Şimdi Ara

Mavi ışık filtresi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.006
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Asus 144 hz monitöründe bu modu en son seviye de kullanyorum. bir zararı vs yok değil mi

• yok yararı var hatta %70 uv dalga boyuna yakın ışığı filtreliyor ekran biraz sarımsı oluyor
  • Mavi ekran filtresi iyi güzel de ben renkleri bozmayan basit tip filtreleri tercih ediyorum. Genellikle uygun fiyatlı monitörlerde ekranın önüne zararlı mavi tayfı filtreleyen bir katman daha ekliyorlar hatta gözlük kullanıyorsanız artık gözlük camlarını bile mavi tayf filtreli olarak kullanabiliyorsunuz ve çok fazla fiyat farkı binmiyor.
  • hem göze hemde kalibrasyona yararı var, gösterilmek istenen görüntüye ulaşıyorsunuz. yani olması gerekene.
    bu filtreyle değilde, renk ısılarını warm, ılık yaparak olması lazım.

filtreler adı üstünde filtre, tv ya da monitörünüzdeki RGB'nin kayıpsız derinliğini mahvediyor, lagom sitesinde banding testine bakarak anlayabilirsin.

edit: telefonlarda zordur daha çok bunu elde etmek ama samsung telefonlarda mesela gerçek görüntü için Basic moda almak gerek. bu modda mavi ışıkta bulunmuyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi X-FI -- 28 Kasım 2017; 19:35:41 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    led ışık ve akü
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.