Şimdi Ara

Max. 8000 TL Bütçe için 55' TV Önerisi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
42
Cevap
0
Favori
1.310
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    sizin bahsettiğiniz şey gradyan performansı siz renk gamı diyorsunuz artı fark atıyor ne demek o attığı farkı bize gösterebilirmisiniz?
  • Backstreet kullanıcısına yanıt
    artı hdr içerikler için gradyan performansından önce kontrast ve bölgesel karartma performansına bakılır bu konularda q70r daha iyi olduğu için hdr içerik puanı daha fazladır..

sizin bahsettiğiniz gradyan performansı sadece renklerin geçişlerine etki eder
    Max. 8000 TL Bütçe için 55" TV Önerisi
  • quote:

Orijinalden alıntı: RNNN

sizin bahsettiğiniz şey gradyan performansı siz renk gamı diyorsunuz artı fark atıyor ne demek o attığı farkı bize gösterebilirmisiniz?
    Gradyan performansı da renk gamının bir parçası değil mi?

Renk gamını IPS paneller bile bile veriyor,hatta daha iyisini veriyor IPS paneller.. Tv alırken Gradyan ve Konstrat oranı her zaman daha önemli bence..

Renk gamı aynı puan alsa bile İnce ayrıntılara girdiğimizde Sony daha iyi bazı konularda?
  • quote:

Rtings e göre 2020'de alınacak En iyi 7 Tv diyor..

XG9505 serisine alternatif sunuyor Q70R'ı daha ne diyeyim hocam..Xf'in XG9505'den daha iyi yanları oluğunu göz önüne alırsak yanlış bir karar olmaz xf9005..
    RTINGS.com
    The 7 Best 4k TVs - Spring 2020: Reviews
    https://www.rtings.com/tv/reviews/best/by-resolution/4k-ultra-hd-uhd

xf nin xg modelinden daha iyi olduğu konular ne mesela? işlemci ve parlaklık harici aynı tv ler neredeyse bu konulardada xg95 daha iyi
    sony dediğim gibi renk konusunda bana görede daha iyi doğal renk sevdiğim için ama dediğim gibi bunlar kişisel tercih yoksa renk gamı olarak birbirlerine bir artısı yok
  • Sony 55xf9005 ve samsung q70r arasında çok kaldım. Halihazırda vatanda xf9005 siparişim bekliyor. Aralarında 400 tl fark var. Sony’nin android olması iptv için ücret ödemeden izlemesi falan çok çeliyor kafamı. Aslında hangisini alırsam alıyım beni çok memnun edicek. Ancak insanoğlu işte oldumu en iyisi olsun istiyor. Birbirlerine göre birsürü artıları ve eksikeri var. Ben galiba sony’den yana kullanıcam hakkımı her ne kadar 2018tv’si olsada.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

xf nin xg modelinden daha iyi olduğu konular ne mesela? işlemci ve parlaklık harici aynı tv ler neredeyse bu konulardada xg95 daha iyi
    Siyah dengesi ve motion daha iyi...Onun dışında hemen hemen aynı Tv'ler..Renk gamı biraz daha iyi xf'in..

Sony X900F ve Sony X950G modellerinin her ikisi de çok benzer performansa sahip. X950G'nin daha düşük giriş gecikmesi vardır, bu da video oyunları oynarsanız veya TV'yi PC monitörü olarak kullanırsanız iyi olur. X950G, X900F'den daha parlaktır, ancak X900F'nin marjinal olarak daha yüksek doğal kontrast oranı vardır, ancak bu farklılıkların hiçbiri normal koşullar altında fark edilmez. diyor rtings..

xg nin input tarafı iyileştirilmiş bayağı..Zaten iyi olan bir tv'yi bozmak istemiyor Sony..Biraz iyileştirmeler yapıyor..

Kaldı ki xf 2019 serileriyle kıyaslanıyor 2018 model olmasına rağmen...Dediğim gibi Gradyan ve Konstrat performansına bakar olay..Önemli şeyler..

Renk gamı dediğim gibi her ne kadar benzer performanslar olsa da Gradyan Renk gamının bir parçası bana göre..Bütün incelemelere bakın hangisi doğal renk ona bakarlar..Pastel yada parlak renklere değil..Bu kriterdir karşılaştırmalarda..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Backstreet -- 19 Mayıs 2020; 16:44:17 >

hocam dediğinizle uzaktan yakından alakası yok bu renk olayının yukarda anlattım ama dediğiniz gibi olsun...
  • quote:

hocam dediğinizle uzaktan yakından alakası yok bu renk olayının yukarda anlattım ama dediğiniz gibi olsun...
    Hocam estağfirullah burada karşılıklı samimi bir sohbette bulunuyoruz,benimde eksiklerim vardır bazı konularda,her dediğim doğru algılanama tabi ki:)

Güldürdün beni :)

Sağlıcakla kal :)
  • Arkadaşlar xf9005 Q70den genel anlamda daha iyi deyil.
    Samsung ve Sony'nin kumandasını elinize alın sonye bakmazsınız bile.Xf9005 de nedense ses çıkışını beğenmedim nu8000den sonra .
    xf9005 tek artısı var parlaklığı bir tık yüksek ve Android ama dolaşım olarak yavaş xf.

Arada 300-500tl fark var ise Q70 alın.Xf yi Q60 yerine alabilirsiniz Q70 genel anlamda daha iyi daha güncel sonyden
    Sony renkleri daha doğal veriyor canlı renk isteyen Samsung'a yönelebilir.İlave sonyde parlama sorunu var.

• şubat kullanıcısına yanıt
    İkisininde + - yanlarını sizdende alabilirmiyim?

• merakla takipteyim eylülde düğünüm var (inşallah) , eylüle kadar çözmem lazım aynı ikilemi
  • 8000'e çıkan biri ASLA 55inch tv almamalıdır.

55 ile 65 arasında fark yok gibi görünüyor ama salonda o kadar çok fark ediyor ki...

8000tl'ye çıkan biri en DÜŞÜK 65inch bakmalıdır.

55 inch'in psikolojik sınırı 5.000tl'dir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: LGatakan

8000'e çıkan biri ASLA 55inch tv almamalıdır.

55 ile 65 arasında fark yok gibi görünüyor ama salonda o kadar çok fark ediyor ki...

8000tl'ye çıkan biri en DÜŞÜK 65inch bakmalıdır.

55 inch'in psikolojik sınırı 5.000tl'dir.
    Tv alacak kişinin bütçesi yeterli ve izleme mesafesi uzaksa alabildiği en büyük kaliteli panel alabilir o konuda hem fikiriz.Fakat ben 3-4mt den tv izlemek için giriş seviye 50hz 65"tv almazdım
    55" 100hz 10bit va panellere yönelirdim.8000 tlye iyi bir 65" tv yoktur Türkiye piyasasında.

Kaliteli panel arayanlar aşağıdaki özelliklere dikkat etmelidir.Tv birkere alınıyor boyutdan bir tık feragat edip iyi bir panel almak gerekiyor bütçe az ise.Boyut önemli detaycı biri değilseniz o başka.

panel hızı 50-100hz
    panel tipi va-ıps
    renk gamı 8+frc-10bit
    panel parlaklık ve statik kontras oranı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi şubat -- 23 Mayıs 2020; 21:6:49 >

• mm de gene 10 bin tv.. ne dersiniz beyler? 65 xf9005 10 bin? q70 12 bin?
  • o1yasin kullanıcısına yanıt
    Samsung larda direct led kullaniyor

• quote:

Orijinalden alıntı: anexi

mm de gene 10 bin tv.. ne dersiniz beyler? 65 xf9005 10 bin? q70 12 bin?
    Q70 genel olarak daha iyi .Panel kalitesi olarak aralarında ciddi fark yok xf bir tık daha parlak ve daha doğal renkler veriyor.
    Kumanda ses hız ve canlı renkler için Q70 iyi
    İki TV arasında 300-500tl fark olsa Q70 derdim ama 2000tl az deyil
    Xf9005 10bit 100hz Va paneliyle işinizi görecektir

• şubat kullanıcısına yanıt
    yansıma konusundada xf90 daha iyi hocam q70 bu konuda neredeyse giriş seviye modeller ayarında bana göre q70 o paraların tv si değil..
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.