Şimdi Ara

Max 8400₺ sistem tavsiye

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
28
Cevap
0
Favori
775
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Öncelikle Selamun Aleyküm,2.5-3 ay içinde bir sistem toplayacağım ve şimdiden kafamda oturması gerekiyor ki ona göre bütçemi ayırmaya başlıyayım.Bütçem max 8400₺.Ve buna monitörde dahil.Monitöre 800-1100 arası bir monitör işimi görür diye düşünüyorum yani 7500₺ gibi bir fiyata sistem önerilerinizi bekliyorum hiçbir bilgim yok şuan sistemler hakkında kimisi ryzen diyor kimisi intel.Ve bu arada elimde MSI GE70 2QE Apache Pro markalı gaming laptopum var gtx 960m 17.5 ekran.Sistem alırken elimden çıkarmayı düşünüyorum nasıl bir fiyata gider?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• 2500 -3000 arası gider diye düşünüyorum

7500 TL bütçe ile

Ekran Kartı odaklı Maximum FPS;

i5-8400
    b360
    8 GB ram
    1070Tİ

Dengeli upgradeye açık

i7-8600K
    z370
    1070
    Sıvı sogutma
    8GB ram

Fiyat kontrolü yapmadan yazdım. Bütçe kalıyorsa 8+8 Ram yapabilirsin. 1400'e fln 144 HZ monitör alırsın 1080p tmmdır.
  • 16 gb ram toplamiyacak isen giç toplama daha iyi her zaman soyluyorum o kadar para verip 16 gb ram yapmamak neyin kafasi..8 gb ram mi kaldi arkadaş.!!

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İşlemci ; INTEL Core i5-8400 (6/6) fiyatına bak
    Anakart ; B360 yongalı fiyatına bak
    Bellek ; DDR4 8GB 2666Mhz fiyatına bak
    Dahili sabitdisk ; 1TB 7200rpm
    Kasa CORSAIR SPEC-01 Carbide Serisi, Corsair VS Serisi VS600 600W 80+ EU fiyatına bak

Bellek ; 2X8GB=16GB dual bellek

SSD sabitdisk ; 250GB SSD samsung 860 evo

Ekran kartı ; GTX 1080 fiyatına bak

monitör
    https://www.teknobiyotik.com/cevre-birimleri/monitor/viewsonic-27-va2719-2k-smhd-2560x1440-5ms-2xhdmi-dp-siyah-tasarim-monitor.html

https://forum.donanimhaber.com/oyun-monitorunun-yenileme-hizi-hz-ve-tepki-suresi-ms-ne-olmalidir--132521449#134013225

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Münebbih -- 27 Temmuz 2018; 21:16:59 >

• SEHZADE63 S kullanıcısına yanıt
    Böyle her konuya ezbere yorum yapmayı bırakın artık ve yorum yaparken de postların tamamını okuyun. Konu sahibinin gaming laptobu olmasından hareketle FPS odaklı sistem istediğini varsayarak öneri yaptım.

Ekran kartını ön planda tutarak sistem oluşturdum. Daha sonrasında da fiyatları tahminen yazdım bütçe kalıyorsa rami 8+8 yapcaksın dedim. Öncelikli olarak ekran kartını yükselte bildiği kadar yükseltsin. 8 GB Ram onu yerlerde süründürmiyecek. Tekrar eline 400-500 geçincede bi 8 daha ram alır. Ekran kartını her istediğinde satıp değiştirmek çok zor ama Ram 2. plana atılabilecek bir bileşen.

Sırf post atmak için " 16 gb ram toplamiyacak isen giç toplama" yazan adam sistem tavsiyeleri bölümünde ne geziyor anlamıyorum. O kadar para verip yazmakla da bitmiyor. Biraz piyasa takip et artık 7000-8000'ler orta seviye de kalıyor ve mecburen bazı şeyleri ertelemek farklı stratejiler üretmek gerekiyor.

Ama sen kesin 1080'ni boşver 1070Tİ al ama rami 16 yap RAM çok daha önemli ARKADAŞ yazarsın.

• su sekilde iyi bir tavsiye olur agustos da yeni ekran kartları gelme ihtimali yüksek yani

ram power kasa hdd ssd monitör al

yeni intel işlemci ve ankaartlarının çıkma ihtimalide var

illa intel olsun diyorsan bekle ama bence intel yerine amd al daha iyiy çünkü ileriye yönelik
  • g3nj kullanıcısına yanıt
    Önemli olan fps sistem toplamak değil mi önemli olan pc kasmadan şuanki güncelll oyunlardaki 8 gb ramin 90-95% kullandigini varsayarsak sistemi rx 580-1060 yaparsin tavsiyede bulunursun ayrica stok fan dahi kafi olur sivi sogutmaya gerek dahi yok sivi sogutma yerine kule tipi sogutucu daha mantikli...!!! Bence mantikli cvp verememişsin ben dahi drr3 8 gb rami 4 yil önce oyunlarda kapanma ve kasmadan dolayi 8-8 yapip şuan fx işlemciyle kullaniyorum ram demek acmiş oldugun oyunlari yapicagi işevsel programlari beyinde tutup hafizanin bi yerinde kolaylik sağlayip kasmamasini sağlamak...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    Gerçekten tamamen bilgisizce konuşuyorsun seni öncelikle düzeltiyim;

Önemli olan fps sistemi toplamak demişin. 1070Tİ yapılabilecek bütçeye 1060 öner demişin.
    i7-8600K'ya stok fan kafi olur yazmışın. i5-8400 gibi işlemcide bile stok fan yer yer yetersiz kalabilirken OC işlemciye stok fan önermek hayatımda ilk defa duydugum bir şey, Kule tipi dediklerin noctua d15 fln alması lazım oda zaten 500-600 TL civarında sıvı sogutma fiyatında.

Ram olayı oynadığın oyuna ve yaptığın işleme göre değişir. 30 kere söylememe gerek yok ben zaten 8GB yeterlidir diye bir şey yazmadım aksine "FİYATLARI TAHMİNEN YAZDIM BÜTÇEN YETİYORSA 8+8 YAP YAZDIM" iyi oku postu 3, 5 kere oku.

son 4 aydır neredeyse hergün forumda tavsiye yazıyorum. Bütün postlarıma gir tavsiyelerimi gör. Buraya senin gibi yoktan damlayıp "16 gb ram toplamiyacak isen giç toplama" yazmıyoruz. Emek veriyoruz düşünüyoruz. Düz mantık RAM 16 yapalım hadi toplayalım diye sistem toplayanlar benden uzak olsun. Git TV ekonomi takip et, fiyatları bileşenleri takip et. Bazı şeylerden belirli süre fedakarlıklar yapıp dahaiyi sistemlere ulaşmak daha zor olandır. Neyse konu sahibinin konusunu kirletmeyelim yaz bi 16 GB ramlı tavsiye sora 6 ay sonra bir daha laf atmaya uğrarsın.

Öncelikle tavsiyen için teşekkür ederim,”8 GB Ram onu yerlerde süründürmiyecek. Tekrar eline 400-500 geçincede bi 8 daha ram alır.”bu söylediğin şekilde düşünüyordum bende bir sistem toplarken 16gblik ram başka şeylerden kısmamı sağlayacaksa 8gb tercih edip 1-2 ay sonra bir 8 daha alırım diye düşünüyordum.Bir de 144hz monitör fiyatı yüksek geliyor biraz 1100ü geçmicek bi şekilde 75hz ler var onlar yeterli olur sanırım?

• MONSTER14 M kullanıcısına yanıt
    Bütçenin çok az arttırıp gtx1080 ile 144hz monitör almaya çalış bu benim fikrim.

1070 veya 1070ti ekrankarti tercih edersen cogu oyunda 1080pde 144 hzyi zaten geciceksin.

Hepsiburada da aoc 144 hz 1 ms 1200 tl flndi bi.bak istersen. 75 hz de olur da yakisan 144 hz olur

• Tavsiyen için teşekkürler öncelikle, fiyatları topladığımda 9000i geçmiyor bu güzel ve 1080 olması hoşuma gitti.Monitöre baktığımda aklımda hep 1ms algısı vardı okuyunca diğer etkenlerin daha ön planda oldugunu gördüm gerçekten iyi açıklamışsın.

• asko56 kullanıcısına yanıt
    Tavsiyen için teşekkür ederim,illa intel diyemicem çünkü aralarındaki farkı bilmiyorum amd ile ileriye yönelik derken ne kast ettin?

Tavsiyen için teşekkürler,eğer 16gb ram ile başlarsam toplamaya başka şeylerden kısmam gerekicek 1-2 ay sonra yine üstüne bir 8 gb ram alırım diye düşünüyorum.

Tamamdır dediğin gibi yapmaya çalısıcam.

İleriye yönelik derken amd anakartı 2020 ye kadar işlemci ve bios destegi vercek ondan dedim

• Şiddetle özel toplanmış 2.el sistemleri almanızı ya da 2.el piyasısından bileşenleri özenle toplayarak sistemi bir araya getirmenizi öneriyorum. 8400 lira ile şu an 11-12k gibi fiyatlara toplayacağınız sistemleri 2.el olarak bulabilirsiniz ve max 1 yıllık olur. Ben 0 kendşm topladım sonrasında aşırı pişman oldum ve tekrardan 2.el bileşenleri ile sistemimi güçlendirdim hiçbir sıkıntım problemim de yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: g3nj

2500 -3000 arası gider diye düşünüyorum

7500 TL bütçe ile

Ekran Kartı odaklı Maximum FPS;

i5-8400
    b360
    8 GB ram
    1070Tİ

Dengeli upgradeye açık

i7-8600K
    z370
    1070
    Sıvı sogutma
    8GB ram

Fiyat kontrolü yapmadan yazdım. Bütçe kalıyorsa 8+8 Ram yapabilirsin. 1400'e fln 144 HZ monitör alırsın 1080p tmmdır.
    hocam dengeli upgradeye açık yazmışsında herkes bir overclock diyor ben anlamadım overclock hakkında bir bilgim yok yani alsam internette varmıdır şuna şuna bas upgrade olsun diye?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Münebbih

İşlemci ; INTEL Core i5-8400 (6/6) fiyatına bak
    Anakart ; B360 yongalı fiyatına bak
    Bellek ; DDR4 8GB 2666Mhz fiyatına bak
    Dahili sabitdisk ; 1TB 7200rpm
    Kasa CORSAIR SPEC-01 Carbide Serisi, Corsair VS Serisi VS600 600W 80+ EU fiyatına bak

Bellek ; 2X8GB=16GB dual bellek

SSD sabitdisk ; 250GB SSD samsung 860 evo

Ekran kartı ; GTX 1080 fiyatına bak

monitör
    https://www.teknobiyotik.com/cevre-birimleri/monitor/viewsonic-27-va2719-2k-smhd-2560x1440-5ms-2xhdmi-dp-siyah-tasarim-monitor.html

https://forum.donanimhaber.com/oyun-monitorunun-yenileme-hizi-hz-ve-tepki-suresi-ms-ne-olmalidir--132521449#134013225
    hocam bir sorum olacak monitör fiyatı bana pahalı geldi daha ucuz önerme şansınız varmı 100-200tl ucuzlaması bile önemli ekipman açısından ben 2 monitör buldum gibi ama yorumunuzu merak ettim
    -https://www.itopya.com/msi-236-optix-g24c-144hz-1ms-hdmi-dp-dvi-fhd-siyah-curved-gaming-monitor/
    -https://www.incehesap.com/gamepower-gpr24c144-curved-gaming-monitor-fiyati-38643/?gclid=EAIaIQobChMIlfmUrczA3AIVEqqaCh0wpAOKEAQYAiABEgLSffD_BwE

-Daha uygun bir fiyata bu monitör iyi gidermi 1080-1070-1070ti'ya
    --https://www.itopya.com/aoc-245-g2590vxq-vga-dp-2xhdmi-1ms-75hz-freesync-full-hd-gaming-monitor/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MONSTER14 -- 28 Temmuz 2018; 5:11:19 >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.