Şimdi Ara

Max.3000tl oyuncu sistemi topluyorum (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
55
Cevap
0
Favori
937
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: bjk__murat

quote:

Orijinalden alıntı: Elsa

sorun yaşamazmış hem ben hem de bu arkadaşın hem asus anakart hem de ekran kartlarından başı çok yandı az salla

yav he kardeş he yav ben gözüme değil sana inanacam tamam yahu haydi görüşürüz.

beni alıntılama birdaha söylediğin forumlardaki ezber yorumları aynen ezberle gel burada konuş kendi fikrin olmadan.

Ben senin 770 2gb yeter yorumlarını atayım millet yetmez demesine rağmen rezil olmak için uğraşıyorsan

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: MonsterPC

Peki,onun bir üstündeki soruya da cevap verebilir misiniz ? Yani ben paraya kıyıp GTX 780 mi almalıyım yoksa daha düşük versiyonlar mı tercih etmeliyim ?
    F/P oranında Nvidia nın en iyi ekran kartı GTX780 midir ?

f/p oranında hala biraz pahalıdır ama bu biraz ülke koşullarıyla alakalı maalesef hala 100 150 tl felan daha pahalı alıyoruz üst düzey şeyleri.

yani dediğim gibi total bütçeye bu eklenmişse çıkarılmaz uzun yıllar boyunca değerli bir kartın olur satmak istediğinde sıkıntı felanda yaşamazsın.

quote:

Babasının hayrına'dan sonra guldurdun. Powercolor sadece AMD üretir ve reklama butce ayırmaz bundan ucuzdur. Seni aslında salacaksın bi oc3d veya toms'a iyi dalga geçerler.

770 2gb yeter diyen adamsın sen gorduk Watch Dogs konusunda iyi rezil oldun zaten.

Powercolor'da Super Alloy'dan daha iyi bileşenler var; mesela SFC yerine SSC kullanılıyor Platinium Kit adı altında.

Powercolor Msi ile aynı fan tasarımını kullanmakta sonrasında Msi bizim teknolojimizi araklıyor diye lisansladı zaten. Bu fanlar %25 daha fazla hava akımı sağlıyor. Hatta msi asusla dalga geçmişti bu yüzden.

yeter demiyordum amd'de kuru cigolaytlarla kuru kuru oynayacağıma nvidia'da bir iki ayar kısıp daha güzel oynarım diyordum bende 4gblik versionu olduğundan sıkıntı olmadı herşeyi ultraya çektim oynadım 2GB ilede gereksiz bir ayar kısılıp aynı şey olacağından şüphem yok istersen videosunu felanda atayım ?

extra gb gerektiren oyunların şuan hiçbirisi haketmiyor o gbları amaç sadece yeni ekran kartı aldırmak daha mı gerçekçi oldu daha fazla gb isteyince yoo maksat pahalı kart alanlara ego tatmini yaptırmak.

İyi güzel gunu kurtarmışsın seneye 3gb 780 alan arkadaşlar ne yapacak peki

Ekleme: WD'de tek HBAO+ var Nvidia'yı gerçekten özel kılan ki o da VRAM canavarı 1440x900 760 kartımla bile low HBAO+ ve high ayarlarda ram full ve bu yüzden GPU %60lardaydı. O yüzden az salla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Elsa -- 14 Haziran 2014; 17:17:16 >

• quote:

Ben senin 770 2gb yeter yorumlarını atayım millet yetmez demesine rağmen rezil olmak için uğraşıyorsan

watch dogs'un bu kadar çok gb isteyeceğini kimse tahmin etmiyordu optimizasyon sıkıntısıda cabası.

watch dogs konusuna gir yorumları oku istersen.

yani kardeş çamur atmak için uğraş dur sabaha kadar.

• quote:

quote:

watch dogs'un bu kadar çok gb isteyeceğini kimse tahmin etmiyordu optimizasyon sıkıntısıda cabası.

watch dogs konusuna gir yorumları oku istersen.

yani kardeş çamur atmak için uğraş dur sabaha kadar.

Sadece Watch Dogs mu? BF4 de 64Player'da 2GB kartlar yetmemeye başladı. 2/3 gb 770-780 almak gunu kurtarmaktan başka bir şey değil.

• Bf5/bad company 3 de buyuk ihtimal AMD destekli gelecek ve 770 2gb alanlar kafasını taşlara vuracak. Hem ram yetmeyecek hem Nvidia özel ayarları olmayacak. Bf dışında bir çok oyun da öyle gelecek (farcry4 vb.) sonra "780de aa açamıyoruz vay arkadaş" konuları başlasın

• Anladığım kadarıyla özellikler ve ileriye dönüklük açısından Powercolor R9 290 Pcs+ daha iyi bir ekran kartı ama internetten araştırdığım kadarıyla baya kişide
    siyah ekran sorunu başta olmak üzere belli sorunlar çıkmış.O yüzden özellik bakımından gönlüm R9 290 Pcs+ den yana ama güvenirlik bakımından Asus Nvidia GTX780 daha iyi bir iş çıkarmış gibi görünüyor.Başka arkadaşlar da konuya yorum yaparsa;farkı fikirler alabilirsem,karar vermem de kolaylık sağlarsınız arkadaşlar
  • Powercolor PCS+ review
    Powercolor PCS+ inceleme -DH

Birbirinizi boşunuza yiyorsunuz. OC vs problem var mı merak ediyorsanız buyrun 90 sayfa kullanıcı yorumu:
    Powercolor PC+ R9 290

Benimde görüşüm PCS+ yönünde. Ama PCS+ yoksa powercolor kesinlikle alınmaz çünkü stock mallara iki fan iliştirip satıyorlar. Bütün incelemelerde sıcaklık değeri 67-71 derece arasında ki makul bi değer.

• quote:

quote:

quote:

Hocam,aklıma takılan bir konu daha var.Sizce benim 3000tl ye böyle bir sistem almam mı daha uygun olur yoksa daha ucuz bir sistem mi tercih etmeliyim?
    Yani boşuna para vermek istemiyorum çok küçük performans farkları için; ama eski sistemlerde yeni gelecek şeyler için çöp olmuş sanırım,çoğu yerde böyle yorumlar gördüm.Kafam karışık biraz anlayacağınız

bjk__murat : Arkadaşların önerdiği pcs+ sistemi, powercolor markasına ait diye gördüm internette.Nvidia'nın iyi bir ekran kartı markası olduğu bence de su götürmez.Ama böyle markalar bazen markanın verdiği artıyı,fiyata da yansıtabiliyorlar.Bu yüzden bu kadar araştırma yapıyorum.Aldıktan sonra çok sorun çıkar,kalitesiz ürün vs. olursa baya üzülürüm gerçekten hocam.Powercolor markasının ne gibi olayları oldu,bahsedebilir misiniz ? Bu markaya güvenmemem mi gerekir acaba ?

kardeşim kesinlikle pişman olmazsın GTX780 3GB belleğide var soğutma sistemi çok çok iyi üstte video attım işte bak testse test.

powercolor rezilliği felan diye aratırsan bulursun

bu iki markayı kıyaslamak hata olur asus tamam daha pahalıdır ama hakkınıda verir.

sorun yaşamazmış hem ben hem de bu arkadaşın hem asus anakart hem de ekran kartlarından başı çok yandı az salla

Ulan asus kadar çöp görmedim.
    Ulan 2 ekran kartını yaktı.
    Asus hak filan vermez.
    (a)sus sussun asus.

• quote:

Anladığım kadarıyla özellikler ve ileriye dönüklük açısından Powercolor R9 290 Pcs+ daha iyi bir ekran kartı ama internetten araştırdığım kadarıyla baya kişide
    siyah ekran sorunu başta olmak üzere belli sorunlar çıkmış.O yüzden özellik bakımından gönlüm R9 290 Pcs+ den yana ama güvenirlik bakımından Asus Nvidia GTX780 daha iyi bir iş çıkarmış gibi görünüyor.Başka arkadaşlar da konuya yorum yaparsa;farkı fikirler alabilirsem,karar vermem de kolaylık sağlarsınız arkadaşlar

Her sistemde hata meydana gelebilir. Zaten kartlar 2 yıl garantili. Elektronik alet bu şans işi. 780 belki de arıza çıkaracak hiç belli olmaz.

• quote:

quote:

Sen bunu 270X ile 760 kullanan birine mi diyorsun?

Atsana bana birkaç direk AMD GPU ile ilgili sorunlu bi konu

o kadar yoğunum ki kardeş sayfayı kapatıyorum bir sürü bildirim geliyor

ama çok değil daha 1 2 ay önce 290' da yaşadığım fps sorunu , artifact sorunu gibi başlıkları bulman zor değil araştırma kısmına yaz bir zahmet

Artifact sorunu tr gelen asus top modellerinde var hadi asuscu yandan ikile.
  • Elsa : Peki hocam ekran olarak " AOC23.6" E2461Fwh GENİŞ EKRAN LED MONİTÖR " bunu düşünüyorum,fikirleriniz nedir ?
    Forumdaki incelemelere baktım,gayet iyi gözüküyor.Ama benim merak ettiğim,alacağım ekran kartına bu ekran ne kadar uyumlu olur,sorun çıkarır mı ?

*Arkadaşlar bu arada birbirimizi kırmayacak yorumlar yaparsak sevinirim.Kimsenin art niyeti olduğunu düşünmüyorum,herkes kendince en uygun sistemi buraya yazıyor.O yüzden birbirimizi kırmamızın bir anlamı yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MonsterPC -- 14 Haziran 2014; 17:55:23 >
  • quote:

Elsa : Peki hocam ekran olarak " AOC23.6" E2461Fwh GENİŞ EKRAN LED MONİTÖR " bunu düşünüyorum,fikirleriniz nedir ?
    Forumdaki incelemelere baktım,gayet iyi gözüküyor.Ama benim merak ettiğim,alacağım ekran kartına bu ekran ne kadar uyumlu olur,sorun çıkarır mı ?

*Arkadaşlar bu arada birbirimizi kırmayacak yorumlar yaparsak sevinirim.Kimsenin art niyeti olduğunu düşünmüyorum,herkes kendince en uygun sistemi buraya yazıyor.O yüzden birbirimizi kırmamızın bir anlamı yok

Monitör hakkımda hiç bilgim yok kendim 1440x900 DVI Samsung monitor kullanıyorum

Bu hocamız bilgilidir monitörlerde

• MonsterPC kullanıcısına yanıt
    Bu arada arkadaşa cevap verelim.

İki üç monitör kullanmıyorsan cidden gtx770-280x den yukarı alacağın kartlar gereksiz bence. Bi defa alayım uzun gitsin diye düşünmek yerine 18 ayda bir 500 lira masraf etsen daha karlı çıkarsın. Örnek veriyorum gtx770 sistem toplayıp 1 sene sonra gtx770 i 450-500tlye satıp üstüne bi 400-450 koyar güncel kart alırsın. Hem kartın çabuk güncellenir hemde verdiğin paranın karşılığı çok olur. SSD özel kasa seçimi vs lüks donanımlar dışında 2500-2600 liradan sonrası cidden israf. Ben senin yerinde olsam;

i5 4690k İşlemci
    MSI z97 gaming5 Anakart
    8GB ripjawsX 1600MHz RAM
    1TB 7200rpm HDD
    Asus GTX770 Ekran kartı
    corsair vs650 PSU
    + tercihine göre bi kasa alır, eğer istiyorsam bi SSD alır ya HDDye cache yapar ya da direkt kullanırdım. SSDsiz 2600-2650 civarına getirirsin. Bir sene sonra da çok büyük ihtimalle fiyatlar aşağı çekilir, o zamanın koşullarına göre bi ekran kartı alırsın. Hem cebinden şimdiden fazla para çıkmaz, hemde şişik fiyatlardan kart almamış olursun ki gtx770 bir sene hayli hayli götürür seni. SSD alıp cache yaparsan da HDD SSD nin performansına yaklaşır, ama SSD fiyatları şimdi de şişik, senenin son çeyreğini falan beklesen daha iyi.

• quote:

Orijinalden alıntı: DKarpuz

Bu arada arkadaşa cevap verelim.

İki üç monitör kullanmıyorsan cidden gtx770-280x den yukarı alacağın kartlar gereksiz bence. Bi defa alayım uzun gitsin diye düşünmek yerine 18 ayda bir 500 lira masraf etsen daha karlı çıkarsın. Örnek veriyorum gtx770 sistem toplayıp 1 sene sonra gtx770 i 450-500tlye satıp üstüne bi 400-450 koyar güncel kart alırsın. Hem kartın çabuk güncellenir hemde verdiğin paranın karşılığı çok olur. SSD özel kasa seçimi vs lüks donanımlar dışında 2500-2600 liradan sonrası cidden israf. Ben senin yerinde olsam;

i5 4690k İşlemci
    MSI z97 gaming5 Anakart
    8GB ripjawsX 1600MHz RAM
    1TB 7200rpm HDD
    Asus GTX770 Ekran kartı
    corsair vs650 PSU
    + tercihine göre bi kasa alır, eğer istiyorsam bi SSD alır ya HDDye cache yapar ya da direkt kullanırdım. SSDsiz 2600-2650 civarına getirirsin. Bir sene sonra da çok büyük ihtimalle fiyatlar aşağı çekilir, o zamanın koşullarına göre bi ekran kartı alırsın. Hem cebinden şimdiden fazla para çıkmaz, hemde şişik fiyatlardan kart almamış olursun ki gtx770 bir sene hayli hayli götürür seni. SSD alıp cache yaparsan da HDD SSD nin performansına yaklaşır, ama SSD fiyatları şimdi de şişik, senenin son çeyreğini falan beklesen daha iyi.

Bence ssd'ler 1gb=1tl-50kuruş olmadan önce alınmamalı eğer sistemden kısılacaksa. Benim anlatmak istediğim 770 4gb fiyatına 4gb 290 var

• Konuyu henüz güncelledim. Arkadaş, monitör bölümünde benim konuya bakabilir.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.