Ozellikle @ayturk ve @blue_rondo arkadaslarin bu konudaki tavsiyeleri fikir verici oldu. Gunun sonunda yeni seati beklemeye deger diye dusunuyorum. Focusda benim tercih edebilecegim bir arac fakat suan satisa sunduklari Trend X paketi cok bos ve 90 beygir fiyatida 53000 TL. 115 beygir sadece Titanium X'de var ve fiyatida 60000 TL(sifir) civarinda. Bu rakamlar bu arac icin fazla geliyor. 60000 Tl verdikten sonra ikinci el temiz A3 cok rahat alabilirim diye dusunuyorum. Bekleyip hem ikincielde uygun arac takip etmek hemde yeni gelecek astra sedan, leon gibi araclari gormekte fayda var.
2011 leon 1.6 tdı dsg kullanicisiyim kesinlikle tavsiye ederim. 2010 model aurisim vardı dizel otomatik 1 yıl sonra satıp leon aldım. Leo'nun yeni kasasını pek beğenmedim. 2. Bir araç lazım oldu rakiplerini test ettim kendi düşüncelerimi aktarayım Astra 1.3: motor çok cansız sürekli vites degisimi istiyor, direksiyon hassasiyeti Leo'na göre zayıf ama donanım zengin dizel otm yok
İ30: konforlu donanım zengini, ağır başlı tepkiler zayıf tam otm olduğu için çok yakıyor ve 128 ps hissedilmiyor yol tutus zayıf iç dış tasarım Harika
Kia yeni ceed: i30un daha sportifi tasarım harika tam otm olduğu için performansını beğenmedim direksiyon iyi vites kulakciklari var Octavia 1.6 dsg çok beğendim bagaj çok büyük leondan konforlu 2.eli zayif
Fluance edc hiç beğenmedim kesinlikle tavsiye etmem
Golf 1.6 dsg Leo'nun sessizi ama yol tutus ve direksiyon hassasiyeti daha düşük gereksiz pahalı
Jetta daha da pahalı ve kalitesiz plastik malzemeler
Focus kesinlikle öneririm konforlu ve yol tutus süper motor daha güçlü ve daha düşük tüketim bagaj küçük
Corolla dizel idda ediyorum daha az yakanı yok pespese 650 km yol yaptık benim arabadan ortalaması 1 Lt daha düşük bu arada ortalaması 3.7 lt/100 km ortalama hızımız 80 di Fena bir araç degil yani alınabilir Auris de alabilirsin motor gücü zayif gibi duruyor ama öğle degil düşük yakıt tüketimi var. Yol tutus ve tepkileri süper ayrıca en uygun fiyatta onda ama manuelini tercih edersen daha iyi olur C4 konforlu ve donanımı zengin 2.el zayif mcp sanzimani kesinlikle önermem virajlarda fazla yatıyor motoru çok iyi 308 iç tasarım berbat ama zaten düşünmüyorsun Honda da zaten dizel yok
ben kesinlikle ford focus 1.6 tdci titanium diyorum.ivmelenmesi,konforu,güvenliği kesinlikle muazzam.ve malzeme kalitesi bakımından da çok iyi.araç sürmekten zevk alcağınıza garanti ederim.
Yaklaşık 55.000TL bütçe ayırdığınıza göre; bu kadar para verince D sınıfı dizel ikinci el araç tavsiye ederim.