Şimdi Ara

max 18000 tl lik bir sistem yapıyorum arkadaş için yardımcı olabilir misiniz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
42
Cevap
0
Favori
1.395
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Aşağıdaki gibi bir sistem hazırladım ben.

Bazı takıntılı olduğu konular;

SLI istemiyor kesinlikle (bazı sorunları oldu önceden yanaşmıyor bir türlü)
    Anakart ASUS olacak. Bu doğrultuda ben aşağıdaki sistemi hazırladım monitör dahil. Görüşlerinizi alabilir miyim?

MB ASUS RAMPAGE V EXTREME X99 8xDDR4 3300Mhz S2011 1.796,24 TL
    CPU INTEL Core i7 5820K 3.3-3.6 Ghz 15Mb LGA2011 1.290,26 TL
    RAM PC 16 GB KINGSTON HyperX PREDATOR DDR4 3000Mhz 1.827,87 TL
    SSD 1 TB SAMSUNG 2,5 SATA3 840 EVO SERIES 540/520M 1.397,78 TL
    Hd 4 TB WD Green 3,5 SATA3 64Mb 6Gbit/s 7200Rpm WD 496,50 TL
    VGA ASUS GTXTITANX-12GD5 4.158,56 TL
    MON ASUS PG278Q 27" ROG SWIFT MONİTÖR 3.010,60 TL
    DVD-RW ASUS 24F1ST 24X SİYAH SATA KUTUSUZ 41,11 TL
    FAN Corsair Hydro H110 (Su Soğutma) Extreme Perf. 449,06 TL
    KASA Corsair Graphite 780T Full-Tower (PSU Yok) CC-9011063-WW 660,94 TL
    PSU Corsair Professional AX Digital 1500W Modüler 1.875,30 TL
    17.004,22 TL

Teklif aldığım fiyatlar kötüyse lütfen uyarın. Gözden kaçırdığım olabilir.

Teşekkürler.

Edit ram kingston 2 adet yani birim fiyatı için ikiye bölün.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi neverdom -- 30 Nisan 2015; 17:21:41 >

• psu platinum yap
  • neverdom N kullanıcısına yanıt
    Rog swift yerine yarı fiyatına 4k 28/27 inç ekranlar var onu ekle titan x yerine gtx 980 sli modunda alman daha mantıklı olacaktır,EDIT :sli yorumunu salla sli istemediğini şimdi gordum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi embar22 -- 30 Nisan 2015; 17:30:17 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: embar22

Rog swift yerine yarı fiyatına 4k 28/27 inç ekranlar var onu ekle titan x yerine gtx 980 sli modunda alman daha mantıklı olacaktır,EDIT :sli yorumunu salla sli istemediğini şimdi gordum
    Tazeleme hızı onun oynayacağı tarzda oyunlar için biraz daha önemli. Bu sebeple 4k bir monitör yerine 144 fps 1440p tercih ettim.

Ne yazık ki SLI istemiyor. Belki ikna olursa sıkıntısı olmadığına bir tane daha titan x alır ilerde.

@gokhnyildiz

bu psunun ratingi daha iyi değil mi ? ben yanlış biliyor olabilirim.

http://www.corsair.com/en/ax1500i-digital-atx-power-supply-1500-watt-fully-modular-psu

18000 tl'ye bilgisayar dizmek ne kadar mantıklı biraz daha gözden geçirsin derim.. hele ki dolar tarihinin en yüksek seviyesindeyken :D git araba al daha iyi
  • quote:

Orijinalden alıntı: neverdom

Tazeleme hızı onun oynayacağı tarzda oyunlar için biraz daha önemli. Bu sebeple 4k bir monitör yerine 144 fps 1440p tercih ettim.

Ne yazık ki SLI istemiyor. Belki ikna olursa sıkıntısı olmadığına bir tane daha titan x alır ilerde.

@gokhnyildiz

bu psunun ratingi daha iyi değil mi ? ben yanlış biliyor olabilirim.

http://www.corsair.com/en/ax1500i-digital-atx-power-supply-1500-watt-fully-modular-psu

Alıntıları Göster
    ax1500i piyasadaki en iyi psu lardan biridir

• JReis kullanıcısına yanıt
    Eh tabi çoğu kişi için normal bir durum değil ama kesinlikle mantıksız diyemem :)

Herkes bütçesi doğrultusunda bir harcama yapıyor. Kazancınız 3000 tl olduğunda 18000 tl lik bilgisayar almak dünyanın en saçma işiyken bir anda ayda 50000 tl kazanmaya başladığınızda mesela çok da mantıksız bir iş olmuyor. Fazla kazanan kişilerin paranın üstüne yatmak yerine bu şekilde para harcamaları piyasa için de iyi bir şey. Bu bilgisayar satışından kaç kişi dolaylı yönden ekmek yiyecek, ve inanın bu parayı kazanan insanlar salak değil :D:D genelde kafaları epey iyi çalışıyor.

Öneriler için teşekkürler herkese.
  • quote:

Eh tabi çoğu kişi için normal bir durum değil ama kesinlikle mantıksız diyemem :)

Herkes bütçesi doğrultusunda bir harcama yapıyor. Kazancınız 3000 tl olduğunda 18000 tl lik bilgisayar almak dünyanın en saçma işiyken bir anda ayda 50000 tl kazanmaya başladığınızda mesela çok da mantıksız bir iş olmuyor. Fazla kazanan kişilerin paranın üstüne yatmak yerine bu şekilde para harcamaları piyasa için de iyi bir şey. Bu bilgisayar satışından kaç kişi dolaylı yönden ekmek yiyecek, ve inanın bu parayı kazanan insanlar salak değil :D:D genelde kafaları epey iyi çalışıyor.

Öneriler için teşekkürler herkese.
    18k liraya alacağın bilgisayarın km'si kaç ? düz vites mi ? motor hacmi ne kadar ?
  • Benim o kadar param olsaydı 4 way sli gtx980 yapardım Parçaların bir çoğu aşırı gereksiz ne şimdi ne ileride bir anlamı olacak. 3 tane 1080p monitör 4 way sli, 4xxx serisi i7 işlemci sonsuza dek götürür.

Extreme sistemlere bakabilirsiniz hep 4 way sli ve 3 panelli olurlar o insanlar aptal değil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: The Notorious

Benim o kadar param olsaydı 4 way sli gtx980 yapardım Parçaların bir çoğu aşırı gereksiz ne şimdi ne ileride bir anlamı olacak. 3 tane 1080p monitör 4 way sli, 4xxx serisi i7 işlemci sonsuza dek götürür.

Extreme sistemlere bakabilirsiniz hep 4 way sli ve 3 panelli olurlar o insanlar aptal değil.
    İlginç...
    Aslında değil. (Öhehe çelişmeye bak)
    Para kazanma ve harcama ile ilgili yoruma bakınca haklı buluyorum. Ve şaşmamak lazım.
    Bahsi geçen parayı ziftlendikleri yerde bahşiş diye bırakan müşterilerim var
    (Gerçi iş bize ödeme yapmaya gelince iskoç kesilir hepsi )

• Hddyi caviar black yap e.kartını ise 295x2 yap
  • quote:

Orijinalden alıntı: JReis

18000 tl'ye bilgisayar dizmek ne kadar mantıklı biraz daha gözden geçirsin derim.. hele ki dolar tarihinin en yüksek seviyesindeyken :D git araba al daha iyi

Bu paraya pc alanin zaten arabasi vardir
  • Arkadaslar anliyorum 15 bin tl 20 bin tl bunlar yuksek miktarlar 20 bin tlye sunlari alirdim geyigi bitmez de yapmayin bir dusunun. Siz belki caniniz cektigi icin kilosu 10 tlden erik alabiliyorsunuz bu aksam eve giderken ama o 10 lirayi hic veremeyecek olan bir suru insan var Turkiyede size gelip kimse abi 10 liraya erik alinir mi 2 liraya surda elma var onu al diyor mu? Bakin arada 5 kat fark var. Ya da abi erigin kilosu 2 lira olacak bir ay sonra sabret diye kafanizin icine ediyor mu? Neden 10 liraya erik aliyorsunuz? Cunku caniniz o an onu istedi ve bu sizi mutlu edecek. Cunku siz gunde 5 lira degil gunde 50 lira kazaniyorsunuz ve bunu yapabilirsiniz ki 10 tlye erik satildigina gore bi alicisi var demek ki. Fiyati talep belirler. Demek ki bu canina yandigimin pcsinin degeri benim arkadasim icin 17000 tlymis ama belki senin icin 5000 tldir, ahmetin umrunda degildir mehmet belki arabalari seviyordur o sirada sahibinden.com u acar ben niye bilgisayar bakiyom araba seviyom ben der.

Gonul ister ki gelir esitsizliginin arasindaki makas az olsun bi ulkede ama bizim ulkemiz boyle degil maalesef.

Arkadaslar ilk postumda belirttigim uzere, sli istemiyor anakart asus istiyor. Hala ben sli yapardim derseniz cok faydasi olmuyor bana, cunku inanin ben de arastirdim 980 sli ve titan x arasindaki farki ve evet 980 sli daha performansli biliyorum.Vallahi bakin bu isi az cok ben de biliyorum acip benchmarklara bakabiliyorum. Yine de ilerde dilerse belki bi tane daha titan x alip sli yapar diye kapi fazlasiyla acip. Karar degistirirse kimse sen SLI yapamazsin demeyecek.

• Monitörü bilmiyorum ancak en az 2k alın derim. 4k olsa tadından yenmez. Hdd yide kesinlik green almayın. Alabiliyorsanız black alın. Hatta black alın direk. Eğer kapasiteden kesmeniz gerekiyorsa bile.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Chromosty

Monitörü bilmiyorum ancak en az 2k alın derim. 4k olsa tadından yenmez. Hdd yide kesinlik green almayın. Alabiliyorsanız black alın. Hatta black alın direk. Eğer kapasiteden kesmeniz gerekiyorsa bile.
    SLI yapmak çok daha mantıklı bence
  • quote:

Arkadaslar anliyorum 15 bin tl 20 bin tl bunlar yuksek miktarlar 20 bin tlye sunlari alirdim geyigi bitmez de yapmayin bir dusunun. Siz belki caniniz cektigi icin kilosu 10 tlden erik alabiliyorsunuz bu aksam eve giderken ama o 10 lirayi hic veremeyecek olan bir suru insan var Turkiyede size gelip kimse abi 10 liraya erik alinir mi 2 liraya surda elma var onu al diyor mu? Bakin arada 5 kat fark var. Ya da abi erigin kilosu 2 lira olacak bir ay sonra sabret diye kafanizin icine ediyor mu? Neden 10 liraya erik aliyorsunuz? Cunku caniniz o an onu istedi ve bu sizi mutlu edecek. Cunku siz gunde 5 lira degil gunde 50 lira kazaniyorsunuz ve bunu yapabilirsiniz ki 10 tlye erik satildigina gore bi alicisi var demek ki. Fiyati talep belirler. Demek ki bu canina yandigimin pcsinin degeri benim arkadasim icin 17000 tlymis ama belki senin icin 5000 tldir, ahmetin umrunda degildir mehmet belki arabalari seviyordur o sirada sahibinden.com u acar ben niye bilgisayar bakiyom araba seviyom ben der.

Gonul ister ki gelir esitsizliginin arasindaki makas az olsun bi ulkede ama bizim ulkemiz boyle degil maalesef.

Arkadaslar ilk postumda belirttigim uzere, sli istemiyor anakart asus istiyor. Hala ben sli yapardim derseniz cok faydasi olmuyor bana, cunku inanin ben de arastirdim 980 sli ve titan x arasindaki farki ve evet 980 sli daha performansli biliyorum.Vallahi bakin bu isi az cok ben de biliyorum acip benchmarklara bakabiliyorum. Yine de ilerde dilerse belki bi tane daha titan x alip sli yapar diye kapi fazlasiyla acip. Karar degistirirse kimse sen SLI yapamazsin demeyecek.

banada toplarmısı pc 6 yıl oldu heralde tazelemek lazım pm den ulaşabilirsin düşünürsen

• quote:

Orijinalden alıntı: Deutschland Da Mülteciyim

quote:

Arkadaslar anliyorum 15 bin tl 20 bin tl bunlar yuksek miktarlar 20 bin tlye sunlari alirdim geyigi bitmez de yapmayin bir dusunun. Siz belki caniniz cektigi icin kilosu 10 tlden erik alabiliyorsunuz bu aksam eve giderken ama o 10 lirayi hic veremeyecek olan bir suru insan var Turkiyede size gelip kimse abi 10 liraya erik alinir mi 2 liraya surda elma var onu al diyor mu? Bakin arada 5 kat fark var. Ya da abi erigin kilosu 2 lira olacak bir ay sonra sabret diye kafanizin icine ediyor mu? Neden 10 liraya erik aliyorsunuz? Cunku caniniz o an onu istedi ve bu sizi mutlu edecek. Cunku siz gunde 5 lira degil gunde 50 lira kazaniyorsunuz ve bunu yapabilirsiniz ki 10 tlye erik satildigina gore bi alicisi var demek ki. Fiyati talep belirler. Demek ki bu canina yandigimin pcsinin degeri benim arkadasim icin 17000 tlymis ama belki senin icin 5000 tldir, ahmetin umrunda degildir mehmet belki arabalari seviyordur o sirada sahibinden.com u acar ben niye bilgisayar bakiyom araba seviyom ben der.

banada toplarmısı pc 6 yıl oldu heralde tazelemek lazım pm den ulaşabilirsin düşünürsen

Alıntıları Göster
    diğer parçalardan kısıp işlemci 5960x yapılsa daha iyi. 5820k yakışmamış listeye.

• quote:

Orijinalden alıntı: general_einstein

diğer parçalardan kısıp işlemci 5960x yapılsa daha iyi. 5820k yakışmamış listeye.

Alıntıları Göster
    Güzel sistem , hayırlı uğurlu olsun.
    para çoksa diyecek bişey yok hocam :D şahsen ben 50000 de kazansam gidip 18000i bilgisayar yatırmam :D tabi herkesin hayatına kimse karışamaz
    o sisteme 5820 ne ya...
    5960x
    gtx 980 x4 sli
    4k x3 monitor
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.