Şimdi Ara

Maximum Kalitede Video İzleme(MADVR-MPCVideoRenderer-MPC-LAV(GPU)) (31. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
878
Cevap
94
Favori
86.269
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2930313233
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    4k hdr UHD 4K remux filmi pc'de izlemek için gtx960 maxvell mimarisine sahip (hevc) codec h.265 destekli ekran kartı fazlası ile yeterki bende bunu kullanıyorum ,bendeki gtx960 2gb hdmı:2.0.. size kısaca şöyle anlatayım bknz: 4k tv'niz varsa 4ktv'ler hdmı 2.0 ile gelir, bu olay 4k 60hz demek, piyasada 4k 60 hz ekran kartları hdmı 2.0 sürüme sahip olması lazım, diğerleri 4k 30hz verir oda hdmı 1.4 sürüme sahip ekran kartları .mesela gtx960'da 3840x2160p 60hz masaüstü görüntüsü tam alıyorsunuz

öyle bir karta milyar vermek gereksiz,, ha oyun oynarım derseniz o çok ayrı konu ..ben ekran kartını arkadaştan aldım 400tl 'ye + işlemci'de düşük olsa hiç bir önemi yok çünkü dxva yani donanımsal hzılandırma gpu iişliyor görüntüyü yani kart çözüyor, size 100 liralık işlemcide yeter ,en azından i5 1.nesil yeterde artar, ben amd Athlon II x4 620 işlemci kullanıyorum piyasası 70 tl'en baba bitratesi olan 4k 60 fps hdr demoda işlemci %10'u geçmedi..ha 1080p'leri upscale olayıda sakın 1080p yi 4k'ya çıkarıyor ahan 4k oldu diye aldanma adı üstünde upscale..bu arada videoya bakın adam gtx960 ile paşa paşa 4K HEVC 10bit oynatıyor hemde benim sistem ile aynı

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• peyno kullanıcısına yanıt
    Whatsup numaranı yaz pm den

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: MERNEPTAH

4k hdr UHD 4K remux filmi pc'de izlemek için gtx960 maxvell mimarisine sahip (hevc) codec h.265 destekli ekran kartı fazlası ile yeterki bende bunu kullanıyorum ,bendeki gtx960 2gb hdmı:2.0.. size kısaca şöyle anlatayım bknz: 4k tv'niz varsa 4ktv'ler hdmı 2.0 ile gelir, bu olay 4k 60hz demek, piyasada 4k 60 hz ekran kartları hdmı 2.0 sürüme sahip olması lazım, diğerleri 4k 30hz verir oda hdmı 1.4 sürüme sahip ekran kartları .mesela gtx960'da 3840x2160p 60hz masaüstü görüntüsü tam alıyorsunuz

öyle bir karta milyar vermek gereksiz,, ha oyun oynarım derseniz o çok ayrı konu ..ben ekran kartını arkadaştan aldım 400tl 'ye + işlemci'de düşük olsa hiç bir önemi yok çünkü dxva yani donanımsal hzılandırma gpu iişliyor görüntüyü yani kart çözüyor, size 100 liralık işlemcide yeter ,en azından i5 1.nesil yeterde artar, ben amd Athlon II x4 620 işlemci kullanıyorum piyasası 70 tl'en baba bitratesi olan 4k 60 fps hdr demoda işlemci %10'u geçmedi..ha 1080p'leri upscale olayıda sakın 1080p yi 4k'ya çıkarıyor ahan 4k oldu diye aldanma adı üstünde upscale..bu arada videoya bakın adam gtx960 ile paşa paşa 4K HEVC 10bit oynatıyor hemde benim sistem ile aynı

1080 bi film mi 4k ekranda ngu olarak açıp ctrl j yapıp ekran görüntüsü alirmisin görelim bi boyunun ölçüsü nu sizin kartın

Bakalım biz boş yere 4000 5000 tl ye ekran kartı mi alıyoruz

:))

• quote:

Orijinalden alıntı: eraycelik80

quote:

1080 bi film mi 4k ekranda ngu olarak açıp ctrl j yapıp ekran görüntüsü alirmisin görelim bi boyunun ölçüsü nu sizin kartın

şiii sakin sakin bu ne hiddet,evet upscale diyoruz biz bu olaya yani 1080p kaynağa filtre koyarak ekran kartı yardımı ile ana kaynak verisine müdahale edip 4k'ya çıkarmak aslında bir bakıma güzel şöyle yer sıkıntısı olanlar 1080ti alsın 1080p remux yada rip'i madvr ile NGU seçsin 4k izlemiş olsun ..amaç 4k remux izlemekse öyle gidip 1080ti ekran kartı alim yok i7 son nesil işlemci alim vs bunlar yemez ama eğer 1080p yi 4k ya upscale olayında sonuna kadar senleyim ama 4k remux gibi kalite beklenemez tam tersini dersen ben katılmıycam sana bilesin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MERNEPTAH -- 5 Mart 2018; 17:53:9 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• quote:

quote:

quote:

şiii sakin sakin bu ne hiddet,evet upscale diyoruz biz bu olaya yani 1080p kaynağa filtre koyarak ekran kartı yardımı ile ana kaynak verisine müdahale edip 4k'ya çıkarmak aslında bir bakıma güzel şöyle yer sıkıntısı olanlar 1080ti alsın 180p remux yada rip'i madvr ile NGU seçsin 4k izlemiş olsun ..amaç 4k remux izlemekse öyle gidip 1080ti ekran kartı alim yok i7 son nesil işlemci alim vs bunlar yemez ama eğer 1080p yi 4k ya upscale olayında sonuna kadar senleyim ama 4l remux gibi kalite beklenemez tam tersini dersen ben katılmıycam sana bilesin

Himmmm cok guzelll

• Android için benzer şekilde videoları filtreler ile iyileştirme ve ince ayarlar yapılabilecek bir uygulama var mıdır?
    Android Tv box ta kullanmak istiyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: rain_man

Android için benzer şekilde videoları filtreler ile iyileştirme ve ince ayarlar yapılabilecek bir uygulama var mıdır?
    Android Tv box ta kullanmak istiyorum.

Yok

• Android için benzer şekilde videoları filtreler ile iyileştirme ve ince ayarlar yapılabilecek bir uygulama var mıdır?
    Uygulamayı Android Tv box ta kullanmak istiyorum.
  • Merhaba MPC madvr kurulumu yaptım ve m2ts ya da mkv dosyalarını açtığım zaman filmin sesini sadece AVR den kısabiliyorum,Media player classic yani MPCde ses kontrol edemiyorum,Mpcden sesi açsamda kapasamda seste bi değişme olmuyor,AVR dts hdmaster ve dolby True Hd sesleri çözüyor o konuda bir problem yok fakat sadece amfiden sesi kısıp açabiliyorum,acaba MPCden ses çubuğunu nasıl kontrol edebilirim,bu arada AVR devrede olmadıgı zaman sadece dvi dan monitorle izledigim zaman mpcde mkv ve m2ts doslarındaki sesi kontrol edebiliyorum ama AVR devreye girince yukarıdaki durum meydana geliyor avr pcye hdmi ile bağlı ekran kartım cpu 3770K ya ait İntel hd4000.Başka bi playerda AVR açıkken playerdan seesi kontrol edeibliyorum ama mpcde kontrol edemedim.Herhangi yapmam gereken bi ayar var mı?
  • MERNEPTAH kullanıcısına yanıt
    Arkadaslar laptobu tvye bagliyorum. Normalde tvye taktigim Usbde hdr olarak gorunen film hdmi ile bagkaban laptopda SDR olaeak gorunuyor bunun cozumu nedir ? Nasil hdr sinyal gonderebiliriz ?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Periah

Arkadaslar laptobu tvye bagliyorum. Normalde tvye taktigim Usbde hdr olarak gorunen film hdmi ile bagkaban laptopda SDR olaeak gorunuyor bunun cozumu nedir ? Nasil hdr sinyal gonderebiliriz ?

Laptop ekranı hdr mi ki

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Periah

Laptop ekranı hdr mi ki

Hayır değilse tv ye mi yansıtmak mevzu

Eğer öyle ise madvr kullanmanız lazim

• quote:

Orijinalden alıntı: yellowsouth

Merhaba MPC madvr kurulumu yaptım ve m2ts ya da mkv dosyalarını açtığım zaman filmin sesini sadece AVR den kısabiliyorum,Media player classic yani MPCde ses kontrol edemiyorum,Mpcden sesi açsamda kapasamda seste bi değişme olmuyor,AVR dts hdmaster ve dolby True Hd sesleri çözüyor o konuda bir problem yok fakat sadece amfiden sesi kısıp açabiliyorum,acaba MPCden ses çubuğunu nasıl kontrol edebilirim,bu arada AVR devrede olmadıgı zaman sadece dvi dan monitorle izledigim zaman mpcde mkv ve m2ts doslarındaki sesi kontrol edebiliyorum ama AVR devreye girince yukarıdaki durum meydana geliyor avr pcye hdmi ile bağlı ekran kartım cpu 3770K ya ait İntel hd4000.Başka bi playerda AVR açıkken playerdan seesi kontrol edeibliyorum ama mpcde kontrol edemedim.Herhangi yapmam gereken bi ayar var mı?

Avr ye sesi pc den bitstream gönderdiğiniz icin yanı paket gidiyor program müdahale etmiyor bu sebeple ya pc de çözdürüp göndereceksiniz ya avr den ses ayarı yapacaksınız

Pc ye çözdürürseniz ekran Dts hd ma gibi yazılar çıkmayacak

• eraycelik80 E kullanıcısına yanıt
    Nasil yapacagimiza dair bir link var mi acaba ?

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: yellowsouth

Merhaba MPC madvr kurulumu yaptım ve m2ts ya da mkv dosyalarını açtığım zaman filmin sesini sadece AVR den kısabiliyorum,Media player classic yani MPCde ses kontrol edemiyorum,Mpcden sesi açsamda kapasamda seste bi değişme olmuyor,AVR dts hdmaster ve dolby True Hd sesleri çözüyor o konuda bir problem yok fakat sadece amfiden sesi kısıp açabiliyorum,acaba MPCden ses çubuğunu nasıl kontrol edebilirim,bu arada AVR devrede olmadıgı zaman sadece dvi dan monitorle izledigim zaman mpcde mkv ve m2ts doslarındaki sesi kontrol edebiliyorum ama AVR devreye girince yukarıdaki durum meydana geliyor avr pcye hdmi ile bağlı ekran kartım cpu 3770K ya ait İntel hd4000.Başka bi playerda AVR açıkken playerdan seesi kontrol edeibliyorum ama mpcde kontrol edemedim.Herhangi yapmam gereken bi ayar var mı?

Avr ye sesi pc den bitstream gönderdiğiniz icin yanı paket gidiyor program müdahale etmiyor bu sebeple ya pc de çözdürüp göndereceksiniz ya avr den ses ayarı yapacaksınız

Pc ye çözdürürseniz ekran Dts hd ma gibi yazılar çıkmayacak

Cevabınız için çok teşekkür ederim,hayırlı kandiller dilerim.
    İlk avr cihazım oldugu için tecrübem yok bu konuda.Avr ye sesi çözdürmeyi tercih ederim,zaten pcye çözdürmek istemiyorum.Splash pro playerda aynı şekilde pc den bistream olarak gönderdiğimde avrde dts hd ma yazısı çıkıyor fakat sonradan farkettim splash prodaki sesi ya tam olarak kapatıyor ya da açıyor yani sesi alçaltma yükseltme işe yaramıyor,o zaman bu şekilde kullanmak durumundayım.Mpcde seside mute yapamıyorum.DENON X2000 AVR sahibiyim,hd4000 AVR ye hdmi in ile bağlı,AVR hdmi out tanda projeksiyona bağlı,monitörüm hd4000e dvidan bağlı,şöyle bi sorunum var,hd4000 driverını yükledim,önceki driverda sorunum yoktu,yani AVR açıkken projeksiyon kapalı da olsa monitorden film açtıgımda avrmi kullanıyordum fakat son driverdan sonra avryi acar açmaz monitor sinyal gidiyor,projeksiyonu açmak zorunda kalıyorum sadece monitor acıkken avryi kullanamıyorum,projeksiyon açıkken iki ekran ararsında geçişte yaptım onceki gibi,projeksiyon açıkken monitore gectigimde monitorde o zaman müzikte dinleyebiliyorum sorun yok ama projeksiyon kapalı oldugu zaman AVRyi actıgım zaman monitordeki ekran sinyali gidiyor,Hatta dvidan bağlı monitor ana ekran gibi görünüyor fakat ana ekran tıklı kısım silinik yazılmış müdahale edemiyorum.Windows 10 kullanıyorum bununla ilgili bi sorunla karşılaştınız mı?

• merhabalar arkadaşlar, i3-4150 işlemci, 8gbram, gtx760 gpu lu bir htpc kasam var ve onu bağladığım sony xe9005 4k tv ile beraber kullanıyorum. torrentten 4k film çekip daum potplayer ile izliyorum. seyir keyfi bence yeterli ama çok fark ettireceğini düşündüğünüz bir iyileştirme yapmamı önerir misiniz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: funnyhow

merhabalar arkadaşlar, i3-4150 işlemci, 8gbram, gtx760 gpu lu bir htpc kasam var ve onu bağladığım sony xe9005 4k tv ile beraber kullanıyorum. torrentten 4k film çekip daum potplayer ile izliyorum. seyir keyfi bence yeterli ama çok fark ettireceğini düşündüğünüz bir iyileştirme yapmamı önerir misiniz?
    mpc ve daha iyi bir ekran kartı en az nvidia 1060
  • aykutx kullanıcısına yanıt
    dikkate aldım hocam teşekkürler
  • arkadaşlar ne mpc de ne mpc-be de madvr yi bir türlü kurmayı beceremedim varmı detaylı olarak anlatacak birisi
  • Arkadaşlar Merhaba,
    Bu konu biraz ilgisiz kalmış ancak merak ettiğim bir şey var ve cevabını bulamıyorum.

Örnek vererek ilerleyeceğim,

Elimde 45-50 GB'lık filmler var. HDR ve 4K.
    Bunu harici hard diskin içine atıp USB ile 4K TV'ye bağladığımızda TV çok güzel akıcı bir şekilde oynatıyor. TV zaten AVR'a bağlı. Gerçek bir sinema şöleni yaşıyoruz. Film karelerinde herhangi bir atlama zıplama yaşanmadan izleniyor.

Ancak GTX770 ekran kartından TV'ye HDMI ile bağlantı yaptığımızda aynı film TV'deki kadar akıcı değil ve FPS atlaması yaşanıyor. Neden gerçek HZ değerini alamıyorum. Sonuçta kullandığım pc öyle basit zayıf bir pc değil. Ancak TV'nin işlemcisi çatır çutur filmleri oynatıyor.

Bunu bir kaç kez denedim ve aynı şey oldu. Aklımda HTPC kurup salona taşımak vardı ama şuan da şüphelerim var.
    Konu ile ilgili yardımcı olacak biri var mı ?
  • 
Sayfa: önceki 2930313233
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.