Şimdi Ara

Ekran kartımdan mouse ile web sayfalarını kaydırırken ufak bi ses geliyo.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
1.524
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Ekran kartımdan mouse ile web sayfalarını kaydırırken ufak bi ses geliyo. Çok ufak bi ses, cızırtı gibi ama çok az. Ekran kartı olduğunu nasıl mı anladım? Ekran kartımı çıkarıp sistemi onboard ile çalıştırınca o sesin olmadığını farkettim. bu azcık ( çok çok az) ses normal midir? Dediğim gibi sadece web sayfasını aşağı kaydırırken gelen çok çok çok az bi ses. Sadece kulağı kasaya iyice dayayınca duyulabiliniyo.

• quote:

Orijinalden alıntı: kersoz2003

Ekran kartımdan mouse ile web sayfalarını kaydırırken ufak bi ses geliyo. Çok ufak bi ses, cızırtı gibi ama çok az. Ekran kartı olduğunu nasıl mı anladım? Ekran kartımı çıkarıp sistemi onboard ile çalıştırınca o sesin olmadığını farkettim. bu azcık ( çok çok az) ses normal midir? Dediğim gibi sadece web sayfasını aşağı kaydırırken gelen çok çok çok az bi ses. Sadece kulağı kasaya iyice dayayınca duyulabiliniyo.

bence o ses hdd'den geliyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kcbilir

quote:

Ekran kartımdan mouse ile web sayfalarını kaydırırken ufak bi ses geliyo. Çok ufak bi ses, cızırtı gibi ama çok az. Ekran kartı olduğunu nasıl mı anladım? Ekran kartımı çıkarıp sistemi onboard ile çalıştırınca o sesin olmadığını farkettim. bu azcık ( çok çok az) ses normal midir? Dediğim gibi sadece web sayfasını aşağı kaydırırken gelen çok çok çok az bi ses. Sadece kulağı kasaya iyice dayayınca duyulabiliniyo.

bence o ses hdd'den geliyor.

yok değil. çünkü başka hdd taktım aynı ses var. ama ekran kartımı çıkarınca sıfır ses .
  • ilginç.. takip edelim, belki bir bilen çıkar..
  • bence ekran kartının fanından geliyor
  • Benim eski 5850 yuke girince cizirdardi. ekran kartini iyi kullanan firefox benzeri bir tarayicin varsa o ekran kartini yuke sokuyor olabilir. Furmark'ta da o ses geliyor mu?
  • dostum voltajdan kaynaklanan bi durum bendede ara sıra oluyo
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Benim gtx 260 dada vardi. Crysis 1 e girince diiiii diye oterdi inceden. Aynisi gtx 570 lede oldu. Tkma kafaya sorun yok. Ocli ise de olabilir. Ben asus gpu tweak tan bi stok hiza cekiyorum bi 900mhz e. Oyundayken. Ocli oldugunda otuyo stok olunca ses cikmiyo
  • Hocam valla ilk kez böyle bir sorunla karşılaşıyorum. Bende takipteyim
  • quote:

Dediğin olayı biliyorum , benimkisinde de oluyordu çok fazla aldırış etmedim sanki ince bir voltaj sesi gibi "dızzzzz" gibi :D sadece sayfayı kaydırınca geliyor :) Ben ekran veya ekran kartına giren soketlerden olduğunu düşünmüştüm.
  • quote:

O ses neredeyse bütün herkesin (hangi marka model olursa olsun) kartından gelir ama farkedilicek kadar olmaz yani fanlar ve kapalı kasa az olan o sesi bloke eder ve gece pc başında zaman geçirmemiş kişilerin o sesi duyması'da zordur, benden ses fln gelmiyor diyen kişi pc fanlarını 1 dakikalığına kapatsın furmark testi fln yapsın yani ilk 1~2 saniyeden itibaren o ciyak ciyak öten yırtık sesi hemen duyucaktır yada vsync kapalı şekilde en yüksek detayda 1 oyuna girsin bahsedilen ıslık sesi / cızırdıtı / dızırtı v.s. duymamasına imkan yok, işlemcilerden'de belli 1 o.c sonrası gelmeye başlıyan 1 sestir, pc fanlarına rağmen belirgin 1 tonda bu ses geliyorsa örneğin; VGA'dan geliyorsa o kart üzerindeki , işlemciden geliyorsa anakart üzerindeki kapasitör/ kondanstörlerden'de kaynaklı olabiliyor, çünkü aynı sesi bu bahsettiğim kompenant'da değer kaybettiğinde & şiştiğinde v.s. frekans kaçırmaya başlayıp verebiliyor, yine bu sesi topraksız prizde takılı pc de CPU / GPU / PSU / kapasitörler gibi artan portföyden 1'inden veya koro halinde duymakta mümkün olur.
    Anlıycağın üzre o sesin gelme sebebinin 1 sürü şekli ve olasılığı mevcut, mesela aynı sesi CPU'dan üzerindeki soğutucu bloğun düzgün oturmaması sebebiyle alanlar var, intelin box fanının 1 ayağını düzgün oturtmadan bnm işlemcim gece fiskos / fiskos bnmle konuşuyor sohbet ediyoruz fln diyen'ler gördüm.
    Yani soğutucu bloğunca GPU/CPU'nun çekirteğine tam temas etmesi, sesin önüne duvar örmesi anlamına geliyor, belki kartının soğutucu bloğu yerinden oynamış fln'da olabilir.

Kartın 1'yıl yada daha eskiyse ve kartı söküp takabiliyorsan GPU soğutucusunu söküp termal macunu yenilemeyi ve bloğu dikkatlice geri oturtup takıp deniyebilirsin, eğer kapasitör veya topraklama sorunu değilse ses, kolay kolay duyamıycağın seviyeye geri inicektir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DhanTE -- 21 Nisan 2012; 6:05:32 >

• quote:

Orijinalden alıntı: DhanTE

quote:

O ses neredeyse bütün herkesin (hangi marka model olursa olsun) kartından gelir ama farkedilicek kadar olmaz yani fanlar ve kapalı kasa az olan o sesi bloke eder ve gece pc başında zaman geçirmemiş kişilerin o sesi duyması'da zordur, benden ses fln gelmiyor diyen kişi pc fanlarını 1 dakikalığına kapatsın furmark testi fln yapsın yani ilk 1~2 saniyeden itibaren o ciyak ciyak öten yırtık sesi hemen duyucaktır yada vsync kapalı şekilde en yüksek detayda 1 oyuna girsin bahsedilen ıslık sesi / cızırdıtı / dızırtı v.s. duymamasına imkan yok, işlemcilerden'de belli 1 o.c sonrası gelmeye başlıyan 1 sestir, pc fanlarına rağmen belirgin 1 tonda bu ses geliyorsa örneğin; VGA'dan geliyorsa o kart üzerindeki , işlemciden geliyorsa anakart üzerindeki kapasitör/ kondanstörlerden'de kaynaklı olabiliyor, çünkü aynı sesi bu bahsettiğim kompenant'da değer kaybettiğinde & şiştiğinde v.s. frekans kaçırmaya başlayıp verebiliyor, yine bu sesi topraksız prizde takılı pc de CPU / GPU / PSU / kapasitörler gibi artan portföyden 1'inden veya koro halinde duymakta mümkün olur.
    Anlıycağın üzre o sesin gelme sebebinin 1 sürü şekli ve olasılığı mevcut, mesela aynı sesi CPU'dan üzerindeki soğutucu bloğun düzgün oturmaması sebebiyle alanlar var, intelin box fanının 1 ayağını düzgün oturtmadan bnm işlemcim gece fiskos / fiskos bnmle konuşuyor sohbet ediyoruz fln diyen'ler gördüm.
    Yani soğutucu bloğunca GPU/CPU'nun çekirteğine tam temas etmesi, sesin önüne duvar örmesi anlamına geliyor, belki kartının soğutucu bloğu yerinden oynamış fln'da olabilir.

Kartın 1'yıl yada daha eskiyse ve kartı söküp takabiliyorsan GPU soğutucusunu söküp termal macunu yenilemeyi ve bloğu dikkatlice geri oturtup takıp deniyebilirsin, eğer kapasitör veya topraklama sorunu değilse ses, kolay kolay duyamıycağın seviyeye geri inicektir.

Zaten sesi ekran kartı takılı değilken hiç duymuyorum, takılı iken de ancak ve ancak kulağımı zorlayarak ve dibine girerek minimum duyabiliyorum. yani normalde en sessiz ortamda bile duyulması zor. ama işte taktım yine de bi de topraklı priz nasıl oluyo? ben normal 3'lü priz kullanıyorum da.

• quote:

Zaten sesi ekran kartı takılı değilken hiç duymuyorum, takılı iken de ancak ve ancak kulağımı zorlayarak ve dibine girerek minimum duyabiliyorum. yani normalde en sessiz ortamda bile duyulması zor. ama işte taktım yine de bi de topraklı priz nasıl oluyo? ben normal 3'lü priz kullanıyorum da.

direk faz nötr geliyosa yani düzse toprak değil. priz içe göçük kenarlardada iletkenler varda toprak priz. daha geniş büyük olur. zaten bi pc topraksız kullanılamaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karakaya_o -- 21 Nisan 2012; 14:43:46 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: karakaya_o

quote:

direk faz nötr geliyosa yani düzse toprak değil. priz içe göçük kenarlardada iletkenler varda toprak priz. daha geniş büyük olur. zaten bi pc topraksız kullanılamaz.

Dostum elektrik prizi de ona taktığım 3'lü fişte aynen bu resimdeki yapıda. bi de bu 3'lü priz'e bi tane daha 3'lü takıyorum uzatma kablosu gibi. ama hepsi bu model:

Ekran kartımdan mouse ile web sayfalarını kaydırırken ufak bi ses geliyo.

bi de dediğim gibi sorun topraklama olsa ekran kartını çıkarınca o ses gitmezdi. demekki muhtemelen ekran kartının bobinleri vs de sorun var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi THEKNIGHT -- 21 Nisan 2012; 14:50:55 >

• psu yu tek raile çevir.
  • kapasitör sesi olma ihtimali yüksek.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.