Şimdi Ara

Max 450TL işlemci tavsiyesi/ pc kasıyor sorunu hala çözemedim (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
61
Cevap
1
Favori
2.431
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    PC3-10666 = DDR3-1333 = 667MHz
    PC3-12800 = DDR3-1600 = 800MHz
    PC3-16000 = DDR3-2000 = 1000MHz

remlerin xpm özelligi var anakart tan xpm özeligi acarsan hızasirtma yapmadan 800 mhz kullanman lazım

sistemin cok iyi her oyunu rahat sekilde oynaman lazım şimdi sisteminde hizasırtma varsa defual ayarlarda kullan ve hangi oyunu hangi cözünürlükte oynuyorsun işlmecini degistirmen pek fark yaratmaz şimdilik idare et buldozere gecersin ekran kartın iyi oynadıgın oyunlarda ekran kartı ısısı işlmeci ısısı anakart ısısı cpuid programla bak oyun öncesi programı aç tool menüsünde log kısımda kayıt yap oyuna gir oyna cık tam yükte pc sıcaklıklarına bak ve sistem bosta yükte sıcaklıklarını buraya eklermisinhttp://www.cpuid.com/softwares/hwmonitor-pro.html

• quote:

Orijinalden alıntı: KaNKaWaReZ

Hangi Oyunlarda Kasma Oluyor ?

Hemen hemen her oyunda AA açamıyorum.. Farcry 2 , Just Cause .. ama BIOSdan birkaç ayarla oynadıktan sonra Fallout New Vegasda , Ultra High detaylarla, 15x AF ve 4x AA ile tam olarak hiç kasıntısız oynayabiliyorum.. O oyunda da ekran kartımı Nvidia 9800 GT olarak görünüyor ne hikmetse

@Kaptan41 BIOS ve xpm olayı hakkında biraz daha bilgi verebilir misin ? Bu arada şuan yükteki ve boştaki sistem sıcaklıklarının resimlerini hazırlıyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheViperadix -- 1 Temmuz 2011; 20:07:01 >
  •  Max 450TL işlemci tavsiyesi/ pc kasıyor sorunu hala çözemedim

Max 450TL işlemci tavsiyesi/ pc kasıyor sorunu hala çözemedim

Buyurun resimler burada.. değerler normal mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheViperadix -- 1 Temmuz 2011; 21:25:22 >

• Yardım arkadaşlar up up up
  • quote:

Orijinalden alıntı: TheViperadix
    Yardım arkadaşlar up up up

Win7 64 bit e gectin mi
  • 32 bit kullaniyorum su anda.. 64 bit'in etkisi bu kadar büyük olur mu ? Format attığımla kalmayayım yedeklemek kurmak falan uzun iş ondan soruyorum
  • Cok güzel pc buz gibi sıcaklık sorunun yok işlemci ve ekran kartı sıcaklıgı 70 derece üstünde olmuyacak önemli olan core cekirdek ısıları yukarıda hepsinin degeri cpu var cpu altındaki anakart ısısı harddisk 40 derece kadar

rem xmp acma varsa anakartında biosta olucak yoksa remleri 1600 kullanman icin voltaj vererek hız asirtma yapman gerek

• quote:

32 bit kullaniyorum su anda.. 64 bit'in etkisi bu kadar büyük olur mu ? Format attığımla kalmayayım yedeklemek kurmak falan uzun iş ondan soruyorum

En azindan dene bos oturmaktan iyidir
  • Hocam bios ayarlarıyla oynadıktan sonra mavi ekran almaya başladım.. Anakarttan ram leri 1600e getirdim 800 mhz gözüküyordu cpu-z de fakat mavi ekran almaya başladıktan sonra default ayarlara geri döndürdüm.. Ya allahaşkına bu bilgisayarın sorunu nedir ?
  • quote:

Hocam bios ayarlarıyla oynadıktan sonra mavi ekran almaya başladım.. Anakarttan ram leri 1600e getirdim 800 mhz gözüküyordu cpu-z de fakat mavi ekran almaya başladıktan sonra default ayarlara geri döndürdüm.. Ya allahaşkına bu bilgisayarın sorunu nedir ?

Bilgisayarın bir seyi yok bilgisayarı kendi haline bırak remleri xpm özelligini açtınmı otomatik remleri 1600 hz çalistirir eger windows sırasında mavi ekran veriyorsa demeki bir uyumsuzluk var hic kurcalama otomatik ayarda kalsın daha iyi ve sorunsuz çalisir işlemci destegi ddr 133 oldugu icin otomatik ayarda o hızda çalişiyor

oyunlara gelirsek bügün amd 6990 bile elinde olsa aa x actigin zaman ekran kartı istedigin performansı alamıyorsun garfik ayarları ekran kartına göre fazla degil yeterince açarsan bilgisayarınla sorunsuz barisik sekilde oyun oynarsın

her oyuncunun kullandıgı basit bir program fraps fsp ölçer oyun ayarlarını açtınmı bu fsp düser 20 fsp altında kötü en orta 25 35 en iyi 60 fsp yukarısı zaten lcd ekrana kullanıyorsan vsync acican icin 60 fsp üzeri alamıyacaksın vsync kapatırsan fsp artıcak ama bu sefer oyun ici ekran kırılmalarıyla karşilaşacan

• Monitörünün desteklediği en yüksek çözünürlükte oynuyorsan AA açman biraz fanteziye kaçar. Zaten en yüksek çözünürlükte tüm grafikler en yüksekte AA'yı da fullemek her ekran kartının harcı değildir. Performans kaybından başka hiç bir etkisi olmaz. Çok az bir iyileşme olur grafiklerde. Ben tam çözünürlükte oynadığım oyunların hiç birinde AA açmam. Tam çözünürlükte çok kasan bir oyunu daha düşük bir çözünürlükte oynuyorsam tırtıkları önlemek için AA açarım ancak.

Kısacası, çözünürlük de dahil herşeyi en yükseğe alıp AA'yı kapatmanı öneririm. Oyununa göre x2 veya x4 olarak açabilirsin. Bende E8400 çift çekirdekli işlemci ve HD4850 512 MB ekran kartı var ve günümüzdeki çoğu oyunu 1920x1080 çözünürlükte AA dışında bütün ayarlar en yüksekte oynayabiliyorum.

• ramlerin kac mhz'de calistigi spd degil memory bolumunden bakilir o bolumden bir resim rica edelim.orada gordugunuz degeri iki ile carparsiniz double data rate.ramlerde xmp ozelligi olabilir ama amd'de xmp ozelligi yoktur bu ozellik intel icin.islemci 1333 bile desteklese anakart 1600 destekliyorsa ki destekliyor biostan 1600 secilebilir.ramlerin viper II 1600 oldugundan emin misin ramleri cikarip etiketinden tam kodunu yazar misin?spd degerine gore senin ramler PV234G1333LLK ve bu model 1333 mhz 1600 degil.

http://www.patriotmemory.com/products/detailp.jsp?prodline=5&catid=34&prodgroupid=197&id=905&type=1

viper II 1600'un cpu-z goruntusu soyle bir seymis

http://www.pckoloji.com/f168/-patriot-viper-pvt36g1600llk-bellek-kiti-9987-gars7/

• Teşekkürler arkadaşlar gerçekten çok şey öğrendim. Bu arada Ram ler 1333müş faturadan baktım

Son sorum olacak.. Phenom II X4 970 Black Edition AM3 3.5GHz 8MB Cache 45nm İşlemci mi alsam daha iyi olur, yoksa AMD Phenom II X4 955 Black Edition AM3 3.2GHz 8MB Cache 45nm İşlemci mi alayım? OCZ Fatality 550w bu işlemcileri kaldırır mı, ve alsam birşey değişir mi , gerek var mı ?

Teşekkürler
  • Konu güncel arkadaşlar.. up up

Ve aklıma gelmişken birşey daha sormak istiyorum.. AMD Phenom stok fanları gürültülü diyorlar.. Harici soğutma olarak Xilence Red Scorpion düşünüyorum.. düşünceleriniz ?
  • birincisi, puwer supply in su anki sistemin icin kesinlikle yeterli, x4 970 alip oc yapsan bile yeterli, ilerde bi ekran karti daha takmak istersen belki o zaman degistirmeyi dusunebilirsin
    ikincisi, senin problemin bi uyumsuzluk veya yazilimsal gibi gorunuyor ama tam olarak neyden memnun olmadigini bi belirt ona gore bi daha dusunelim, mesela hangi oyunu hangi ayarlarda ne seviyede oynuyorsun, nerde takiliyo filan
    ucuncusu, islemcini degistirmeden once sana yetmediginden emin ol, en basitinden arkada gorev yoneticisini ac, son oyununu oyna, bi ara masaustune don ve islemcinin ne seviyede kullanildigina bak
    dorduncusu, kimi oyunlar vardir islemciye cok yukenitr kimisi fazla yuklenmez, genelde yapay zekasi yuksek olanlar islemci de ister, mesela assassins creed ii ve gta4, ama cozunurluk, aa, af bunlar ekran karti ister
    besincisi, evet stok amd fanlar gurultu diye ben de duydum
    altincisi, bence athlon ii x4 ile phenom ii x4 performans kiyaslama testlerini bi incele, cunku oyunlarda fazla fark olmadigini hatirliyorum ben, yani degmez gibiydi o paraya, ama frekans farkini goz onunde bulundur, ve bence islemcini de oc yap
    altincisi, hangi oyunlari ne seviyede oynadiginizi ben de merak ediyorum zira x2 4000+ brisbane 2.1@2.7 ve 5770 ile 1280*1024 ACII aa full de iyi oynuyordum, belki arada takiliyordu biraz aa yi azcik dusurmus olabilirim ama bence islemci takiliyordu, cunku islemcimin o oyunda zorlandigini farkettim gercekten, yakinda full hd de oynamayi planliyorum o yuzden merak ettim sizin degerlerinizi, cunku dusundugume gore islemci ihtiyacim artmayacak full hd ye de gecsem ama yine de buldozerlerle birlikte bi guncelleme yapabilirim belki (bence siz de beklemeyi goz onunde bulundurun)

ha unutmadan power supply da 350w high power

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi suslu76 -- 7 Temmuz 2011; 14:58:49 >

• Dostum istisnasız hiçbir oyunda AA ve AF açamıyorum Fallout ve Just Cause2 buna dahil.. Ve işlemciye nasıl OC yapabilirim?
  • amd=kasma zaten
  • Yardım arkadaşlar ? Bir tane daha HIS HD 5850 alsam bir işe yarar mı
  • Amd Phenom II x2 555 BE al diğer çekirdekleride açıp 955 yap keyfine bak.. 955 BE almanın mantığını çözemiyorum vallahi..
  • Hiçbir yararı olmaz. Öncelikle 64 bit kur. Hem format atmış olursun hem 4 gb ramin tamamını kullanırsın
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.