Şimdi Ara

Maxime Chattam Hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
388
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar Maxime Chattam okumaya başlayacağımda size birkaç soru sormak istiyorum.Sanırım kitapları seri halde

Kötü Ruh
    Karanlığın Soluğu
    Kara Büyü

Bir seri bide

Kaosun Sırları
    Leş
    Gaia Teorisi

bunlarda bir seri.Birde yanılmıyorsam bağımsız olarak Zamanın Kanı diye bir kitabı var.Aydınlatırsanız çok sevinirim.Zamanın Efendisi kitabıda yeni bir seri sanırım.

• Kaosun Sırları, Leş ve Gaia Teorisi üçlemesi gerçek döngüsü temalıdır. Fakat mesajınızdaki ilk üçlemede olduğu gibi karakter, mekan, zaman, olay benzerliği-ortaklığı yoktur. Sıralamasız okunabilir. Zamanın Kanı'nı okurken günümüz kısmında geçen bölümlerde biraz sabırlı olun zira çok sıkıcı, diğer bölümler kendini fazlasıyla okutabiliyor.

Autre Monde serisi var 6 kitaplık(devamı gelir mi bilmiyorum), dilimize çevrileni serinin ilk kitabı Üçlü İttifak.
    Zamanın Efendisi ile başlayan 2 kitaplık bir seri var ve ikinci kitap da henüz çevrilmedi.

Çevirme içinde araya bazen bir bazen de iki yıl koyabilen bir Doğan Kitap var ne yazık ki. Zamanında geç çevrilen J.C.Grange ve Martı'dan geç çevrilen Tess Gerritsen ülkede epey tutunca orijinal dilinden hemen sonra dilimizde de raflarda yerini almaya başladı. Maxime Chattam'da ise süre çok uzun oluyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: iztuzu

Kaosun Sırları, Leş ve Gaia Teorisi üçlemesi gerçek döngüsü temalıdır. Fakat mesajınızdaki ilk üçlemede olduğu gibi karakter, mekan, zaman, olay benzerliği-ortaklığı yoktur. Sıralamasız okunabilir. Zamanın Kanı'nı okurken günümüz kısmında geçen bölümlerde biraz sabırlı olun zira çok sıkıcı, diğer bölümler kendini fazlasıyla okutabiliyor.

Autre Monde serisi var 6 kitaplık(devamı gelir mi bilmiyorum), dilimize çevrileni serinin ilk kitabı Üçlü İttifak.
    Zamanın Efendisi ile başlayan 2 kitaplık bir seri var ve ikinci kitap da henüz çevrilmedi.

Çevirme içinde araya bazen bir bazen de iki yıl koyabilen bir Doğan Kitap var ne yazık ki. Zamanında geç çevrilen J.C.Grange ve Martı'dan geç çevrilen Tess Gerritsen ülkede epey tutunca orijinal dilinden hemen sonra dilimizde de raflarda yerini almaya başladı. Maxime Chattam'da ise süre çok uzun oluyor.

Açıklamanız için teşekkür ederim elimde leş ve zamanın efendisi var tamda zamanın efendisi kitabının serisindeki diğer kitabı araştırıyordum çevriliyormu diye bir sonuç bulamadım ben açıkcası doğan kitap'ı seviyorum kaliteli ve iyi çevirisi oluyor bu arada autre monde serisi fantastik bir seri olduğundan sanırım doğan kitap kendi yerine alt kuruluşu olan dex e vermiş.Zamanın Efendisi'nin devam kitabını yine doğan kitap mı çevirecek peki?

• quote:

Orijinalden alıntı: timmydncn

quote:

Orijinalden alıntı: iztuzu

Kaosun Sırları, Leş ve Gaia Teorisi üçlemesi gerçek döngüsü temalıdır. Fakat mesajınızdaki ilk üçlemede olduğu gibi karakter, mekan, zaman, olay benzerliği-ortaklığı yoktur. Sıralamasız okunabilir. Zamanın Kanı'nı okurken günümüz kısmında geçen bölümlerde biraz sabırlı olun zira çok sıkıcı, diğer bölümler kendini fazlasıyla okutabiliyor.

Açıklamanız için teşekkür ederim elimde leş ve zamanın efendisi var tamda zamanın efendisi kitabının serisindeki diğer kitabı araştırıyordum çevriliyormu diye bir sonuç bulamadım ben açıkcası doğan kitap'ı seviyorum kaliteli ve iyi çevirisi oluyor bu arada autre monde serisi fantastik bir seri olduğundan sanırım doğan kitap kendi yerine alt kuruluşu olan dex e vermiş.Zamanın Efendisi'nin devam kitabını yine doğan kitap mı çevirecek peki?

Doğan Kitap matbu ve çevirmenleriyle oldukça kakiteli. Benim değindiğim husus ayrı. M. Chattan kitapları geç çevriliyor. A. Monde serisinin ilk kitabı 2012'de çevrildi yanlışım yoksa. Aradan 1.5- 2 yıl geçti devamı henüz yok.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• iztuzu kullanıcısına yanıt
    Evet haklısınız ama tutunca peşi sıra çevrilmeye başladı olmayan kitaplarda çevrilir a monde serisini bence dex çevirmeye devam eder ilk kitap onlardan çıkmıştı fantastik bir seri olduğu için doğan alt kuruluşuna vermiş olabilir o kitabı.Umarım seri kitapları doğan çevirir çünkü tess gerritsen in rizzoli&isles serisini 2 yayınevi çevirdi pekde hoş olmadı bence.
  • quote:

Orijinalden alıntı: timmydncn

Evet haklısınız ama tutunca peşi sıra çevrilmeye başladı olmayan kitaplarda çevrilir a monde serisini bence dex çevirmeye devam eder ilk kitap onlardan çıkmıştı fantastik bir seri olduğu için doğan alt kuruluşuna vermiş olabilir o kitabı.Umarım seri kitapları doğan çevirir çünkü tess gerritsen in rizzoli&isles serisini 2 yayınevi çevirdi pekde hoş olmadı bence.

Rizzoli&Isles' de 2 yayınevi de başarılıydı Çırak hariç.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Edgar Allan Poe Bütün Hikayeleri
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.