Elimde marantz sr6011 avr, heco victa prime 702 kuleler var, müziği bu sistemde pure modunda dinliyorum ve gayet memnunum. Stereo bir amfiyi sisteme eklersem, gündüz ve gece kadar fark yaratabilir mi bunu merak ediyorum. Max bütcem 20k bas delisi değilim, temiz ayrıntılı olsun yeter benim için. teşekkür ederim şimdiden.
Selamlar, ikinci el bir marantz sr6011 aldıktan sonra, ağ üzerinde paylaşılan müzik dosyalarımı (flac,wav) direkt olarak amfiden dinlemek istedim. İlk etapta, Marantz'ın kendi menüsü üzerinden ağdaki dosyaları çalmaya çalıştım. Dosyalar arasında gezmek, ileri geri hareket vs, kumanda ile oldukça sıkıntılı oldu. Bazen bağlantı kesildiği oldu vs. Sonrasında ise yeni bir çözüm buldum, kullanmak isteyenler için paylaşmak istiyorum.
Benim müzik arşivim Zidoo x9s üzerinde bağlı olan hdd içerisinde.
- Öncelikle Zidoo x9s üzerine DLNAServer isimli programı kurarak, programa müzik dosyalarının olduğu klasörleri işaretliyerek serveri çalıştırıyoruz. Bu program dlna üzerinden dosyaları paylaşıyor.
- Android tabanlı telefon yada tablete, BubbleUPnP for DLNA/Chromecast isimli programı kuruyoruz. Renderer olarak amfimizi seçiyoruz, kaynak olarak ta 1. maddede paylaştığımız klasörler görüntülenecek. İşlem bu kadar.
Şarkıyı BubbleUPnP for DLNA/Chromecast üzerinde çalmaya başladığınızda, amfi sanki ağdan müzik çalıyormuş gibi davranıyor ve doğrudan flac dosyasını kendisi çözüyor. Amfiye usb ile hdd yada usb bellek bağlamak zorunda kalmıyorsunuz. Albüm resimleri, playlist oluşturma gibi görsel ve uygulama güzellikleri yanında, telefonun ses açma kapatma tuşu ile amfinin sesini de arttırıp azaltabiliyorsunuz. Benim için oldukça pratik oldu umarım işinizi görür belki de bildiğiniz şeylerdi bilmiyorum.
Selamlar Yeni bir lenovo tablet aldım freedos, cihazı açtığımda efi pxe 0 for ipv6 boot failed yazısını görüyorum. Çözüm için çok araştırma yaptım uefi legacy değişimi öneriliyor ama bios boot ekranında sadece usb ve lan'dan boot menüleri var ssd'yi görmüyor. Ssd sadece info ekranında görünüyor ne yapmam lazım anlayamadım.
Selamlar, Zidoo X9S ile Marantz sr6011 hdmi ile bağlı, iki cihaz da aynı kablosuz ağ üzerinde, X9S'in üstünde bağlı olan hdd'de flac arşivim mevcut. Ben tecrübe etmedim ancak, bir kullanıcı medya player - avr bağlantısıyla müzik dinleme ile AVR'ye bağlı usb üzerinden müzik dinleme arasında kalite farkı olduğundan bahsetmiş, haliyle mantıklı. Ben ise usb ile uğraşmak istemiyorum. Medya player üzerinde bağlı hdd'yi dlna server ile paylaşıma açıp, AVR üzerinden flac parçaları ağdan dinleyebiliyorum. Burda sorum şu, dlna server ile paylaşılan flac ile usb üzerinden avr'den dinlenen flac arasında kalite farkı oluşur mu?
Selamlar, sehpanın üstündeki medya oynatıcı, harici hdd kutusu, soğutucular, usb coklayicilar vs iğrenç bir kablo çöplüğü ve görüntü oluşturuyordu, elimde 4mm kontraplak bulunmaktaydı, oğluma garaj/pist yapmıştım ondan arta kalan plakaları değerlendireyim dedim. Herseyi icine doldurdum. Sağda solda duran hddlerimi de koydum. Görüntü kirliliğinden kurtuldum ;)
Ev sinema için sub önerisi
Heco victa prime 702, 202 ve aurora 30 aldım, elimde s21w var ve haliyle yetersiz, sub olarak ne yakışır acaba, apartman dairesinde yaşıyorum ve salon 27m2 civarı. 2. el yada 0 olabilir.
Elektriğin kendiliğinden gelmesi
Selamlar, dün 14:00 civarı ben evde yokken, eşim fırını kullandıktan 1 saat sonra elektriklerin kesildiğini telefonla bildirdi, 17:00 civarı eve geldiğimde sitenin elektriği var olmasına rağmen dairemde elektrik yoktu, dairedeki şarteller yukarıdaydı, binanın bodrumundaki ana şartellere baktığımda ikisi de inmiş durumdaydı açınca elektrikler geldi. 19:00 sularında led avizede ışık anlık git gel yapmaya başladı, bir süre sonra ise elektrikler kesildi tv kapandı, sonra yeniden geldi. Aradan yarım saat geçtikten sonra tekrardan avizeler anlık kesinti yapmaya başladı ve dairede komple elektrik gitti, tekrardan sigorta kontrolü yaptım hepsi yukardaydı, bodrum kata gittiğimde ordaki şartellerde yukardaydı tekrar indirip yukarı pozisyona geçirdiğimde evin yarısının elektriği geldi. mutfağın lambası ve bir duvarında, 2 yatak odasında ve banyoda elektrik varken, salon, oturma odası, mutfağın fırın, buzdolabı, bulaşık makinası bağlı olan kısmındaki duvarda elektrik yoktu. Bir süre sonra uzandığım için uyumuş kalmışım, 23.30 civarı uyandım, kalktığımda tvnin ışığı yanıyordu, dairenin tüm elektriği kendiliğinden geri gelmişti. Acaba sorun ne olabilir.
Max 20k projeksiyon tavsiyesi
Selamlar arkadaşlar, evimin salonunda ağırlıklı film izlemek mümkünse kısmen oyun için projeksiyon almak istiyorum. Şu anda 55inc tv var filmleri ordan izliyorum, içeriklerim 4k hdr, sistem zidoo x9s, pioneer avr, salonun kenarında bulunan konsolun üzerinde çalıştırmayı düşünüyorum evde iki tane canavar var ortalık yerde durursa iki günde halletme ihtimalleri yüksek. İlk projeksiyonum olacak, perde almayı da düşünüyorum. Tavsiyelerinize açığım teşekkür ederim şimdiden.
Samsung tv benekli ekran
|
077e5527ff481cbe86199ac0f6f2dcacA.gif |
Son Giriş: geçen hafta
Son Mesaj Zamanı: 3 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 623
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 12.971 (Bu ay: 104)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 132 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Donanım / Hardware