Şimdi Ara

MAZDA 3 MEMNUNİYET (55. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.315
Cevap
22
Favori
365.554
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5354555657
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Selam arkadaşlar araba alma arifesindeyim. kafam çok karışık böyle durumlarda her kafadan bir ses çıkar bilirsiniz.
    İlk 2. El Golf le çıktım yola bir süre bakındım 2008 1.4tsi olanlar temizleri en az 41e falan satılıyor ayda ortalama 1000km yol yapacagım için benzinden vazgeçtim
    Daha sonra Auris baktım dizel olanlara en düşük 2011 modelleri temiz olanları 43-44 civarı satılıyor ve dizelleri problemli deniyor km de ortalama 150000 lerde.

Şuraya geleceğim Aslında gönlümde Mazda var ama çevremde Mazda da dediğim Zaman herkes bir ön yargı ile yaklaşıyor, işte parçası ve bakimi pahalı , 2. Eli ağır gibi konular gündeme geliyor.
    İzmir de oturuyorum 2010 yada 2011 Mazda 3 1.6D dizel touring
    Bakıyorum ortalama bakımlı 100bin km'de bir Mazda 3. bu arabanın rutin servis bakımları ne kadara gelir mesela atıyorum bir alt takım yada debriyaj seti diğer popüler markalara göre fiyatları Nasıl acaba bir parça sıkıntısı yaşamıyım İzmir gibi büyük bir şehirde.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Ön yargılı bir toplum olduğumuz için her türlü konuda herkesin fikri var çok şükür... Sözümü yanlış anlamayın genel olarak yazdım...

Ben farklı bir şey önereyim size; ayda bin km hiç bir şey değil, benzinli-lpg li impressive Mazda 3 fiyatı belki dizelinden daha uygun sunroof gibi donanım üstünlüğü var ve dizelin sesini çekmek zorunda değilsiniz...

Parça konusuna gelirsek; İzmir gibi servisin bulunduğu bir yerde sorun sıkıntı vs. yaşamazsınız... Tabi; ekstrem parçalar dışında.

Mazda cesaret işidir, öncelikle kişinin cesareti olacak ki; gerisi kolaylıkla gelir...
  • 11 yıldır Mazda kullanıyorum. Önyargılıydım tesadüfen tanıştım Mazda ile. 6-7 yıl önce evet bu önyargıların haklılık payı vardı. Mermerler markaya gerekli özeni göstermedi servis noktası açmadı vs. sonuç olarak Mazda Avrupa konuya el attı.

Kişisel yorumum 11 yıldır önyargıların aksine her zaman emsallerinden daha az servis bedeli ödedim. Araç sorun çıkarmama üzerine kurulmuş. Bu konuda için rahat olabilir
    Ayrıca bir önceki aracım 2011 benzin-lpg impressive idi. 2 sinin arasında dağlar kadar performans farkı var. 270 torku dibine kadar alabiliyorsun. ayrıca tartıya koyduğunda bir tarafta sadece sunroof var diğer tarafta ekonomi.

Al bir dizel keyfine bak derim ayrıca bu sene son 100 yılın en soğuk kışı olucak deniyor. Karla kaplı ön camın için ön cam rezistansı ve C sınıfı bir araçta nadir bulacağın koltuk ısıtma kışın ayrı bir keyif olucaktır benden söylemesi

Şuan ki aracım 2012 dizel impressive. Ayrıca şirketi aracı olarak 1,5 yıl a3 ve son 1 yıla yakındır da jetta kullandığı söyleyeyim. 2. el satamam korkun olmasın benim 4. aracım hep kazandım her aracımdan ayrıca en fazla beklediğim 4 gün oldu. Bir önceki aracımı kars tan gelip aldılar. Bende bu aracı km. çok düşük olduğundan antalyaya gidip aldım. Yani mazda da durum talep fazla fakat arz yetersiz. Bu durumda da elinde araç varsa bu senin için avantaj.

• Bir benzinli mazda3 kullanıcısı olarak size dizel konusunda düşünmeden almanızı tavsiye ederim. Neden derseniz bende uzun süre dizel araştırdım henüz alamadım çünkü istediğim 2012 ve sonrası beyaz sedefli düşük km makyajlı mazda3' ü bulamadım. Bulduysam' da fiyat yüksek geldi vs. :) Bir gün iki aracıda sürdüm dizele binince gidişi gerçekten çok tatlı ve seri bir araç ama benzinlinin full donanımındaki can alıcı bazı donanımlar yok. Az yakıyor düzgün kullanımda fakat arabayı almadan kronik sıkıntısı olan debriyajında bir sıkıntı oldu mu olmadı mı sorun derim. Rentecar araçlarından uzak durmanızı tavsiye ederim. Genelde full mazda almaya bakın rente car' da bana denk gelmemişti. Parça konusunda ben sıkıntı yaşamadım en fazla stokta yoksa 1 haftaya geliyor. İkinci el dizel mazda3 satmak kolay fiyatı yüksekten yazmazsanız malum sitede.

• Cevaplar için çok teşekkür ederim…
    Limitim 40bin bakalım beklemedeyim dizelde kararlıyım. en az 5 sene kullanacağım bu arabayı. Diğer rakiplerine göre bana en mantıklı Mazda3 1,6 dizel geliyor f/p olarak. Saygılar…

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Macintosh

Cevaplar için çok teşekkür ederim…
    Limitim 40bin bakalım beklemedeyim dizelde kararlıyım. en az 5 sene kullanacağım bu arabayı. Diğer rakiplerine göre bana en mantıklı Mazda3 1,6 dizel geliyor f/p olarak. Saygılar…

Alt limit o kadarsa tamam da, üst limit için o fiyatlara bulabileceğin dizel m3 yok maalesef.
  • e-rose kullanıcısına yanıt
    43e cıkabiliri. Mesela şu ilandaki mazda için konuştum 40a bırakıyor. ama bingöl uzak geldi birde yollar, oralar tekin diye hanım bırakmıyor gideyim..
    http://www.sahibinden.com/239335536
  • quote:

43e cıkabiliri. Mesela şu ilandaki mazda için konuştum 40a bırakıyor. ama bingöl uzak geldi birde yollar, oralar tekin diye hanım bırakmıyor gideyim..
    http://www.sahibinden.com/239335536

Bu araç serileri Mazda'nın sadece 2010 yılında getirmiş olduğu HB ve 109 beygirlik 5 ileri vitesli modelleri ve piyasada değeri ancak bu kadar... Ucuz alırım, ucuza da satarım diyorsanız alınır mis gibi de kullanılır, ama bir sene sonrasında gelmeye başlayan 115 beygir ve 6 vitesli dizel Sedan Mazda 3 ler varken kimse bu kasa ve motorla ilgilenmiyor maalesef.

Takdir ve para sizin neticede ben bilgilendirmekle yetiniyorum o kadar.

• e-rose kullanıcısına yanıt
    sizin bahsettiğiniz bu ilandaki modeller galiba değil mi hocam.. mesela bu son 42 diyor alınır mı hocam temizse bu fiyata araba. bilgi için teşekkür ederim..
    http://www.sahibinden.com/239851265

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Macintosh -- 11 Kasım 2015; 22:09:22 >
  • quote:

sizin bahsettiğiniz bu ilandaki modeller galiba değil mi hocam.. mesela bu son 42 diyor alınır mı hocam temizse bu fiyata araba. bilgi için teşekkür ederim..
    http://www.sahibinden.com/239851265

Evet bu modeller 115 beygir ve 6 vites... Ama bu fiyatlara ben geçmişi temiz dizel Mazda olabileceğini sanmıyorum... Bulursanız ne ala derim.

Türkiye de dizel kullanıcısı bilinçli değil, dizel yakıtı düzgün değil bu yüzden en bakımlı dizelin motor ömrü bana göre 150-200 bin kilometredir, bu kilometreden sonra da sanayi/servis yolu görünür ki; Mazda masraf açmaya başladığında bıktırır... Bu yüzden Mazda sıfır araçlarını 6 ayda bir bakıma çağırır, bakımlı bir arabaya binsin sahipleri diye...

Piyasada, 40-45 bin aralığında temiz kullanılmış 100 bin km altında bir çok impressive var, benzin/lpg'li ben şahsen bu paraları elimde patlaması muhtemel dizele vereceğime, lpg'li bir impressive veririm... Senin elinde patlaması muhtemel en kötü ihtimal supap arızası oluşur onun da maliyeti 1500-3000 TL arasında... Fakat; dizel Mazda'ya motor yaptırmaya kalkarsan maliyetini yapan usta/servis bile önceden zor tahmin eder.

• Değerli mazda 3 kullanıcıları 35 bin bütçem var mazda 3 buldum birkaç tane lpg otomatik günde 110 km uzun yol gidiyorum sadece 3 ışık var güzergahta 100 u gecmem sakin kullanırım tavsiye eder mişiniz eşim de kullanacak bir lpg de az yakan araç arıyorum 1 1.5 lt fazla lpg önemli değil varsın sağlam olsun 4.5 yıl bineceğim

• quote:

Orijinalden alıntı: RailFlexboost

Değerli mazda 3 kullanıcıları 35 bin bütçem var mazda 3 buldum birkaç tane lpg otomatik günde 110 km uzun yol gidiyorum sadece 3 ışık var güzergahta 100 u gecmem sakin kullanırım tavsiye eder mişiniz eşim de kullanacak bir lpg de az yakan araç arıyorum 1 1.5 lt fazla lpg önemli değil varsın sağlam olsun 4.5 yıl bineceğim

Tam senlik, kaçmaz bence.

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-mazda-makyajli-kasa-servis-kayitli-245334954/detay/

İlk kasa Mazda 3 ve makyajlı alabilecek bütçeye sahipsin, 2007 ikinci yarısı (makyajlanan) 2008-2009 modellere bakmanı tavsiye ederim.

• quote:

Orijinalden alıntı: e-rose

quote:

Değerli mazda 3 kullanıcıları 35 bin bütçem var mazda 3 buldum birkaç tane lpg otomatik günde 110 km uzun yol gidiyorum sadece 3 ışık var güzergahta 100 u gecmem sakin kullanırım tavsiye eder mişiniz eşim de kullanacak bir lpg de az yakan araç arıyorum 1 1.5 lt fazla lpg önemli değil varsın sağlam olsun 4.5 yıl bineceğim

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-mazda-makyajli-kasa-servis-kayitli-245334954/detay/

İlk kasa Mazda 3 ve makyajlı alabilecek bütçeye sahipsin, 2007 ikinci yarısı (makyajlanan) 2008-2009 modellere bakmanı tavsiye ederim.

Saolun ancak sedan bakıyorum ben yakıt tüketimi düşündürüyor aslında yoksa iyi araç söyle şehir içi 23 krş şehir dışı 19 kuruş deseniz tadından yenmez

• quote:

quote:

quote:

Saolun ancak sedan bakıyorum ben yakıt tüketimi düşündürüyor aslında yoksa iyi araç söyle şehir içi 23 krş şehir dışı 19 kuruş deseniz tadından yenmez

İlk kasaların lpg dahil ağırlığı 1400 kilodan fazla, hal böyle olunca 105 beygir 140 nm torku olan bir motordan yakıt ekonomisi beklemek işin doğasına aykırı maalesef. Bu donanımda ve kalitede bir aracı 35 bin liraya değil 45 bin liradan başlayan fiyatlara alıp yakıt ekonomisi yapabilirsiniz belki ama emin olun çoğunda sunroof yok, bir kısmında da dijital klima yok, hatta bazıları arka camları manuel olarak piyasaya sunuyor. Hava yastığı sayısına değinmiyorum bile !!

Konuyu ve kafanı fazla karıştırmadan özetleyeyim; yakıtı düşünüyorsan hiç bakma mazdalara, ama konfor, güvenlik, sorunsuzluk diyorsan tavsiye ederim.

İlk kasa mazda 3 otomatik kullandım, genel olarak şehir içi 12-13 litre, şehir dışı 8 litre lpg tükettiğine şahidim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi e-rose -- 21 Kasım 2015; 20:51:05 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

İlk kasaların lpg dahil ağırlığı 1400 kilodan fazla, hal böyle olunca 105 beygir 140 nm torku olan bir motordan yakıt ekonomisi beklemek işin doğasına aykırı maalesef. Bu donanımda ve kalitede bir aracı 35 bin liraya değil 45 bin liradan başlayan fiyatlara alıp yakıt ekonomisi yapabilirsiniz belki ama emin olun çoğunda sunroof yok, bir kısmında da dijital klima yok, hatta bazıları arka camları manuel olarak piyasaya sunuyor. Hava yastığı sayısına değinmiyorum bile !!

Konuyu ve kafanı fazla karıştırmadan özetleyeyim; yakıtı düşünüyorsan hiç bakma mazdalara, ama konfor, güvenlik, sorunsuzluk diyorsan tavsiye ederim.

İlk kasa mazda 3 otomatik kullandım, genel olarak şehir içi 12-13 litre, şehir dışı 8 litre lpg tükettiğine şahidim.

Hocam teşekkür ederim nacizane bir sorum daha var aşağıdaki ilan 32 son diyor acaba nasıl tesekkur ederim

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-mazda-otomatik-mazda-3-full-plusfull-246185392/detay

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Hocam teşekkür ederim nacizane bir sorum daha var aşağıdaki ilan 32 son diyor acaba nasıl tesekkur ederim

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-mazda-otomatik-mazda-3-full-plusfull-246185392/detay

Araç temiz kullanılmış, iç aksam temiz görünüyor, yazdığı bakımları yaptıysa da bu avantaj senin için... İki yıl öncesinde bu araçları 23-25 bine alan satan yoktu, şimdi 30 bin liranın üzerinde olunca bana tuhaf geliyor ama yapacak bir şey yok piyasa bu.

Takdir senin o parayı vermek işine geliyorsa araba iyi derim.

• Arakadaşlar şuan içinde bulunduğum kararsız durumda tecrübeleriyle bana yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.

6 yıldır ödediğim ev kredim yeni bitti, bu yaz ufaklıklara yaptığım sünnet masrafıda önümüzdeki ay bitecek, nasipse sıra arabayı yenilemeye geldi.
    Tek tabanca olunca mecbur sabrettik, 10 yıldır UNOCAN kullanıyorum :))

Arabaya ayırabileceğim bütçe 35-40 aralığında. 40.000 TL eşiği bildiğiniz üzere yeni model arabaların giriş seviyesi. Herkes gibi 2009-2010 model, her yanda gördüğümüz Focus-Corolla-Megane gibi araçları almak içimden gelmiyor. ( Onlarda bile arka camlar elle kapanıyor bazı modellerinde )
    Şu araçlar arasında kaldım, fikirlerinizi bekliyorum.

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-mazda-2010-mazda-3-toring-1.6-sedan-kazasiz-ve-boyasiz-246696005/detay/

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-honda-ciftkurtlar-plaza-2009-honda-city-1.4-es-otm-full-244268106/detay

• Mazda3 ile cityi karşılaştırmak pek doğru değil :) Fakat iki aracıda kullandığımdan açık ve net olarak söylüyorum mazda3 almanız size avantaj sağlar. Sorunsuz bir motor kolay kolay can sıkmaz servis bakımlı ayrıca benim için önemli. İmkanınız olsa en full modeli alın diyeceğim fakat kısıtlı bütçe.
  • Mazda 3 ile city değilde civic kıyas olur vede o paralara o model yılında civic bomboşunu bile alamazsınız yani bu kıyasta mazda 3 derim

• Bende ilk kasa mazda 3 almayı düşünüyordum benzinde yakıt konusu düşündürdü kime sorsam fazla yakıyo diyorlar forumlarda araştırdıgıma göre ş.içi 8-10 litre arası birde lpg de sorun çıkarıyomuş lpg li kullananlar yardımcı olursa sevinirim Şuanda mazda 2 bakıyorum kısmet olursa alıcam

• 
Sayfa: önceki 5354555657
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.