Şimdi Ara

Maxwelli gtx 750 Tİ ve 750 çıktı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
0
Favori
4.323
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Ben palitinkini beğendim sadece 5 dolar fark alıyor ozel tasarım icin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • önceden zortcell di şimdi maxwelle terfi etmiş adamlar yeni ürünü teşvik edeceğine uygun fiyatlı giriş yapacağına alışmışlar yağlı kuyruğa tabi çoluktan çocuktan paraları böyle böyle iyi koparıyolar inşallah erken bırakırsınız bu işleri çok kazıklanıyorsunu çok.
  • Kim kaziklaniyor? Alınası bir kart değil diye zaten yazdım. Bu kart zaten maxwell in denemesi sadece, meraklısına tarzında yani. Fiyat olarak da muadillerinin 2 katını istemiyorlar hoş. İlle de fp ye bakarım dıyorsanız oc ile 7870 i geride bırakabiliyor , şansınız yaver giderse tabi :)

• Bu kart fiyatını elektrik faturasında yavaş yavaş çıkartır ev ekonomisine önem verenler için ve bu fiyatlarda bir kart arayıp en az 1-2 sene kullanırım diyenler için gayet alınası bence.

• quote:

Orijinalden alıntı: berdush42

7850 ile aynı fiyatta konumlandırılmıştır.
    7850 yi tahtından edebilir.

1 gb 7850 345
    2gb 7850 445 liradan başlıyor.
    Ayrıca r7 265 ler de gelecek.
    7850 yi tahtından etmesi zor çünkü 750 ti ler 128 bit.
    Fiyatı 250-300 arası olmalı.
  • bana göre 128 bit bant genişliği ve fiyatının yüksek olması şu an için alınabilecek bir kart değil yukarıda bir arkadaş güzel bir yorum yapmış deneme kartı diye asıl kart sene sonunda çıkacağını belirtmiş %100 haklı
  • valla cok yuksek performans aramayanlar icin ideal olmus nvidia biliyor bu isi. hayirli olsun
  • Çakma frisby güç kaynaklarıyla bile çalışır

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 7870'i nasıl geride bırakıyor pardon ama? Kart zaten 128bit ve güç yüzünden limitde duruyor(daha çok güç ile limitli), oc yapsan oc yapacak alanı yok güç yok zaten, sen istersen 1400mhz ayarlar yüke girdimi bo 1150/70 civarlarına düşmeyecek mi?

Yukarda bi yerde az tüketiyo faturaya yansır gibi bi laf var, 260x yerine bunu yercih ettin %15 civarında ortalamada daha iyi perf alırsın, daha az güç tüketir kabul. Ama öyle herşeyi ekran kartına bağlı olan oyun oynamıyorsan yani daha yakın zamanda olan cpu-gpu beraber yoğun kullanan oyunları oynarsan sana ayda 3.5-4tl tasarruf sağlar günde 6 saat oynarsan.

265'in performans zaten yeterince fazla buna.

Nvidia'nın sorunu, herkesin ağzına 1 kaşık bal çaldı şimdi. Ama o balın da altın kadar pahalı satacağını gösterdi. Pazarda, piyasada bi dünya Kepler kart var. Bu kartlar piyasada iken kendi kartlarının yanında Maxwelleri çıkartacak hali yok. AMD'yi ezip en en az %60-80 pahalı satıp, üretim maliyeti avantajından dolayı da hayvan kar edebilir. Diğer taraftan AMD'ye denk veya az hızlı kartları az daha hızlı satar, hiç kasmas, %30 civarı pahalı satar, yine takr takr kar eder.

Kar maksimizasyonu için elindeki imkanları sonuna kdar kullanmasını gerektirecek bişey yok.

Şu karta SLI imkanı versen bide fazladan 50W güç verebilsen ortada fp diye sistem kalmazdı mesela.

Büyük ihtimalle pazarda Kepler kart kalmama durumu olduktan sonra diğer kartları getirmeye başlar. Yedire yedire canını okur. AMD doğru düzgün deli gibi rekabetçi bişeyler çıkartmazsa yazıyorum buraya milletin anasını ağlatır gibi duruyor fiyatlar ile.

Titan performansını, onun %50 maliyeti ile elde edebilecek imkanları oldu şimdi. Titan'ın üstüne black bile çıkardılar, ellerindeki imkanla neler yaparlar fiyat ile milletin canını okumak açısından siz düşünün.

Mobil açısından itirazım yok, AMD'yi alaşağı edecek konumda çip. Mimarisiyle ilgili uzun uzadıya bi daha yazmak istemiyorum zaten kimsenin iplemediğini de biliyorum da mobil alandaki kar imkanı zaten çok fazla üstüne AMD'nin eksikliği çok kötü konuma sokar gibi geliyor bana. Bugün 1500 tl'ye aldığın notebookdaki oyun performansı için yine 1500 tl eden notebook almamızı isteyecek :// Yani gt740 (gk208) dengi olan bi çipten mesela 50$ kazanıyorsa, Maxwell karşılığı ile 70-80$ kazanacak.

Allah bereket mi versin diyim, eksik rekabet kötü mü diyim, bastır AMD mi diyim, az tökezlesinler mi diyim bilemedim. Ama ucuza mal yok size diyor Nvidia orası kesinleşti.

• Harbiden yanlış görmüşüm :) 7870 i geride birakamiyormus. Sadece 660 a yaklaşmış o da dibine kadar oc ile. Bunun ek güç girisli özel versiyonları çıkar belki.
    Ama ben nvidianin alt seviyeye bir fp kartı yapacagını düşünüyorum su an 7770 tek geçiliyor.

• Düz 750 650ti'dan daha üstün gibi duruyor. 650ti'ın fiyatının Maşallah'ı var. Hepsi 7770'den üstün ama 7770 250 tlye alınabilir. Düz 750 350tl'den ucuz olmaz TR'de. Kimse de o fiyattan bakmaz. Anca millet biribirni gazlarsa veya yeni psu almam gerekir gerekmez hesabına girerse olur. Onun dışında çok arıza fiyatları var.

TR'de 260x kötü fiyattalar kabul. 430 450 TL deli saçması fiyat. Eksende giga 7790 = 325TL 1200 mhz'e kadar rahatça oc. oluyor sorunsuz. Hala böyle kartlar varken 260x alınmaz doğal olarak. 650ti'a göre de iyi konumu.

Dışarda ama 260x 120-130$ aralığına var. 650ti'ın fiyatı 260x'e göre iyi değil. 750ti'ın fiyatı da 150-160-170$ diye. 260x'den %15 civarında daha fazla perf içn 20-30$ verilebilir, ama bu 750ti'ı f/p konumuna sokamaz malesef.

AMD şimdilik güvende yani. TEhditlik bi durumu da yok AMD kartların yerini alabilir bi konumu da yok direk tercih edilebilir konumu da yok. Anca dediğim gibi gaz veya PSU yeter mi şeklinde bakılırsa olabilir. Nvidia'nın da Kepler kartları piyasadayken kendi kendine sıkmaz. AMD'ye ciddi ciddi uyarı bak seni tepeleyecek oyuncak var sıkı dur 1 sene içinde çifteyi yiyeceksin diye. Kepler kartlar piyasada bulunmaz olmaya başlar sonradan Maxweller gelir anca o zman. Yoksa pm den 200-250'ye ekran kartı lazım diyen birine git sen 750 / 750ti al denmez. Ucuz kart isteyen 250/7750 de 7770 de uygun konumda. Kalkıp 250 ye kart alacak adama 350-450 tl ye kart al bak bu daha hızlı denmez.

Ne zaman Nvidia takr takr çıkartmaya başlar veya rekabet görür hayvan gibi fiyat düşürür anca normal insanların yüzü güler.

• Gtx 750 350 den 750 ti da 450 den giriş yapmış

• Kıyıda köşede hala 350tl civarına 1GB 7850 ler var. Alacaklar için alternatif olabilir. 750 için 350 çok para. Klasik Nvidia mantığı, ucuza da maledebilse kol gibi kar dayıyo.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.