Merhaba arkadaşlar; İki hafta önce Darty'den maxtor 500 GB harici harddisk aldım. Tüm yedeklerimi içine attım. O günden sonra bir iki defa kullandım. Ancak bugün baktığımda dııt dıııt seleri alıyorum. XP harddiski görmüyor. Seagate destek sayfası pek faydalı olmadı. Ankaradaki yetkili servislerin telefonları yanlış. Son çare sizlere sorayım dedim.
repsn
Dıt sesi arka arkaya 3 kere mi çalıyor? kısa kısa?Eğer öyle ise ben geçenlerde bir tane 320gb. Wd' i çöpe attım da
< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
dııt dııt sesi devamlı geliyor. Sanırım ben de çöpe atacağım. Umudum yok bu diskten. Yaw taksitle 90 TL'ye aldım. ilk taksiti ödedim. Esas koyan şey; kullanmadığım ürünün taksitini ödemeye devam edeceğim.
Ne alakası var.Garantili ürün değil mi? Gönderirisin servise verirler yenisini ama acele etme bu kadar.Şu konuyu detaylı bir konuşalım.. Ben işteyim akşam evden daha ayrıntılı yardımcı olmaya çalışırım.
Benim hariciyide masaüstüne taktığım zaman seri bir şekilde dııt dııt sesi devamlı geliyor fakat laptopta sorunsuz çalışıyor.Başka pcde deneme imkanın varsa dene istersen bende ilk başta sorun hdd'de sanmıştım fakat değilmiş.
Başka bir bilgisayarda deneme yapınız USB kablosunda sorun olabilir. Farklı bir usb aygıtın usb kablosu ile denem yapınız..
Şİmdi farklı bir usb ile denedim yine görmedi ve yine dııt dııt sesleri geliyor. Usb kablosunu takmayıp sadece güç kablosunu taksam da aynı ses geliyor. Ürün garantili de Türkiye'deki garanti sistemini bilirsiniz. Varsayılan hata kullanıcı hatasıdır. Kullanıcı hatası olmadığına kırk dereden su getirince inanırlar. O da küçük ihtimal!!
kardeş benwww.notebooktamirmerkezi.com.tr diye bir adrese mesaj attım harddiski gönderin yaparız dediler fiyat hakkında en ufak bir bilgi vermiyorlar:( dosyaların çok önemliyse disklerde zarar yoksa belki dosyalar zarar görmeden tamir edebilirler.ama tamir ederlerse harddisk garanti dışı kalır.dosyalarından vazgeçebileceksen aldığın yere götürürsen onlar servise gönderir. benim harddiski garantiye almadılar mecbur tamir ettirecem kısmet:(
Kardeş son olarak haddiski aldığım mağaza olan Darty'ye verdim. İçindeki bilgilerden umudu kestim artık. SAğlam gelirse ne ala. Verdiğin adresi inceledim. Ciddi bir firmaya benziyor. Bende arıza bir iki değil ki. Bir de Acer 5520G dizüstü var. Onun için verdiğin adresi takip edicem. Saolasın.
ürünleriniz garantiliyse başka firmalara para vermeyin... önce garantiye gönderin.
maxtor external diskin içinde sagate hdd vardır,, dolayısıyla arızalı seridir (ST3500320AS modeli). yani bilgisayar görmez oluyor. düzeltme yöntemleri var ben o şekilde yaptım. sonra firmware sini güncelledim şimdi sorunsuz.
Aynı Sorun Bende de Var Arkadaşlar İçinde 250 Gb Arşivim Vardı Üzerine Soğuk Su yu da İçtim Garantiye Göndersek Yapılabilir Mi ?
quote:
Orijinalden alıntı: Giuly
Aynı Sorun Bende de Var Arkadaşlar İçinde 250 Gb Arşivim Vardı Üzerine Soğuk Su yu da İçtim Garantiye Göndersek Yapılabilir Mi ?
veriyi kurtarmazlar dostum sadece diski değiştirirler..
Verilerin Üstüne Soğuk Su İçtim.Büyük İhtimalle Değişim Olacaktır.
Benimde başıma geldi ama bir sure sonra dııt sesi kesiliyor napmam lazım yardımlarınızı bekliyorum