Şimdi Ara

MAZDA 3 MEMNUNİYET (54. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.315
Cevap
22
Favori
365.744
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5253545556
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Lath.Crusader

Arkadaşlar.

Sizce 40000 lira bütçe ile en az 2010 veya 2011 model, yüz bin km altında temiz bir araç
    (ve mükünse hatchback) bulma şansım nedir?

BU arada ciddi anlamda düşündüğüm araçlardan biri de...
    Sizce bulunur mu böyle bir araç?

İkinci olarak bu iki yılın modellerinde cruise control özelliği bulunur mu? Yardım ederseniz çok sevinirim..

Araştırmak gerekir, paraya sıkışmış olan araç sahipleri bazen o fiyatlara düşüyorlar, İmpressive olmasa da Touring rahatlıkla bulunur, o kasa Mazda 3'lerde Cruize standart.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sudkostik

sayın arkadaşlar, bir sorum olacak.

2012 model mazda3 dizel impressive aracımız var. Aracın frenlerinin çok zayıf olduğunu düşünüyorum. aynı zamanda kullandığım seat altea xl araca göre çok fark var.

araç 10.000'de, balatalar orijinal ve lastikler toyo j48c.

bu durum genelde mi böyle yoksa acaba balatalarda bir aksaklık mı var dersiniz?

bütün dert lastiktenmiş. değiştirip goodyear egp aldık, araba zımba gibi duruyor... bilginize.
  • Bu aracın hatchback olarak üst seviye modeli hangisi acaba?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ReNeCaN

Bu aracın hatchback olarak üst seviye modeli hangisi acaba?

İlk kasa Mazda 3'ün en üst ve makyajlı modeli 2009 yılında Mazda 3 Touring olarak çıktı. Model aralığı 2004-2009

İkinci kasa Mazda 3'ün en üst donanımı Mirai olarak çıktı ama piyasada çok fazla yok, impressive olarak var ayrıca bu kasanın dizel impressive olanı var ama sunroof yok, bu kasanın bir alt donanımı touring, onun altı da comfort, model aralığı 2010-2013

Son kasa Mazda 3 skyactive'ler 5 donanım olarak çıktı fakat en üst donanımda bile sunroof yok model aralığı 2014 ve devamı.
  • Mazdam .net açıldı arkadaşlar katilimlarinizi bekliyoruz amacımız sadece bilgi paylaşımı

• quote:

Orijinalden alıntı: tupacamaru

Mazdam .net açıldı arkadaşlar katilimlarinizi bekliyoruz amacımız sadece bilgi paylaşımı

Hayırlı olsun, bildiğim kadarıyla Mazda forumu Türkiye'de 3 oldu. Halkın da içinde olduğu bir forumdur inşallah, Diğer iki forumdan bir tanesi sırça köşklerden halkın arasına inemedi bir türlü, fakat geçen yıl kurulan forum harika gidiyor, çok hızlılar ve çözüm odaklı çalışıyorlar. Tekrar hayırlı olsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: e-rose

quote:

Mazdam .net açıldı arkadaşlar katilimlarinizi bekliyoruz amacımız sadece bilgi paylaşımı

Hayırlı olsun, bildiğim kadarıyla Mazda forumu Türkiye'de 3 oldu. Halkın da içinde olduğu bir forumdur inşallah, Diğer iki forumdan bir tanesi sırça köşklerden halkın arasına inemedi bir türlü, fakat geçen yıl kurulan forum harika gidiyor, çok hızlılar ve çözüm odaklı çalışıyorlar. Tekrar hayırlı olsun.

Üstad bu kurulan forumun sahibi büyük bir ilde mazda Satis müdürü ve mazda konusunda çok bilgili teknik bilgisi çok yüksek mazda kullanıcısına ayrı bir sempatisi var.

• quote:

quote:

quote:

Üstad bu kurulan forumun sahibi büyük bir ilde mazda Satis müdürü ve mazda konusunda çok bilgili teknik bilgisi çok yüksek mazda kullanıcısına ayrı bir sempatisi var.

Benim gibi Mazda sevdalısı olan, Mazda'nın bu ülkedeki durumunu ve kimin ne olduğunu bilen birisi için bu açıklama biraz yersiz olmuş diyebilirim. Mazda Yetkili Servisi olmak ayrıdır, halkın içinde olmak ayrıdır. Türk halkına hitap edemiyorsan bu ülkede forum tutturmak hele hele mazda gibi dar bir pazarı olan marka adına forum tutturmak hayli hayli zordir, ben bunu anlatmak istedim sadece. Şahsen ben sevindim, çünki, mazda adına yapılan her şeye saygı duyar, şapka çıkartırım. Neticede aynı gemideyiz ve amaç mazda sahiplerine, gönül verenlerine yardım etmek.

• Hali hazırda RX8 sahibiyim. Yaklaşık 20 gün kadar önce nişanlıma Mazda 3 Reflex HB aldık. Power paket almayı düşünüyorduk ancak evde ki hesap çarşıya uymadı. Biraz yüksek mebla farkı vardı.(kişiye göre değişir tabi bize göre mebla yüksekti:) )

RX8'i keyif aracı olarak almıştım ancak beni kendine öyle bağladı ki ekmek almaya bile giderken araçla gitmeyi düşünüyorum neredeyse. Ama araç benzini hüpletiyor vakumluyor yutuyor emiyor tabirler uzar gider tabi. :) Nişanlımın işi sebebiyle 8 günlük bir seminere katılmak için şehir dışına çıkmıştı. O günlerde 3 bendeydi.

Aracı 8 günlük kullanım deneyimlerimi şöyle sıralayabilirim.

+Araç gayet konforlu tabi bir Mercedes konforu beklememek lazım ancak sunulan yol tutuşuna göre konfor gayet iyi.
    +Yalıtım konusunda yeterli düzeyde 130 ve daha yukarı hızlarda dikiz aynalarından dolayı biraz rüzgar sesi geliyor tabi bu durum biraz otobanlarda geçerli şehir içinde tık ses almıyor içeri.
    +Ses sistemi bir harika. Son ses açtığımda hemen kıstım sebebi sesin bozulması yada cızırdaması değil çok yüksek ses veriyor kulağı acıtıyor. Ama şuana kadar 2 araç sahibi oldum böyle bir kaliteli sistemi görmedim.
    +Gaz tepkileri ilk 2 ve 3 viteste biraz hantal gibi kalıyor ancak yüksek viteslerde çok net. Keza direksiyonda aynı şekilde gerçekten size güven veriyor tepkileri çok çok iyi.
    +Yakıt konusu kullanım deneyimlerimde Şehiriçi 7-8 arası şehirdışı 6 litlerele yaklaştım biraz daha kasarsak belki daha aşağılara çekebiliriz tabi.

-Motor 120HP ancak bunu bize hissettirmiyor sanki 100HP'lik araç kullanıyormuş gibi oluyorum. Aracımız otomatik, mâlumunuz tork konvertörlü şanzıman var belki bu şanzıman biraz motor gücün kırpabilir. Tam emin değilim.
    -Torku biraz düşük bunu düzel yolda vs. hissetmiyorum ancak yokuşlarda biraz eksikliğini hissediyorum.

Yukarıda belirttiğim şeyler genel olarak benim kullanım deneyimlerim. Bu durum kişiden kişiye göre değişir. Tabi aracı alacak olan kişileride doğru yönlendirmek lazım. Araçla ilgili deneyimlerim/yaşadıklarım bu şekilde aklıma gelirse fazladan birşey ekleme yaparım.

Şunuda not düşeyim; araç almayı düşünüpte performansa, hıza vs. düşkün olmayıpta konfor+ortalama bir performans ve kesinlikle tasarıma önem verecen biri iseniz bu araç sizin için üretilmiş. Kaçırmadan alın.

• 2008 TOURİNG FİYATI TAHMİNİ NEDİR? ARAÇ OTOMATİK, SEDAN, 90000 DE.

• quote:

Orijinalden alıntı: osmanb85

2008 TOURİNG FİYATI TAHMİNİ NEDİR? ARAÇ OTOMATİK, SEDAN, 90000 DE.

Aracın temizliğine ve içine sinmesine bakılarak 34-35 bin lira verilir.
  • arkadaşlar 170 000 de mazda 3 alcam.tüplü.bu km mazda 3 için çokmudu.model 2004 comfort sport.tek endişem km.

• quote:

Orijinalden alıntı: serkan1439

arkadaşlar 170 000 de mazda 3 alcam.tüplü.bu km mazda 3 için çokmudu.model 2004 comfort sport.tek endişem km.

Şahsi fikrim; fiyat çok cazip değilse, ilk kasada comfort, ikinci kasada touring donanımdan uzak durulmasıdır. Kilometrenin önemi; lpg sisteminin ne zaman montajlandığı ve subapların işlem görüp görmediği ile doğrudan bağlantılıdır. Sakıncası yoksa bu aracın fiyatı nedir??
  • 27000 hocam.tüp ne zaman takıldı bilmiyorum.kaç km den sonra takılması iyidir sizce.
  • bu arada araç otomatik

• 2-3 bin lira daha fazla verme imkanın varsa Dynamic donanım olanını tavsiye ederim. Tüp; kullanıma bağlı olarak 60-100 bin kilometrede subap yataklarını ve ekipmanlarını bitiriyor ve değişmesi gerekiyor, buna göre hesabını sen yap artık.
  • tsk ederim vazgeçtim zaten.peki tüpün yarattığı bu sıkıntı mazda içinmi geçerli yoksa her marka içinmi

• quote:

2-3 bin lira daha fazla verme imkanın varsa Dynamic donanım olanını tavsiye ederim. Tüp; kullanıma bağlı olarak 60-100 bin kilometrede subap yataklarını ve ekipmanlarını bitiriyor ve değişmesi gerekiyor, buna göre hesabını sen yap artık.

Hocam bu sorun sadece mazdaya mı özgü? Lpg konusunda mazda ile diğer markaları kıyaslarsak mazda nasıldır?
  • Arkadaslar yeni skyactiv motorun performansi nasil en son azami hic kactir ben performansida seviyorum o yuzden soruyorum aranizda top speed deniyen varmi

• Bu sorunu yeni nesil bütün lpg montajı yapılmış benzinli motorlar yaşayabilir. Lpg'nin yanma ısısı yüksek olduğu için subap yataklarının ve supapların deforme olmasına sebebiyet veriyor, 1 milim açıklık bile motorun dengesini bozmaya yetiyor.
  • 
Sayfa: önceki 5253545556
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.