Şimdi Ara

mavi ekran sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
239
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    bir videoyu bile açtıgımda mavi ekran gelip bilgisayar reset atıyor, araştırdım her yerde ram hatası yazıyor, teknik servislere sordum yine ram dediler
    ben de denemek için biri 512 mb diğeri 1 gb ram aldım
    ilk başta 512 olanı denedim ve gayet güzel sorunsuz çalıştı, hatta 4 ayrı video falan açarak bilgisayarı iice kastırdım bir sorun olmadı gayet güzel çalıştı
    daha sonra 1 gb lık ram i takınca hemen mavi ekran geldi
    bilgisayarın 1 gb rami kaldırmıyor diye tekrar 512 lik ram i taktım ama bu sefer o da sürekli hata vermeye başladı
    sizce sorun ne olabilir?
    sürekli sordukları için ek bilgi vereyim
    ilk ram 512mb 333 mhz
    denemek için aldığım 2 ram 512 mb ve 1 gb olanlar 400 mhz
    bunları hep tek tek denedim
    bir kaç kez format da attım
    garibime giden yeni 512lik rami taktığımda ilk başta sorun olmaması daha sonra 1gb ram i takıp olmayınca yine 512 ram e dönünce bu sefer onun da hata verip atması
    sorun sadece ram de değil heralde ama nerde???

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sinan2609 -- 20 Temmuz 2008; 19:35:13 >

• Yardım alabilmeniz için lütfen konu başlığını değiştiriniz.
  • http://oca.microsoft.com/en/windiag.asp asresinden "windows memory diagnostic" programını indirim cd yaparsan, bu program ramini test edecektir. Sorunun ramden olup olmadığı burada netleşir.
  • Bu tür problemlerle karşılaşınca anakartı bir güzel temizliyorum, fırça, kompresörle hava, saf alkol, contact cleaner spraylar (elektonik kart temizliği için) vs.. iyice temizleyip statik elektrik problemlerini çözüp, bios falan herşeyi resetleyip topluyorum. Büyük olasılıkla problem çözülüyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    LAPTOP SARI EKRAN SORUNU !!!
    13 yıl önce açıldı
    mavi ekran hatası
    3 hafta önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.