Şimdi Ara

Network özellikli amfilerde ağdan müzik oynatma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2
Cevap
0
Favori
601
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selamlar, ikinci el bir marantz sr6011 aldıktan sonra, ağ üzerinde paylaşılan müzik dosyalarımı (flac,wav) direkt olarak amfiden dinlemek istedim. İlk etapta, Marantz'ın kendi menüsü üzerinden ağdaki dosyaları çalmaya çalıştım. Dosyalar arasında gezmek, ileri geri hareket vs, kumanda ile oldukça sıkıntılı oldu. Bazen bağlantı kesildiği oldu vs. Sonrasında ise yeni bir çözüm buldum, kullanmak isteyenler için paylaşmak istiyorum.

Benim müzik arşivim Zidoo x9s üzerinde bağlı olan hdd içerisinde.

1. Öncelikle Zidoo x9s üzerine DLNAServer isimli programı kurarak, programa müzik dosyalarının olduğu klasörleri işaretliyerek serveri çalıştırıyoruz. Bu program dlna üzerinden dosyaları paylaşıyor.
    2. Android tabanlı telefon yada tablete, BubbleUPnP for DLNA/Chromecast isimli programı kuruyoruz. Renderer olarak amfimizi seçiyoruz, kaynak olarak ta 1. maddede paylaştığımız klasörler görüntülenecek. İşlem bu kadar.

Şarkıyı BubbleUPnP for DLNA/Chromecast üzerinde çalmaya başladığınızda, amfi sanki ağdan müzik çalıyormuş gibi davranıyor ve doğrudan flac dosyasını kendisi çözüyor. Amfiye usb ile hdd yada usb bellek bağlamak zorunda kalmıyorsunuz. Albüm resimleri, playlist oluşturma gibi görsel ve uygulama güzellikleri yanında, telefonun ses açma kapatma tuşu ile amfinin sesini de arttırıp azaltabiliyorsunuz. Benim için oldukça pratik oldu umarım işinizi görür belki de bildiğiniz şeylerdi bilmiyorum.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.