Şimdi Ara

Max.3000tl oyuncu sistemi topluyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
55
Cevap
0
Favori
937
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar,başlıkta da belirttiğim gibi verebileceğim maksimum fiyat 3000tl.Gerek forumda gerekse donanım sitelerinde 2-3 haftadır dolaşıyorum bu konuyla ilgili bilgiler alabilmek için.Ve edindiğim bilgilere göre kendime bir sistem yaptım.Fakat bu konularda yeni olduğum için almadan önce sizlere de danışmak istedim. F/p oranında yetersiz kalan,gereksiz fiyat yükselten,uyum sorunu yaşatabilecek donanımları söyleyebilirseniz sevinirim.Ayrıca bu bütçeye şu donanımlar daha iyi gider diye tavsiyelerde de bulunabilirsiniz,her fikre açığım.

• Yaptığın sistem daha iyi olabilir hatta direk şöyle gösteriyim :

İntel Core i5 4690K Soket 1150 3.5GHz 6MB Cache 22nm İşlemci =652 ₺

GIGABYTE Z97X-Gaming 5 Intel Z97 Soket 1150 DDR3 3200MHz(O.C) HDMI&DVI Anakart =473 ₺

SAPPHIRE R9 280X VAPOR-X TRI-X GDDR5 3GB 384Bit AMD Radeon DX11.2 Ekran Kartı =870 ₺

CORSAIR 8GB (2x4GB) Vengeance DDR3 1600MHz CL9 Dual Kit Ram =242 ₺

CORSAIR 128GB Force GS Serisi Sata 3.0 SSD (560MB Okuma / 535MB Yazma) =265 ₺

SEAGATE 3.5" 1TB Barracuda Sata 3.0 64MB Cache 7200Rpm Harddisk =150 ₺

ZALMAN Z3 PLUS MidT ATX PENCERELİ SİYAH KASA =122 ₺

CORSAIR VS SERİSİ 650W GÜÇ KAYNAĞI =149 ₺

Bu fiyata en iyi F/P ürünüdür "Toplam 2923 ₺"

http://www.vatanbilgisayar.com/bilgisayar-bilesenleri/

• quote:

Orijinalden alıntı: Trealith

Yaptığın sistem daha iyi olabilir hatta direk şöyle gösteriyim :

İntel Core i5 4690K Soket 1150 3.5GHz 6MB Cache 22nm İşlemci =652 ₺

GIGABYTE Z97X-Gaming 5 Intel Z97 Soket 1150 DDR3 3200MHz(O.C) HDMI&DVI Anakart =473 ₺

SAPPHIRE R9 280X VAPOR-X TRI-X GDDR5 3GB 384Bit AMD Radeon DX11.2 Ekran Kartı =870 ₺

CORSAIR 8GB (2x4GB) Vengeance DDR3 1600MHz CL9 Dual Kit Ram =242 ₺

CORSAIR 128GB Force GS Serisi Sata 3.0 SSD (560MB Okuma / 535MB Yazma) =265 ₺

SEAGATE 3.5" 1TB Barracuda Sata 3.0 64MB Cache 7200Rpm Harddisk =150 ₺

ZALMAN Z3 PLUS MidT ATX PENCERELİ SİYAH KASA =122 ₺

CORSAIR VS SERİSİ 650W GÜÇ KAYNAĞI =149 ₺

Bu fiyata en iyi F/P ürünüdür "Toplam 2923 ₺"

http://www.vatanbilgisayar.com/bilgisayar-bilesenleri/
    Bütçeni biraz zorlayıp bunu al

Core i5 4690 Soket 1150 3.5GHz 6MB Cache 22nm

SAPPHIRE R9 290 TRI-X OC GDDR5 4GB 512Bit AMD Radeon DX 11.2

MSI Z97 GAMING 3 Intel Z97 Soket 1150 DDR3 3200MHz(O.C.) HDMI&DVI

RAM 8GB (2x4GB) RipjawsX DDR3 1600MHz CL9 1.5V

SEAGATE 3.5" 1TB Barracuda Sata 3.0 64MB Cache 7200Rpm

ZALMAN Z5 MidT ATX PENCERELİ SİYAH KASA

XIGMATEK CENTAURO SERİSİ 80PLUS 700W MODÜLER GÜÇ KAYNAĞI

SAMSUNG 120GB 840 EVO SATA 3.0 (Okuma 540MB / Yazma 410MB) SSD

TOPLAM 3175 TL

• quote:

Orijinalden alıntı: FastFantastik

Bütçeni biraz zorlayıp bunu al

Core i5 4690 Soket 1150 3.5GHz 6MB Cache 22nm

SAPPHIRE R9 290 TRI-X OC GDDR5 4GB 512Bit AMD Radeon DX 11.2

MSI Z97 GAMING 3 Intel Z97 Soket 1150 DDR3 3200MHz(O.C.) HDMI&DVI

RAM 8GB (2x4GB) RipjawsX DDR3 1600MHz CL9 1.5V

SEAGATE 3.5" 1TB Barracuda Sata 3.0 64MB Cache 7200Rpm

ZALMAN Z5 MidT ATX PENCERELİ SİYAH KASA

XIGMATEK CENTAURO SERİSİ 80PLUS 700W MODÜLER GÜÇ KAYNAĞI

SAMSUNG 120GB 840 EVO SATA 3.0 (Okuma 540MB / Yazma 410MB) SSD

TOPLAM 3175 TL

Alıntıları Göster
    Öncelikle öneriler için sağolun

Can1635 : Hocam,aslında bende R9 280x e sıcak bakıyorum ama sitelerdeki incelemelere baktığımda GTX 770 in altında olduğunu gördüm(oyunlarda fps olarak)
    Bundan dolayı biraz da GTX 770 ekran kartına yöneldim aslında.Şuan bile ikisi arasında çok kararsızım.

FastFantastik : Ekran kartı olarak R9 290x in incelemelerine de göz attım ama bu ekran kartının tam performans çalışabilmesi için 16gb ram olması gerektiği yazıyordu.Çoğu kişi de sisteminiz çok iyi değilse ölü bir seçim olacağını söylemiş,o yüzden sıcak bakmamıştım.Ama kesin bir bilgim yok bu konuda,herhangi bir sorun çıkarır mı acaba bu ekran kartı ?

• quote:

Orijinalden alıntı: MonsterPC

Can1635 : Hocam,aslında bende R9 280x e sıcak bakıyorum ama sitelerdeki incelemelere baktığımda GTX 770 in altında olduğunu gördüm(oyunlarda fps olarak)
    Bundan dolayı biraz da GTX 770 ekran kartına yöneldim aslında.Şuan bile ikisi arasında çok kararsızım.

FastFantastik : Ekran kartı olarak R9 290x in incelemelerine de göz attım ama bu ekran kartının tam performans çalışabilmesi için 16gb ram olması gerektiği yazıyordu.Çoğu kişi de sisteminiz çok iyi değilse ölü bir seçim olacağını söylemiş,o yüzden sıcak bakmamıştım.Ama kesin bir bilgim yok bu konuda,herhangi bir sorun çıkarır mı acaba bu ekran kartı ?

16 gb yi kim dediyse sallamış kardeş 8 gb ram le ve önerdiğim diğer bileşenlerle tam performans çalışacak bi kart r9 290 tri-x

• quote:

Hocam ben hep diyorum GTX770 Ekran Kartı R9 280X'den iyidir fakat aralarında ahım şahım bir fark yoktur oynasa oynasa ortalama 5 FPS fark olur ve her zaman dediğim gibi R9 280x serisi yeni Kartlar olduğu için gelecek güncellemeler ile GTX770'den daha iyi olacaktır

• quote:

quote:

Hocam ben hep diyorum GTX770 Ekran Kartı R9 280X'den iyidir fakat aralarında ahım şahım bir fark yoktur oynasa oynasa ortalama 5 FPS fark olur ve her zaman dediğim gibi R9 280x serisi yeni Kartlar olduğu için gelecek güncellemeler ile GTX770'den daha iyi olacaktır

Alıntıları Göster
    Siz ne dersiniz acaba FastFantastik arkadaşımızın önerdiği sisteme ? R9 290x daha iyi bir seçim mi benim açımdan yoksa gereksiz para harcamış mı olurum ?
    Yoksa o fiyat farkına o performans çok daha iyi bir seçim mi ?

İnternette çok fazla araştırma,inceleme görünce kafam çok karıştı ekran kartı konusunda

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MonsterPC -- 14 Haziran 2014; 14:12:02 >

• quote:

Siz ne dersiniz acaba @FastFantastik arkadaşımızın önerdiği sisteme ? R9 290x daha iyi bir seçim mi benim açımdan yoksa gereksiz para harcamış mı olurum ?
    Yoksa o fiyat farkına o performans çok daha iyi bir seçim mi ?

İnternette çok fazla araştırma,inceleme görünce kafam çok karıştı ekran kartı konusunda

Dostum bende FastFantastik arkadaşımın önerdiği sistemdeki Ekran Kartı'nı önerecektim fakat fiyatı +100 TL civarı geçtiğim için vazgeçtim bu R9 280X önerdim ama eğer verebilirsen +100 TL daha R9 290 TRİ-X al

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Trealith -- 14 Haziran 2014; 14:19:56 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Can1635

quote:

+1 şimdilik bazı oyunlarda gtx770 üstün fakat ilerde vram yetersiz olacağını düşünürsek r9 280x rahat öne geçer fps konusunda ki şuanda çoğu oyundada önde zaten

• quote:

Orijinalden alıntı: FastFantastik

quote:

Orijinalden alıntı: Can1635

quote:

+1 şimdilik bazı oyunlarda gtx770 üstün fakat ilerde vram yetersiz olacağını düşünürsek r9 280x rahat öne geçer fps konusunda ki şuanda çoğu oyundada önde zaten

Alıntıları Göster
    Söylediğiniz işlemci için vatanda stok bulamadım,onun yerine "Core i5 4670 Soket 1150 3.4GHz 6MB Cache 22nm İşlemci " yeterli olur mu ?
    Yoksa stok gelene kadar bekleyeyim mi ?

Hocam bir de sizin verdiğiniz fiyat benim vatanda topladığım fiyattan 70-80tl falan daha düşük,acaba nereden baktınız fiyatlara,eğer buradan yazmak yasaksa özel mesajdan belirtirseniz sevinirim.

Bir de bu sisteme ASUS 23.6" Vn247H monitör
    düşünüyorum,ne dersiniz.Sistemin hakkını verebilir mi ?

**Konuya bakıp yeni öneri yapmak isteyen arkadaşlar önerilerini sunabilirler,sisteme tam olarak karar vermedim.Her zaman önerilere açığım.Forumda bir çok insanın fikrini alıp bir sistem toplamak en iyisi olacaktır diye düşünüyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MonsterPC -- 14 Haziran 2014; 14:44:56 >

• quote:

Söylediğiniz işlemci için vatanda stok bulamadım,onun yerine "Core i5 4670 Soket 1150 3.4GHz 6MB Cache 22nm İşlemci " yeterli olur mu ?

Hocam bir de sizin verdiğiniz fiyat benim vatanda topladığım fiyattan 70-80tl falan daha düşük,acaba nereden baktınız fiyatlara,eğer buradan yazmak yasaksa özel mesajdan belirtirseniz sevinirim.

**Konuya bakıp yeni öneri yapmak isteyen arkadaşlar önerilerini sunabilirler,sisteme tam olarak karar vermedim.Her zaman önerilere açığım.Forumda bir çok insanın fikrini alıp bir sistem toplamak en iyisi olacaktır diye düşünüyorum

http://www.vatanbilgisayar.com/core-i5-4690-soket-1150-35ghz-6mb-cache-22nm-islemci.html

• quote:

İşlemciyi :

İntel Core i5 4670K Soket 1150 3.4GHz 6MB Cache 22nm İşlemci =623 ₺

Monitör olarak :

AOC23.6" E2461Fwh GENİŞ EKRAN LED MONİTÖR =571 ₺

Bu şekilde yapın bu arada benim yaptığım sistem tavsiyesinde fiyatlar günceldir hepsini her hafta güncelliyorum

• quote:

quote:

İşlemciyi :

İntel Core i5 4670K Soket 1150 3.4GHz 6MB Cache 22nm İşlemci =623 ₺

Monitör olarak :

AOC23.6" E2461Fwh GENİŞ EKRAN LED MONİTÖR =571 ₺

Bu şekilde yapın bu arada benim yaptığım sistem tavsiyesinde fiyatlar günceldir hepsini her hafta güncelliyorum

Alıntıları Göster
    AOC ekranı önermenizin nedeni nedir ? Ben de bu iki ekranı karşılaştırıp Asus da karar kılmıştım.Kontrast oranı ve tepki surası asus modelinde daha yüksek ve fiyat olarak daha ucuz.Ama monitörler konusunda da çok bir bilgi birikimim yok açıkçası

Bir de bu K serisinin özelliği nedir,pek anlayamadım da

• Hocam SSD mecburi değilse ve OC yapmaycaksanız:
    OC yapacaksanız K versiyonunu ve MSI z97 G5 i alabilirsiniz. +220 Lira kadar fazla ödersiniz ama genel olarak baktığımızda verdiğiniz fiyata en çok performansı alırsınız. + bir de broadwell işlemcilere de geçebilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DKarpuz -- 14 Haziran 2014; 15:04:25 >
  • quote:

AOC ekranı önermenizin nedeni nedir ? Ben de bu iki ekranı karşılaştırıp Asus da karar kılmıştım.Kontrast oranı ve tepki surası asus modelinde daha yüksek ve fiyat olarak daha ucuz.Ama monitörler konusunda da çok bir bilgi birikimim yok açıkçası

Hocam K serisi İşlemciler Overclok yapacaklar içindir eğer O.C yapmayacaksanız K serisine gerek yoktur bu arada Monitör incelemesi burada bakabilirsiniz :

http://resim.donanimhaber.com/m_75918920/tm.htm

• quote:

quote:

Hocam K serisi İşlemciler Overclok yapacaklar içindir eğer O.C yapmayacaksanız K serisine gerek yoktur bu arada Monitör incelemesi burada bakabilirsiniz :

http://resim.donanimhaber.com/m_75918920/tm.htm

Alıntıları Göster
    Açıkcası GTX 780 ve R9 290x karşılaştırmasında önde olan taraf R9 290x gibi geliyor bana.Bunun yanında fiyat olarak da daha cazip.O yüzden GTX 780 in R9 290x karşısında doğru seçim olmadığını düşünüyorum.

GTX 780 vs R9 290x

Can1635 : Hocam o zaman "Z97 GAMING 3 Intel Z97 Soket 1150 DDR3 3200MHz(O.C.) HDMI&DVI Anakart " alıpta K serisi almamak saçma oluyor gibi zaten.Yani K serisi olmayan bir intel işlemciyle Overclock yapamayacaksam bu anakartı almamın çokta amacı olmaz gibi Yanlış mı düşünüyorum ?

• quote:

Can1635 : Hocam o zaman "Z97 GAMING 3 Intel Z97 Soket 1150 DDR3 3200MHz(O.C.) HDMI&DVI Anakart " alıpta K serisi almamak saçma oluyor gibi zaten.Yani K serisi olmayan bir intel işlemciyle Overclock yapamayacaksam bu anakartı almamın çokta amacı olmaz gibi Yanlış mı düşünüyorum ?

Aynen öyle hocam bence K serisi alın zaten 4670K sizi 3 sene her türlü O.C suz götürür takıldığınız yerde bir O.C ile yola devam
  • quote:

Açıkcası GTX 780 ve R9 290x karşılaştırmasında önde olan taraf R9 290x gibi geliyor bana.Bunun yanında fiyat olarak da daha cazip.O yüzden GTX 780 in R9 290x karşısında doğru seçim olmadığını düşünüyorum.

GTX 780 vs R9 290x

http://www.hardwareluxx.de/index.php/artikel/hardware/grafikkarten/30677-sapphire-radeon-r9-290-vapor-x-tri-x-oc-im-test.html?start=5
    Aralarında yük altındayken +15 derece fark olmasıyla da bana gtx780 önde gibi geldi açıkçası. Performans olarak kesinlikle 290x in önde olduğuna katılıyorum. Ama 290 serisi iki kartın da soğutma problemi var(referans modellerden bahsediyorum) Özel soğutmalı modellerde bile 7-9 derece arası fark oluşabiliyor. Üstelik software desteğinde fark da var, haziran 2014 itibarıyla sadece BF oyunlarında büyük bir fark var.

Bu arada belirtmek isterim, 290x de 780 DCU2 fiyatına yakın olarak sadece özel soğutma olmayan modelleri alabiliyorsunuz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DKarpuz -- 14 Haziran 2014; 15:26:52 >

• quote:

quote:

Aynen öyle hocam bence K serisi alın zaten 4670K sizi 3 sene her türlü O.C suz götürür takıldığınız yerde bir O.C ile yola devam

Alıntıları Göster
    hala GTX770 diyen mi var
    yapmayın arkadaş, VRAM artık önemli oldu orta-yüksek segmentte, mümkünse direk 290 a bak derim ama 770 artık olmaz.

• quote:

Orijinalden alıntı: DKarpuz

http://www.hardwareluxx.de/index.php/artikel/hardware/grafikkarten/30677-sapphire-radeon-r9-290-vapor-x-tri-x-oc-im-test.html?start=5
    Aralarında yük altındayken +15 derece fark olmasıyla da bana gtx780 önde gibi geldi açıkçası. Performans olarak kesinlikle 290x in önde olduğuna katılıyorum. Ama 290 serisi iki kartın da soğutma problemi var(referans modellerden bahsediyorum) Özel soğutmalı modellerde bile 7-9 derece arası fark oluşabiliyor. Üstelik software desteğinde fark da var, haziran 2014 itibarıyla sadece BF oyunlarında büyük bir fark var.

Bu arada belirtmek isterim, 290x de 780 DCU2 fiyatına yakın olarak sadece özel soğutma olmayan modelleri alabiliyorsunuz.
    Isınma konusunda pek bir bilgim yok aslında.Forumda "Sapphire R9 290 TRI-X OC GDDR5 4GB 512Bit AMD Radeon DX 11.2 Ekran Kartı " kullanan bir arkadaşımız varsa bu konu hakkında bir bilgi verebilirse sevinirim.

*bjk__murat : Hocam siz de forumda gördüğüm kadarıyla "GTX 780" ekran kartını önermişsiniz.Fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim

**Elsa : Bir konuda gördüğüm mesajınızda "R9 290x" alınmaz gibi bir yorum yapmışsınız.Siz de benimle fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MonsterPC -- 14 Haziran 2014; 15:49:00 >

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.