Şimdi Ara

YouTube ve başka sitelerde siyah ekran sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
5.904
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

2-3 gün önce bir monitör aldım, DVI ve VGA girişleri var.

DVI girişine DVI-HDMI kablosu taktım ve kabloyu laptopa bağladım. (monitörde DVI girişi, laptopta HDMI girişi mevcut olduğundan ötürü)

Chrome veya IE'de hangi sitede video açarsam açayım videoyu tam ekran yaptığımda aldığım görüntü şundan ibaret oluyor:

YouTube ve başka sitelerde siyah ekran sorunu

Tam ekran modundan çıktığımda videonun tam ekran formatına getirilmiş halini yarım saniyeliğine görüyorum ve sonra ekran küçülüyor. Bu da bana videonun tam ekran formatına getirildiğini ancak önüne siyah bir perdenin geçtiğini düşündürüyor.

Ekran kartı güncellemesi yaptıktan sonra sorun düzeldi, makineye restart atınca tekrar başladı. Bazen ne yaptığımı bilmeden sorunu düzeltiyorum, ya görüntüyü monitörden ekrana birkaç kere alınca, ya da ekran kartı resetlenince... Bazen de düzelmiyor.

Hem laptop ekranına hem de monitöre görüntü verince videolar tam ekran izlenebilir hale geliyor, ama iki ekrana görüntü vermek de laptopu yorar, değil mi?

Chrome'daki "kullanılabilir olduğunda donanım ivmesini kullan" seçeneğindeki işareti kaldırınca bu sorun düzeliyor. Ancak ekran kartlarımızı video izlemek için de kullanamayacaksak bulunmalarının manası pek yok gibi... (oyun dışında)

Yukarıda bahsettiğim seçeneği kullanarak tam ekran video izlemek istiyorum, bu konuda bana yardımcı olabilmeniz mümkün müdür?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheBigMysterious -- 18 Eylül 2016; 0:20:49 >

• İki olasılık var. Ya driverlarinizi güncellemeniz gerekiyor ya da ekran kartınız youtube'un codeclerini desteklenmiyor.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: k2fg9

İki olasılık var. Ya driverlarinizi güncellemeniz gerekiyor ya da ekran kartınız youtube'un codeclerini desteklenmiyor.

nVidia GTX 970M kullanıyorum ekran kartı olarak, entegre kart da Intel HD Graphics 4600.

Laptop'un normal ekranında sanırım Intel aktif hale geliyor, monitöre bağlayınca da nVidia, yanılıyor muyum?

Edit: Evet aynen öyleymiş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheBigMysterious -- 18 Eylül 2016; 0:25:46 >
  • Öncelikle merhaba.

@TheBigMysterious bende de aynı sorun bulunmakta. Sadece ikinci ekran yapıldığında sorun ortaya çıkıyor.

Sorunu nasıl çözdüğünüzü söyler misiniz?

Çözümünü bilen başka arkadaşlar varsa da yardımlarınızı bekliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Delegator61 -- 21 Kasım 2016; 14:44:26 >
  • Sorun güncel.
  • Nvidia Denetim Masası'ndan chrome.exe'yi nvidia ile çalışmak üzere ayarlayın. Chrome'dan da (sanırım ayarlar sayfasının en altından) Hardware acceleration'ı (mobilde olduğum için tam ne yazdığını hatırlamıyorum) aktif edin.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Maalesef sorun hala devem ediyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.