Şimdi Ara

Max 55.000 TL'ye kadar arac bakiyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
1.078
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Max 55000 TL'ye kadar arac bakiyorum fakat nasil bir arac alacagima karar veremedim. Banada fikirleriniz ve tavsiyeleriniz ile yardimci olursaniz sevinirim.

Aradigim kriterler,

1. Az yakmasi cok onemli, bundan dolayi dizel arac dusunuyorum. Bundan onceki aracimla 3 yilda 90000 km yol yaptim, bundan sonrasi icinde boyle olacaktir.

2. Aracin ikinci elde cok kaybettirmemesi ve hizli satilmasi cok onemli. Bir onceki aracim opel astra dizeldi ve 2 gunde istedigim fiyata sattim.

3. Aracin dusuk devirlerde yuksek guc uretmesi ve cabuk ivmelenmesi onemli.

4. Genel itibariyle C segment arac dusunuyorum sedan veya HB farketmez hatta bu sartlari saglayan SUV'da olabilir. Ama SUV'larin tuketiminin biraz fazla olacagini dusunuyorum.

Arkadaslar tavsiyenizi 2. El veya sifir olarak yapabilirsiniz. 2 el arac icin minumum 2009 model ve max. 70000 km civari dusunuyorum.

Bu kriterler dogrultusunda degerli tavsiyelerinizi bekliyorum.

Tesekkurler.

Not: Reno ve Pego markalarina cok sicak bakmiyorum. Niyesini sormayin sadece bir tercih

• astraya devam edin!
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nirvana333

astraya devam edin!

:)) Acikcasi bende aynisini dusunmustum.

Ama 3 yildir astra ondan oncede opel vectra vardi artik bir degisiklik iyi olur herhalde.
  • quote:

Orijinalden alıntı: pppirlo

quote:

astraya devam edin!

Ama 3 yildir astra ondan oncede opel vectra vardi artik bir degisiklik iyi olur herhalde.

2 gün önce opeldeydim,aldığım bilgi yeni astra sedan eylülde geliyormuş.eğer aceleniz yoksa sedanı görmeden araç almayın bence.resimlerde gerçekten harika gözüküyor.
  • quote:

quote:

quote:

astraya devam edin!

2 gün önce opeldeydim,aldığım bilgi yeni astra sedan eylülde geliyormuş.eğer aceleniz yoksa sedanı görmeden araç almayın bence.resimlerde gerçekten harika gözüküyor.

Acikcasi hic acele etmiyorum. Yeni kasanin geleceginde suan senden ogrendim ve gayet hos gorunuyor.

Tsk.

• ikinci el önemli diyorsunuz o zaman golf ya da jette 1.6 tdi comfortline
  • quote:

quote:

quote:

astraya devam edin!

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

• Aslinda gonlumdeki aslan A3 1.6tdi attraction sportback. Sifiri 68000 TL bu rakam beni asiyor. 2 ele bakiyorum fakat internette gercekten abartili fiyatlar.

Birde S40 ve Leon uzun zamandir ayni kasayi kullaniyor. Bu araclarin kasa degistirme ve makyajlanma durumlari varmi? Bu araclarda fiyat ve tuketim acisinda uygun ama 2. elin biraz zayif olabilecegini dusunuyorum. Nedersiniz

• Rica ederim. Alternatif olarak Golf, Cıvıc, Jetta, Passat, A3, S40, S60 düşünülebilir.
  • quote:

Aslinda gonlumdeki aslan A3 1.6tdi attraction sportback. Sifiri 68000 TL bu rakam beni asiyor. 2 ele bakiyorum fakat internette gercekten abartili fiyatlar.

Birde S40 ve Leon uzun zamandir ayni kasayi kullaniyor. Bu araclarin kasa degistirme ve makyajlanma durumlari varmi? Bu araclarda fiyat ve tuketim acisinda uygun ama 2. elin biraz zayif olabilecegini dusunuyorum. Nedersiniz

leonun yeni kasası çıktı bayilere geldimi bilmiyorum ama
  • Yahu millet ne tuhaf.. Arkadaş C sınıfı dizel diyor, Evo önerilmiş. Alt devirlerde güçlü olsun demiş, Astra 1.3 CDTI önerilmiş..
    Konuyu açan arkadaşa gelince, sizin güç ve ekonomi beklentinizi karşılayacak yegâne motor 1.6 mj/hdi/tdi/tdci seçeneklerinden biridir. Sıfır km'de çember daraldı. Şimdi alternatiflerimiz:
    Citroèn C4 1.6 HDI: Peugeot ile benzer niteliklere sahip, ama inceleyin derim, kendilerini geliştirdiler.
    Peugeot 308 1.6 HDI: Vetolu.
    Renault Meganè 1.5-1.6 DCI: Vetolu.
    Ford Focus 1.6 TDCI: Motoru tatminkâr, yol tutuşta lider. Tasarım göreceli, fiyata göre hareket edilebilir.
    Fiat Bravo 1.6 multijet: Tasarımı eskidi ama güzel ve dolu, ama üretimden kalkacağı söylentisi var.
    Fiat Linea 1.6 mjet: Ncap çarpışma testlerine bile girmedi, malzeme kalitesi vasat. Karşılaştırmanın en zayıf halkası
    Alfa Romeo Guiletta 1.6 mjet: Tasarım harikası, ama piyasası biraz daha zayıf ve iç mekân albenisi az. Motor süper.
    VW Jetta 1.6 TDI: Forumun efsanesi. Malzeme kalitesi vasat, motoru rakiplerinden dişli değil, fiyat/performans oranı düşük. 2. elde başarılı.
    VW Golf 1.6 TDI: İç mekan kalitesinin Jetta'dan daha iyi olduğu gerçeğiyle beraber, Jetta ile aynı özelliklere sahip. Yeni kasası yolda.
    Skoda Octavia 1.6 TDI: Motor konusunda VW ile benzer karakterde. Demode ama geniş, 2.eli zayıf.
    Skoda Rapid 1.6 TDI: Piyasaya selam vermedi, klasik bir tasarım, motor büyük ihtimal VW karakterinde olur.
    Seat Leon 1.6 TDI: Tasarım hala diri, yeni kasası geliyor. Motor VW karakterli.

SUV olmasa da, bir CROSSOVER olarak Nissan Qashqai de seçenekler arasında. Albenili ve bence şık tasarımlı, 1.5 dci motor alt devirlerde kompakt rakipleri kadar istekli değil. Yola hakimiyet ve dayanıklılık gibi avantajları olsa da, iç mekan basit tasarımlı.
    Ekleme: Hyundai i30: Tasarım şık, fiyattan kaybediyor. Motor atak. Kardeşi Cee'd de denenebilir.

Bunlardan hangisi dersen, Golf'ü bekleme süresi ve distribütör karaktersizliğinden dolayı elerdim. Focus, C4 arasında kalır ve Leon'u beklerdim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yemin ediyorum bu kadar şaşırdığımı hatırlamıyorum...

Az yakması çok önemli,bu yüzden dizel düşünüyorum diye tavsiye isteyen arkadaşa , evo sundan tut 500 SEL ine, yükleme manyağı Impreza sına kadar tavsiyeler gelmiş...

@Aytürk

gayet açıklayıcı olmuş...
  • quote:

quote:

quote:

astraya devam edin!

bende manisa çözel bayisine gidip nezaman gelicek diye sorucaktım bilginiz icin tşk :)

• Yeni Astra Sedan'ın satışlarını belirlemede en önemli kriterlerden biri de motor seçenekleri olacak bence.
    Opel'in 1.3 CDTI motorla bu işin olmayacağını anlaması gerek.
  • quote:

Aslinda gonlumdeki aslan A3 1.6tdi attraction sportback. Sifiri 68000 TL bu rakam beni asiyor. 2 ele bakiyorum fakat internette gercekten abartili fiyatlar.

Seat Leon için konuşayım şu an yeni kasası gösterimde 2013 te geliyor.Şu an ki kasa ise efsane olarak kalacak.Sorunsuz tam donanımlı çekici otomatik bir araç istiyorsanız kesinlikle 1.6 tdi dsg leon derim.17inç jantlarla enfes duruyor....Şu an kampanya var ve indirimde.Donanı olarak ekstra da xenonuda ekletince tadından yenmez derim......
  • merconun herhangibir modelini kullan e200 c180 vs. ondan sonra düşün derim arkadaşım e200 bakarsan 94 model falan 20-25bin liran cebinde kalır c180 bakarsan 04-06 model 45-55 arası alırsın. sonrada lpg taktırırsın keyfine bakar konforu performansı üst düzeyde yaşarsın...
    valla bende bundan önce dizel istiyordum az yakıyor diye ama bir fiestaya bindim tamam abi kalsın dedim o ses uzun yolda çekilmez ya. illla dizel dersende şöyle birşey yapabilirrsin sehir dışı için benzin+lpg fiyatları 20-25bin lira arası değişen 94 model e200 alırsın lpg ile çok uyumlu ve az yakıyor
    şehir içi için dizel kalan 30-35 liraya ikinci el bir istediğin dizeli alırsın
  • Geçen sene bu zamanlar hemen hemen aynı kriterlerde araç araştırmıştım, uzun elemelerden sonra Renault Megane Sport Tourer ve VW Golf arasında kalıp; Golf 1.6 TDI Trendline 90Ps tercih etmiştim. (Aracım bozuk çıktı, VW servisleri gerçekten rezalet, bundan dolayı aldığıma pişmanım ayrı mesele)

Şimdi araba alacak olsam herhalde Skoda Yeti 1.6 tdi tercih ederdim, tipten kaybediyor ama Türkiye şartlarına gayet uygun yükseklikte.
  • Bence hem ikinci eli iyi bir arac istemek, hem de ikinci el olursa en fazla 2-3 yasinda olsun istemek cok anlamli degil. Ikinci eli iyi bir model zaten pek az deger kaybetmistir. 3-5 fazlasini verip sifirini almak daha mantikli olur kanisindayim.

"Ayturk" arkadas bence guzel ozetlemis, kulak kabartin derim.

Benim nacizane goruslerim de soyle:

Golf her zaman, her kosulda C sinifinda ciddi bir secenektir. Bekleme suresi konusunda, zaten aceleniz olmadigini belirtmissiniz. Hemen elemeyin derim. Motoru dizeller icinde vasat denebilir. Ama kalite, konfor ve ikinci el cok iyi. 1.6 TDI Highline su an 57.000 TL. Duz vites. Temel eksigi ESP. Yilda 30 bin km. yol yapan birisi icin bence ESP onemli, ve ESP'yi de VW'de sonradan ekletmek biraz mesakkatli, ayrica butcenizi de epeyce asacak bu sekilde. O yuzden israrci olamiyorum.

Ataklik konusunda PSA ve Multijet motorlar onde. Fakat burada da ikinci el sorunu var. Linea'yi bir yana birakirsak, Giuletta ile yeni C4'un ikinci eli muamma.

Ayni sorun i30 icin de gecerli. Yeni i30 cok ovuluyor. CRDi motoru da gayet iyidir. Fakat bir onceki kasasi ikinci elde hic parlak degildi. Bu kasa da kismen yuksek bir fiyattan giris yapti. O yuzden ikinci elde cok guvenle alinir degil.

Bence gene kolay elememeniz gereken bir arac: Renault istemediginizi belirtmissiniz ama, Megane III HB hicbir ciddi faulu olmayan, makul bir arac. Bence bir bakmakta fayda var. Sonucta Turkiye'de Renault'nun her zaman ayri yeri vardir. Ayrica dCi motorlarin gercekten az yaktigini belirtelim.

Olculerinizi en iyi karsilayan arac belki de Focus. Motoru atak, ikinci eli saglam, donanim olarak idare eder. Ben ic mekanina isinamadim, ve bu kasasi fiyasko olculerinde dar (ozellikle arka kabin), fakat her guzelin bir kusuru oluyor...

Son olarak, bence bir Dogus bayiine ugrayip Audi'den fiyat almakta da fayda var. Liste fiyatlari yaniltici olmasin. Guzel indirimler olabildigi soyleniyor. Belki gonlunuzdeki aslan nasip olur. Bu arada A3'un sedani da yolda, biliyorsunuz.

Saded: A3 olmuyorsa, sirasiyla Focus, Golf, Megane III diyorum.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.