibi Windows 10 'un Windows 8.1 'in stabilitesini en kısa zamanda yakalamasını ümit ediyoruz.

Sorunsuz bir Windows deneyimi için cihazınız ile tam uyumlu olan Windows 8.1 kullanmanızı tavsiye ediyoruz.

Saygılarımızla,

MONSTER Müşteri Hizmetleri

• MonsterMusteriHizmetleri kullanıcısına yanıt
    ELAN Touchpad 11.15.0.16_X64 sürümü ile sorunu çözdüm. 8.1'den 10'a yükseltme yapan kullanıcılar için bu sürümü önerin bence insanlar sorun yaşamasın.
  • nietzsche55 kullanıcısına yanıt
    Sn. nietzsche55;

Sorununuzun çözülmesine sevindik. Ancak doğru kurulum adımları yapıldığı taktirde mevcut sürücülerimizde biz zaten sorun yaşamıyoruz ve kurulumu nasıl yapacağınızı sizleri yönlendirmeye çalışarak anlatıyoruz.

Ancak yine de sorunsuz olduğunu belirttiğiniz ilgili sürücüyühttp://www.monsternotebook.com.tr/mesaj/mesaj_gonder.aspx linkinden teknik servisimize bir mail ile atarak arkadaşlarımızı bilgilendirebilirsiniz. Konu ile ilgili gerekli kontrolleri arkadaşlarımız yapacaklardır.

Biz yükseltme ile Windows 10 'a geçen tüm müşterilerimize ücretsiz yükseltmeden elde edecekleri orijinal Windows 10 lisans anahtarını Microsoft 'un sitesinden direkt indirecekleri orijinal Windows 10 ISO kalıbını Rufus ile USB flash belleğe yazarak UEFI modunda temiz kurulum ile cihazlarına yüklemelerini tavsiye ediyoruz.

Yükseltme ile oluşan sürücü problemlerini bu şekilde yaşamamış olacaksınız.

Saygılarımızla,

• Yaklasık 3 ay once abra a7 almıstım 1 kere mavi ekran verdi oda touchpad driverından kaynaklıydı sorunu hallettim hepsi driverlarla ilgili ve her markada yaşanılabilir sorunlar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Avenged7Fold

Yaklasık 3 ay once abra a7 almıstım 1 kere mavi ekran verdi oda touchpad driverından kaynaklıydı sorunu hallettim hepsi driverlarla ilgili ve her markada yaşanılabilir sorunlar.
    Daha bugün Abra A7 i7 5700hq işlemcili makinayı iade ettim.

Mavi ekran sandığınız gibi yazılımla alakalı değil. 4 kez format attım, dördünde de driverları monster web sitesinden yükledim, parmak izi okuyucu, kart okuyucu falan zaten kullanmıyorum.

Sadece Dota 2 ve CS:GO oyunlarına özgü mavi ekranın sebebi tamamen işlemci kaynaklı. 5. nesil Broadwell işlemcilerde maalesef MSI, MONSTER, ASUS farketmeksizin bu sorunu yaşayan bir çok insan var. Ben de 2 ay bu sorunun çözülmesini bekleyip, en çok oynadığım iki oyunu oynamayarak laptopun garanti süresini boşa geçireceğime ürünü iade ettim ve çözümünü beklemeye başladım.

Elbet güncelleme gelecek ve sorun çözülecektir.

İnternette başkalarının yazdığı sorunlar ve çözüm önerileri:

https://www.reddit.com/r/DotA2/comments/3hvov4/i7_5700_hq_problems_with_dota_2/

https://forum-en.msi.com/index.php?topic=259729.0;all

İnsanlar bu sorun yüzünden MSI forumlarını çökertmiş durumda :)

Fakat söylemeden geçemeyeceğim; MSI çözüm için çabalayıp bios güncellemeleri, yazılım çalışmaları ve "intel speedstep'i bios'tan kapatmayı deneyin" şeklinde öneriler yaparken, Monster teknik servisinin bana "ileride bir güncelleme gelir elbet, bir çok müşterimiz bu sorunu yaşıyor" demesi cidden komiğime gitti.

• quote:

Orijinalden alıntı: MonsterMusteriHizmetleri

Sn. nietzsche55;

Sorununuzun çözülmesine sevindik. Ancak doğru kurulum adımları yapıldığı taktirde mevcut sürücülerimizde biz zaten sorun yaşamıyoruz ve kurulumu nasıl yapacağınızı sizleri yönlendirmeye çalışarak anlatıyoruz.

Ancak yine de sorunsuz olduğunu belirttiğiniz ilgili sürücüyühttp://www.monsternotebook.com.tr/mesaj/mesaj_gonder.aspx linkinden teknik servisimize bir mail ile atarak arkadaşlarımızı bilgilendirebilirsiniz. Konu ile ilgili gerekli kontrolleri arkadaşlarımız yapacaklardır.

Biz yükseltme ile Windows 10 'a geçen tüm müşterilerimize ücretsiz yükseltmeden elde edecekleri orijinal Windows 10 lisans anahtarını Microsoft 'un sitesinden direkt indirecekleri orijinal Windows 10 ISO kalıbını Rufus ile USB flash belleğe yazarak UEFI modunda temiz kurulum ile cihazlarına yüklemelerini tavsiye ediyoruz.

Yükseltme ile oluşan sürücü problemlerini bu şekilde yaşamamış olacaksınız.

Saygılarımızla,

Merak ediyorum kaç kere cs go oynadınız test ederken veya kaç saat oynadınız .

Böyle giderse monsterin çöküşü olacak bu mavi ekranlar . Siz hala biz denedik kurulumu düzgün yaparsanız sorun olmuyor diyorsunuz . Monster pc alan insanların çoğu bilgisayardaki bir çok sorununu kendi başına halledebilecek belli deneyime ulaşmış insanlar , driver kurmasınımı beceremeyecek .

Aylardır mavi ekran alıyordum touchpad driverini değiştim eski bir driver kurdum sorunum düzeldi , win 10 kullanıyorum dün güncelleme ile gene yeni driveri kurdu windows cs goda direk mavi ekran aldım .

Bi yerde bir sorun var hangi bilgisayarınıza steam kuruğ denediniz test ettiniz bilgisayarı akşama kadar açık bırakarak veya internette sörf yaparak test yapıyorsunuz galiba .

Bu insanların monsteri tercih etmesindeki ana sebep oyun bilgisayarı olmasıdır , bir kaç kişi değil hemen hemen herkes mavi ekran alıyor .

Niyetim sizi karalamak değil ürünleriniz fiyat performans açısıından en iyi ürünlerdir . Fakat böyle basit bir sorunu çözememiş olmanız insanların size ön yargıyla yaklaşmasını sağlıyor .

Ben şu mavi ekran yüzünden yakın çevremdekilere önermem monster, önerirsem ancak benim gibi az çok pc den anlayıp kendi işini kendi halledebilen birine öneririm .

Sonuç olarak mavi ekran vermesi monsterin suçu kurun güncel driveri açın cs go oynayın blki steam la sürtüşen bir durum var ona göre eski driveri önerin .

• Sn. sametalbayrak;

Sistemimizden ABRA A7 V6.1.1 modelimizi kullandığınızı görüyoruz.

ABRA modellerimizde yaşanan touchpad ve hotkey sürücü problemi, ürün ile birlikte gelen sürücü CD 'sindeki sürücülerin kurulması ile yaşanıyor.

Biz de benzer hatayı yaptığımız kontrollerde yaşadık ve ilgili sürücüleri web sitemizde güncelledik.

Yayınladığımız güncellenmiş sürücülerden sonra hala mavi ekran problemi yaşadığını belirten bir müşterimiz olmadı. Ancak Windows 8.1 'den Windows 10 'a yükseltme yaptıysanız belki bir ihtimal bu sorun yapıyor olabilir.

Sizden ricamız ücretsiz yükseltmesinden elde edeceğiniz dönüştürülmüş Windows 10 lisans anahtarı ile birlikte Microsoft 'un resmi internet sitesinden indireceğiniz orijinal Windows 10 ISO dosyasını, Rufus ile USB flash belleğe yazarak UEFI modunda temiz kurulum ile cihazınıza yüklemeyip denemeniz.

Belirtmiş olduğunuz CS GO 'da ve DOTA 2 oyunundaki mavi ekran problemi ise 5.nesil Broadwell işlemcilerde yaşanan genel bir sorundur MONSTER 'a özel bir sorun değildir. Dilerseniz araştırabilirsiniz.

Yine de konu ile ilgili olarak notebook üreticilerine yaşanan sorunu bildirdik. Konu ile ilgili yazışmalarımız hala devam ediyor.

Steam üzerinden CS GO oyunu ile ilgili gelen son güncelleme sonrası geçtiğimiz Cuma günü 2-3 saatlik CS GO oynadığımız mağazamızdaki demo ürünümüz olan ABRA A5 V5.1.x modelimizde herhangi bir mavi ekran hatası ile karşılaşmadık.

Ancak DOTA 2 oyununda mavi ekran sorunu gördüğümüz kadarıyla hala devam ediyor. Bu konuda Steam 'in oyuna yapacağı güncelleme ile sorunun düzeleceğini düşünüyoruz.

Edit: DOTA 2 'ye gelen 1.2GB 'lık güncellemeyi bugün yaparak 1 saate yakın bir süre oyunu showroom cihazımız üzerinde test ettik. Gördüğümüz kadarıyla DOTA 2 'de yaşanan mavi ekran sorunu da düzelmiş gözüküyor.

Saygılarımızla,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MonsterMusteriHizmetleri -- 5 Ekim 2015; 12:43:06 >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.