Şimdi Ara

Maxtor 541DX harddisk problemi.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
623
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Evet benimde derdim şöyle, elimde bir tane Maxtor 541DX 20 gb 5400RPM ide harddisk var.

Şimdi ben bunu ikinci el olarak almıştım, bilemem kaç yıldan beri aktif kullanılıyor.

Fakat son kullanımımda bir nedenden dolayı harddisk arızalandı ve hep kafam takıldı buna.

Şimdi harddiskin problemi şöyle :

Harddisk bilgisayara bağlanıyor, bilgisayar açılıyor, BİOS taramasında harddisk çıkıyor, boyutu felan fakat bir format programı açın veya kurtarma programı açın harddisk görünmüyor veya anlamsız hatalar veriyor.

Eski harddisk olduğu için bad sector oluşmuş olabilir, olamaz demiyorum. Fakat bir iki tane sistem aracıyla müdahale etmeye çalıştığımda, ULTİMATE BOOT CD araçlarından, şu aşağıdaki hatayı veriyor:

''Error Reading Partition table'' böyle yazan hatalar vermeye başlıyor ve harddiske hiç bir şekilde müdahale edemiyorum. Bende teknik bilgiye sahibim bilgisayar ve elementleri hakkında ama sonuçta ben ev kullanıcısıyım, bir teknik servis ve araçlarıyla yapılan müdahaleyi yapamam ki.

Başka bilgisayardada test ettim ama bir sefer zar zor gördü ondada yinede aynı hatayı verdi.

Windows 7 format dvd'si takıp yükleme yapmaya çalışınca ki hata: Bu harddiske yükleme yapılamaz, BİOS yükleyicisinden yüklenecek aygıtı tekrar kontrol ediniz diye bir hata veriyor.

Ben bu harddiski aldığımda windows xp kurmuştum normal çalışıyordu, fakat windows 7 deneyeyim dedim yüklemeyi başardım, bir iki çalıştı sistem ondan sonra bana mısın demedi bir daha.

Yabancı forumlarda araştırma yapıncada şöyle birşey çıkıyor ortaya: Ya harddiskin firmwaresi uçmuş yada komple ölmüş.

Eski harddisk ama hiç mi ihtimal kalmadı kurtarmak için, yapılacak bişey varsa lütfen harddiskten iyi anlayanlar söylesin bende yapayım, servis elinde mi kurtarılması gerekiyor, tamam hemen göndereyim.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• Konu tekrar yukarı!!
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.