Şimdi Ara

Maximum Kalitede Video İzleme(MADVR-MPCVideoRenderer-MPC-LAV(GPU)) (44. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
878
Cevap
94
Favori
86.015
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4041424344
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Aynı şekilde ben de katılıyorum. Soundbardan Atmos ses alabilmek için pc den hdmi ile görüntü aktarıyorum tv'ye. Ancak gel gör ki görüntü Tv'den harddiskten oynatılan medya kadar başarılı değil. Oynatımda akıcılıkta bir sıkıntı yok ama renkler daha soluk. Bu duruma bir çözüm ararken burada buldum kendimi  

@Bersance

• atom-karınca A kullanıcısına yanıt

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CeNTiLMeN -- 24 Aralık 2021; 16:39:24 >

• programı çalıştırınca hdr çözüyor ama hdr + ve dolby vision çözmüyor bunu nasıl halde bilirim.

• video, filtre vs işinden pek anlamam görüntü kalitesini nasıl arttırabilirim. bir üye madvr konu linki yollamış 3000 sayfa :) son sayfalarda hep dxva2 konuşulmuş. günümüzde ne kullanılıyor ?

• kerimcem K kullanıcısına yanıt

usta mpv playeri kursak, sen hazır conf dosyalarını paylaşsan, bizde gerekli klasörlere atsak olmaz mı? böyle detaylarla boğuşmadan kurup kullanabilir miyiz? portable tarzı yani

• Konu tarihi eser olmuş galiba, yakın zamanda oyun bilgisayarı toplayacağım İnşallah, güncel ayarların olduğu bir kaynak önerecek var mı?

• Iconium_C.T.D I kullanıcısına yanıt

Çok kasmaya gerek yok.

Potplayer yükle, next next..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Elinize sağlık hocam

• Artı olarak potplayer de simultane çeviri özelliği de var. Hatta biraz uğraş ile çeviri motoru olarak deepl de kurulabiliyor.

• sasuta kullanıcısına yanıt

Deepl nasıl kuruluyor.

• artık bunun yerini mpv aldı çok daha gelişmiş vulkan desteği filanda var nette örnek config dosyaları dolu.

yine tabi çok acemi işi değil.

linux gibi istediğiniz gibi özelleşebilir herşeyine kadar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 13 Ekim 2024; 19:48:16 >
  • mpv de var bende ama hala madvr ile izliyorum. 1080p filmleri 4K tv de izliyorsanız madvr nin upscale kalitesi cok iyi.

• eca2424 kullanıcısına yanıt

Yanlış hatırlamıyorsam deeply pro üyelik sahibi olman gerekiyor api vs oluşturman lazım. Nette arar ve biraz kurcalarsan çözersin galiba. Benim pro üyeliğim olmadığı için ben kuramamıştım. Ama google translate ile de ana konu gayet anlaşılabilir oluyor.

• Arkadaşlar Asus'un PG32UCDM marka monitörünü satın aldım, monitörde Dolby Vision desteği var.
    Hem deniyeyim dedim hemde HDR arşiv yapmak için araştırmaya girdim. Aklıma takılan birşey var ama,
    Malum yerlerde ki filmler kafamı karıştırdı,
    Şimdi The Matrix filmini ele alırsak Hem Remux versiyonu var hemde kırpılmış Versiyonu var. Remux olan 52gb diğeri 25gb civarı. 25gb olanda Dolby Vision ibaresi var diğerinde Dolby Vision yazmıyor onu anlamadım. Görselleri paylaşıyorum bilen arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim yada bilgilendirirse.

Bu 52gb olan remux versiyon

Bu da 25gb kırpılmış hali, ama bunda Dolby Vision ibaresi var, şimdi ben arşivi hangisinden yapayım.

Bu arada arşivi tv değil pc'den izliycem o yüzden K-lite codec pack madvr ile mi açıcam ikisini de madvr ile açınca Dolby Vision olarak izlemiş olacakmıyım??

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Lion_Army kullanıcısına yanıt

Şimdi olay şu şekilde oluyor. Remux dediğimiz şey, bluray diskin rip edilmiş ve mkv formatına dönüştürülmüş hali oluyor. Eğer bluray diskte dolby vision yoksa, hdr vardır o da yoksa sdr. Bu remuxun geldiği kaynakta sadece hdr varmış, o yüzden dolby vision yok remuxta. Ama web-dl olan dolby vision desteği sağlayan bir kaynaktan alınmış. Örneğin itunes, amazon vs. Bu yüzden de onda dolby vision desteği var. Bu yüzden dolby vision destekli monitör de web-dl olanı izlemek mantıklı olacaktır. Bazı hybrid veya direkt kaynağında dolby vision desteği olan disklerden elde edilmiş remuxlar da bulabilirsiniz. Bunları genelde özel torrent sitelerinde bulursunuz. Onların içine web-dl içeriğinden alınan dolby vision eklenerek, her şeyin en iyisi sağlanmaya çalışılıyor. Mediainfo içeriğinde hdr profile kısmında gözüken özellikler size elinizdeki dosyanın hangi görüntü biçiminde olduğunu söyler. Bunun haricinde bt-2020 hdryi, bt-709 da sdr içeriği temsil eder. İndirdiğiniz sıradan 1080p dosyanın içeriğinde bt-709 ibaresini görmenizin sebebi de bundan gelir. İsterseniz örnek olması açısından, bu filmin dolby vision destekli remux versiyonunu da özelden paylaşabilirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tigrela -- 21 Kasım 2024; 14:7:41 >

• Tigrela kullanıcısına yanıt

Özelden sizi bu konuda biraz rahatsız edicem hocam :) Daha detaylı şekilde anlatayım size orada.

• Lion_Army kullanıcısına yanıt

Özel mesajınıza bakacağım fakat sms doğrulaması sorunu yaşıyorum, desteğe talep oluşturdum. Düzelince, bakabilirim hocam.

• Tigrela kullanıcısına yanıt
    Tamamdır hocam uzunca yazdım baya :) görüş ve yardımlarını bekliyorum, Teşekkür Ederim

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 4041424344
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.