Şimdi Ara

Max. 8000 TL Bütçe için 55' TV Önerisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
42
Cevap
0
Favori
1.310
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Maksimum 8000 TL bütçe ile 55 inç bir TV bakıyorum. Kullandığım televizyon 4K değil, dolayısıyla alacağım her TV muhtemelen fark yaratacaktır.

Netflix, konsol oyunlarında iyi performans öncelikli kriterlerim.

Konu üzerinde çok araştırma yaptım ama işin içinden çıkamadım. Şu an için Q70R düşünüyorum ancak Dolby Atmos vs. eksiklikleri kafamı karıştırıyor. Her televizyonun bir eksiği olduğunun farkındayım ancak, XF9005 mi daha iyi olur LG modellerine de mi bakmalıyım asla karar veremiyorum.

Bazen de PUS7504 ya da RU7400 alır geçerim, 3 bin lira cebimde kalır diye de düşünüyorum

Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

• 9500 e çıkarsanız q80,

8000 i geçmesin derseniz q70.

7000 i geçmesin derseniz xf9005.

6000 i geçmesin derseniz q60.

5000 i geçmesin derseniz 7440.
  • Hocam DOLBY ATMOS DTS önemli dıyorsanız,
    LG OLED55B9
    SONY 55XF9005
  • Tv bir kere alınıyor .Bende zamanında netden uygun diye Vestel 65ud 9000 alacaktım .Mağazadan görmek istedim baktığımda TV'ye puslu cansız mat görüntü vardı 4000tlyi çöpe atmak istemedim bütçeyi ikiye katlayıp 65nu8000 almışdım.

Biraz daha çıkın Q80 alın derim .O seviyede LG oled b9 da var fakat LG garantisi panel yanmasını kapsıyorsa garanti süresi uzatılarak alınabilir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Q80'e kadar çıkmayı düşünmüyorum açıkçası, almışken iyisini almak konusunda haklısınız. Sanırım artık soruyu şu şekilde soracağım, Q60-Q70 ve XF9005 arasından hangisini önerirsiniz?

Q60 6100 TL, Q70 7550 TL ve XF9005 7000 TL. Ülkedeki hiçbir şey gibi ederlerinin bu olmadığını düşünsem de, hangi seçim daha mantıklı olur sizce? Her ürün hakkında farklı şikayetler ve yorumlar oluyor çünkü.
  • Bende 3ü arasında kaldım. Dün itibari ile q60r şiparişini iptal ettim. Kafam iyicene karıştı.

Sony 6500, samsung q70 7000 bandına hangisini bulursam onu alıcam.

• bu kafa karışıklığı bir çoğumuz da var galiba. bir gün q70 e bir gün xf9005 e kayıyor benim kafam. bu tv ler de 65'' kıyaslaması yapsak ne dersiniz arkadaşlar? yani sürekli 4k izleyemeyeceğiz. normal tv yayınlarında yada kötü bir youtube video da hangi tv daha iyi görüntü verir? 65'' için soruyorum.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    25.000TL bütçe tv önerisi
    geçen ay açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Kardeş bende 2 aydir derin arastiriyorum bugun 7 bin tl hazirda param olsun sony xf90 alirim. Butun incelemeler videolog lar bunu öneriyor. Gerçek 10 bit. Ve parlaklik niti yüksek. Yazilimi herşeyi hdr si filan efsane. Hiç samsung duşünme bile. Alayi edge led sacma sapan.

• Samsung 55q70r özellik olarak 55xf9005 ten kontrast olarakta,siyah dengesi olarakta yüksek, hdr de max parlakları 1000nits ikiside aynı, normal yayında sonu daha parlak 600nits. Ayrıca samsung edgeled değil. Fullarray display.

• Valla ben tv almaya karar vermeden once sony xf90 6000 tl ye alinabiliyomus sonradan cok artmis. Bu fiyat bantlarinda her bakimdan en iyi tv. Bi cilginlik yapip kredi cekip almayi dusunuyorum. Bir videoda cok iyi incelemisler 5 tv yi ve en cok sony puan almis

İzleyin mutlaka bakin sony yag gibi aralarindan siyriliyor.
    Scroll.com.tryoutube
    2020 Yılı Televizyon Tavsiyelerim
    https://m.youtube.com/watch?v=_qYWulpkWjc&t=696s

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi o1yasin -- 18 Mayıs 2020; 17:50:20 >

• quote:

Orijinalden alıntı: betterthink

Samsung 55q70r özellik olarak 55xf9005 ten kontrast olarakta,siyah dengesi olarakta yüksek, hdr de max parlakları 1000nits ikiside aynı, normal yayında sonu daha parlak 600nits. Ayrıca samsung edgeled değil. Fullarray display.
    Kardesim hakkini yemiyim ben q60r la karsilastirmisim. Q70r sony ile kafa kafaya hatta siyahlarda daha iyi gibi. İkiside ayni fiyay olsa hangisini alirsin?. Q70r mi xf9005 mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: anexi

bu kafa karışıklığı bir çoğumuz da var galiba. bir gün q70 e bir gün xf9005 e kayıyor benim kafam. bu tv ler de 65'' kıyaslaması yapsak ne dersiniz arkadaşlar? yani sürekli 4k izleyemeyeceğiz. normal tv yayınlarında yada kötü bir youtube video da hangi tv daha iyi görüntü verir? 65'' için soruyorum.
    Eger Genel bir kullanicisaniz Xf9005 alinir..Yani ulusal kanallar,Hdr filmler,Youtube vs..

Genel anlamda Xf9005 Q70r'dan daha iyi bir tv..Q70r dan ustunlukleri var ama Genel anlamda Xf9005 daha iyi bir tv..Sdr-Hdr parlakligi,renk gami,genel kullanim vs..

Xf9005'ten daha iyisi Q80'dir direk..

• o1yasin kullanıcısına yanıt
    İkisi aynı fiyat olsa ulusal kanal geçiş hızı, siyah dengesi, kumandası ve 2019 model olması dolayısıyla q70r alırdım. Şu anda arasında 500 lira fark var vermeye değermi bilmiyorum. Sony de çok güzel tv.

• Backstreet kullanıcısına yanıt
    İkisini karşılaştırma şansını varmı acaba? Fikir olması açısından.

• betterthink B kullanıcısına yanıt
    Sony Xf9005- Q70r'a gore daha parlak bir panele sahip...

Yani Hdr film ve Sdr yani normal kanallar da daha parlak Sony..Bu da Youtube,Netflix -Bluray gibi izlemlerde daha keyifli..

Sony renk gami daha iyi,daha dogal renkler ve daha genis renk gami..Fark atiyor bu kiyaslamada..Mesela Gökyüzü,insan ten rengi,gölgeler de fark atıyor..HDR içreik için büyük önem taşır..

Gunduz gunes isiginda Tv izlemek Sony'de cok daha iyi..Cok daha az yansima yapiyor...Q70 ayna gibi yansima yapiyor gunduzleri..Keyif kacirir birsey izlerken..

Samsung Q70 Siyahlar daha iyi,konstrat tarafi...Ancak siyahlarin daha iyi olmasi iyi oldugu anlamina gelmiyor, film izlerken karanlik sahneler de detay kaybi yasanabiliyor...Burada Panel kalitesi ve yazilim kalitesi devreye giriyor..

Siyah ve karanlik sahnelerde adamin yuzunu gorurken arkada ne olup bittigini goremezsiniz cunku simsiyahtir arka plan..Burada siyahlar daha iyi olsun diye biraz kandirmaca devreye giriyor yazilim vs..

Sony'de detay kaybi daha azdir siyah sahneler de..Q70 kadar siyah degildir siyahlar ama detay kaybi daha az..

Local dimming yani Alt yazi parlamasi,kafa kafaya ayni sayilir..

Samsung oyun performansi,oyunda ki giris gecikmesi ,pc baglama ve film izlerken hareketli sahneleri biraz daha iyi ,Motion tarafi vs....Ha birde Kullanilan Malzeme kalitesi daha iyi..

Ama Sony'nin de Motion Performansi Q70'e cok yakin..Birbirlerine karsi ustunlukleri var..Ama genel anlamda Q70 yarim adim önde..

Sony Genel anlamda daha iyi bir Tv..Ancak Q80 alinirsa o zaman isler tersine doner..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Backstreet -- 18 Mayıs 2020; 22:19:21 >

• Xf 9005 ve nu8000 kullanmış biri olarak.
    Sony kumanda ses menü dolaşım olarak Samsung'un gerisinde.
    Sony'nin tek artısı parlaklığı bir tık iyi .Genel anlamda Q70 önde.Biraz daha cıkılırsa Q80 alınabilir

sony in bir tık daha fazla parlaklığı ve ekran yansıma performansı hariç hiçbir artısı yok hocam renk performansları aynı artı black crush var demişsiniz samsung için doğru ama sony deki bloomingden bahsetmemişsiniz bana göre çok daha rahatsız edici bir durum altyazı parlaması ise sony de daha fazla kısacası fazla gündüz kullanımı yoksa q70 daha mantıklı gündüz kullanımı varsa yoğunluklu hdr içerik izlenecekse xf90 daha mantıklı
  • quote:

Orijinalden alıntı: RNNN

sony in bir tık daha fazla parlaklığı ve ekran yansıma performansı hariç hiçbir artısı yok hocam renk performansları aynı artı black crush var demişsiniz samsung için doğru ama sony deki bloomingden bahsetmemişsiniz bana göre çok daha rahatsız edici bir durum altyazı parlaması ise sony de daha fazla kısacası fazla gündüz kullanımı yoksa q70 daha mantıklı gündüz kullanımı varsa yoğunluklu hdr içerik izlenecekse xf90 daha mantıklı
    Hocam iste genel Kullanimda Xf9005..Sadece Aksam Tv izlemiyoruz, Genel Kullanimdan bahsettim ben..Hani Q80 direk alinir Xf9005 adini anmam ama Genel anlamda Xf9005 Q70'den bir tik daha iyi..

Hersey siyah seviyesi,yada Blooming degildir hocam..

Xf9005'i gunduzde aksam da sikintisiz izler keyif alirsiniz..Yansima Az..Parlaklik fazla mesela bu gunduz izlemek icin cok onemli birsey...Arada bayagi fark var Q70 ile..Forumda bir arkadas aldigina pisman..Gunduz izleyemiyorum diyor yansima ve parlakligin dusuk olmasindan..Gunduz izlerken Tv karanlik demeye calisiyor aslinda..Keske almasaydim diyor mesela haklida..

Oyun oynanacaksa Q70..Pc baglanacaksa Q70..Hdr film de Parlaklik dusuk,Sdr parlaklik dusuk,gunduz ayna gibi yansima,yani keyif verir mi Bu tv sizce?

Ama Film,Youtube,Netflix,Spor yayini,Gunduz az yansima yani genel anlamda Xf9005 daha iyi...Bir kere Tepe parlakligi ve dogal renk gami ustun..Parlak renk,pastel renk demek göz boyamaktan baska birsey degil aslinda..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Backstreet -- 19 Mayıs 2020; 14:55:38 >

hocam kime göre üstün anlamadım siz kişisel yorum yapıyorsunuz

Max. 8000 TL Bütçe için 55" TV Önerisi

yani akşam kullanılacaksa genelde tv q70r bazı insanları daha mutlu edebilir ben zaten para verip q70r almamda dediğiniz kadarda xf90 nın altında kalan bir model değil dediğim gibi tek eksisi parlaklık ve bir tık daha kötü ekran yansıma ama bloominge katlanamayan çok insan var bu kitle bunları kabullenip q70r alabiliyor forumda çokça örneği mevcut bunlar tercih yani mesela doğal renkleri artı olarak yazmışsınız size göre artı ama bazı kullanıcılar vivid renkleri seviyor kişisel tercihlerden ziyade performansa direk etki eden tercihlerin dışında olan durumlara bakmak lazım parlaklık ekran yansıma input lag siyah performansı vs..

• RNNN kullanıcısına yanıt
    Ekranlanda ki renklerin düzgünlüğü ve ince renk seviyeleri görüntülenmesi..İşte burada fark atıyor...
    Önemli olduğu yer ise: Gölgeler, gökyüzü ve ten tonlarındaki ayrıntılar. HDR içeriği için daha önemli..Diyor Rtings..9.0 - 7.7 puan mesela..Ben sevmiyorum aslında parlak renkleri,pastel renkleri yapmacık geliyor..

Sinemaya gittiğimizde en doğal rengi alırsınız..Sony her zaman buna önem verir,kendisi de film yapımcısı olduğu için..
    Zaten çoğu inceleme de doğal renkler karşılaştırılır...

Ayrıca Tv'yi kutudan çıkardınız kurulum yapıldı..En doğru renk gamını veren Yine xf9005..XF 8.8---Q70R 7.8
    Yani standart konumda izlerseniz..

Kalibrasyon yapıldığında ise yine Q70 den daha iyi...XF 9.5---Q70R 9.2

sizin paylaştığınız resim kaç renk verdiği,gösterebildiği..

İnce ayrıntıda gizli herşey..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Backstreet -- 19 Mayıs 2020; 15:38:32 >

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.