Şimdi Ara

max 18000 tl lik bir sistem yapıyorum arkadaş için yardımcı olabilir misiniz? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
42
Cevap
0
Favori
1.405
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Arkadasin maddi durumu yerinde ama oyunlarda 1 fps daha fazla alacak diye 5820den 5960x e gecmek o kadar mantiksiz ki tarifi yok ki abartmiyorum benchmarklarda aradaki fark 1 fps gozukuyor. Aradaki fiyat farki az da degil uc kat fark ediyor.

yazdigim mesaji okuyun sli istemiyor su an diyorum. 4x980 sli da titan x yine iki kat daha pahali. sinirsiz butceyle yapilan abi en iyisinden koy sisteminde siz oyle yaparsiniz :).

http://www.techpowerup.com/mobile/reviews/Intel/Core_i7-5960X_5930K_5820K_Comparison/5.html

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • neverdom N kullanıcısına yanıt
    walla 18000 tl deyince falan anlarsın yani
    hocam pm kutunuzu açabilir misiniz.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • açmayı başardım sanırım.
  • Ya dostum benim sistemi dusun istersen ama bunun ddr4 tabanlisi tabii daha iyi olacakdir ama paranda cebinde kalir sen bilirsin

• Ekran abartı olmuş 3tane ips ekran+güzel bir stand daha çok keyif verir bence

• Biraz bekle Titan-X'den daha iyi ve daha ucuz olan GTX 980Ti çıkacak.
  • Sad ve psu gereksiz olmus. Sli yoksa o psuya gerek yok. 1 tb ssdnin de tek avantaji steamdeki hic açmadığı ve acmayacagi oyunlari bile indirmesi olur ki yine dolmaz. Monitör cidden güzel ama ben olsam 3 tane full hd alırdım. Gerci ona da tek kart yetmez.

• Arkadaşınızın mesleği nedir? Su an hayallerimin de üstünde kendisi, sanırım :(

• sadece oyun oynanacaksa ddr4'e gram gerek yok. z97 + 4790K ikilisi çok daha iyi ve mantıklı olur. çok daha performanslı sistem toplanabilir.

• PSU gereksiz fazla olduğuna katılıyorum doğru yorum.

Bu bütçeyle yeni sistem kurulurken ne olursa olsun ddr4 daha mantıklı diye düşünüyorum.

1 TB SSD önemli bence yeni çıkan AAA oyunların boyutları daha da yükselecek ne yazık ki.

4 TB green yerine black yapmak mantıklı bir öneri gereksiz bir tasarruf olmuş.

5820k yerine daha futureproof olması açısından 5930 düşünülebilir ama 3 way sli a girilmeyecekse ne kadar mantıklı şu an tartışılır.

Çoklu monitör setupları bazı oyunlarda güzel durmasına rağmen, bazı oyunlarda da odaklanmayı zorlaştırıyor bence bu sebeple refresh rate i yüksek bir monitör 1440p de bazı grafik detaylarından ödün verip daha akıcı bir oyun oynama ortamı oluşturabilir 120 ya da 144 yenileme hızında. Bu sebeple Asus monitör tercih edildi.

Yukarıdakilere göre çeşitli değişiklikler yapıp bu hafta içinde toplarım muhtemelen.

Herkese öneriler için teşekkürler.

Toplanıp yerleştikten sonra bi foto atarım fırsat bulursam :)

• 17.000 tl'ye bilgisayar diziyorsun ama işlemcinin en alt modelini alıyorsun. :)

Bence gereksiz lüx parçalardan düşerek 5960x almalısın.
  • ø kullanıcısına yanıt
    psudan düşüp 5930'a yönelmek mantıklı olabilir.

5960 gerçekten gereksiz.

Alınacak 1-2 fps fazla için değmez.
    fpsmi

Bence bu sistem render için toplanmalı. After Effect ve intro-trailer template alınıp bu sistemle r10'da, bionluk'ta vs. matbaa gibi para basılır ya.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ø -- 5 Mayıs 2015; 10:33:15 >
  • ø kullanıcısına yanıt
    5960x yakışır 17000tl pc ye
  • 5960x yakışır diyenler, yakışır da gerek var mi? Hayallerimizin üstünde diye ruyalarimizdaki yakışıklı parçaları toplamak israftir. 3000 lirada da israftir 20000 lirada da. Ha ama bence de 5820k tam olmamis o sisteme. İlerde gpuya kardes getirmek isterse sıkıntı yaşayabilir performans konusunda.

Kac tane ust duzey oyun var ki piyasada? En babalari gta v o bile 100 gb değil. Ama zevk meselesi tabi. Ayni fiyata kapasitesi düşürüp performansi artirmak isterseniz anakart üzerine takılan ssdler olabilir. Fake miydi bilmiyorum ama bir video görmüştüm, bendeki wd blackin 20 saniyede açtığı sahneyi 1-2 saniyede açmıştı o ssdler. Normal 2,5 inç ssdlerinki de 5-6 saniye sürüyor.

Bu arada, hoparlör kulaklik fare klavye dahil mi fiyata?

• 18000liraymis Koca bi yazık ey gözünü sevdigimin memleketi bi taraf açlıkla boğuşurken aylık 800 lira asgari ücretle zor gecinirken bi taraf sadece bilgisayara 18000 diyor altinda allah bilir mercedes s500 mu vardır bmw 7.60 mi vardr nasıl bi ulkeyiz anlamak zor koca bi yazık koca bir yazık

• bahsettiğiniz ramdisk olabilir mi?

5930k daha mantıklı olabilir evet.

Fiyata dahil değil çevrebirimler.
  • 17000luk butcesi olan arkadasimiz ne is yapiyor?

• quote:

Orijinalden alıntı: neverdom

bahsettiğiniz ramdisk olabilir mi?

5930k daha mantıklı olabilir evet.

Fiyata dahil değil çevrebirimler.

M2 ssd den bahsediyor.
    Bunun gibi;

http://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=7058

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.